סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 19, 2024 9:42 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2876 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 116  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' ספטמבר 04, 2023 2:38 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
עמוס לב כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
אני באמת לא זוכר את הפרטים בענין הפשרה, יכול להיות שזה קשור לתביעה שהוא טען שלא ידע עליה.

בעניין אחר, שאלת תם:
אומרים שהבלגן בהפגנת האריתראים כלל קטטות בין תומכי המשטר באריתראה למתנגדיו.
אז בלי להיכנס לעניין הכללי של הפליטים/לא פליטים - איזו סכנת רדיפה פוליטית יש באריתראה לתומכי המשטר?

מדינת ישראל לא רוצה לבדוק את הסטטוס של האריתראים שמגיעים לפה, האם הם פליטים או לא. אז כשלא שואלים, גם תומכי משטר נכנסים לפה, גרים ועובדים פה.

נו, אז עכשיו ידעו מי הם מי. לא ככה? האלה שהרביצו למתנגדי המשטר, הם תומכי המשטר.

sheky כתב:
איזו מדינה? יש מדינה באפריקה שמוכנה לקבל אותם וישראל לא מעבירה? (שואל באמת).
אגב, אין חוק בינלואמי בנוגע לפליטים ומתנגדי משטר נרדפים?

מה עם תומכי המשטר? לאיזו רדיפה פוליטית הם נתונים?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 04, 2023 3:15 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
זה כן אני כתב:
מביאים ילדים בכמויות גבוהות יחסית, עובדים פעמים רבות בשחור ו/או בעבודות בלתי חוקיות (סחר באופניים/קורקינטים גנובים באלפים) ו/או בעלי הכנסה נמוכה שלא מחייבת בתשלום מס הכנסה. פלוס תורמים לאווירת פשע, אלימות וחוסר ביטחון ברחובות, מבוא להתעלקות על הקופה הציבורית (קצבאות ביטוח לאומי למשל, כמו כל העלוקות) ועוד. בקיצור, מוכן לוותר בחינם על כל הטוב הזה.

תראה אני לא מסמפט גדול של החרדים אבל לא נראה לי שהכלכלה שלהם בנויה על אופניים גנובים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 04, 2023 3:16 pm 
Junior

חי"ת חי"ת חי"ת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 04, 2023 3:19 pm 
מנהל פורום

זה כן אני כתב:
איפה הזכרתי במהלך השרשור כאן את בג"ץ?
יש לי המון טענות כלפי בג"ץ בנושא המסתננים, אני טוען שהוא האשם העיקרי בכל ההתמודדות מול המסתננים, הוא ביטל חוקים שיכלו לסייע בהרחקתם מכאן כשהבעיה עוד הייתה בחיתוליה. אבל יש את הסוגיה המדינית של מציאת איזו רפובליקת בננות סוג ז' באפריקה שתסכים לקלוט אותם תמורת טובות הנאה כאלה ואחרות (שיש לנו בכמויות להציע להן, למשל בתחום המים והחקלאות ואפילו תשלום על כל מסתנן) וכאן האחריות היא על הממשלה.

אתה פשוט מקשקש ולא מכיר את הפרטים. הדברים היחידים שבג"ץ עשה "למען" המסתננים, היה לתת להם זכויות אדם בסיסיות, בהתאם לחוק הישראלי כמובן (שאולי לטעמך רלוונטי רק לאדם הלבן). כמו הזכות לא להיות במחנות מעצר מעל שנה (התקנה שבוטלה הייתה 3 שנים) כפליט בלי שביררו את הסטטוס שלך ו/או הואשמת במשהו. הוא הגן על כאלו שעובדים כאן בשכר מינימום ובעבודות שאף ישראלי אחר לא יעשה, שהמעסיקים יגזרו עליהם ניכון של 20% מהשכר לשם יצירות פיקדון לעידוד יציאתם מהארץ.

מדינת ישראל ובעיקר ממשלות הליכוד, חתומה על האמנה למעמד פליטים. היא הזניחה את הגבול עם מצרים ונתנה לגל מסתננים להיכנס. אחרי זה בניגוד לחוק בישראל ולאמנות הבינלאומית עליהם היא חתומה, היא ניסתה לכפות עליהם גזירות שונות ומשונות כדי לעודד אותם לעזוב מרצון. היא בקושי נקפה אצבע כדי לברר באמת ובזמן סביר את מעמדם החוקי. ולבסוף גם כשלה במציאת מדינה שלישית שתקבל אותם ובנוסף גם לא נתנה להם תמריצים לעזוב.
גם לדור הילדים שלהם, המדינה מתנכרת ומתכחשת, ומייצרת למעשה עוד קבוצה מתוסכלת, בשולי החברה, שתהיה אלימה ותסתבך עם החוק.

בג"ץ לא הגביל את המדינה בנושא, לא במניעת כניסת המסתננים ולא בעיכוב יציאתם. הדבר היחיד שהוא העניק להם הוא קצת הקלה מהסנקציות והגזרות חסרות הפרופורציה שהממשלה ניסתה להשית עליהם. מעשי המדינה בנושא המסתננים (כמו בהרבה נושאים אחרים) רצופים כשלים - משלב המניעה, הקליטה, הניסיון הכושל לגרש וכמובן גם בעניין הטיפול באוכלוסיה שנשארה ותישאר איתנו כאן לעתיד. על כך אתה צריך לבוא בטענות למי שאתה אוהב להצביע לו כל כך פעם אחרי פעם. כשהתקציבים והפוקוס הולך לדברים אחרים, אל תתפלא שאין קשב לטפל בבעיות כאלה, שכשהן מוזנחות שהן קטנות, הופכות להיות בעיות רציניות בהמשך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 04, 2023 3:21 pm 
Junior

חחח טוב שיבר.
תודה שאתה מפגין את חוסר הידע הנרחב שלך כאן פעם אחר פעם. יש לנו הרבה מה ללמוד ממך.
חמור קופץ בראש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 04, 2023 3:26 pm 
מנהל פורום

כשאין שום טענות ענייניות ואתה מגן בחירוף נפש ובעיניים עצומות פעם אחר פעם על הפוזיציה שלך ומסרב להכיר באחריות וסתם מטיל רפש בגורם הלא נכון ככה ההודעות שלך נראות. סתם סיסמאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 04, 2023 3:31 pm 
Junior

אין לי כוח לניסיון שלך להחזיר אותי לדיוני עבר על האחריות של בג"ץ בעניין המסתננים, כאשר - ואני מקווה שבפעם השנייה שאני מדגיש זאת בפניך תצליח להבין - מלכתחילה לא דיברתי על הנושא הזה כאן (כולה עניתי לעמוס על סוגיה שהעלה וזהו). דעתי בנושא ידועה, ולבליל השטויות שכתבת התייחסתי באינספור מקרים בעבר. לא בא לי לחזור שוב ושוב על דברים שכתבתי בעבר רק כי תפסתי אותך בשעה ביום שמשעמם לך.

נערך לאחרונה על ידי זה כן אני בתאריך ב' ספטמבר 04, 2023 3:39 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 04, 2023 3:34 pm 
Hall of Famer

רואה שחורות כתב:
 כל הטאררם על כ-20 אלף איש שאשכרה עובדים למחייתם.

השאלה היא האם הענקת מעמד חוקי לא תיצור כאן איחודי משפחות שיהפכו את ה-20 אלף הללו למס' גדול בהרבה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 04, 2023 3:51 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
מה עם תומכי המשטר? לאיזו רדיפה פוליטית הם נתונים?

לגרש כמובן, אותם אפשר להחזיר לאריתראה אני מניח כי הם לא נרדפים ואנחנו ביחסי שלום איתם אז לא אמורה להיות בעיה.
יש ז'אנר שבעד להשאיר פה מסתנני עבודה?
השאלה היחידה היא אם אתה לא חייב להעביר תהליך בדיקה כל בקשה למקלט, אני לא באמת יודע מה הפרוצדורה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 04, 2023 4:23 pm 
Junior

סמוטריץ': "המצב פחות טוב ממה שחזינו בעת הנחת התקציב, אך הכלכלה יציבה".

מי יכול היה לחזות את זה...
רק כל הכלכלנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 05, 2023 9:32 am 
Junior

מרוב שאף אחד פה לא מאמין למילה שביבי מוציא מהפה, אפילו לא מתדיינים פה על הדיווחים בנוגע למתווה פשרה...חחח
האמת, מסכים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 05, 2023 3:16 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ובינתיים שרת התחבורה שלנו מעבירה שיעורי נהיגה:
https://twitter.com/kann_news/status/16 ... 74921?s=20

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 05, 2023 4:22 pm 
Hall of Famer

לא מבין כל כך למה כל הביביסטים-משיחיסטים טוענים בכל מקום שהפשרה שמציעים עכשיו היא כניעה טוטאלית שלהם. ממש לא :

1. הפשרה נותנת לקואליציה וטו על כל מינוי שופטים כולל על נשיא העליון שזו אחת ממטרות האם שלהם (למנוע מיצחק עמית את המינוי). בעצם מבחינתם אין שום הבדל מהותי בין ההצעה של החצי-חצי שלהם קואליציה-אופוזיציה לבין הפשרה שנותנת להם וטו על כל מינוי (פרט לרעיון שבטח עלה שם למנות את אחד מהח״כים הערבים כנציג אופוזיציה ולעשות איתו עסקאות כדי שיצביע בעד המועמדים שלהם).

2. הקפאה של שנה וחצי - גם ככה לא אמורה להיות חקיקה רצינית בקרוב חוץ מהרכב הועדה (ראה סעיף 1). ההקפאה נותנת להם שקט מרוב אנשי המחאה ותמיכה אמריקאית. בעוד שנה וחצי ינסו שוב לחוקק כל מיני חוקי דיקטטורה , רק עד אז סביר שבן גביר ישלים את הקמת צבא הקלגסים שלו ויעמיד בראש המשטרה כמה סמרטוטים שיפעלו קשה נגד המחאות הבאות שיגיעו אז.

3. צמצום עילת הסבירות - ממש לא מעניין אותם שם איזה נוסח יהיה בחוק , העיקר להראות לנבערים שהם חוקקו איזשהו חוק שמגביל את בג״צ איפשהו מלפסול חוקים שלהם.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 05, 2023 4:24 pm 
Hall of Famer

איך אפשר בפועל להקפיא חקיקה?
עוד 3 חודשים יציעו חוק מעורר מחלוקת חדש, מה יעשו אז בצד השני? יבכו למצלמות?
הכל בלוף

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 05, 2023 4:25 pm 
Hall of Famer

ועוד משהו - סיכוי סביר שבעוד שנה וחצי יחזור לבית הלבן דונאלד טראמפ.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 05, 2023 5:29 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

עופר האדום כתב:
ועוד משהו - סיכוי סביר שבעוד שנה וחצי יחזור לבית הלבן דונאלד טראמפ.

אני לא חושב שיש לזה סיכוי ממשי והאמת שאני לא מבין למה כל כך הרבה אנשים בטוחים שזה מה שיקרה. אני לא רואה מצב שהדמוקרטיה האמריקאית לא תתגונן כנגד מי שמנסה להשמיד אותה ותאפשר לטראמפ להיבחר מחדש. לדעתי יש יותר סיכוי שהוא ייכנס לכלא, או לפחות יורחק לכל חייו מפעילות פוליטית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 05, 2023 5:47 pm 
Hall of Famer

לא יודע, בנתיים הוא מנגב את הרצפה מול כל המועמדים הרפובליקנים, ונמצא במצב לא רע בכלל מול ביידן קשישא בסקרים. אשמח לראות אותו בכלא, לא חושב שזה יקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 05, 2023 10:29 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
זה בכלל סותר? הבנתי שאין משהו בחוק שמונע ממנו לרוץ לנשיאות גם כעבריין מורשע וכלוא.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 06, 2023 3:59 am 
Hall of Famer

ואני חושב שלקרוא לבן אדם שבמשך 4 שנים לא הרס את הדמוקרטיה בארה״ב (עובדה) ולהיות בטוח שב 4 השנים הבאות הוא יצליח לעשות את מה שהוא לא עשה ב 4 השנים הקודמות, זה קצת מוזר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 06, 2023 4:00 am 
Hall of Famer

ורק שיהיה ברור, בתור מישהו שחי בארה״ב גם בתקופה של טראמפ וגם בתקופה של ביידן, ברור שאצל טראמפ המצב היה טוב יותר כלכלית. זה מובהק לחלוטין וזה גם מה שינצח לו את הבחירות.
ועדיין, אני כנראה אצביע למי שלא יהיה המועמד הליברטריאני, כרגיל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 06, 2023 5:01 am 
Hall of Famer

המצב הכלכלי היה טוב יותר בגלל טראמפ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 06, 2023 6:36 am 
Hall of Famer

וזה משנה למצביע הממוצע בגלל מה?
המצב הכלכלי היה טוב יותר. נקודה. אז נכון, אוקראינה, מיתון, ai ועניינים. הכל נכון, הכל אמת. יש סיכוי טוב שטראמפ לא היה מצליח יותר מביידן.

אבל זה לא משנה. בתור מישהו שחי בארה״ב, אני יכול לומר לך שיוקר המחיה (וגם מספר ההומלסים ברחובות סן פרנסיסקו ולוס אנג׳לס) גרוע הרבה הרבה יותר כיום מאשר לפני 3 או 4 שנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 06, 2023 7:03 am 
Hall of Famer

סתם תהיתי
ברור לי שזה לא משנה דבר למצביע האמריקאי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 06, 2023 8:49 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

נורטון כתב:
ואני חושב שלקרוא לבן אדם שבמשך 4 שנים לא הרס את הדמוקרטיה בארה״ב (עובדה) ולהיות בטוח שב 4 השנים הבאות הוא יצליח לעשות את מה שהוא לא עשה ב 4 השנים הקודמות, זה קצת מוזר.

אולי הוא לא הרס את הדמוקרטיה ב4 השנים האלו, הוא הרס מספיק דברים אחרים, לפחות עבור מחצית מהעם האמריקאי (המינויים לבית המשפט העליון) ואתה לא יכול להתעלם מאירועי הקפיטול שהיו לגמרי ניסיון פיגוע בדמוקרטיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 07, 2023 10:27 am 
Junior

דולר - שקל כבר ב - 3.84.
לא מאמינים לביבי. לא סומכים עליו.

בנושא אחר ואולי באותו הנושא -
נגיד הבנק הפולני שמקורב למפלגת השלטון הוריד בחדות את הריבית, מול אינפלציה של 11%. חודש לפני הבחירות.
לא קשה לנחש שהורדת הריבית נבעה מרצון לסייע לממשלת השלטון השמרנית לקראת הבחירות הכלליות שיתקיימו בחודש הבא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2876 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 116  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 28 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: