זה כן אני כתב:
איפה הזכרתי במהלך השרשור כאן את בג"ץ?
יש לי המון טענות כלפי בג"ץ בנושא המסתננים, אני טוען שהוא האשם העיקרי בכל ההתמודדות מול המסתננים, הוא ביטל חוקים שיכלו לסייע בהרחקתם מכאן כשהבעיה עוד הייתה בחיתוליה. אבל יש את הסוגיה המדינית של מציאת איזו רפובליקת בננות סוג ז' באפריקה שתסכים לקלוט אותם תמורת טובות הנאה כאלה ואחרות (שיש לנו בכמויות להציע להן, למשל בתחום המים והחקלאות ואפילו תשלום על כל מסתנן) וכאן האחריות היא על הממשלה.
אתה פשוט מקשקש ולא מכיר את הפרטים. הדברים היחידים שבג"ץ עשה "למען" המסתננים, היה לתת להם זכויות אדם בסיסיות, בהתאם לחוק הישראלי כמובן (שאולי לטעמך רלוונטי רק לאדם הלבן). כמו הזכות לא להיות במחנות מעצר מעל שנה (התקנה שבוטלה הייתה 3 שנים) כפליט בלי שביררו את הסטטוס שלך ו/או הואשמת במשהו. הוא הגן על כאלו שעובדים כאן בשכר מינימום ובעבודות שאף ישראלי אחר לא יעשה, שהמעסיקים יגזרו עליהם ניכון של 20% מהשכר לשם יצירות פיקדון לעידוד יציאתם מהארץ.
מדינת ישראל ובעיקר ממשלות הליכוד, חתומה על האמנה למעמד פליטים. היא הזניחה את הגבול עם מצרים ונתנה לגל מסתננים להיכנס. אחרי זה בניגוד לחוק בישראל ולאמנות הבינלאומית עליהם היא חתומה, היא ניסתה לכפות עליהם גזירות שונות ומשונות כדי לעודד אותם לעזוב מרצון. היא בקושי נקפה אצבע כדי לברר באמת ובזמן סביר את מעמדם החוקי. ולבסוף גם כשלה במציאת מדינה שלישית שתקבל אותם ובנוסף גם לא נתנה להם תמריצים לעזוב.
גם לדור הילדים שלהם, המדינה מתנכרת ומתכחשת, ומייצרת למעשה עוד קבוצה מתוסכלת, בשולי החברה, שתהיה אלימה ותסתבך עם החוק.
בג"ץ לא הגביל את המדינה בנושא, לא במניעת כניסת המסתננים ולא בעיכוב יציאתם. הדבר היחיד שהוא העניק להם הוא קצת הקלה מהסנקציות והגזרות חסרות הפרופורציה שהממשלה ניסתה להשית עליהם. מעשי המדינה בנושא המסתננים (כמו בהרבה נושאים אחרים) רצופים כשלים - משלב המניעה, הקליטה, הניסיון הכושל לגרש וכמובן גם בעניין הטיפול באוכלוסיה שנשארה ותישאר איתנו כאן לעתיד. על כך אתה צריך לבוא בטענות למי שאתה אוהב להצביע לו כל כך פעם אחרי פעם. כשהתקציבים והפוקוס הולך לדברים אחרים, אל תתפלא שאין קשב לטפל בבעיות כאלה, שכשהן מוזנחות שהן קטנות, הופכות להיות בעיות רציניות בהמשך.