סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 18, 2024 5:27 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 53 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' ספטמבר 18, 2023 7:38 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
אתה לא "צרכן" של מכבי תל אביב. אם לאוהדי מכבי הצעד הזה מפריע הם מוזמנים להביע את מחאתם בדרך של אי רכישת/חידוש מנוי. ואם כבר ניכנס לזה, אני חושב שרוב החברות שאתה ושכמותך צורכים ממוצריהן מזמן "נירמלו" את ההתנחלויות, באופן הזה שהן מקיימות שם מסחר שוטף, גם אם לא ממש מייצרות שם. מי שיקרא את הפוסט עוד עלול לקבל את הרושם שההתנחלויות מוחרמות על ידי כלל החברות הגדולות במשק, ושהחטיף היחיד שהמתנחלים מכירים הוא במבה בולי.
אתם כמובן יכולים להעביר ביקורת כמה שבא לכם. זכותכם המלאה לבקר לילות כימים בכל נושא שמטריד את מנוחתכם. זכותי להגיד לכם שזה מטופש.

אגב אם אני לא טועה לפני כמה שנים הפועל ירושלים (בתקופת אורי אלון) עשתה מהלך שנועד למשוך קהל מהתנחלויות למשחקים שלה, וזה עבר די בשקט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 18, 2023 10:53 pm 
Hall of Famer

אני חושב שזה קצת מעבר לפוליטיות גרידא.
איני "איש שמאל", מעולם לא הצבעתי למפלגת שמאל (אמיתית, נניח ועבודה ואילך), יש לי שנים רבות מכרים/חברים מ"השטחים" וכו'.
אבל, קל וחומר באקלים הנוכחי במדינה, כאשר יושבים לצד יוסי דגן (שהוא איש פוליטי מאוד בשנים האחרונות, ולא רק "ביצועי/ניהולי", מה לעשות), ושג'מצי מצוטט: "מכבי זה הפעילות בכל מקום ובעיקר בפריפריה. היכן שחיים יהודים שם אנחנו צריכים להיות ולפתח ושם נהיה", (שזה אומר מה, שבישובים ערבים בתיאוריה מכבי לא מעוניינת להשקיע?) - אז קשה להיתמם ולהתעלם מכך בתקופה הזו.

להבדיל (וזה לא באותו קנה מידה, אני יודע), את בית"ר (קבוצה פרטית) "אנחנו" לא מבקרים על האווירה הגזענית והמדיניות שלא לקלוט שחקנים ערבים? מבקרים

האם אישית הייתי מגיב כך בנמרצות לו קבוצה רנדומלית אחרת (ולא מכבי ת"א) הייתה נוהגת כך? לא בהכרח (לא אנסה להצטדק...)
אבל הייתי חושב בערך אותו הדבר (פשוט פחות "טעון" לפרוק אותו...)

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 19, 2023 12:39 am 
Sophomore

זה כן אני כתב:
אתה לא "צרכן" של מכבי תל אביב. אם לאוהדי מכבי הצעד הזה מפריע הם מוזמנים להביע את מחאתם בדרך של אי רכישת/חידוש מנוי. ואם כבר ניכנס לזה, אני חושב שרוב החברות שאתה ושכמותך צורכים ממוצריהן מזמן "נירמלו" את ההתנחלויות, באופן הזה שהן מקיימות שם מסחר שוטף, גם אם לא ממש מייצרות שם. מי שיקרא את הפוסט עוד עלול לקבל את הרושם שההתנחלויות מוחרמות על ידי כלל החברות הגדולות במשק, ושהחטיף היחיד שהמתנחלים מכירים הוא במבה בולי.
אתם כמובן יכולים להעביר ביקורת כמה שבא לכם. זכותכם המלאה לבקר לילות כימים בכל נושא שמטריד את מנוחתכם. זכותי להגיד לכם שזה מטופש.

אגב אם אני לא טועה לפני כמה שנים הפועל ירושלים (בתקופת אורי אלון) עשתה מהלך שנועד למשוך קהל מהתנחלויות למשחקים שלה, וזה עבר די בשקט.

לא אוהד של ירושלים או שונא מכבי, אבל יש הבדל בין לנסות למשוך קהל (כלומר יחידים) למשחקים לבין לתת לגיטימציה ויותר מזה למדיניות המוסדית של הכיבוש בשומרון, אפלייה בין יהודים לערבים בשטחים, וכו'.

לגבי הטיעון שמטופש לבקר ארגון על הפעילות הפוליטית שלו רק בגלל שהוא בבעלות פרטית -- מניח (אבל אולי אני טועה) שאם מחר הממפיס גריזליז היו מחליטים שהם לא מצרפים שחקנים יהודים לקבוצה ובמקביל יוצרים קשר הדוק עם ארגון עליונות לבנה ניאו-נאצי ומכריזים על תמיכה ברטוריקה ובמטרות שלו, זה לא במיוחד היה מוצא חן בעיניך. אולי אפילו היית מביע את ההסתייגות שלך איפה שהוא, למרות שהם בבעלות פרטית. מן הסתם, זה גם לא היה מוצא חן בעיני הליגה שהם חלק ממנה והם בלי ספק גם היו עושים עם זה משהו. בעלות פרטית על ארגון, בעיקר כשמדובר על קבוצת ספורט שיש לה גם אספקטים נורמטיביים, לא פוטרת את הבעלים או הארגון מביקורת ציבורית כשהם מחליטים להיות מעורבים פוליטית ו/או תומכים באג'נדות גזעניות, ואין גם סיבה שזה יהיה המצב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 19, 2023 2:46 am 
Freshman

זה די מדהים שאתם משחקים את המשחק הזה.
מטופש לבקר ארגון שאתה לא צרכן שלו? מה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 19, 2023 7:22 am 
Junior

סאבוניס כתב:
זה כן אני כתב:

לא אוהד של ירושלים או שונא מכבי, אבל יש הבדל בין לנסות למשוך קהל (כלומר יחידים) למשחקים לבין לתת לגיטימציה ויותר מזה למדיניות המוסדית של הכיבוש בשומרון, אפלייה בין יהודים לערבים בשטחים, וכו'.

לגבי הטיעון שמטופש לבקר ארגון על הפעילות הפוליטית שלו רק בגלל שהוא בבעלות פרטית -- מניח (אבל אולי אני טועה) שאם מחר הממפיס גריזליז היו מחליטים שהם לא מצרפים שחקנים יהודים לקבוצה ובמקביל יוצרים קשר הדוק עם ארגון עליונות לבנה ניאו-נאצי ומכריזים על תמיכה ברטוריקה ובמטרות שלו, זה לא במיוחד היה מוצא חן בעיניך. אולי אפילו היית מביע את ההסתייגות שלך איפה שהוא, למרות שהם בבעלות פרטית. מן הסתם, זה גם לא היה מוצא חן בעיני הליגה שהם חלק ממנה והם בלי ספק גם היו עושים עם זה משהו. בעלות פרטית על ארגון, בעיקר כשמדובר על קבוצת ספורט שיש לה גם אספקטים נורמטיביים, לא פוטרת את הבעלים או הארגון מביקורת ציבורית כשהם מחליטים להיות מעורבים פוליטית ו/או תומכים באג'נדות גזעניות, ואין גם סיבה שזה יהיה המצב.

מה בדיוק ההבדל? למה ירושלים בחרה לעודד קהל דווקא משם? בקיצור, כל אחד קובע לעצמו היכן עוברים הגבולות המוסריים שלו.

וכן, בוא נשווה בין אפלייה על רקע גזעני ובין סוגיה פוליטית מורכבת, שעם כל מורכבותה מנורמלת כבר עשרות שנים על ידי כל גורם אפשרי במדינה שבה אתה חי. כאמור, גם החברות שאתה צורך מהן מקיימות שם עסקים ברמה היומיומית. רוב המדינות בעולם לא מחרימות את ההתנחלויות (מקסימום מסמנות מוצרים משם). לא מדובר אפילו בעניין שיש לגביו קונצנזוס בישראל שהוא רע. ההפך אם כבר.

כמו שאמרתי, ואולי כדאי לחדד: אתם יכולים לבקר כמה שאתם רוצים את מי שאתם רוצים. לא אמרתי שאין זכות לבקר גורמים פרטיים, אני עושה זאת כל הזמן. רק אומר שאולי כדאי לבחור את המלחמות שלכם טוב יותר. אני למשל לא הייתי פותח ת'רד דומה שעוסק בשיתוף פעולה של הפועל תל אביב עם שוברים שתיקה, גם אם האקט הזה היה מגעיל אותי אישית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 19, 2023 8:25 am 
Junior

אני בעיקר צחקתי מהטיעון ״כשהפועל ירושלים עשתה את זה, זה עבר בשקט״. כי עכשיו קשה לשמוע בתקשורת על משהו אחר, אני מבין. כשהפועל עשתה את זה, היו כמה פוסטים בסל ניוז. ועכשיו, כשמכבי עושה את זה, יש כמה פוסטים בסל ניוז + הודעה מטרילה לתקשורת של אחמד טיבי. איזו צביעות… :ne_vi_del:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 19, 2023 8:29 am 
Junior

לא זכור לי שמישהו פתח על זה ת'רד שלם. זה בכלל נודע לי בכמה תגובות אגב בפורום צ'ה, וזהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 19, 2023 8:39 am 
Junior

אז אני חוזר בי. אם ההבדל הוא באמת בין דיון בפורום צ׳ה לבין ת׳רד (שלם!) בסלניוז אז אני איתך. יש פה המון צביעות בשיח הציבורי סביב השת״פ של מכבי עם מועצה אזורית שומרון. המון. בעיקר כשחלק מהאנשים שמצביעים עכשיו על הבעייתיות במהלך של מכבי, פה בסלניוז, הם בדיוק אותם האנשים שעשו את זה אז, בפורום צ׳ה. הם יכלו כמובן, הצבועים האלה, לפתח ת׳רד שלם בסלניוז על הנושא הזה, אבל לא - הם העדיפו לעשות את הדיון הזה בפורום צ׳ה. רואים לכם!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 19, 2023 8:44 am 
Junior

קודם כל תירגע ותפסיק לקפוץ כמו חמור; מרגיש לי שאתה לא רגוע כאילו הושיבו אותך על קוצים. קצת מים קרים יעזרו.
אני לא פתחתי בדיון כדי להצביע על צביעות של אף אחד. פתחתי בדיון כדי להבהיר שאתם בוחרים לכם מלחמות מטופשות. ההערה לגבי הפועל ירושלים נאמרה לאחר שמנחם כתב שהיה מפריע לו מאוד אם הקבוצה שהוא אוהד (ירושלים) היתה עושה משהו דומה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 19, 2023 11:09 am 
Junior

זה כן אני כתב:
קודם כל תירגע ותפסיק לקפוץ כמו חמור; מרגיש לי שאתה לא רגוע כאילו הושיבו אותך על קוצים. קצת מים קרים יעזרו.
אני לא פתחתי בדיון כדי להצביע על צביעות של אף אחד. פתחתי בדיון כדי להבהיר שאתם בוחרים לכם מלחמות מטופשות. ההערה לגבי הפועל ירושלים נאמרה לאחר שמנחם כתב שהיה מפריע לו מאוד אם הקבוצה שהוא אוהד (ירושלים) היתה עושה משהו דומה.

נראה לי שמי שלא רגוע כאן זה אתה וכאקט של התגוננות משליך את זה על אחרים.

זכותך כמובן לחשוב שאלה מלחמות מטופשות וזכותינו לחשוב שלא, כמו שזכותך לחשוב שמי שמחרים מוצרים מההתנחלויות מנהל מלחמות מטופשות, אבל ההתעקשות שלך כאן לא מוסיפה שום דבר לדיון. כמו שכתבת רוב הציבור בארץ מכשיר את ההתנחלויות, אבל אם אתה חושב שכל מי שמנהל מאבק נגד ההתנחלויות מנהל מלחמות מטופשות אז כנראה שאתה לא מאמין בכוח הפוליטי שלך או של אחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 19, 2023 11:49 am 
Sophomore

תאהבו, אל תאהבו, ההתיישבויות בשומרון הן עובדה מוגמרת ורוב כמעט מוחלט מהתושבים שם משרתים במילואים, עובדים, משלמים מיסים וגם אוהבים כדורסל (מי היה מאמין הא? אנשים שאני לא מסכים איתם פוליטית אוהבים ספורט?! עוד רגע תספרו לי שהם שותים קפה). יש שם גם ייצוג נכבד בהחלט של אוהדי מכבי שגם מחזיקים מנוי (מכיר אישית כמה וכמה) והם אוהדים את הקבוצה הזאת לא פחות מהשרופים שפה.

אתם באיחור ניכר נשמות. להשתמש בזעזוע בומרי בביטוי "לנרמל" על חבל ארץ שאוטוטו מגיע למיליון תושבים (אנד קאונטינג) זה כמעט כמו להשתמש בזעזוע בביטוי "לנרמל" כשמדברים על זוגות להט"בים. בקיצור - תתבגרו. הרכבת בשני המקרים כבר יצאה לפני כמה שנים טובות והקווים רק מתווספים. אפשר להמשיך לרטון ולטרוק דלתות כמו ילד מתבגר, ואפשר להשלים עם העובדה שזה ספורט, והספורט שייך לכולם.

והלוואי וזה יהיה השרשור הפוליטי האחרון פה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 19, 2023 11:51 am 
Junior

מנחם כתב:
זה כן אני כתב:

נראה לי שמי שלא רגוע כאן זה אתה וכאקט של התגוננות משליך את זה על אחרים.

זכותך כמובן לחשוב שאלה מלחמות מטופשות וזכותינו לחשוב שלא, כמו שזכותך לחשוב שמי שמחרים מוצרים מההתנחלויות מנהל מלחמות מטופשות, אבל ההתעקשות שלך כאן לא מוסיפה שום דבר לדיון. כמו שכתבת רוב הציבור בארץ מכשיר את ההתנחלויות, אבל אם אתה חושב שכל מי שמנהל מאבק נגד ההתנחלויות מנהל מלחמות מטופשות אז כנראה שאתה לא מאמין בכוח הפוליטי שלך או של אחרים.

1. אני מאוד רגוע, אני עונה בצורה רגועה ומנומקת (שלא חייבים להסכים איתה) להבדיל מאדם נוירוטי על קוצים.
2. כמו שאמרתי, זכותכם המלאה למחות כמה שבא לכם; זכותי המלאה להגיד לכם שאתם משחיתים את זמנכם לריק. כולה שיתוף פעולה ספורטיבי בין קבוצה פרטית לקבוצה מהתנחלות.

נערך לאחרונה על ידי זה כן אני בתאריך ג' ספטמבר 19, 2023 11:53 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 19, 2023 11:53 am 
Sophomore

ולרקורד: הלוואי והאימוץ הזה היה כולל גם שת"פ עם אגודות כדורסל ערביות ובכלל שנראה ייצוג גדול יותר בליגה לפחות כמו אצל זו של הכדורגל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 19, 2023 12:29 pm 
מנהל פורום

אגב, למה "שיתופי הפעולה" האלה של מכבי ת"א עם קבוצות מהלאומית אף פעם לא מחזיק יותר מעונה או שתיים? היה את רמת גן, את מגידו? עוד איזה קבוצה לפני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 19, 2023 12:40 pm 
Hall of Famer

עידן שגיב כתב:
ולרקורד: הלוואי והאימוץ הזה היה כולל גם שת"פ עם אגודות כדורסל ערביות ובכלל שנראה ייצוג גדול יותר בליגה לפחות כמו אצל זו של הכדורגל

בוודאי שהלוואי
על זה (כמעט) כולנו נסכים
אבל במסיבת עיתונאים אמרו בדיוק הפוך...
לכן חלק מהדיון מהנ"ל (לטעמי לפחות)

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 19, 2023 4:14 pm 
Junior

עידן שגיב כתב:
תאהבו, אל תאהבו, ההתיישבויות בשומרון הן עובדה מוגמרת ורוב כמעט מוחלט מהתושבים שם משרתים במילואים, עובדים, משלמים מיסים וגם אוהבים כדורסל (מי היה מאמין הא? אנשים שאני לא מסכים איתם פוליטית אוהבים ספורט?! עוד רגע תספרו לי שהם שותים קפה). יש שם גם ייצוג נכבד בהחלט של אוהדי מכבי שגם מחזיקים מנוי (מכיר אישית כמה וכמה) והם אוהדים את הקבוצה הזאת לא פחות מהשרופים שפה.

אתם באיחור ניכר נשמות. להשתמש בזעזוע בומרי בביטוי "לנרמל" על חבל ארץ שאוטוטו מגיע למיליון תושבים (אנד קאונטינג) זה כמעט כמו להשתמש בזעזוע בביטוי "לנרמל" כשמדברים על זוגות להט"בים. בקיצור - תתבגרו. הרכבת בשני המקרים כבר יצאה לפני כמה שנים טובות והקווים רק מתווספים. אפשר להמשיך לרטון ולטרוק דלתות כמו ילד מתבגר, ואפשר להשלים עם העובדה שזה ספורט, והספורט שייך לכולם.

במשך שנים היפלו שחורים בארצות הברית, אז גם את זה היה צריך לנרמל והיה צריך להפסיק למחות נגד זה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 19, 2023 4:22 pm 
Sophomore

זה כן אני כתב:
סאבוניס כתב:
זה כן אני כתב:

מה בדיוק ההבדל? למה ירושלים בחרה לעודד קהל דווקא משם? בקיצור, כל אחד קובע לעצמו היכן עוברים הגבולות המוסריים שלו.

וכן, בוא נשווה בין אפלייה על רקע גזעני ובין סוגיה פוליטית מורכבת, שעם כל מורכבותה מנורמלת כבר עשרות שנים על ידי כל גורם אפשרי במדינה שבה אתה חי. כאמור, גם החברות שאתה צורך מהן מקיימות שם עסקים ברמה היומיומית. רוב המדינות בעולם לא מחרימות את ההתנחלויות (מקסימום מסמנות מוצרים משם). לא מדובר אפילו בעניין שיש לגביו קונצנזוס בישראל שהוא רע. ההפך אם כבר.

כמו שאמרתי, ואולי כדאי לחדד: אתם יכולים לבקר כמה שאתם רוצים את מי שאתם רוצים. לא אמרתי שאין זכות לבקר גורמים פרטיים, אני עושה זאת כל הזמן. רק אומר שאולי כדאי לבחור את המלחמות שלכם טוב יותר. אני למשל לא הייתי פותח ת'רד דומה שעוסק בשיתוף פעולה של הפועל תל אביב עם שוברים שתיקה, גם אם האקט הזה היה מגעיל אותי אישית.

קודם כל, שמח שאתה חוזר בך מהטיעון שרק לבעלי מניות או אוהדים של קבוצה בבעלות פרטית מותר לבקר אותה. גם אם לא אמרת את זה במפורש, זה בהחלט מה שהשתמע מהפוסטים הקודמים שלך (ולכן ההשוואה המוקצנת). למרות שעדיין לא ברור לי הטיעון שזה אולי "מותר" (תודה), אבל "מטופש" בגלל שהקבוצה נמצאת בבעלות פרטית.

מסכים שמכבי היא לא הארגון הישראלי הראשון שמנרמל את הכיבוש וההתנחלויות. יש למשל ארגון גדול בהרבה שנקרא ממשלת ישראל שעוסק בעניין ימים כלילות. אבל זה שגם ארגונים אחרים עושים את זה (רובם אגב בהעלמת עין, לא בהשתנה מהמקפצה והתבטאויות תמיכה והזדהות פומביות) לא הופך בעיני את העניין לתקין ורצוי. בהחלט עצוב לדעתי שחלקים גדולים בציבור הישראלי תומכים בכיבוש או לפחות השלימו איתו ורואים בו מצב נורמלי.

בכל מקרה, בחזרה לפוסט הפותח, הרבה מהביקורת (שלי לפחות) היא לא רק על עצם שיתוף הפעולה (למרות שגם), אלה על הביטויים של דמויות מפתח בספורט הישראלי כמו שמעון מזרחי ודורון ג'מצ'י, שמדברים על צעד סמלי של הזדהות עם השומרון (כלומר עם הכיבוש) ועל הבחנה ברורה בין יהודים לאחרים כדבר לגיטימי. לצידם יושב ראש המועצה שמדבר על זה שהשומרון ותל אביב אחד הם. אז רק נזכיר שלא. רק באחד מהמקומות הללו יש מצב מתמשך של כיבוש בלי סיפוח, משטר צבאי שמפלה בין אזרחים על בסיס יום-יומי בגלל המוצא האתני שלהם, וזכויות עודפות, כולל כמובן זכות הצבעה, למיעוט היהודי שיושב בשטח (אפרטהייד בשפה לא מכובסת).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 19, 2023 11:03 pm 
Sophomore

מנחם כתב:
עידן שגיב כתב:

במשך שנים היפלו שחורים בארצות הברית, אז גם את זה היה צריך לנרמל והיה צריך להפסיק למחות נגד זה?

נו? הנה, במשך שנים הפלו מתנחלים בליגות השונות ועכשיו הפסיקו עם זה ומנרמלים את מה שצריך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 20, 2023 12:13 am 
Freshman

מי ישמע הם מנרמלים את שוברים שתיקה..מנרמלים התנחלויות שהם כבר די בקונצנזוס במדינה (לפחות עד גל המחאה עכשיו שרק מראה שזה יותר שנאה על זה שהם הולכים עם ביבי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 20, 2023 1:24 am 
Junior

עידן שגיב כתב:
מנחם כתב:
עידן שגיב כתב:

נו? הנה, במשך שנים הפלו מתנחלים בליגות השונות ועכשיו הפסיקו עם זה ומנרמלים את מה שצריך.

ובמקום לענות לטענה שלי, אתה מעלה טענה דמגוגית ושיקרית כאילו הפלו מתנחלים בליגות השונות. לידיעתך בליגות הכדורסל השונות יש לא רק את אליצור שומרון, אלא גם את מכבי מעלה אדומים, מכבי אלפי מנשה, אליצור אלקנה וזו לדעתי רק רשימה חלקית. בליגות הנוער יש למשל קבוצה מהר חברון וקבוצה מבית אל, אז איפה בדיוק ההפלייה? בזה שלא נתנו להם לשחק ישר בליגת העל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 20, 2023 8:26 am 
Junior

אני אוהב שאנחנו משחקים ב"נדמה לי" ומתעלמים מזה שממשלות ישראל אכן עודדו אנשים לגור שם ומשקיעים שם כמויות אדירות של כסף וכוח אדם אבל בשורה התחתונה - זה מעולם לא היה חלק רשמי ממדינת ישראל הריבונית.
אז כן, עדיין צריך "לנרמל" התנחלויות, למרות שלצערי הרב הן קונצנזוס לגמרי, כי ההתנחלויות אינן חלק ממדינת ישראל הרשמית והריבונית גם לפי מדינת ישראל.
( אגב, מישהו יכול להסביר למה? הרי זה שלנו מהתנ"ך ויש שם מלא יהודים, לא? )

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 20, 2023 9:04 am 
Junior

סאבוניס כתב:
קודם כל, שמח שאתה חוזר בך מהטיעון שרק לבעלי מניות או אוהדים של קבוצה בבעלות פרטית מותר לבקר אותה. גם אם לא אמרת את זה במפורש, זה בהחלט מה שהשתמע מהפוסטים הקודמים שלך (ולכן ההשוואה המוקצנת). למרות שעדיין לא ברור לי הטיעון שזה אולי "מותר" (תודה), אבל "מטופש" בגלל שהקבוצה נמצאת בבעלות פרטית.

מסכים שמכבי היא לא הארגון הישראלי הראשון שמנרמל את הכיבוש וההתנחלויות. יש למשל ארגון גדול בהרבה שנקרא ממשלת ישראל שעוסק בעניין ימים כלילות. אבל זה שגם ארגונים אחרים עושים את זה (רובם אגב בהעלמת עין, לא בהשתנה מהמקפצה והתבטאויות תמיכה והזדהות פומביות) לא הופך בעיני את העניין לתקין ורצוי. בהחלט עצוב לדעתי שחלקים גדולים בציבור הישראלי תומכים בכיבוש או לפחות השלימו איתו ורואים בו מצב נורמלי.

בכל מקרה, בחזרה לפוסט הפותח, הרבה מהביקורת (שלי לפחות) היא לא רק על עצם שיתוף הפעולה (למרות שגם), אלה על הביטויים של דמויות מפתח בספורט הישראלי כמו שמעון מזרחי ודורון ג'מצ'י, שמדברים על צעד סמלי של הזדהות עם השומרון (כלומר עם הכיבוש) ועל הבחנה ברורה בין יהודים לאחרים כדבר לגיטימי. לצידם יושב ראש המועצה שמדבר על זה שהשומרון ותל אביב אחד הם. אז רק נזכיר שלא. רק באחד מהמקומות הללו יש מצב מתמשך של כיבוש בלי סיפוח, משטר צבאי שמפלה בין אזרחים על בסיס יום-יומי בגלל המוצא האתני שלהם, וזכויות עודפות, כולל כמובן זכות הצבעה, למיעוט היהודי שיושב בשטח (אפרטהייד בשפה לא מכובסת).

מכבד את מה שאתה אומר, אך אני חושב שיש לך טעות יסודית בהבנת הקונצנזוס הישראלי. אתה יוצא מנקודת הנחה שההתנחלויות זה רע (שזו כשלעצמה עמדה לגיטימית שאפשר להתווכח עליה), ושזו העמדה הרווחת בציבוריות הישראלית כך שמי שסוטה ממנה ראוי להוקעה; בעוד שהמציאות מוכיחה שרק חלק מאוד קטן במדינה מתנגד לכל "נרמול" של ההתנחלויות. הקונצנזוס, גם במרבית מפלגות האופוזיציה נע בין תפיסה קשיחה שצריך לבנות עוד ועוד ביו"ש במקרה הקשה, ובין תפיסה מרוככת שגם אם יש מקום לדון על פינוי התנחלויות בעתיד (ולעצור בנייה חדשה בהווה) זה יקרה רק במסגרת הסכם שמקובל על כל הצדדים, ושעד אז כל חרם על ההתנחלויות הוא פסול. חרם על מוצרים מהתנחלויות, סירוב להופיע מעבר לקו הירוק ועוד פעולות מחאתיות מהסוג הנ"ל מאפיינות חלק זניח מאוד בציבוריות הישראלית. זו הסיבה שאני חושב שאתם בוחרים לכם מלחמות "לא איכותיות".
בקיצור, הביקורת שלי עניינית, ולא קשורה לדעות הפוליטיות שלי. ואני מקווה שלא תבין אותה כניסיון להקניט או להרגיז אותך או כל אחד אחר פה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 20, 2023 5:41 pm 
Sophomore

זה כן אני כתב:
סאבוניס כתב:

מכבד את מה שאתה אומר, אך אני חושב שיש לך טעות יסודית בהבנת הקונצנזוס הישראלי. אתה יוצא מנקודת הנחה שההתנחלויות זה רע (שזו כשלעצמה עמדה לגיטימית שאפשר להתווכח עליה), ושזו העמדה הרווחת בציבוריות הישראלית כך שמי שסוטה ממנה ראוי להוקעה; בעוד שהמציאות מוכיחה שרק חלק מאוד קטן במדינה מתנגד לכל "נרמול" של ההתנחלויות. הקונצנזוס, גם במרבית מפלגות האופוזיציה נע בין תפיסה קשיחה שצריך לבנות עוד ועוד ביו"ש במקרה הקשה, ובין תפיסה מרוככת שגם אם יש מקום לדון על פינוי התנחלויות בעתיד (ולעצור בנייה חדשה בהווה) זה יקרה רק במסגרת הסכם שמקובל על כל הצדדים, ושעד אז כל חרם על ההתנחלויות הוא פסול. חרם על מוצרים מהתנחלויות, סירוב להופיע מעבר לקו הירוק ועוד פעולות מחאתיות מהסוג הנ"ל מאפיינות חלק זניח מאוד בציבוריות הישראלית. זו הסיבה שאני חושב שאתם בוחרים לכם מלחמות "לא איכותיות".
בקיצור, הביקורת שלי עניינית, ולא קשורה לדעות הפוליטיות שלי. ואני מקווה שלא תבין אותה כניסיון להקניט או להרגיז אותך או כל אחד אחר פה.

מעריך (באמת) את הטון הענייני והלא מתלהם. הרבה יותר נעים לנהל ככה דיון ובהחלט מאמין לך שאתה לא מנסה סתם לעורר פרובוקציה.

אני כן חושב שאתה מפריז במידה שבה הקבלה של הכיבוש וההתנחלויות היא קונצנזוס. כן, יש ציבור לא קטן בישראל ש"התייאש" מהמצב, לא רואה פתרון באופק וגם לא מאמין במה שמציעות מפלגות כמו מרצ, העבודה וחד"ש. זה עדיין לא אומר שהם לא מכירים (לפחות חלקית) בנזק האדיר שהכיבוש וההתנחלויות גורמים גם לפלסטינים וגם לישראל עצמה. אבל הם לא רואים דרך לפתור את זה בקרוב, אז הם עברו להתמקד בדברים אחרים. בין זה לבין תמיכה בנורמליזציה של המצב יש פער.

אבל יותר חשוב: נניח שאתה צודק ויש בישראל, בניגוד אגב פחות או יותר לכל מדינה אחרת בעולם, קונצנזוס שהכיבוש הוא לגיטימי ולא צריך להחרים את ההתנחלויות. זה עדיין לא הופך את הביקורת על זה למיותרת או "לא איכותית" (מה שזה לא אומר). במאה ה-19 הקונצנזוס באירופה היה שנשים לא מסוגלות לחשיבה פוליטית הגיונית ולכן אין טעם (או אפילו מסוכן) להעניק להן זכות הצבעה. האם מי ש"יצא למלחמות" על זה עשה טעות? כנ"ל לגבי התפיסה של העבדות בצפון אמריקה במאה ה-18. רוב האנשים תמכו במוסד העבדות וגם אלו שלא החזיקו עבדים בעצמם חשבו שזה משהו לגיטימי ואין סיבה להחרים בעלי עבדים. האם מי שנלחם בתפיסה הזו "עשה טעות טקטית"? ואם איש ציבור (ושמעון מזרחי, חתן פרס ישראל, הוא בהחלט איש ציבור) היה אומר שהלב שלו עם בעלי העבדים והוא עושה צעדים סמליים (ופרקטיים) כדי לתמוך במפעל שלהם, האם לא היה חשוב לבקר אותו על זה, אפילו אם היה רוב בין האמריקאים של התקופה שזה לא הפריע לו במיוחד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 20, 2023 6:35 pm 
Junior

אני רק רוצה טיפה לדייק את הדברים שאמרת שאני כתבתי: אני לא אומר שיש קונצנזוס מוחלט במדינה לכך שהכיבוש הוא נפלא ושאין כל בעיה עם ההתנחלויות (הגם שאני מעריך שיש לכל הפחות רוב לדעה הזו במדינה). אני אומר שיש קונצנזוס די גדול, גם במרבית מפלגות האופוזיציה, לגישה שמתנגדת להחרמת ההתנחלויות בכל צורה, גם בהינתן המצב הלא אידאלי בשטחים.
זה לא אומר שהם מאושרים מהמצב הקיים או לא מתנגדים להמשך בנייה בהתנחלויות או לא היו מאוד שמחים שמחר ייחתם הסכם שלום שכולל פינוי יישובים ויביא לסיומו של הכיבוש. וזה אפילו לא אומר בהכרח שהם לא חושבים שההתנחלויות זה דבר רע. אבל הואיל וההתנחלויות קיימות; והואיל והמדינה היא זו שעודדה לאורך שנים, גם בזמן ממשלות שמאל, התיישבות שם; והואיל וגם אם מאוד נרצה כיום לפנות אותם זה כנראה בלתי אפשרי לאור כמות האנשים שחיים שם; והואיל והאפשרות להגיע להסכם מדיני עם הפלסטינים לא בא ברגל, במילים עדינות.
לפיכך, ברור למרבית הציבור כאן שלא ניתן פשוט באמצע החיים להחרים אוכלוסייה כ"כ גדולה, למנוע ממנה השתתפות בספורט ו/או להימנע משיתוף פעולה ספורטיבי איתם ו/או להופיע שם וכן הלאה.

אגב, בוא אספר לך סוד: גם לי יש דעה אמביוולנטית לגבי ההתנחלויות. אנשים כאן חושבים שאני הרבה יותר ימני ממה שאני באמת (אני יותר מרכז-ימין), ואולי נוטים לבלבל בין ימניות ושמרנות. אני כן שמרן, וזה לחלוטין דבר שיכול להתיישב עם חילוניות וגם עם דעות פוליטיות שהן לאו דווקא ימניות. פרופ' רות גביזון ז"ל היא דוגמה לאישה בעלת דעות שמאל, אך יחד עם זאת שמרנית מאוד בגישתה לגבי תפקידו של ביהמ"ש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 20, 2023 8:51 pm 
מנהל פורום

זה כן אני כתב:
לפיכך, ברור למרבית הציבור כאן שלא ניתן פשוט באמצע החיים להחרים אוכלוסייה כ"כ גדולה, למנוע ממנה השתתפות בספורט ו/או להימנע משיתוף פעולה ספורטיבי איתם ו/או להופיע שם וכן הלאה.

אף אחד לא מדבר על להחרים (אם כי צריך, אבל צריך להחרים גם את ישראל באופן כללי), מדברים כאן על לא לחגוג את

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 53 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 22 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה