סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 8:03 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2876 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 116  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' ספטמבר 21, 2023 1:10 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

בלוג: הצג בלוג (0)
ואם כבר מדברים על טינופות, אז לימור סון הר מלך היא באמת אחת הנשים האיומות שאי פעם דרכו בכנסת ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 21, 2023 1:28 am 
Hall of Famer

כן, אבל לא כתבתם שאין אלימות עד עכשיו. מקודם השתמע מדבריכם שהיתה אלימות אבל אין להם סיבה להתלונן
דייקו נא

כפי שכתבתי בעבר, אני לא מתווכח על מציאות או דעות אלא רק על לוגיקה מתוך הנאמר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 21, 2023 9:54 am 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:
נכניס את זה פה למרות שלא ממש שייך.
נראה שאזרבייג'אן הכריעה סופית את הסכסוך בנגורנו קרבאח, בצורה שאי אפשר לפרש אחרת מכניעה ארמנית מוחלטת. אחרי מבצע שארך בסך הכל יומיים, החיילים הארמנים שישנם בנגורנו קרבאח יעזבו, הצבא העצמאי של נגורנו קרבאח יפורז, ויתחילו שיחות שמטרתן להחזיר את החבל לריבונות אזרית מלאה. ארמניה נכנעה מראש ולא הצטרפה ללחימה, שהתנהלה בין אזרבייג'אן לכוחות העצמאיים של החבל.
למה זה פה? כי בשבוע שלפני המבצע אנשים חדי עין שמו לב, אתרים סטייל פלייטרדאר, למספר טיסות מטען שיוצאות מעובדה לבאקו. נראה שישראל (כמו גם טורקיה כמובן, בכל זאת מדינות אחיות) ציידה את אזרבייג'אן, שהיא גם בעלת בריתה בזירה האיראנית, בלא מעט ציוד לקראת המבצע.

אוקי... ועדיין אני לא מבין איך זה קשור לפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 21, 2023 10:53 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
קודם כל כי ישראל לוקחת צד באופן אקטיבי במלחמה הזו ולא בפעם הראשונה.
אבל יש פה ענייני צבא וגאופוליטיקה הרבה יותר גדולים. אזרבייג'אן היא כנראה בעלת הברית הגדולה ביותר של ישראל נגד איראן, וכנראה שלישראל יש מהלכים אופרטיבים שנעשים נגד איראן משטח אזרביג'אן. התקפות המל"טים שקרו באיראן בתקופה האחרונה - כנראה יצאו משטח אזרבייג'אן (או משטח בעלת הברית השקטה השנייה של ישראל באזור - האוטונומיה הכורדית בעיראק, אבל זה לדיון אחר). באותה מידה איראן לקחה את הצד של ארמניה, ולזה אפשר להוסיף גם את טורקיה שהיא בעצם מדינה-אחות של אזרבייג'אן מבחינה אתנית ותרבותית, ואת ההיסטוריה בינה לבין ארמניה אין צורך לפרט.
בצפון איראן יש מיעוט אזרי גדול מאד שמן הסתם גורלו ושלומו מדאיגים מאד את אזרבייג'אן, וכבר היו חילופי איומים ותנועות כוחות על גבול איראן ואזרבייג'אן שהיו נראים כמו ערב מלחמה או לפחות עימות אלים כלשהו. בסדק הזה נכנסת ישראל.
כך שיש פה השלכות גאופוליטיות גדולות על האזור כולו ובפרט על ישראל.

אגב, בלי קשר לעמדתנו בסכסוך האזורי וההיסטורי, די מכמיר לב לראות את מצבה הגאופוליטי של ארמניה, הביץ' של העולם שכולם בועטים בה. מדינה ללא מוצא לים, לכודה בין שתי אויבות בלב ובנפש, שרוסיה - שאמורה להגן עליה מתוקף חברותה ב-CSTO (הנאט"ו הרוסי שגם יש בו מקביל לסעיף 5 של נאט"ו) ונטשה אותה. אחרי שרוסיה נטשה אותה במלחמה שהייתה לפני כשנה ארמניה מנסה להתקרב יותר ויותר לארה"ב וגם זה לא עזר לה.
אין לי ספק שעוד לא שמענו את סוף הסיפור. נגורנו קרבאח זה לא הסכסוך היחיד בין ארמניה לאזרבייג'אן. מי שיסתכל במפה יראה שאזרבייג'אן למעשה מחולקת לשניים - רובה גובלת בארמניה ממזרח, אבל יש עוד חלק שנמצא בצד השני, המערבי, של ארמניה; אזרבייג'אן שואפת גם לכבוש חלק מדרום ארמניה כדי ליצור מסדרון יבשתי ורצף בין שני חלקיה. זה גם בדיוק החלק של ארמניה שגובל באיראן, כך שכיבוש שלו ינתק את ארמניה מאיראן וייצור עוד לחץ אזרי לכוון איראן.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ה' ספטמבר 21, 2023 11:03 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 21, 2023 10:58 am 
Junior

אזרבייג'אן היא אחת מ3 הלקוחות הכי גדולים של התעשיות הבטחוניות הישראליות. היא קונה מאיתנו כל מה שמאפשרים לה.
כ-70% מהנשק שהצבא האזרי קונה מקורו בתעשיות הצבאיות הישראליות . מדובר על הזמנות במיליארדי דולרים בשנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 21, 2023 11:05 am 
Hall of Famer

אני לא חושב שישראל היא הספקית הכי גדולה של אזרבייג'אן (הספקית הגדולה שלה הוא טורקיה), אבל אין ספק שישראל ספקית גדולה מאד.
ואין ספק שהיא משלמת על זה לא רק במזומן, אלא גם באפשרויות של ישראל לפעול משטחה בענייני איראן וביכולת לאסוף מודיעין על איראן. יש פה זהות אינטרסטים גדולה מאד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 21, 2023 11:45 am 
Hall of Famer

ובנושא אחר, הצהרות מדהימות של MBS על הנורמליזציה המתקרבת עם ישראל.
אין לי ספק שנתניהו גמר אומר להעביר את ההסכם הזה ביי הוק אנד ביי קרוק. עם גרעין סעודי ועם ויתורים כלשהם (ולו למראית עין) לפלסטינים. אני אתפלא אם לא תהייה הכרזה על הסכם בחצי שנה הקרובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 21, 2023 12:31 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

נורטון כתב:
כן, אבל לא כתבתם שאין אלימות עד עכשיו. מקודם השתמע מדבריכם שהיתה אלימות אבל אין להם סיבה להתלונן
דייקו נא

כפי שכתבתי בעבר, אני לא מתווכח על מציאות או דעות אלא רק על לוגיקה מתוך הנאמר

אז רצוי שתתווכח על המציאות כי אף אחד לא כתב שהיתה אלימות והלוגיקה שלך פה לא משהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 24, 2023 3:22 pm 
Hall of Famer

לצד יום הכיפורים, מה שנקרא "ענייני דיומא":
https://news.walla.co.il/item/3611157
על הטרלול סביב התגייסות הח"כים וההתרמות עבור בן-עוליאל.

אני בכלל לא מבין ברמת המאקרו את הטענות של "הימין".
אנחנו זוכרים הרי את "חתונת השנאה" שם אי-אלו צעירים חגגו עם תמונת הילד שנספה. זה כבר מראה כמה דברים - המעשה בוצע על ידי יהודי (האם חוגגים באופן דומה בימינו אנו - כלפי נרצחים בגלל "סכסוכים בתוך החברה הערבית"? לא), וסביר מאוד שזהות הרוצח/המעורבים/פרטים בנושא ידועה למי מהם.
אז אפילו אם נניח שבמקרה במקרה בן-עוליאל אינו הרוצח בעצמו (אבל אולי בהחלט היה מעורב, ו"מסנגר על הרוצח"), אז בוודאי ש"סובביו" או אחרים - יודעים את זהותו. אם כולם (כולל אותו עצמו) לכאורה שומרים על זכות השתיקה ולא מפלילים אחרים - אז מה בדיוק הם מצפים שיקרה...
כפי שברוך קרא מציין בטורו, זה הרי לא באמת משנה לאותם אנשים אם הוא רצח או לא, או שהרוצח מסתובב חופשי - שהרי אין פסול במעשה לכאורה.
האם נשמע מאיזה רב/ח"כ/פיגורה קריאה לציבור למסור מידע הידוע להם ואף להסגיר את הרוצח? סביר שלא...

הבעיה היא שה"מוטיב" הזה יכול להפוך לשיגרה במציאות הנוכחית.
בכל פשע שהוא (קל וחומר גזעני - שאז זה בכלל לא פשע לפי חלק מהמוחים) יגידו שבית-המשפט המוטה והבזוי סתם נטפל לנער גבעות/מתנחל/חרדל"י חף מפשע ואף "צדיק קדוש".
זה יכול להיות תקיפה של חייל, בנייה לא חוקית, או אפילו עבירת תנועה חמורה...
אם לשיטתם אין דיין - אז כנראה שלא יכובד שום דין.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 24, 2023 4:33 pm 
Junior

אני לא יודע אם בן אוליאל הוא לא הרוצח, אבל אם באמת ההרשעה ניתנה אך ורק על בסיס הודאה שלו, שברור לכל בר דעת שהיא ניתנה לאחר עינויים קשים במרתפי השב"כ, זה סופר בעייתי.

הדבר השני שלא ברור לי הוא מדוע טרוריסטים יהודים מקבלים תנאי כליאה יותר גרועים מאלו שמקבלים אסירים במדינות עולם שלישי, בזמן שטרוריסטים ערבים מקבלים תנאי קייטנה - חד משמעית יש מקום למאבק על הסוגיה הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 25, 2023 8:43 pm 
Hall of Famer

ימים יגידו,נראה לי שבככר דיזינגוף נצחנו את הבחירות הבאות.
כשהישראלי מן השורה יצטרך לבחור בין אלו שהפריעו לתפילה,לאלו ששמו פקקטה מחיצה אני יכול לנחש מה הוא יבחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 25, 2023 8:55 pm 
Senior

טוב לדעת שאתה אנרכיסט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 25, 2023 8:58 pm 
Senior

באמת כשאתה רואה את המראות של תתי האדם נוער הגבעות האלו באמצע תל אביב אתה מבין שאין ברירה ורק מלחמת אזרחים טוטאלית תעזור. לפחות אני בטוח שאין לאנלפבתים האלו סיכוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 25, 2023 9:00 pm 
מנהל פורום

אבימאל כתב:
כשהישראלי מן השורה יצטרך לבחור בין אלו שהפריעו לתפילה,לאלו ששמו פקקטה מחיצה אני יכול לנחש מה הוא יבחר.

וואו וואוו וואוו. אני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל פה. זה ממש mind blowing.
אתה מתכוון כמובן ללבחור בין אלו שנלחמו על חופש הפרט לבין חלאות צבועים שבזמנם הפנוי מבלים עם זונות באומן אבל התעקשו "לקיים מצווה", כאשר יכלו גם לקיים אותה ב-500 בתי כנסת ברחבי העיר.

אגב, מי זה הישראלי מן השורה הזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 25, 2023 9:02 pm 
Senior

רק מלחמה טוטאלית והשמדה של כל הבסיסים שלהם. זה הסיכוי היחיד של המדינה נגד הרוע הטהור שמופיע פה 3 הודעות מעלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 25, 2023 9:15 pm 
Hall of Famer

אבימאל כתב:

פחחחחח

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 25, 2023 9:37 pm 
Senior

מפתיע אגב שעבור ניאו נאצים כאלו לא מפריע בכלל שבאופן תדיר מרביצים, יורקים, מקללים ולעיתים מנסים לרצוח יהודים שמנסים להתפלל. כלומר יהודיות. בכותל.

https://twitter.com/andyayalla/status/1 ... gr%5Etweet

אפילו ממש אתמול. אבל זה סבבה עבורם. הודעה מבחילה אבימאל. אני לא מכיר אותך אבל אני מקווה מאוד שתפסיד וההיסטוריה תשפוט אותך ושכמותך בדיוק כמו את אלו מלפני 70 שנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 25, 2023 9:42 pm 
Hall of Famer

אבימאל כתב:

אולי זה רק אני, אבל נדמה לי שזאת הודעה מכבדת יחסית של אבימאל (וכן, אני כותב את זה דא פאקטו ביום כיפור כאן בתפוצות). כלומר, אבימאל טועה לחלוטין וההשפעה של זה על הבחירות תהיה זניחה עד בלתי קיימת מן הסתם. אבל אני לא רואה מה היה כל כך פוגעני בהודעה שלו.

מהתמונות והוידאו, אני לא מבין מה הצד החילוני רצה. אני מנסה להבין, אבל לא מצליח מה הבעיה הגדולה לקבל תפילה בציבור ביום הכי קדוש ליהודים במדינה יהודית. תפילה מכבדת שלא ניסתה להפריע לאף אחד. (ככל שידוע לי, וככל שראיתי בוידאו). מה אכפת לחילונים אם דתיים רוצים להתפלל ביום הכי קדוש עם איזו מחיצה קטנה? למה, מישהו הפריע להם (לחילונים) לעבור שם או להשתמש בכיכר? לא יודע, אולי אני מפספס משהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 25, 2023 9:43 pm 
Senior

זה רק אתה. אתה מפספס משהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 25, 2023 9:44 pm 
Junior

זה לא רק אתה נורטון, גם אני מנסה להבין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 25, 2023 9:47 pm 
Senior

אנרכיסטים חמושים מהשומרון הגיעו עם נשק טעון לכיכר דיזינגוף כדי להפר צו של בית המשפט העליון ממומנים על ידי כסף זר של ארגון חרדלי קיצוני שמטרתו המוצהרת היא להקים מדינת הלכה בישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 25, 2023 9:48 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
אנרכיסטים חמושים מהשומרון הגיעו עם נשק טעון לכיכר דיזינגוף כדי להפר צו של בית המשפט העליון ממומנים על ידי כסף זר של ארגון חרדלי קיצוני שמטרתו המוצהרת היא להקים מדינת הלכה בישראל.

אם זה נכון, זה חמור. אני לא ראיתי את זה בוידאו. אבל בהחלט, מסכים, אם זה נכון, זה חמור. (פחות הקטע של הפרת הצו בעיניי, אבל כן הסיפור של הנשק הטעון).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 25, 2023 9:48 pm 
Hall of Famer

אני חושב שההתנכלות לנשות הכותל נבזית (ומטומטמת להפליא. תנועה של עשרים נשים עם משקל ציבורי אפסי שבחורי ישיבות משועממים יוצאים מגדרם כדי לעשות להן יחסי ציבור).
אני גם חושב שלרוב הגדול של הישראלים עדיין יש אמפטיה לתפילה ביום כיפור יותר מאשר לג'יהאד התלביבי נגד פקקטה מחיצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 25, 2023 9:50 pm 
Senior

אני לא יודע מי הציבור הישראלי, אני רק יודע שהמדינה שבה אתה צודק תקרוס לתוך עצמה תוך שנה מקסימום לרמת הסומליה או בורונדי. אתם חסרי ערך בלעדינו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ספטמבר 25, 2023 9:51 pm 
Hall of Famer

אגב, אין לי מושג היום. זאת האמת.
אבל כשכן היה לי מושג (הרבה מושג) לפני 20 שנה. הציבור שהיה מפריע לנשים בכותל הוא לא אותו סוג ציבור שהיה עושה מניין בתל אביב. גרעין שונה לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2876 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 116  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 20 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: