נביא בעירו כתב:
חלק מהחולשות שציינת מאוד משמעותיות (הבחירה לבנות לרוחב בעיניי היא הבעיה הכי גדולה וההחלטה לשלם הרבה מאוד כסף על שחקנים שהם, בסופו של דבר, שחקנים משלימים, בלי שיש בסגל הזה שום כשרון התקפי שרק 500k יכולים לקנות), חלק קצת פחות (נניח, שאם נפצע הרכז הראשון אז אתה נשאר רק עם הרכז השני. כן, זה די הגיוני. וזה שהלכת לקורנליוס כרכז במקום לקרינגטון, זוסמן ורנדולף זה על אחריותך בלבד) וחלק ממש ממוצאות. כאילו, אתה קובע שחייבים לרשום את אנדור לכל משחק (בליגה, כן? למה בכלל לא לרשום את אנדור וג׳ונסון מול עפולה/קרית אתא/גליל/באר שבע וחברותיהן?) בזמן שהמאמן שלך ברגעים אלה ממש העדיף את ג׳ונסון על פני אנדור (ובצדק) ואז אתה מתקשה להתמודד עם הבעיות שההחלטה הזו שלך יוצרת.
לגבי סוגיית הרכז: כרגע ועד להודעה חדשה אין קרינגטון ( כדי לא לשרוף אופציה שלו כישראלי לכל העונה). ברמה העובדתית, מי שהוביל כדור בשנה שעברה כשספידי/בראון/יעקב לא על המגרש היה קורנליוס. כללית לא מבין מאיפה אני שומע כל הזמן את הזמזום הזה על זוסמן כרכז...על מה זה מבוסס??? חוץ מאיזה תחושה כללית שהוא "חכם ועם הבנת משחק" שום דבר במהירות/ ביכולת הובלת הכדור שלו וגם בהיסטוריה המקצועית שלו לא מלמד על אופציה סבירה לשמש כרכז. מאיפה זה הגיע?
לגבי הגבוהים: כשאתה בונה קבוצה בתקציב כזה, אתה מסתכל על משחקים מול הפועל תל-אביב ומכבי תל אביב כדי לקחת תארים- לא על איך לנצח את עפולה. מול הפועל תל אביב לדוגמא שמעמידה קו פנים של אלכסנד-גינת-הורד-זלמנסון, אתה בנחיתות סייז מטורפת אם תרשום את צ'אצ'א הנקינס ג'ונסון ובלייזר...
אני חושב שהיה קיץ טוב מאוד, עם החלטה נכונה לשמר את הסגל הקיים והסגנון הספציפי וגם אהבתי את ההחתמות ברובן ( למאר, גונסון,אנדור. לגבי צ'אצ'א - יתכן שהוא מיותר...) ומשנה רק דבר אחד: את החצי מיליון של זוס שם על נמרוד לוי ויפתח זיו (ועוד נשאר עם עודף) ואז יוצר קבוצה מאוזנת ועמוקה הרבה יותר.
1: ספידי זיו ולמאר
2: קרינגטון למאר קורנליוס ורנדולף
3: רנדולף גונסון בלייזר וקורנליוס
4: בלייזר ג'ונסון אנדור ולוי
5: הנקינס אנדור ולוי.
אחלה סייז, אחלה אופציות הובלת כדור, גמישות אינסופית בבחירת הרכבים, אין תלות באף שחקן.
מוכרח לסייג את דברי ולומר, שדז'יקיץ'בשנה שעברה הוכיח שחשיבה סטנדרטית לא רלוונטית לקבוצות שהוא בונה. אז אני מראש מכין איזה כובע לנשנש...