סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 18, 2024 3:17 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 437 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 14, 15, 16, 17, 18  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' ספטמבר 10, 2023 2:33 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
uriel17 כתב:
מה אמרתי לכם????
הליברטון +9
ברנסון -10
תנו לי לאמן את הנבחרת

גם אני שמתי לב לזה, אבל המקובעות האמריקאית הזאת של "בוא נלך עם מה שהתחלנו ועבדנו עליו באימונים" הרג את האמריקאים בכל משחק מחדש. שלא תבינו, אני מת על ברונסון, אבל לטורניר כמו זה שחקנים כמוהו ׁ(וגם ריבסׂׂׂ) הם חורים ענקיים בהגנה מול נבחרות מאומנות שיודעות לנצל מיס מאצ'ים. סתם לדוגמא, בטורניר כזה הייתי מעדיף את קייד קנינגהם על ברונסון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 10, 2023 2:44 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
חמישיית הטורניר שלי (לפעמים עדיף לבחור לפני הגמר, כדי לא להיות מוטים מדי עקב הסיומת...):

זגארס (כי צריך איזה לטבי פה, בסופו של דבר הם סיימו עם 2 הפסדים, והאמריקאים עם 3, בעוד הלטבים שיחקו נגד יריבות קשות יותר...)
SGA
בוגדנוביץ'
מו וגנר (כמובן אחיו פרנק היה מועמד טבעי למדי להיכנס לפה, אילו לא היה נעדר מ-4 משחקים)
מילוטינוב

כן, אף אמריקאי
אולי לברידג'ס מגיע ברמת האישית (יעילות פסיכית של 70% לשתיים, 56% לשלוש, 82% מהקו, כמובן לצד הגנה נהדרת על כמה עמדות וכו'), אבל נוותר ("חמישייה שנייה")

אם כבר גרמני ולא שרודר, אז למה מו ווגנר ולא ת'ייס, שנראה לי יותר מרכזי. בכל מקרה זה די מגוחך להכניס לנבחרת הטורניר שחקן מנבחרת מסויימת שברור באופן מובהק שהוא לא השחקן הכי טוב בנבחרת שלו, רק כי אתה רוצה להכניס מישהו מהנבחרת הגרמנית. אתה חושב שחייבים להכניס מישהו מהגרמנים ופרנץ ווגנר (מועמד ראוי) לא יכול בגלל שלא שיחק מספיק? אז תכניס את שרודר שבאמת מגיע לו, ואם גרמניה תזכה, כנראה גם מגיע לו MVP ותסדר חמישיה עם 3 גארדים. אם הכללים מונעים 3 גארדים, אז קח לאטבי אחר, נניח ברטנס שהיה סופר משמעותי בניצחונות ושים את שרודר.

לא ראיתי את המשחק על המדליה, אבל ארה"ב שיחקה עם פורטיס וקסלר בזמן מצטבר של 36 דקות. מי שיחק כסנטר ב-9 הדקות בהן הם לא שיחקו?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 10, 2023 2:53 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

איך זק אידי הצליח להביא ב2 דקות ו18 שניות מדד +/- של 15-?!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 10, 2023 4:13 pm 
Junior

סאבוניס כתב:
לא. שוב, תסתכל על השמות למעלה. אין כרגע 20 שחקנים אמריקאים בכירים יותר מאדוארדס, בראנסון, האליברטון, טריפל ג'יי, ברידג'ס ואינגרם. גם אם היית מקבל תכנית כבקשתך (לא קורה אף פעם באף נבחרת, כולל למשל סרביה וקנדה בטורניר הזה). כולם היו בסבירות גבוהה לפחות בסגל ב' של האמריקאים בדירוג של איכות בלבד.

בסוף חלק מהרשימה שרשמת למעלה פלוס השחקנים מהסגל הנוכחי שציינת פה, והיית מקבל נבחרת דרג ב', שזה לגמרי סביר בהתחשב בגיל המבוגר של הרבה מהמובילים (שזה דיון נפרד). בנוסף, אני מסכים לגבי ה-6 מהסגל הנוכחי, אבל לדעתי הרבה מה-6 הבאים לא בטופ 30 או אפילו 40 של שחקנים אמריקאיים. נגיד במקום קסלר אפשר היה להביא את ג'ארט אלן. גם במקום קאם ג'ונסון, הארט, פורטיס אפשר היה למצוא שחקני משנה טובים יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 10, 2023 4:18 pm 
Sophomore

צמוד בנתיים בגמר, רק 4 הפרש לסרבים, קרובים למחצית
צד אחד בוגדאן עם 13, אצל הגרמנים פרנץ ווגנר עם 12

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 10, 2023 4:30 pm 
Sophomore

שיוויון 47 בגמר אליפות העולם בכדורסל במחצית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 10, 2023 5:19 pm 
מנהל פורום

המשחק נראה כבר אבוד לסרביה והנה רק 7 הפרש לגרמניה היה כבר 12 הפרש
ברבע ארבע
7 דקות לסיום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 10, 2023 5:20 pm 
מנהל פורום

אברמוביץ הגנה והתקפה של אחד שלא מוכן להפסיד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 10, 2023 5:21 pm 
מנהל פורום

תוקף לפטרושוב
תוקף מפוקפק מאוד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 10, 2023 5:28 pm 
מנהל פורום

שרודר הוא שחקן כדורסל הנבחרות הטוב ביותר בעולם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 10, 2023 5:37 pm 
מנהל פורום

שרודר הרגע ניצח את המשחק לגרמניה
בחדירה שהעלתה את גרמניה ליתרון 4
21 שניות לסיום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 10, 2023 5:41 pm 
מנהל פורום

גרמניה
איפה שנוביצקי לא הצליח, שרודר הצליח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 10, 2023 5:49 pm 
מנהל פורום

היה משחק בנזונה שסיים טורניר בנזונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 10, 2023 6:09 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
חמישיית הטורניר שלי (לפעמים עדיף לבחור לפני הגמר, כדי לא להיות מוטים מדי עקב הסיומת...):

זגארס (כי צריך איזה לטבי פה, בסופו של דבר הם סיימו עם 2 הפסדים, והאמריקאים עם 3, בעוד הלטבים שיחקו נגד יריבות קשות יותר...)
SGA
בוגדנוביץ'
מו וגנר (כמובן אחיו פרנק היה מועמד טבעי למדי להיכנס לפה, אילו לא היה נעדר מ-4 משחקים)
מילוטינוב

כן, אף אמריקאי
אולי לברידג'ס מגיע ברמת האישית (יעילות פסיכית של 70% לשתיים, 56% לשלוש, 82% מהקו, כמובן לצד הגנה נהדרת על כמה עמדות וכו'), אבל נוותר ("חמישייה שנייה")

עדיין עומד מאחורי הבחירה שלך?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 10, 2023 6:10 pm 
Sophomore

לגמרי
אחד הטורנירים הכיפים שהיו בשנים האחרונות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 10, 2023 6:51 pm 
מנהל פורום

טורניר מצוין, מאוד מפתיע לטובה
פיבא יכולה לסמן הצלחה
השקט המוחלט ב NBA במהלך הטורניר, העלה את הפרופיל התקשורתי ל הטורניר בארצות הברית
משחקים מכריעים צמודים, נבחרות טובות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 10, 2023 7:28 pm 
Sophomore

sir charles כתב:
איך זק אידי הצליח להביא ב2 דקות ו18 שניות מדד +/- של 15-?!

באמת יוצא דופן. האמת שהרוב אפילו לא היה באשמתו. משום מה הוא שיחק את שתי הדקות שלו במחצית הראשונה עם אוליניק ליד אוליניק שמעבר להתאמה המפוקפקת היה רע מאוד בדקות האלו עם כמה איבודים והחטאות בצד אחד והגנה רעה ועבירות בצד השני, כשבו זמנית האמריקאים מתחממים וקולעים שלשות (לא על אידי) והנה 12-. אידי לא ממש נגע בכדור, למרות שהגנתית ציוות שלו ושל אוליניק מול נבחרת כמו ארה"ב הוא בהחלט בעייתי. עוד מינוס שלוש היו ב-4 השניות האחרונות של המשחק כשהכניסו אותו לקחת ריבאונד, אבל הכדור קפץ רחוק, ברידג'ס השתלט עליו וקלע שלשה משוגעת.

בכלל, לדעתי הקנדים לא השתמשו נכון באידי בטורניר הזה. הוא סיים את הטורניר עם 9 מ-9 מהשדה אבל קיבל מעט מאוד דקות וגם כששיחק, לא עשו בשבילו התאמות הגנתיות (למשל איזורית). יש להם מה ללמוד מסרביה (ולרק רק בזה), שבין 2017 ל-2020 נתנה לבובאן (שחקן לא יותר נייד מאידי ופחות מוכשר התקפית) 15 דקות למשחק ב-23 משחקים במוקדמות, באליפות אירופה ובאליפות העולם וקיבלה תוצרת טובה מאוד (11 נקודות ו-5 ריבאונדים למשחק).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 10, 2023 7:29 pm 
Sophomore

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:

לדעתי בוגדנוביץ', אבל זה צמוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 10, 2023 7:35 pm 
Sophomore

סאבוניס כתב:
ציפה דריפה אלמדלסי כתב:

לדעתי בוגדנוביץ', אבל זה צמוד.

דוראנט עדיין לא פרש מטורנירי הנבחרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 10, 2023 7:44 pm 
Sophomore

דניאל כתב:
סאבוניס כתב:
לא. שוב, תסתכל על השמות למעלה. אין כרגע 20 שחקנים אמריקאים בכירים יותר מאדוארדס, בראנסון, האליברטון, טריפל ג'יי, ברידג'ס ואינגרם. גם אם היית מקבל תכנית כבקשתך (לא קורה אף פעם באף נבחרת, כולל למשל סרביה וקנדה בטורניר הזה). כולם היו בסבירות גבוהה לפחות בסגל ב' של האמריקאים בדירוג של איכות בלבד.

בסוף חלק מהרשימה שרשמת למעלה פלוס השחקנים מהסגל הנוכחי שציינת פה, והיית מקבל נבחרת דרג ב', שזה לגמרי סביר בהתחשב בגיל המבוגר של הרבה מהמובילים (שזה דיון נפרד). בנוסף, אני מסכים לגבי ה-6 מהסגל הנוכחי, אבל לדעתי הרבה מה-6 הבאים לא בטופ 30 או אפילו 40 של שחקנים אמריקאיים. נגיד במקום קסלר אפשר היה להביא את ג'ארט אלן. גם במקום קאם ג'ונסון, הארט, פורטיס אפשר היה למצוא שחקני משנה טובים יותר.

בעיקרון מסכים (אם עושים דירוג פשוט של שחקנים). אבל כשבונים קבוצה צריך לחשוב גם על מי יהיה מוכן לעלות מהספסל ולעשות עבודה שחורה. אינגרם נגיד היה די ממורמר לגבי התפקיד שלו באליפות הזו ונראה לי שלא במיוחד הצטער כשלא היה כשיר למשחקים האחרונים. הארט ופורטיס לעומתו קיבלו את זה בלי בעייה, כי זה מה שהם עושים גם בקבוצות שלהם וגם קסלר לא התלונן על זה שכמעט לא שיחק כי הוא עדיין צעיר. אם אתה מביא את נניח את קיירי, בראדלי ביל, או זאק לווין ואז מעלה אותם מהספסל ובחלק מהמשחקים גם נותן להם מעט דקות, זה מתכון די בטוח למרמור.

בעיקרון אני דווקא אוהב את קו המחשבה שמאחורי הנבחרת הזו -- לא סתם לקחו כל שם גדול שהיה מוכן אולי לבוא (ואולי לא, מי יודע בכלל), אלא ניסו לבנות קבוצה. בסוף זה לא הלך כל כך טוב. אבל לדעתי זה קודם כל בגלל ההגנה החלשה באופן מפתיע לקבוצה שיש לה שחקנים כמו ברידג'ס וטריפל ג'יי. וגם בגלל שההתקפה הייתה בעיקר תורות בין אדוארדס, בראנסון, ריבס וברידג'ס באחד על אחד במקום איזשהו משחק קבוצתי (חלק מזה מן הסתם זה העובדה שהם לא שיחקו ביחד עד לפני חודש. אפילו הקנדים היו יותר קבוצתיים מהם). זה עדיין עבד לא מעט בגלל האיכות והכישרון של כל שחקן, אבל ביחד עם ההגנה החלשה, בסוף זה לא הספיק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 10, 2023 8:05 pm 
Freshman

מגיע לשרודר..היה עליו כל כל הרבה ביקורת בnba..אכל הרבה קש עם החוזה שלא חתם וכו'..ובכללי זה שהוא מהגר ובכל זאת מגיע כל הזמן לנבחרת ולא עושה לעצמו הנחות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 10, 2023 9:56 pm 
Sophomore

למה החלטת שהוא מהגר? יליד גרמניה, גדל בגרמניה, בן לאב גרמני.

ואפשר להזכיר בתוך כל החגיגות (המוצדקות כשלעצמן) שהוא היה רחוק מרחק שטות אחת גדולה של ברטאנס מהדחה ברבע הגמר שהייתה רשומה בלעדית על שמו, במשחק נוראי בהחלט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 10, 2023 11:16 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
shmueliki כתב:

SGA
בוגדנוביץ'
מילוטינוב

כן, אף אמריקאי

אם כבר גרמני ולא שרודר, אז למה מו ווגנר ולא ת'ייס, שנראה לי יותר מרכזי. בכל מקרה זה די מגוחך להכניס לנבחרת הטורניר שחקן מנבחרת מסויימת שברור באופן מובהק שהוא לא השחקן הכי טוב בנבחרת שלו, רק כי אתה רוצה להכניס מישהו מהנבחרת הגרמנית. אתה חושב שחייבים להכניס מישהו מהגרמנים ופרנץ ווגנר (מועמד ראוי) לא יכול בגלל שלא שיחק מספיק? אז תכניס את שרודר שבאמת מגיע לו, ואם גרמניה תזכה, כנראה גם מגיע לו MVP ותסדר חמישיה עם 3 גארדים. אם הכללים מונעים 3 גארדים, אז קח לאטבי אחר, נניח ברטנס שהיה סופר משמעותי בניצחונות ושים את שרודר.

את האמת שכבר שלחתי אז ההודעה המקורית עם שרודר וגרזוליס (אחד מהלטבים האפורים שנתנו עבודה נהדרת בעמדות הפורוורד, בוודאי יותר מברטנס), ואף עם הסבר מילולי לכך מדוע לשרודר "מגיע", אבל היו לי נקיפות מצפון להשאיר את זגארס בחוץ (והוא בסופו של דבר חלק מרכזי מ"הסיפור של האליפות הזאת"), ולכן ביצעתי את ההחלפה הכפולה.
תייס במקום מו וגנר? בהחלט הגיוני, עניין של טעם (ואני גם מת על תייס באופן כללי כבר שנים...).

אם כבר, אני מבין ששרודר הוא כוכב הנבחרת הזוכה, ולכן "בחירה מתבקשת ל-MVP", אבל אני באמת חושב שבוגדנוביץ' היה טוב ממנו משמעותית בטורניר זה, ובפרט סחב יותר בעצמו (שזה פחות או יותר Most valuable) את הנבחרת שלו עד הגמר. אני כן יכול לדמיין את הגרמנים (שלטעמי הם נבחרת באמת מדהימה, ולא בכדי הימרתי עליהם כזוכים טרם הטורניר, ואפילו עשיתי על זה קצת כסף, ובעיקר "ניצחון מוסרי" על חברים שאמרו שאני אידיוט וזו בחירה מופרכת...) עם גארד מוביל כדור דומיננטי אחר (במקום שרודר) מגיעים להישג דומה - נניח ג'וש גידי או פטי מילס (זה מוזר שאלו הדוגמאות היחידות שעולות לי, והם מאותה הנבחרת, כמובן שדונצ'יץ' ו-SGA זה לא בר השוואה...).
אבל אני יותר מתקשה לראות את סרביה כל כך טובה לאורך הטורניר בלי הסקורינג היעיל של בוגדנוביץ', ועם "תחליף" במקומו.

עמוס לב כתב:
עדיין עומד מאחורי הבחירה שלך?

בכוונה בחרתי לפני הגמר. כי לפעמים קורים בו דברים חריגים (למשל אחד ההרננגומסים שהתפוצץ לפני שנה אחרי טורניר די בינוני שלו), ואז פתאום עם ההתלהבות שוכחים כל מה שהיה עד למעמד הגמר.
כאמור, כעת אני עושה את ההחלפה הלטבית-גרמנית בעמדות 1,4 בלב שקט יותר.

אבל אני חושב שאני לא צריך להתאמץ "להצטדק" אל מול הבחירה הרשמית של נבחרת הטורניר, מההזויות שראינו...
שרודר, בוגדנוביץ', SGA (עד כאן אפשר לזרום), דונצ'יץ', אדוארדס?!
https://www.fiba.basketball/images.fiba ... 0165925608

מלבד העובדה שמדובר בחמישה גארדים (האם בכדורגל בוחרים "נבחרת טורניר" עם 11 שחקני התקפה? 5 חלוצים?), זה ממש בחירת פופולריות של השחקנים הכי ידועים מבין הנבחרות המובילות...
אדוארדס היה מי שנבחר להוביל את נבחרת ארה"ב, שכשלה מהותית בטורניר (קרב עם צרפת על המאכזבת ביותר, אפשר להתווכח אולי...).
המספרים שלו גם לא כה טובים אם באמת צוללים פנימה: 57% לשתי נקודות (אחלה, אבל הנבחרת שלו כקבוצה קלעה 62% - קצת נותן פרספקטיבה), 31% חלשים לשלוש (כמובן מה שלא מנע ממנו לזרוק 5.6 שלשות למשחק - הכי הרבה אצל האמריקאים), 70% מהקו, ויחס אסיסטים איבודים חלש של 2.8 אל מול 2.0. הרי תפקידו המובהק בנבחרת היה להיות אופציה התקפית מספר 1 מובהקת (זרק בדיוק כפול זריקות מהשדה מהבאים אחריו - ברונסון וברידג'ס), ובכך הוא כשל.

עוד תארים שהוכרזו:
https://www.fiba.basketball/basketballw ... s-revealed

חמישייה שנייה - זגארס, פרנץ וגנר (שיחק 4 משחקים מתוך 8...), פונטקיו (לא יודע, נבחרת שסיימה מקום 8, לא היה יוצא דופן), ולנצ'ונאס (מסכים) ומילוטינוב (כמובן מסכים).
שחקן הגנה - דילון ברוקס.
המאמן - לוקה באנקי, ללא תחרות של מיצוי פוטנציאל מסגל נתון.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 10, 2023 11:28 pm 
Hall of Famer

uriel17 כתב:
אברמוביץ הגנה והתקפה של אחד שלא מוכן להפסיד

זה אחד הדברים היפים באליפות הזאת
השחקנים הבינוניים שצצים משום מקום (כמובן בעיקר אינספור הלטבים)
אני חושב שאין שום קבוצה בליגת העל שלנו, גדולה כקטנה, שמביאה את אברמוביץ כזר (נניח היפותטית שמקבוצה קטנה הוא מבקש סכומי כסף שהם יכולים לעמוד בהם, ומסכים להגיע...)

נפלאות דרכי ה"כדורסל נבחרות הבין לאומי"

ido כתב:
ואפשר להזכיר בתוך כל החגיגות (המוצדקות כשלעצמן) שהוא היה רחוק מרחק שטות אחת גדולה של ברטאנס מהדחה ברבע הגמר שהייתה רשומה בלעדית על שמו, במשחק נוראי בהחלט.

זה די בוודאות היה המשחק הגרוע ביותר של שחקן באליפות, ואולי אפילו אפשר לצאת ב"סופרלטיב" יותר גדול...
מי שלא צפה לא יכול להבין אני חושב, אפילו שהמספרים קצת רומזים על מה שהיה - 4/26 מהשדה וכו'
גם על זה מגיע קרדיט ענק ללטבים, שפשוט התחילו לתת לו כמה מטרים, מה שכמובן "מוציא מאיפוס" שחקן שכזה

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 11, 2023 5:23 am 
Sophomore

סיכום שלי לאליפות:

קודם כל, החל מהשלב השני, אחלה אליפות עם משחקים טובים ומותחים, התעלות של שחקנים, קבוצות מרשימות, ולא מעט הפתעות. השלב הראשון, לעומת זאת, היה די משמים (חוץ מהבית של צרפת, לטביה וקנדה). 32 נבחרות בטורניר הזה זה יותר מדי, בעיקר כש-6 מהן מגיעות מאסיה ומפסידות כמעט כל משחק בהפרשים גדולים. לא נראה לי שלפיב"א זה אכפת במיוחד, אז כנראה שזה לא הולך להשתנות. אבל 24 נבחרות (פחות שלוש מאסיה, שתיים פחות מאפריקה ואחת פחות מאמריקה) זה פורמט הרבה יותר מוצלח (וגם יותר מוצלח מהאולימפיאדה עם רק 12 נבחרות, ששתיים מהן חלשות).

5 המצטיינות:

1. לטביה. עם כל הכבוד לגרמנים (ויש הרבה), הנבחרת הכי אובר-אצ'יברית באליפות, ובהפרש לא קטן. אחרי שהתברר שפורזינגיס לא יגיע (והאמת שעוד לפני כן), הסיכויים שלהם להגיע לרבע הגמר מבית שכלל את צרפת וקנדה והצטלב עם צרפת וברזיל נראו קלושים במקרה הטוב. במשחק השני של האליפות הם גם איבדו את ברטאנס המבוגר יותר, הקלע הכי טוב שלהם. אז לא רק שהם עשו את זה עם ניצחונות גדולים על צרפת וספרד, הם גם כמעט השיגו ניצחון על הגרמנים ברבע הגמר (הנבחרת שהכי הקשתה על הגרמנים בכל האליפות) ולקינוח ניצחו את איטליה והביסו את ליטא בדרך למקום החמישי. וכל זה בלי שחקן נבא של ממש (ברטאנס כזה רק רשמית) ובלי כוכב יורוליג. שאפו. לפני ארבע שנים צ'כיה ופולין השתחלו גם כן לרבע הגמר, אבל אף אחת מהן לא התקרבה אפילו להישגים של לטביה באליפות הזו.

2. סרביה. תכף נגיע לגרמניה, אבל בעיני סרביה, למרות שהפסידה בגמר, הייתה הנבחרת המרשימה יותר, בעיקר ביחס לציפיות המוקדמות. בלי יוקיץ', מיצ'יץ' ופוקושבסקי, ואחרי שכבר לא מעט זמן לא הגיעו למדליה גם כשיוקיץ' ומיצ'יץ' שיחקו, הסרבים גם שיחקו נפלא וגם ניצחו די בקלות את הדומיניקנית של טאונס בשמינית, את ליטא ברבע הגמר, ואת קנדה בחצי. בוגדנוביץ', שכל פעם נראה כמו סופרמן בנבחרת, הוא בעיני ה-MVP של האליפות הזו ואם לא היה משחק חולה וגם נכנס לבעיית עבירות בגמר, מאמין שהסרבים היו גם לוקחים את הזהב. עם התוספת של יוקיץ' ומיצ'יץ' (ופוקו אם יהיה מספיק טוב) באולימפיאדה, הם יהיו מועמדים בכירים לזהב (שניים רק לארה"ב אם הכוכבים באים).

3. גרמניה. האלופה וגם הקבוצה הבלתי מנוצחת היחידה באליפות. קבוצה של ממש, עם רכז נהדר שתמיד מופיע במשחקים בינלאומיים, יחד עם שחקנים כמו האחים וגנר, תייס, ואובסט (וגם בונגה, תיימן ו-וויטמן), שכולם נתנו טורניר נהדר וכאמור, בעיקר שיחקו כמו קבוצה (איזה הבדל מהסגנון של האמריקאיות). סחטיין לשמוליק על ההימור המוצלח עליהם. וגם למאמן גורדי הרברט, שהוביל אותם בשנה שעברה לארד באליפות אירופה ועכשיו להישג שרק ארבע נבחרות אחרות הגיעו אליו ב-60 השנים האחרונות. לדעתי זה הולך להיות השיא שלהם ולא מאמין שהם יוכלו לשחזר את זה באולימפיאדה כשנבחרות אחרות יגיעו עם תוספת של עוד שחקני מפתח. אבל הם השיגו את מה שדירק לא הצליח עם הנבחרות של זמנו וכל הכבוד להם.

4. קנדה. כבר כמעט עשור שאנחנו שומעים שהנה, תיכף הקנדים מגיעים. המדינה עם הכי הרבה שחקני נבא מחוץ לארה"ב (בהפרש) ועם כמה כוכבי נבא כבר הרבה זמן נראית כאילו היא עומדת להפוך לכוח מוביל גם בכדורסל הנבחרות. רק שעד עכשיו זה לא קרה. הקנדים נכשלו שוב ושוב להעפיל לאולימפיאדה (לא היו שם מאז 2000 עם סטיב נאש) עם הפסדים מביכים לונצואלה וצ'כיה (בבית!), הכוכבים הרבה פעמים לא רצו לבוא, וגם באליפויות העולם הם נכשלים כבר 20 שנה, שבהן לא הגיעו אפילו לשמינית הגמר וסיימו מחוץ ל-20 הראשונות. אז עכשיו הם סוף סוף כאן. זה התחיל עם משחקי הצהרה מול צרפת (30 הפרש) ולטביה (26 הפרש) בבית המוקדם. ואח"כ הם גם הראו סוף סוף אופי, עם החזרה מפיגור 12 ברבע האחרון של המשחק מול ספרד, אחרי שעמדו שוב לפני הדחה וכבר היה נראה שהם בדרך לעוד אכזבה גדולה. ולקינוח, הניצחון הגדול על השכנה מדרום והזכייה בארד. לא נשברו למרות המהלך המדהים של ברידג'ס שהוביל להארכה וסיימו יפה. אז לפני הכל, זה שרגא, שיש לו קייס טוב ל-MVP של האליפות (הוביל את האליפות באפקטיביות ונראה כמו הכוכב הכי שלם).

אבל הסיפור הכי גדול של הקנדים לדעתי זה דווקא דילן דה וילן ברוקס, שיש לו קייס טוב לחמישייה השנייה של האליפות. בקיץ עוד היה מי ששלח אותו לשחק בסין אחרי עונה לא טובה וממפיס שחתכו אותו בצורה משפילה. אבל באליפות הזו הוא צחק לכולם בפנים. לזה שהוא מגן מצויין וטורדני כבר התרגלנו. אבל הסיפור הגדול באליפות הזו הייתה הסבלנות, בחירת הזריקות הנכונה בהתקפה, וגם הביצוע. בלעדיו הם מפסידים לספרד (3 שלשות בלי החטאה ברבע האחרון בקאם בק של קנדה) וגם לארה"ב במשחק על המדליה (39 נקודות שהן שיא במשחק על מדליה באליפות העולם). בסך הכל, משחקן שלא עבר פעם את ה-53% קליעה אמיתי בקריירת ה-נבא שלו, קנדה קיבלה שחקן שקלע ב-76% קליעה אמיתי (!), עם כמעט 60% מהשלוש. חלק מזה זה כמובן מדגם קטן (8 משחקים) וזון קליעה שאי אפשר לשמור עליו לאורך שמן. אבל הרבה מזה גם היה תוצאה של סבלנות ובחירת זריקות טובה, מה שהוא לא הראה בשנים שלו בממפיס. אם יוסטון מקבלים את ברוקס הזה בשנה הבאה, החוזה הגדול שלגלגו עליו לא מעט הולך להיראות כמו מציאה.

5. דרום סודן. כבר כתבתי עליהם מוקדם יותר בשרשור הזה. המדינה הכי צעירה בעולם עם נבחרת שקיימת הלכה למעשה רק 5 שנים והצליחה להעפיל לאולימפיאדה על חשבון נבחרות כמו ניגריה, מצרים, מאלי ואחרות עם מסורת. במידה מסויימת זה מעיד על הכדורסל באפריקה שלא מצליח לפרוץ למרות כמויות הכישרון. גם מי שהביא את דרום סודן לאולימפיאדה זה שחקנים שגדלו בארה"ב ובקנדה. ועדיין, הישג מצויין. חבל רק שבאולימפיאדה הם הולכים כנראה לחטוף בראש מכולם.

5 המאכזבות:

1. צרפת. תיכף נגיע לארה"ב. אבל מנבחרת שרק לפני שנתיים ניצחה את ארה"ב באולימפיאדה ולא הייתה רחוקה מזהב עם הרכב כמעט זהה לזה, ציפו להרבה יותר. אז נכון שהם נפלו לבית המוות בשלב המוקדם על קנדה ולטביה שסיימו במקומות השלישי והחמישי באליפות. אבל זה לא רק (היעדר) ההישגים. זה גם היכולת החלשה, התבוסה לקנדה ב-30 הפרש, המשחקים הצמודים מול לבנון ועוד קבוצות נחותות, ובעיקר התחושה שמדובר על דור שדי מיצה את עצמו. אז באולימפיאדה שהם מארחים הם יגיעו עם וומבי (עדיין צעיר) ואולי אפילו אמביד (למרות שיש לי תחושה שהוא יבחר בארה"ב, שיותר צריכה אותו וגם יש לה יותר סיכוי להביא לו את הזהב). אבל הקו האחורי והכנפיים שלהם נראו בכלל לא טוב באליפות הזו, עם דה קולו ובאטום הזקנים. וגם כשמסתכלים מסביב, לא רואים הרבה פוטנציאל לשיפור משמעותי בקו האחורי מעבר לפורנייה, שתמיד טוב בנבחרת אבל עדיף שלא יהיה זה שצריך לייצר נקודות.

2. ארה"ב כמובן. כמו שכתבתי למעלה, אני לא שותף לביקורת על בניית הקבוצה. לדעתי הם דווקא בנו די נכון בהתחשב במי שרצה להגיע לשחק והיה זמין, עם שורה של שחקנים טובים (גם אם לא סופרסטארים) בשיא הקריירה, כמה צעירים מוכשרים, וגם כמה שחקנים משלימים, שבעיני זה רעיון טוב. זה לא הלך בעיקר בגלל חוסר הניסיון של כל הסגל במשחק של פיב"א, העובדה שהם היו הנבחרת הכי לא מחוברת באליפות (נפגשו רק לפני חודש), חוסר מחוייבות הגנתית, וגם קצת חוסר מזל במשחקים הקובעים. בשנה הבאה כמה סופרסטארים יגיעו ולמרות סגנון המשחק הסוליסטי הם שוב יהיו מועמדים ברורים לזהב.

3. אוסטרליה. הנבחרת עם הכי הרבה שחקני נבא בסגל חוץ מארה"ב נפלה לצד הקשה של ההגרלה ולא הצליחה לצלוח אותו. הפסד צמוד לגרמניה ובעיקר הפסד לסלובניה של לוקה, שהיא לדעתי קבוצה פחות טובה. גידי הראה שבגיל 21 הוא כבר השחקן המוביל של הנבחרת הזו. אבל שיני הזמן סוף סוף ניכרו בדור הותיק שהביא אותם למקום רביעי ולמדליית ארד באולימפיאדות האחרונות. מילס ובעיקר אינגלס לקחו צעד אחורה וכרגע הדור הצעיר חוץ מגידי עדיין לא בשל להחליף אותם. הם יהיו באולימפיאדה אבל לא בטוח שיוכלו להתמודד שוב על מדליה.

4. ספרד. האמת היא שכמו אוסטרליה, גם הם נפלו לצד הקשה של ההגרלה ובכלל לא היו רחוקים מלהגיע לרבע הגמר למרות כישרון מוגבל יחסית. שיחקו כדורסל יפה וקבוצתי. אבל הפסידו משחק קריטי ללטביה, שעשתה קאמבק מאוחר ואז גם לקנדה הכישרונית במשחק המכריע, עם כמה טעויות קריטיות ברבע האחרון. גם אצלם, כמו אצל אוסטרליה, יש כמה שחקנים שמשחקים על אדי הדלק האחרונים (יוי, פרננדז). אבל אלדמה הצעיר הראה אחלה יכולת ויש להם דור צעיר ומוכשר שבשנים הקרובות ייקח פיקוד וישמור אותם בעניינים.

5. הרפובליקה הדומיניקנית. הגיעו עם קא"ט (שהיה טוב) ועוד כמה כשרונות, קיבלו הגרלה נוחה, ניצחו את כל המשחקים בבית המוקדם (כולל מול איטליה) וכבר היו עם רגל וחצי ברבע הגמר (ואם קנדה מפסידה לספרד, אז גם היו עולים לאולימפיאדה). אבל הפסד מיותר לפורטו ריקו המאוד בינונית שלח אותם הביתה. אולי בשנה הבאה דוארטה והורפורד יבואו.

חמישיית הטורניר שלי:

בוגדנוביץ' (MVP)
שרגא
שרודר
לוקה (למרות ההתבכיינות הבלתי נסבלת. מלך הסלים של האליפות ולסלובניה באמת יש מעט מאוד חוץ ממנו אז רבע הגמר זה הישג שרשום עליו)
ברידג'ס (הבחירה באדוארדס, שקלע הכי הרבה, עצלנית. ברידג'ס נתן טורניר מעולה בשני צידי המגרש, עם כמעט 80% טרו שוטינג).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 437 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 14, 15, 16, 17, 18  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 107 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: