סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 3:29 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 11 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' ספטמבר 29, 2023 9:13 am 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
רק בשבוע שעבר לפני דרבי הכדורגל כשהמשטרה טענה שהושבת אוהדיה ליד אוהדי מכבי זו סכנת חיים ברורה ומיידית. הפועל תל אביב גייסה את הטיעון הזה בכדי לבטל פסק דין ( שניתן בעוון התנהגויות אוהדים חוזרות ומסכנות חיים מצד הקהל שלה שהפך לקהל הכי אלים בארץ בפער- לה פמיליה כבר שנים לא מתקרבים למימדי ההתפרעויות של הקהל של הפועל תל אביב ), ולא טענה שהמשטרה חורגת מתפקידה.
אתמול כשטיעון מהסוג הזה בא מצד המשטרה כדי סה"כ לבקש תעודת זהות אל מול ידיעות ברורות על כוונה לאלימות ואמל"ח בקנה מידה חריג שנמצא אצל אוהדיה לקראת המשחק, זה נחשב לחוצפה ושערוריה וחריגה מסמכות של המשטרה, עד כדי אי הופעה למשחק.
מוזר...

נערך לאחרונה על ידי אספסוף בתאריך ו' ספטמבר 29, 2023 9:47 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 29, 2023 9:25 am 
מנהל פורום

פרט לרוב העובדות והדיעות שמתחפשות לעובדות כל מילה כאן נכונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 29, 2023 9:51 am 
Freshman

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:

בשנים האחרונות אוהדי הפועל תל-אביב מעורבים בכמות ארועי אלימות חסרי תקדים...כמעט לא שאלה של אם אלא איך ומתי- כמעט בכל משחק גדול, וזה עוד מבלי שהם מתמודדים בצמרת.
זה נתון שניתן להסיק אינדיקטיבית על סמך פרסומים ומעקב אחר משחקים וחדשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 29, 2023 10:23 am 
מנהל פורום

אבל איך אפשר לבקש תעודת זהות ממי שלא רשאי להנפיק עדיין תעודת זהות
אם כבר מאמינים למה שכתוב ב"עיתון"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 29, 2023 7:12 pm 
Junior

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:

אתה קשה איתו, חלק מזה זה גם סתם לוגיקה גרועה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 30, 2023 5:00 pm 
Freshman

uriel17 כתב:

קצת עובדות: המשטרה לא דרשה תעודת זהות מילדים, נקודה!
המחאה של אוהדי הפועל תל-אביב היא כנגד המשטרה ונישאת על הרוח הגבית של מחאת קפלן ( שאני תומך בה, אבל חשוב לעשות הפרדה בינה לבין גלישה לאנרכיה מוחלטת), ועוד הייתה מתקבלת איכשהו אם הייתה לצד גינוי חריף וצעדים פנימיים מצד הקבוצה. בפועל, יש דממה דקה כלפי בקבוקי המולוטוב האלות והאבוקות, וטענות עד לב השמיים כנגד דרישה להצגת תעודת זהות ( שגם אם נעשתה מאוחר ומהמותן כיאה למשטרת ישראל, היא במתחם הסבירות אל מול הנסיבות)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 01, 2023 12:18 pm 
Sophomore

אספסוף כתב:
uriel17 כתב:

המחאה של אוהדי הפועל תל-אביב היא כנגד המשטרה ונישאת על הרוח הגבית של מחאת קפלן ( שאני תומך בה, אבל חשוב לעשות הפרדה בינה לבין גלישה לאנרכיה מוחלטת), ועוד הייתה מתקבלת איכשהו אם הייתה לצד גינוי חריף וצעדים פנימיים מצד הקבוצה. בפועל, יש דממה דקה כלפי בקבוקי המולוטוב האלות והאבוקות, וטענות עד לב השמיים כנגד דרישה להצגת תעודת זהות ( שגם אם נעשתה מאוחר ומהמותן כיאה למשטרת ישראל, היא במתחם הסבירות אל מול הנסיבות)

נו, בוא נשמע. מאיפה אתה יודע שהמשטרה לא דרשה תעודת זהות מילדים, ״נקודה!״?
ולגבי ״בקבוקי המולוטוב האלות והאבוקות״ (הצהובות), מעניין למה כל האוהדים שנעצרו שוחררו אחרי כמה שעות בלי שהואשמו באף עבירה.

הפועל "בנק יהב" ירושלים רואה ערך רב בקביעת הישגים ספורטיביים כקריטריון המרכזי להשתתפות במפעלים האירופאים ומכיוון שליגת האלופות מעניקה הזדמנות שווה לכל קבוצה באירופה להגיע למפעל, החליטה הקבוצה להירשם אליו בפעם הראשונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 01, 2023 1:08 pm 
Freshman

חוצפן חיובי כתב:
אספסוף כתב:
uriel17 כתב:

נו, בוא נשמע. מאיפה אתה יודע שהמשטרה לא דרשה תעודת זהות מילדים, ״נקודה!״?
ולגבי ״בקבוקי המולוטוב האלות והאבוקות״ (הצהובות), מעניין למה כל האוהדים שנעצרו שוחררו אחרי כמה שעות בלי שהואשמו באף עבירה.

א. בית המשפט משחרר ממעצר אפילו עבריינים בכירים אם אין ראיות חותכות לאשמה פרסונלית. כמו שאתה מבין מאוד קשה לקשר בין הימצאות אמלח במחסן האולטראס לבין אוהד ספציפי, ולכן הוחלט לשחרר מבית המעצר.שישה אוהדים נשלחו למעצר בית ואוהדים נוספים הורחקו מכל פעילות הקשורה לקבוצה וממשחקים. צריך להכיר קצת את מערכת המשפט כדי להבין שאין סיכוי שהיו מאשרים הארכת מעצר ל100 איש ובטח כשזה מתבסס על מציאת ציוד במחסן... רק לשם השוואה אפילו המעורבים בחיסול בני שלמה ( להבדיל כמובן...) שוחררו תוך ימים ספורים ברגע שאין ראיות פורנזיות ואין פריצת דרך בחקירה וכו'.
ב. הציוד המדובר נמצא במחסן של אולטראס הפועל, זו גרסת המשטרה. אם אתה לא מאמין למשטרה, אז איך בדיוק אני אמור להוכיח את זה, לשכור חוקרים פרטיים?
ג. אתה טוען שלא נתנו לילדים להיכנס, ואז דורש ממני להוכיח שזה לא קרה...כמו שאתה מבין, אין דרך להוכיח שדבר מסוים לא קרה, אלא רק שדבר מסוים התרחש...אתה היית שם? ראית ילד שרוצה להיכנס ושוטרים לא נותנים לו כי אין לו תעודת זהות? היו במקום אלפי אוהדים והאירוע צולם מכל זווית אפשרית. אדרבה תמצא לי ולו בדל סרטון בו נאמר על ידי השוטרים שאין כניסה לילדים בשל העדר תעודת זהות או סתם סרטון בו שוטר מונע מילד לעבור ודורש ממנו תעודת זהות, ואני מוכן להתנצל... מדובר בספין, שכולם חוזרים עליו ואז הופך להיות אמת. ברמת העובדות, איש לא מנע מילדים להיכנס למגרש, נקודה. דרישת תעודת זהות הייתה מבוגרים בלבד- המשטרה חזרה על זה בזמן אמת וגם לאחר האירוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 02, 2023 1:10 pm 
מנהל פורום

בסופו של דבר דרישת של תעודת זהות זה משהו סופר חריג באירוע ציבורי, לא זכור לי תקדים לכך. מוזמנים לשלוף אירועים דומים מהארכיון.

ואז נשאלות כל מיני שאלות - האם למשטרה יש בכלל סמכות לדרוש כזאת דרישה? אם כן, למה דווקא באירוע הזה? האם מותר להטיל כזאת דרישה בהתראה כה קצרה ואפילו מבלי ליידע את קהל האוהדים? האם זה חוקי שדרישה כזו עולה במשחק א' או לקבוצה מסוימת ולא במשחק ב' (או בענף אחר?)?
הרי לא מדובר באירוע הנפיץ היחיד שמתקיים במדינה בכלל ובתחום הספורט בפרט.

בקיצור, נשמע על פניו שהייתה פה שליפה משטרתית מהמותן של אמצעי אגרסיבי וייתכן אפילו חסר תקדים שהעלה (ובצדק מסוים) את זעמם של אוהדי הפועל ת"א.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 02, 2023 1:14 pm 
Junior

Shiver כתב:
בסופו של דבר דרישת של תעודת זהות זה משהו סופר חריג באירוע ציבורי, לא זכור לי תקדים לכך. מוזמנים לשלוף אירועים דומים מהארכיון.

ואז נשאלות כל מיני שאלות - האם למשטרה יש בכלל סמכות לדרוש כזאת דרישה? אם כן, למה דווקא באירוע הזה? האם מותר להטיל כזאת דרישה בהתראה כה קצרה ואפילו מבלי ליידע את קהל האוהדים? האם זה חוקי שדרישה כזו עולה במשחק א' או לקבוצה מסוימת ולא במשחק ב' (או בענף אחר?)?
הרי לא מדובר באירוע הנפיץ היחיד שמתקיים במדינה בכלל ובתחום הספורט בפרט.

בקיצור, נשמע על פניו שהייתה פה שליפה משטרתית מהמותן של אמצעי אגרסיבי וייתכן אפילו חסר תקדים שהעלה (ובצדק מסוים) את זעמם של אוהדי הפועל ת"א.

כפי שציינתי בנושא ההוא, לא מדובר בנושא חסר תקדים ואפילו לא בלבל הכי גבוה.
לפני כמה שנים היה דרבי בכדורגל שהתקיים באיצטדיון המושבה, שם אוהדי מכבי ת"א נדרשו להציג ת.ז (מכבי ת"א הייתה האורחת) והכניסה כללה גם צילום פנים בכניסה ואז שתי בדיקות. כולם נכנסו והמשחק שוחק. אוהדי הפועל ת"א לא נדרשו לא להציג ת.ז ולא להצטלם בכניסה.

ואני רק אחדד - אני לגמרי בצד של הפועל. הכל מתחיל מנקודת הפתיחה של המשטרה שאנחנו אוהדי הספורט זה אנשים סוג ב' ולקוחות סוג ד'. במשחק כזה, שאנחנו 48 שעות אחרי דרבי כדורגל סופר נפיץ, להגיע למגרש ולעשות רק הערכת מצב בשעה 4 אחה"צ ואז רק בשעה 5 לשגר הנחיות כשיש אנשים שכבר יצאו מהבית, זו חוצפה ומראה בדיוק מה הם חושבים פה על כולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 02, 2023 1:56 pm 
Junior

אספסוף כתב:
א. בית המשפט משחרר ממעצר אפילו עבריינים בכירים אם אין ראיות חותכות לאשמה פרסונלית. כמו שאתה מבין מאוד קשה לקשר בין הימצאות אמלח במחסן האולטראס לבין אוהד ספציפי, ולכן הוחלט לשחרר מבית המעצר.שישה אוהדים נשלחו למעצר בית ואוהדים נוספים הורחקו מכל פעילות הקשורה לקבוצה וממשחקים. צריך להכיר קצת את מערכת המשפט כדי להבין שאין סיכוי שהיו מאשרים הארכת מעצר ל100 איש ובטח כשזה מתבסס על מציאת ציוד במחסן... רק לשם השוואה אפילו המעורבים בחיסול בני שלמה ( להבדיל כמובן...) שוחררו תוך ימים ספורים ברגע שאין ראיות פורנזיות ואין פריצת דרך בחקירה וכו'.
ב. הציוד המדובר נמצא במחסן של אולטראס הפועל, זו גרסת המשטרה. אם אתה לא מאמין למשטרה, אז איך בדיוק אני אמור להוכיח את זה, לשכור חוקרים פרטיים?
ג. אתה טוען שלא נתנו לילדים להיכנס, ואז דורש ממני להוכיח שזה לא קרה...כמו שאתה מבין, אין דרך להוכיח שדבר מסוים לא קרה, אלא רק שדבר מסוים התרחש...אתה היית שם? ראית ילד שרוצה להיכנס ושוטרים לא נותנים לו כי אין לו תעודת זהות? היו במקום אלפי אוהדים והאירוע צולם מכל זווית אפשרית. אדרבה תמצא לי ולו בדל סרטון בו נאמר על ידי השוטרים שאין כניסה לילדים בשל העדר תעודת זהות או סתם סרטון בו שוטר מונע מילד לעבור ודורש ממנו תעודת זהות, ואני מוכן להתנצל... מדובר בספין, שכולם חוזרים עליו ואז הופך להיות אמת. ברמת העובדות, איש לא מנע מילדים להיכנס למגרש, נקודה. דרישת תעודת זהות הייתה מבוגרים בלבד- המשטרה חזרה על זה בזמן אמת וגם לאחר האירוע.

בוא נעשה קצת סדר, כי אתה מקשקש שטויות בלי הבחנה ומישהו עלול בטעות עוד להאמין לך.

א. אני מת שתסביר לי על ההליך התקין שבו עוצרים 70 איש במכה. עזוב, תן לי דוגמה מהעבר על מקרה בו נעצרו 70 איש, אפילו בארגוני פשיעה.
אין לדבר הזה אח ורע ואת זה אני אומר בתור בן אדם שסולד מהאולטראס ולא כואב לי אפילו קצת לראות אותם לא מגיעים למשחקים.

ב.קצת עובדות לגבי אמונה במשטרה:
1. אחרי הדרבי כדורגל הם טענו שההתנהלות הייתה מופתית ולא היה שימוש באלות. האינטרנט מפוצץ בסרטונים מהדרבי בהם שוטרים מרביצים לאוהדים עם אלות, כולל מקרים בהם זה התרחש ללא הבחנה.
2. המשטרה שחררה תמונה לגבי הפירוטכניקה שנמצאה במחסן האולטראס. כאשר בתקשורת תהו לגבי הימצאות רימוני עשן צהובים וכחולים אצל אולטראס הפועל, במשטרה טענו שבטעות שחררו את התמונה הלא נכונה. אכן, איך אנחנו מעזים שלא להאמין למשטרה.
3. במשטרה טענו שהדרישה לתעודת זהות הייתה לשני מחנות האוהדים. ארגון אוהדי מכבי הוציא הודעה שלא דרשו מהם תעודת זהות.

ג. אני הייתי שם וראיתי ילדים שלא מכניסים אותם. מה שמשעשע פה זה שאתה לא אומר "אני מטיל בספק את הטענות על כך שלא הוכנסו ילדים", אלא אומר "זה שקר נקודה". הרי כבר הוכחנו שהמשטרה זה גוף אמין שיש לחקוק בסלע כל הודעה שהוא מוציא.

לסיכום, המשטרה גוף אמין, הם מעולם לא שיקרו ולא הפעילו אלימות כנגד אוהדים. הדרישה להצגת תעודת זהות בכלל לא התקיימה וגם אם כן, זו דרישה סבירה לגמרי, גם בלי הודעה מראש. למעשה, זה סביר לחלוטין למנוע ממאות אנשים שלא עשו דבר רע לראות משחק שהם שילמו עליו.
ואגב, אני הייתי במגרשים רבים בארץ. הפעמים היחידות שאיימו עלי וקיללו אותי אישית היו במשחקים נגד בית"ר (וזה קרה כמעט בכל משחק נגד בית"ר שהייתי בו). הפעמים שנזרקו עלי חפצים היה בדרבי בית בסדרת גמר. חטפתי שם עשרות מקלות ומצתים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 11 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 17 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה