סאבוניס כתב:
לא חושב שמדובר כאן על נבחרת ג' של ארה"ב. אולי ב'. וגם כאן, זה לא בדיוק עניין של בחירה או תוצאה של יחס לא רציני מצד מנהלי הנבחרת.
בין 30 השחקנים הטובים בעולם כרגע, יש בערך 10 שהם לא אמריקאים (כולל שלושת הראשונים). הלאה, מבין "הכוכבים הגדולים", באטלר, לילארד, קרי, הארדן, דוראנט ולברון כולם בין גיל 33 (באטלר) לגיל 38 (לברון) וסביר להניח שלא בא להם להגיע שני קייצים ברציפות, בטח כשבאחד מהם מדובר בטורניר שלא להרבה אנשים בצפון אמריקה אכפת ממנו והוא גם מצריך לטוס קודם לאירופה ואח"כ למזרח הרחוק ולבלות חודש וחצי רחוק מהבית. אפשר להבין. חלקם (לילארד והארדן) גם במצב חוזי לא ברור. פול ג'ורג' (33), קוואי (32) ודייויס (תיכף 31) לא הרבה יותר צעירים וסבלו מהמון פציעות בשנים האחרונות אז גם הם לא ריאליים.
אז מי נשאר מדור הביניים שלא הגיע לטורניר הזה? בוקר, טייטום, הולידיי, אדבאיו, מיצ'ל ואולי טרה יאנג (שנדמה לי שהיה בחירה מקצועית לא להביא). ג'ה וזאיון לא ממש באים בחשבון כרגע במצבם הבריאותי והנפשי. אז כן, בוקר, טייטום אדבאיו, והולידיי בהחלט יכלו לעזור כאן. אולי גם מיצ'ל ויאנג (אבל סקוררים עם הגנה חלשה זה לא בדיוק מה שהיה חסר לנבחרת הזו). אבל כנראה שהם לא רצו לבוא.
מעבר להם, שחקנים כמו אדוארדס, בראנסון, האליברטון, טריפל ג'יי, ברידג'ס ואינגרם לא פחות טובים מכל מי שהיו מביאים במקומם (נגיד ג'יילן בראון, זק לווין, גארלנד, דזמונד ביין, ראנדל ודריק ווייט). וגם קאם ג'ונסון, באנקרו, ריבס וקסלר לא רחוק מאחור (כולם נגיד בין ה-60 או ה-70 הכי טובים בליגה).
בקיצור, לדעתי ממש לא מדובר כאן על זלזול או חוסר רצינות. זו בערך הנבחרת הכי טובה שהאמריקאים יכלו לשלוח לטורניר הזה בהתחשב בוותק של שחקנים, מוכנות להתחייב לכמה קייצים ברציפות, סירובים אישים, והיסטוריית הפציעות שלהם. ואפשר גם לטעון שזה לא ממש בריא לנבחרת להמשיך לשלוח שחקנים בני 35 או 38 ולא לתת צ'אנס לדור הביניים והדור הצעיר.
אני מסכים לגבי הסיבות להעדרות,
אבל זה לא משנה את העובדה שיש בערך 20 שחקנים בכירים יותר שלא הגיעו. כלומר אם לא היו שום מגבלות, והיו בוחרים 3 נבחרות ברמת איכות יורדת, אני מאמין שרוב השחקנים מהסגל הנוכחי היו בנבחרת השלישית. אולי 1-2 היו נבחרים קודם, מצד שני יש פה כמה שחקנים (ג'ונסון, קסלר, הארט) שאני גם לא בטוח שהיו נבחרים לנבחרת השלישית.
שוב, לא יחס מזלזל, אבל תוצאתית בהחלט נבחרת דרג ג'.
אגב, לסרביה יש אולי טיעון חזק באותה מידה - יוקיץ', נדוביץ', מיצ'יץ', לוצ'יץ', פוקשובסקי ועוד שנעדרו.אפשר לטעון שהם סוג של נבחרת דרג ב', וזה מרשים יותר מארה"ב בגלל גודל האוכלוסיה
גרמניה בטורניר ענק בין היתר כי כולם הגיעו - גם הדור הוותיק יותר (שרודר, תייס) וגם הדור החדש (הווגנרים)
לא. שוב, תסתכל על השמות למעלה. אין כרגע 20 שחקנים אמריקאים בכירים יותר מאדוארדס, בראנסון, האליברטון, טריפל ג'יי, ברידג'ס ואינגרם. גם אם היית מקבל תכנית כבקשתך (לא קורה אף פעם באף נבחרת, כולל למשל סרביה וקנדה בטורניר הזה). כולם היו בסבירות גבוהה לפחות בסגל ב' של האמריקאים בדירוג של איכות בלבד.