זהו ראי, חרמנת אותי עכשיו אני לא אצליח לחשוב על שום דבר פרט למקום 11
ראי שעל הקיר כתב:
אגב, עוד משהו לגבי הניקוד של המדינות באירופה.
כמו שכתבתי לא פעם, תיארתי לי שהשנה יהיה קשה להגיע למקום 15. עם כל הביקורת, תזכרו שהתחלנו את העונה במקום ה-18 ובמוקדמות עלינו ל-16, אז המצב לא כזה רע.
אבל כתבתי גם שהעיניים נשואות לעונה הבאה שאותה ישראל תתחיל בעמדה מעולה - עונת 2019/20 שתימחק בתחילת העונה הבאה הייתה גרועה לישראל, רק 2.375 נקודות. לשם השוואה, העונה עד עכשיו כשאנחנו עוד לפני שלבי הבתים ישראל כבר עשתה 3.125 נקודות. למדינות האחרות בסביבת הדירוג שלנו יימחקו הרבה יותר נקודות והעבודה שלהן תהייה הרבה יותר קשה להגן על הדירוג שלהן.
אז לשם השעשוע אמרתי - נגיד שמקפיאים את הדירוג של עכשיו ומורידים את 2019/20, כאילו העונה הבאה מתחילה עכשיו. איפה ישראל?
אז ככה - במצב כזה ישראל תתחיל את העונה הבאה במקום 11!
מקום 11 נותן 2 קבוצות במוקדמות האלופות, אבל האלופה מתחילה ישר בשלב הפלייאוף. הסגנית מתחילה בסיבוב השני.
בנוסף מקום 11 מחלק אחרת את שלוש הקבוצות הנותרות - הוא מקבל 2 קבוצות באירופית, כשמחזיקת הגביע מתחילה ישירות משלב הפלייאוף (כלומר גם מובטח לה שלב בתים בקונפרנס לפחות). השנייה מתחילה מהסיבוב השני. רק קבוצה אחת, החמישית, נשארת בקונפרנס, ומתחילה מהסיבוב השני כמו היום.
מקום 11 גם אומר שאפשר להילחם על מקום 10, שהוא הפרס הגדול - האלופה הולכת ישירות לשלב הבתים בצ'מפיונס (וגם מביאה לישראל 0.8 נקודות אוטומטיות אחרי נירמול).
כמובן שעוד חזון למועד. העונה עוד ארוכה, למדינות שמעלינו נשארו ברוב המקרים יותר קבוצות מאיתנו ויותר אפשרויות לעשות נקודות עד סוף העונה. אבל לשם השעשוע, בתנאי המשחק שלי, הנה הדירוג בתחילת העונה הבאה נכון להיום:
9. טורקיה 25.850 (מקום 9 דומה למקום 10 אבל מקדם את הסגנית לסיבוב השלישי במוקדמות הצ'מפיונס)
10. אוסטריה 24.100
-------
11. ישראל 23.125
12.נורבגיה 22.500
-------
13. שווייץ 22.375 (מקום 13 דומה למקום 11, אבל עדיין קבוצה אחת באירופית (סיבוב שלישי) ושתיים בקונפרנס
14. צ'כיה 22.050
-------
15. סקוטלנד 21.900
------
16. סרביה 21.375
17. דנמרק 20.325
חיפה מכירה מקרוב עכשיו את עליית המדרגה של מפעל הליגה האירופית, כשהיא מגרילה את ויאריאל, ראן ופאנאתנייקוס.
האוהדים אולי מרוצים משלל יעדים נחמדים, אבל אין לחיפה שום עליונות ברורה על אף קבוצה וכשמבינים שתהיה פה מלחמה על כל נקודת דירוג וגם הרבה פחות כסף מליגת האלופות, מבינים שכנראה היה עדיף, בדיעבד, ללכת לקונפרנס. לא שזו הייתה בחירה של חיפה כמובן. מה שכן, מקום 3 בבית הולך לקונפרנס ומתחת לזה, כישלון גדול של חיפה.