סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 30, 2024 2:46 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1715 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 69  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הפועל JERU שלם 23/24
הודעהפורסם: ב' אוגוסט 21, 2023 1:51 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
עופר האדום כתב:
xalmon כתב:
מצד שני, עד שכבר היה שחקן אחד ברמה ואפילו החזירו אותו לקבוצה כקפטן אחרי כמה שנות גלות, הוא עף אחרי שנה למצהלות האוהדים, אז אולי עדיף שיישאר ככה.

התכוונת לנעימי או לאדם אריאל ?

התכוונתי לאריאל ולעוינות שהוא ספג (אחרי שנתיים, בעצם, ולא שנה). נעימי דווקא קיבל כבוד ותמיכה מעל לכל מה שהגיע לו, אבל הוא עלה מהנוער לפני 20 שנה. הפואנטה היא שבעשור האחרון הקהל של הפועל גילה מעט מאוד סימפטיה ועניין בפרוספקטים מהנוער (וכאמור, לא היו רבים) ולכן לא בטוח שההפרדה בין המחלקות היא דבר רע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 21, 2023 2:27 pm 
Sophomore

נעימי כשעלה מהנוער לא קיבל שום כבוד או תמיכה. הוא קיבל אותה כשחזר מגבעת שמואל כשחקן מספיק טוב לרמות שהפועל כיוונה אליהן... וגם אז היו המון מקרים בהם האוהדים יצאו נגדו למשל במקרה דני קליין ומוצרי החשמל המון אוהדים חשבו שהוא חצוף ומפונק והעדיפו את יוגב אוחיון.

בסופו של דבר כל הציפייה הזאת ששחקן בינוני (או סתם מתחת לרמה של הקבוצה) ייקבל במה מובטחת בגלל שגדל פה לא מציאותית. יש שחקנים שמתחברים לקהל וזה נותן להם טיפה נקודות במאבק על חידוש חוזה, אבל זה ממש בפינות. בסוף לרוב הקהל אכפת ממי משחק טוב יותר ומראה יותר חיבור (ד"א זרים כמו בריימו הראו הרבה יותר חיבור משחקני בית כמו מנקו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 21, 2023 3:12 pm 
Sophomore

בתקופתו כשחקן מוביל, נעימי קיבל תמיכה מהקהל שנה אחרי שנה למרות הנזק שהוא עשה להפועל בעצם קיומו בסביבה של בני אדם אחרים (היה גארד זר שהסכים לדבר איתו בכלל?). אחרי הסיפור עם המכונת כביסה הוא המשיך לעוד שנתיים, וכשהוא הלך סוף סוף הפועל החליטה להחזיר גארד ישראלי בכיר אחר, סרטן חדר הלבשה ולוזר מוכח בעצמו. כשאלון והראל הגיעו בקיץ 13' המעשה הראשון שלהם כאקט של התנהלות בריאה היה לנקות את הקבוצה ממקורביה וחבריה המזיקים. בהמשך הגיעו רק טיפוסים שפויים כמו ברייסי רייט, דאנטה, טאי מקי...

אין שום ציפייה ששחקן ברמה נמוכה יקבל במה מובטחת בקבוצה - הציפייה האובייקטיבית היא שמחלקת נוער גדולה כזו תגדל מדי מחזור או שניים שחקן ברמת הליגה. השאלה היא האם לאוהדים של הפועל עדיין איכפת. מצד אחד, הרעב לשחקן נוער ירושלמי קיים, מספיק לראות את מלחה מלא בגמר הגביע שהיה השנה כדי להבין את זה. מצד שני, מכיוון שאפשר לספור על כף יד אחת שחקנים מהעשור האחרון שבכלל היו שווים הזדמנות בקבוצה הבוגרת (ומנקו, כאמור, לא שייך לרשימה הזו) ובו זמנית הגיעו לפה כמה וכמה ישראלים אהובים מאוד (אפילו נועם יעקב שכל קשר בינו לבין הפועל ירושלים לא קיים לכאורה), הסבלנות כלפי שחקן שעולה מהנוער ומפקשש מוטלת בספק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 21, 2023 3:19 pm 
Hall of Famer

הלוזר המוכח זה טפירו ?

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 21, 2023 3:40 pm 
Sophomore

אלא מי?
וכדי לחסוך את ההודעה הבאה - אלף סלי ניצחון בליגה לא ימחקו את החרפה שבהתנהגות שלו באותו משחק מהרגע שקיבל את החמישית. זה, וכמובן ארון התארים המאובק, לגבי "לוזר". שאר העניינים שלו עם כל גארד זר ששיחק/סירב לשחק איתו והבחור עם הסכין שנתן לו צו הרחקה מירושלים - זה כבר תחת "סרטן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 21, 2023 3:45 pm 
Freshman

בעייני 'שחקני בית' זו סוג של פיקצייה בכדורסל שלנו פה. אם לוקחים את סגל הנבחרת לאליפות אירופה האחרונה כרפרנס אפשר לספור אולי 3 שחקנים שהם באמת באמת שחקני בית של איזה שהו מועדון ישראלי, כלומר כאלה שבילו במועדון נוער מסוים תקופת זמן משמעותית. השאר עברו להם מפה לשם לפי צורך ממש כמו כל שחקן רכש שועבר ממקום למקום. זוסמן הוא שחקן בית של מכבי לדבריהם שלהם ובעיני רוב הקהל, אבל האמת היא שהוא עבר לשחק במכבי בשנה האחרונה שלו בנוער (אולי שנה אחת קודם לא סגור על זה), מה הופך אותו לשחקן בית? העניין הוא שבנוער בירושלים לא מביאים שחקנים ממקומות אחרים גם כאג'נדה וגם בגלל סיבות אירגוניות/גאוגרפיות וכו', אז יוצא מצב כאילו יש שם פחות שחקנים ממקומות אחרים, אם משווים אובייקטיבית אני חושב שהם לא טובים או רעים יותר ממקומות אחרים באותו סדר גודל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 21, 2023 4:39 pm 
Hall of Famer

ובאופן סימלי - זוסמן כבר חטף (ואני מניח צפוי לחטוף) בוז בנוקיה יותר מהמצטבר שיהיה לו בכל האולמות האחרים ביחד

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 21, 2023 5:49 pm 
Junior

נראה לי שמבלבלים בין שחקן בית לשחקן שמזוהה עם המועדון. יש ערך עצום בשחקן שמזוהה עם המועדון. הדוגמא שעולה לי לראש היא תומר גינת, אני חושב שאנשים קונים מנויים בגללו ובעיקר בגלל שהוא מזוהה עם הקבוצה הוא העדיף לחתום שם בשנה שעברה ולא במכבי, כלומר יש פה יתרון תחרותי (אני מנחש שההצעה של הפועל ת"א לא הייתה גבוהה משל מכבי, בטח לא משמעותית. אם נמוכה אז בכלל). טכנית תומר גינת לא שחקן בית, אבל אין ספק שלשחקן בית יש יותר סיכוי להפוך להיות מזוהה עם המועדון.
נעימי בהחלט היה שחקן שמזוהה עם המועדון.
מהעבר הרחוק יותר - עדי גורדון ופפי תורג'מן. הראשון לא שחקן בית, השני כן. אם נאמין לסיפורים, גורדון שהיה מזוהה עם הקבוצה חזר והביא איתו את מנבר (ואת שפע ופיני לוי). פפי שהיה מזוהה עם המועדון נשאר בשנה הקשה שגורדון עזב לחולון. זה היתרונות של שחקנים שמזוהים עם המועדון.

מאז נעימי היו כמה שחקנים שהיו די מזוהים - הלפרין, אליהו, טימור. בכל המקרים התבאסתי כשוויתרו עליהם. בסגל הנוכחי יש את נועם דברת שיכול להיות שחקן כזה, ואולי גם זוסמן אם יסגור פה 5-6 שנים כמו הלפרין ואליהו. כמובן שאף אחד מהם לא שחקן בית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 21, 2023 8:09 pm 
Hall of Famer

מבחינה כלכלית,חבל על כל האגורה שמושקעץ בנוער.
אולי בכדורגל זה איכשהו קוסט אפקטיב עם שחקן שמתפתח ואפשר למכור ולעשות קופה פעם בכמה שנים

תשקיעו את הכסף בסקאוטינג, ילד יהודי מאנליודע איפה באמריקה יהיה חביב הקהל הרבה יותר מכל אדם אריאל שחושב שמגיע לו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 22, 2023 3:42 am 
Junior

ואני חושב שזאת טעות גדולה לשפוט את הדבר שנקרא מחלקת נוער רק על ידי השורה התחתונה הכלכלית של כמה שחקנים עלו לקבוצה הבוגרת. מחלקת נוער זה חלק מהזהות של מועדון, זה בסיס האוהדים, זה הקהילה. שחקן שלובש כל החיים יהיה כנראה אוהד של הקבוצה וכמוהו גם האחים שלו והחבר׳ה שלו מהכיתה שבאים למשחקים שלו. ואם כבר חוסכים עלויות, גם כל שקל שמושקע בלקנות כובע וצעיף לילד עם סרטן זה כסף שאפשר היה להשקיע בסקאוטינג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 22, 2023 8:32 am 
Hall of Famer

אם מטרת מחלקת הנוער זה לגדל אוהדים,סבבה.
גם ההשקעה צריכה להיות בהתאם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 23, 2023 10:25 am 
Junior

יש עוד סיכוי להביא רכז ישראלי מחליף?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 23, 2023 10:35 am 
מנהל פורום

בסגל הנוכחי, שום רכז ישראלי פנוי לא יתן משהו שאורקו או זוס לא יכולים לתת כמה דקות במשחק
הקבוצה מלכתחילה ויתרה על מנהיג חדש או לפחות שחקן דומיננטי חדש בעמדת הרכז
בהינתן ההחלטה הזו, תועלת של איזה ברדווין כזה, היא אפסית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 23, 2023 10:36 am 
Freshman

אבימאל כתב:
אם מטרת מחלקת הנוער זה לגדל אוהדים,סבבה.
גם ההשקעה צריכה להיות בהתאם.

באף מחלקת נוער המטרה היא לא לגדל אוהדים, אולי רק בראש של חומסקי זה ככה. זה פשוט שבמקום שבו לא מביאים בו שחקני רכש בגילאי נוער לא יוצאים הרבה שחקנים כי מלכתחילה הפוטנציאל לזה נמוך. זה נכון אגב רק לא רק בארץ ואכן המחלקות נוער של המועדונים הגדולים באירופה מופצצות בשחקנים מכל העולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 23, 2023 11:05 am 
מנהל פורום

לא חושב שיש מודל אחד מנצח וחד משמעי למחלקת נוער
לא יודע למה התכוון אבימאל ב "לגדל אוהדים" אבל מחלקת נוער שהולכת על כמות, כולמר כמה שיותר קבוצות, כמה שיותר שחקנים פעילים, כמה שיותר לוקיישנים באיזור הרלוונטי, עושים טוב למשחק הזה שאנחנו אוהבים וגם מגדיל את מעגל האוהדים הפוטנציאליים של הקבוצה הבוגרת. תרומה לקהילה ותועלת לקבוצה בצידה
זה קונספט לגטימי
כי אם כבר אתה קונה שחקנים נוער, לא חבל? לא עדיף לקנות קצת יותר ביותר אבל על בטוח? בקבוצה הבוגרת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 23, 2023 11:13 am 
מנהל פורום

בכל הקשור למטרות מחלקת נוער בהחלט קיים דבר כזה של "לגדל" אוהדים. זאת מטרה לגיטימית של מחלקת נוער שמחוברת למועדון בליגת העל.
השקעה בגידול שחקני "בית" היא לא כלכלית, כמו שכבר כתבו פה. כלכלית יותר שווה להחתים 10 יהודים אמריקאים ובסוף אחד מהם יהיה שחקן. בעידן הנוכחי לגדל שחקן זה אומר לשלם טוב למאמנים, להוסיף הרבה יחידות של יכולת אישית ואימוני אתלטיקה, להקים אקדמיה עם פתרונות לינה, היסעים, ארוחות. תשלומי הורים בלבד מכסים במקרה הטוב חצי מההוצאות. וכדי שבסוף יצא מושקוביץ אחד, צריך להשקיע בעשרות שחקנים.
זה נעשה לרוב מטעמים אידיאולוגיים ומכספי מועצות או רשויות עירוניות ולא כסף פרטי של בעלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 23, 2023 11:20 am 
מנהל פורום

הנה אני ממשיך את מה שודים כתב
ומי יגדל כישרונות ויביא לעולם שחקנים?
יש קבוצות עם אקדמיות כדורסל, שבהם מושקעים אמצעים בפיתוח שחקנים צעירים
פיתוח שחקנים צעירים מגילאי ילדים ועד מעבר לבוגרים זה מדע שלם שלם
מתחיל מלדעת לאיזה גובה יגיע הילד, עובר דרך חוסן מנטלי ונגמר בהשרשת טכניקות זריקה בגיל צעיר מאוד
ועדיין כל המדע הזה מוציא 0-3 שחקנים לרמת ליגת על ולאומית (גם יחד) בשנתון
לכן גם אקדמיות כאלה, לא משתלמות, אלא נעשות בידי משוגעים לדבר, עם אהבה למשחק

איך שלא הופכים את זה, ענף פיתוח השחקנים, לא כלכלי וא משתלם ובא מאהבה
הזמן שבו מתחיל להשתלם לפתח שחקנים זה הגילאים שבהם אפשר לשלב בבוגרים ולכן גם יש סקאוטרים שמתמחים בזה ומתוגמלים בהתאם וגם שם יש לא מעט רומנטיקה ופחות כלכלה
בכלל, הניסיון להפוך את הספורט לביזניס בכדורסל האירופי הוא כמעט בלתי אפשרי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 23, 2023 11:28 am 
מנהל פורום

זאת שאלה טובה.
במציאות הנוכחית בישראל זה באמת כאמור לא משתלם, אבל אולי שינוי כאלה ואחרים יטו את הכף.
אני בטוח שעבור ריאל מדריד זה כן כלכלי, אחרת לא היו משקיעים כסף להביא כשרונות מכל רחבי אירופה.
מה שבינתיים גורם לכך שארץ בכל זאת יגדלו פה ושם כשרונות ברמה גבוה, זה בגדול התחרותיות של כל מיני אגודות להגיע להישגים קבוצתיים ברמות הנוער, מה שמושך גם אגודות אחרות לשמור על הרמה. פלוס עדיין יש אפקט שיצרה אקדמיית וינגייט, ששם כמובן האינטרס היה של איגוד הכדורסל לייצר שחקנים לנבחרות, וזה גרם להרבה אגודות להעלות את הרמה שלהן ולהשקיע כספים, כי אחרת יעזבו אותם שחקנים מוכשרים. זה שבסוף יוצאים כל מיני נועם יעקב, בן שרף, עומר מאייר, זה בעצם תופעת לוואי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 23, 2023 12:20 pm 
Junior

uriel17 כתב:
בסגל הנוכחי, שום רכז ישראלי פנוי לא יתן משהו שאורקו או זוס לא יכולים לתת כמה דקות במשחק
הקבוצה מלכתחילה ויתרה על מנהיג חדש או לפחות שחקן דומיננטי חדש בעמדת הרכז
בהינתן ההחלטה הזו, תועלת של איזה ברדווין כזה, היא אפסית

לא כ"כ הבנתי. סמית' ישחק 30 דק', בדקות שהוא על הספסל אני מעדיף שתהיה אופציה להעלות איזה ברנדווין ולא לאלתר עם אורקו או זוסמן. זה בדיוק הדקות שנועם יעקב קיבל בשנה שעברה.
נכון שפתרון חלקי זה במשחקים שנרשמים גם למאר וגם סמית', אבל במשחקים שרק אחד מהם נרשם אנחנו פגיעים. ברנדווין יכול בקלות לתת 10-15 דק' בליגה בלי להוריד לנו את הרמה, ואם נועם דברת חוזר לכושר בזמן אני מניח שלא תהיה בעייה להעביר אותו (את ברנדווין) לקבוצה אחרת במהלך העונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 23, 2023 5:19 pm 
מנהל פורום

נגיד שספידי ישחק 25 דק' בממוצע, מה הבעיה שאור או זוס יעבירו את החצי בדקות האלה וימסרו את המסירה שתתחיל את התרגיל, לא מדובר בדקות של צריך שליטה ושינוי בקצב המשחק, בשביל משימה כזו את חייב את הרכז המוביל שלך
בשאר הדקות אתה צריכה שמירה טובה על הכדור בזמן כדרור (דין, ליוואי,זוס, אורקו) לחץ על מוביל הכדור שלהם, כנ"ל כל הארבעה
מסירה לשחקן שמתחיל את תרגיל ההתקפה שנבחר, ולטוס לפינה לחכות לשלשה פנויה אם ההגנה מתכווצת מידי. זוס ואורקו כשירים לגמרי למשימה הזו בכל הרמות, ליגה ישראלי ו BCL

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 23, 2023 5:38 pm 
Hall of Famer

נו, מה הסיפור.עד שדוברת חוזר גם ספידי וגם למאר ירשמו בליגה, אחרי שדברת יחזור אחד מהם יישאר אולי בחוץ בחלק מהמשחקים.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 24, 2023 6:04 pm 
Junior

אני בכלל לא בטוח שדברת חוזר. אם הוא רק חוזר למגרשים בינואר, עד שייכנס לכושר משחק ולשטף של הקבוצה, יש סיכוי לא רע שהוא לא רלוונטי העונה בכלל
להעביר 40% מההתקפות במשחק עם מישהו שרק מעביר את החצי זה מתכון לאסון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 24, 2023 6:53 pm 
Sophomore

דניאל כתב:
אני בכלל לא בטוח שדברת חוזר. אם הוא רק חוזר למגרשים בינואר, עד שייכנס לכושר משחק ולשטף של הקבוצה, יש סיכוי לא רע שהוא לא רלוונטי העונה בכלל
להעביר 40% מההתקפות במשחק עם מישהו שרק מעביר את החצי זה מתכון לאסון.

הפועל פרסמו תמונה של דברת באימון קליעות, מקווה שזה אומר שיחזור לאימונים יותר מוקדם ממה שציפו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 24, 2023 7:20 pm 
Junior

הלוואי שדברת יחזור קודם. הוא בדיוק מה שהקבוצה צריכה.
השאלה מה קורה אם לא. אהרל'ה ויסברג מפרסם שמתעניינים בנטע סגל. האמת, בשביל 10-15 דקות לתחילת העונה אני בעד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 24, 2023 7:36 pm 
Junior

לא מצליח להבין את זה. מישהו באמת מעדיף דקות של נטע סגל כרכז על פני זוסמן, רנדולף, או לרשום את למאר כזר ולתת לאחד מבין הזרים הגבוהים לנוח (אני מדבר רק על הליגה כי אני מניח שאף אחד לא חושב שסגל אמור לקבל דקות באירופה כשיש גם קרינגטון וגם למאר על העמדה, ואני לא מזכיר את קורנליוס כי אני חושב שספציפית במקרה שלו באמת עדיף נטע סגל)?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1715 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 69  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 17 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: