סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 6:41 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 28 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' אוקטובר 02, 2023 3:23 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
הפועל ירושלים והפועל ת''א עם התקציבים הגבוהים בתולדותיהם

https://www.israelhayom.co.il/sport/isr ... e/14661346

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 02, 2023 3:46 pm 
Hall of Famer

הרשימה כבר כוללת את "מענק מיקי זוהר"?
אני מניח שלא, אבל לא ציינו זאת מפורשות בטקסט.

ציטוט:
החלטת בית המשפט לגבות מס גם משחקנים זרים המשתכרים מתחת ל־108 אלף דולר הגדילה משמעותית את העלויות של העסקתם בישראל, עלויות שעד לעונה האחרונה היו מנת חלקם של שחקנים בעלי דרגת שכר גבוהה יותר.

פיספסנו משהו?
על מה מדברים?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 03, 2023 12:04 pm 
Junior

מרגיש לי שהפועל תל אביב הוציאה יותר כסף מהפועל ירושלים הקיץ הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 03, 2023 12:30 pm 
מנהל פורום

גם לי ובטח בעונה הקודמת שגם אז היו פרסומים שהתקציב שלנו גדול משלהם
ואז הסתבר לי אחרי שיחה עם חבר הנהלה של הפועל ירושלים, שלירושלים יש הוצאות עודפות של 15 מיליון בשנה בגלל עלויות הארנה והרבה יותר מקבלי שכר שהם לא שחקנים
לי נראה שעל הפרקט יש להפועל תל אביב יותר דולרים משלנו, או כמו שלנו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 03, 2023 1:49 pm 
Hall of Famer

פעם פניתי למישהו בערוץ הספורט עם בקשה לסטטיסטיקה כזאת בכל רגע נתון כמה כסף נמצא,משני הצדדים,על המגרש.
שמעתי על מיני תירוצים,בקיצור לא יצא מזה כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 03, 2023 2:09 pm 
Hall of Famer

אני לא חושב שמכבי ת"א היו שמחים על הסטטיסטיקה הזו...

קצת באותו העניין, הכרזה רשמית מצד המנהלת לגבי "מתווה השר":
https://basket.co.il/news.asp?id=39271
תשע קבוצות הלכו על זה (כולן פרט לטופ 3, ולהרצליה...)
זה לכאורה כבר בלתי הפיך

אני לא אוהב את זה שיש קבוצות שמוגבלות בגיל של השחקן התשיעי ואילך, ואילו "הגדולות" פטורות מכך לחלוטין
זה עוד יתרון לא ממש הוגן בבניית הקבוצה, בעומק, בשוק השחקנים תוך כדי העונה (קבוצה שייפצע לה שחקן מוביל בן 24 ומטה, לא תוכל להביא במקומו שחקן מבוגר יותר, מבלי לשנות משהו אחר ברוטציה וכו')

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 03, 2023 2:58 pm 
Hall of Famer

יש כאן מהלך שניתן יהיה לשפוט אותו רק עוד 5 שנים או יותר.
1. האם הוא יביא יותר קהל למגרשים?
2. האם בזכותו יתפתחו יותר שחקנים ישראלים?
3. האם יגרם נזק לקבוצות משחקות באירופה?
4. עד כמה תנזק התחרות בכדורסל הישראלי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 03, 2023 3:04 pm 
מנהל פורום

shmueliki כתב:

ציטוט:
החלטת בית המשפט לגבות מס גם משחקנים זרים המשתכרים מתחת ל־108 אלף דולר הגדילה משמעותית את העלויות של העסקתם בישראל, עלויות שעד לעונה האחרונה היו מנת חלקם של שחקנים בעלי דרגת שכר גבוהה יותר.

פיספסנו משהו?
על מה מדברים?

יכול להיות שזה תיקון נוסף למענקים ופשוט עבר מתחת לרדאר, כלומר האוצר מצד אחד נתן כסף לקבוצות הקטנות ומצד שני לקח מהם
כנראה נתן יותר מאשר לקח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 03, 2023 5:01 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
אני לא אוהב את זה שיש קבוצות שמוגבלות בגיל של השחקן התשיעי ואילך, ואילו "הגדולות" פטורות מכך לחלוטין
זה עוד יתרון לא ממש הוגן בבניית הקבוצה, בעומק, בשוק השחקנים תוך כדי העונה (קבוצה שייפצע לה שחקן מוביל בן 24 ומטה, לא תוכל להביא במקומו שחקן מבוגר יותר, מבלי לשנות משהו אחר ברוטציה וכו')

סתם לשם המחשה
אם נניח חולון מביאים כעת את בן קרטר כמו שפורסם - אז שחר עמיר לא יוכל להירשם למשחקים. או שיותם חנוכי (צעיר עד 24) ייפצע, והם יהיו חייבים מחליף בבהילות - ואז ייתקעו.
כנ"ל לגבי חלק מהקבוצות באם יחתימו את בריסקר (יליד 98), או בורדיון.

מנגד
"הקבוצות הגדולות" יכולות להחתים 10 זרים בעונה, לשתף 5 מתוכם במקביל, לעשות רוטציות כמה שרוצים בין משחקים, להחתים ישראלים ללא מגבלות.
והשאר כבר בישראלי החמישי (שזה שחקן תשיעי) נכנסות לדילמות...
איכשהו נראה לי שהמצוקה הזו (ואי-השיוויון שבה) יחמירו עוד בשנה הבאה - עם עוד קבוצה בליגה, וששנתון 99 (שבעיון מהיר נראה לי שיש בו לא מעט שחקני רוטציה סבירים, יותר מהשנתונים שסביבו) "יעבור את הגיל".

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 03, 2023 7:06 pm 
Hall of Famer

uriel17 כתב:
ואז הסתבר לי אחרי שיחה עם חבר הנהלה של הפועל ירושלים, שלירושלים יש הוצאות עודפות של 15 מיליון בשנה בגלל עלויות הארנה והרבה יותר מקבלי שכר שהם לא שחקנים

חושב שאתה טועה. לפחות לפי מה שפורסם על החוזים של הנקינס (350 אלף דולר) , קרינגטון (550), זוסמן (500) ואנדור (450) נראה שזה ממש לא נכון.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 03, 2023 7:23 pm 
מנהל פורום

shmueliki כתב:

ציטוט:

פיספסנו משהו?
על מה מדברים?

מתוך פסק דין במחוזי ב2021 (הפועל אוסישקין תל אביב נ' פקיד שומה תל אביב):
https://www.gov.il/he/departments/legal ... 2976-01-18
ציטוט:
הנושא השני נוגע להיקף חובתה של המערערת לנכות מס הכנסה במקור משחקני כדורסל שהם תושבי ארצות הברית. לטענת המערערת, שכרם של שלושה שחקנים כאלה בתקופה הרלבנטית אמור היה להיות פטור ממס הכנסה ישראלי וזאת בהתאם להוראות אמנת המס בין ישראל ובין ארה"ב. טיעון זה מבוסס על גובה השכר, אשר לדברי המערערת לא עלה על 400 דולר ליום לכל שחקן.
לפי עמדת המשיב, אמנת המס איננה מעניקה פטור ממס כנטען, ולחילופין ולגבי שחקן אחד לפחות,השכר-על כל מרכיביו-ממילא עלה על רף ה-400 דולר.

בתי המשפט הלכו עם רשות המסים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 03, 2023 7:36 pm 
מנהל פורום

עופר האדום כתב:
uriel17 כתב:

חושב שאתה טועה. לפחות לפי מה שפורסם על החוזים של הנקינס (350 אלף דולר) , קרינגטון (550), זוסמן (500) ואנדור (450) נראה שזה ממש לא נכון.

מול הנקינס יש את קייל אלכסנדר שמרוויח יותר נדמה לי 500 ואת גינת שמרוויח משהו כמו שלוש מאות מול 500 של זוס טימור שכנראה מרוויח יותר מקורנליוס וזלמנסון שמרוויח כנראה יותר מצ'אצ'א בראון מררוויח לא פחות מספידי אנגולה 450 מול ה500 של דין
הורד ומנפורד שחקנים לא זולים ובאותו סדר גודל של לוי רנדלוף
בקיצור זה שהקבוצות שמות על הפרקט בערך אותה כמות דולרים, יש יתרון קטן לירושלים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 04, 2023 11:28 am 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:

הפועל ירושלים שידרגה משמעותית את שכר השחקנים הזרים כדי להשאיר אותם על חוזים ארוכי טווח
למשל רנדולף וקרינגטון מקבלים כפול מעונת אשתקד במקום 250 אלף דוחר לכא....500 אלף.מוריס וזוסמן מקבל יםאותו סכוםים פחות או יותר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 04, 2023 11:59 am 
Junior

uriel17 כתב:
עופר האדום כתב:
uriel17 כתב:

מול הנקינס יש את קייל אלכסנדר שמרוויח יותר נדמה לי 500 ואת גינת שמרוויח משהו כמו שלוש מאות מול 500 של זוס טימור שכנראה מרוויח יותר מקורנליוס וזלמנסון שמרוויח כנראה יותר מצ'אצ'א בראון מררוויח לא פחות מספידי אנגולה 450 מול ה500 של דין

אתה טועה ומטעה.
אנגולה 450, אלכסנדר 400, גינת ומנפורד 250, ג'ייקובן והולנד בערך 275, הורד 180.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 04, 2023 1:01 pm 
Junior

זה כן אני כתב:

זה מרגיש ככה כי הפועל תל אביב מאמינה בלהביא שחקני כדורסל שטובים גם בלקלוע לסל, תכונה שאצלנו לא ממש מוערכת וכשחושבים על כשרון ששווה לשלם עליו כסף, חושבים בדרך כלל על התקפה. בנוסף, יש להפועל תל אביב כמה שחקנים אדירים במעט מאוד כסף, שהבולט ביניהם זה הורד ב-180 שנראה יותר ויותר כמו זכייה בלוטו. לשם השוואה, על אותה משבצת יש להפועל את אנדור שכרגע נראה מאוד מאוד רחוק מלהצדיק 450k. כמובן שגם ג'קובן בפחות מ300K זו חתיכת גניבה, לפחות עד שהוא יטוס לארה"ב מסיבות אישיות על החצי גמר גביע ויחזור שמן ובלי כח לשחק כדורסל או משהו כזה.
בשורה התחתונה, יש הבדל גם בתקציב שחקנים לטובת הפועל ירושלים. יש להפועל סגל יותר רחב, עם יותר שחקנים שמקבלים יותר כסף. ההבדלים לא בשמיים, אבל קיימים. אני לא חושב שיש מישהו שלא חושב שעם הכסף הזה הפועל היתה צריכה להחתים יותר כשרון בהתקפה, אבל זה מה יש ועם זה ננצח, ככל שננצח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 04, 2023 1:46 pm 
מנהל פורום

הוקיץ' כתב:
uriel17 כתב:
עופר האדום כתב:
uriel17 כתב:

אתה טועה ומטעה.
אנגולה 450, אלכסנדר 400, גינת ומנפורד 250, ג'ייקובן והולנד בערך 275, הורד 180.

"טועה ומטעה" גינת 250 ולא 300? אלכסנדר 400 ולא 500 עדיין יותר מהנקינס.
לכמה הגענו ל150 על כל הסגל? פששש איזה הטעיה
הטענה שלי היא שאומנם להפועל ירושלים יש תקציב של 45 מיליון ולהפועל תל אביב יש 25 מליון אבל הדולרים על המגרש הרבה יותר קרובים מאשר התקציב הכולל מהסיבות שהסברתי למעלה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 04, 2023 1:57 pm 
Junior

מחישוב מהיר וגס שלי הפער בתקציבי השחקנים הוא בערך כזה:
הפועל ירושלים - 3.5 מיליון דולר
הפועל תל אביב - 2.5 מיליון דולר

כל אחד יכול לתת לפער הזה את המילים שהוא חושב שמתאימות פה, אבל אלה פחות או יותר סדרי הגודל. בעיניי זה פער משמעותי, אבל לא בשמיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 04, 2023 4:37 pm 
Junior

נביא בעירו כתב:
זה כן אני כתב:

זה מרגיש ככה כי הפועל תל אביב מאמינה בלהביא שחקני כדורסל שטובים גם בלקלוע לסל, תכונה שאצלנו לא ממש מוערכת וכשחושבים על כשרון ששווה לשלם עליו כסף, חושבים בדרך כלל על התקפה. בנוסף, יש להפועל תל אביב כמה שחקנים אדירים במעט מאוד כסף, שהבולט ביניהם זה הורד ב-180 שנראה יותר ויותר כמו זכייה בלוטו. לשם השוואה, על אותה משבצת יש להפועל את אנדור שכרגע נראה מאוד מאוד רחוק מלהצדיק 450k. כמובן שגם ג'קובן בפחות מ300K זו חתיכת גניבה, לפחות עד שהוא יטוס לארה"ב מסיבות אישיות על החצי גמר גביע ויחזור שמן ובלי כח לשחק כדורסל או משהו כזה.
בשורה התחתונה, יש הבדל גם בתקציב שחקנים לטובת הפועל ירושלים. יש להפועל סגל יותר רחב, עם יותר שחקנים שמקבלים יותר כסף. ההבדלים לא בשמיים, אבל קיימים. אני לא חושב שיש מישהו שלא חושב שעם הכסף הזה הפועל היתה צריכה להחתים יותר כשרון בהתקפה, אבל זה מה יש ועם זה ננצח, ככל שננצח.

כן, הכישרון בהפועל תל אביב באמת יוצא דופן. רק מה, אני חושב שיכלו להביא שחקן טוב יותר מאנגולה ב-450K

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 04, 2023 6:42 pm 
Junior

נביא בעירו כתב:
מחישוב מהיר וגס שלי הפער בתקציבי השחקנים הוא בערך כזה:
הפועל ירושלים - 3.5 מיליון דולר
הפועל תל אביב - 2.5 מיליון דולר

כל אחד יכול לתת לפער הזה את המילים שהוא חושב שמתאימות פה, אבל אלה פחות או יותר סדרי הגודל. בעיניי זה פער משמעותי, אבל לא בשמיים.

נשמע הגיוני, ואפילו נעגל ונגיד שזה פער של 5 מיליון ש"ח. זה עדיין משאיר פער של 15 מיליון ש"ח בתקציב הכולל, אם המספרים של ישראל היום נכונים.
האמת שאני לא מצליח להבין מאיפה נובע הפער.
קודם כל, השאלה אם מתודולוגית זה נספר אותו הדבר. לדוג', כתבו איפשהו שירושלים משלמת יותר על הארנה, השאלה אם יש תמיכה של העירייה. כלומר אם ירושלים מקבלת תקציב מהעירייה ומשלמת באופן מלא על הארנה, מול הפועל תל אביב שמקבל הטבה מהעירייה ולא משלמת על הדרייב אין, זה יביא לפער משמעותי בתקציב למרות שכלכלית אין הבדל.
בנוסף, ראיתי שדיברו גם על פער בעלות בעלי התפקידים. קשה לי להאמין שזה פער כל כך משמעותי.
בכל מקרה, לא מצליח להבין את הפער הזה ששם את הפועל ת"א בסקלה של ארגון מאד רזה ואת הפועל ירושלים בסקלה של ארגון מאד בזבזני. קשה לי להאמין שזה כזה פשוט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 04, 2023 6:47 pm 
מנהל פורום

גם לי היה קשה להאמין
אבל אותו חבר הנהלה, הוא איש אמין וחסר אג'נדה
אז כנראה שזה נכון
הוא גם לא גילה לי סוד, ככה שלא מדובר בהדלפה או משהו כזה
ערב העונה הקודמת היה מפגש אוהדים עם גיא הראל והוא אמר דברים דומים בנוסף להחזר חובות מעונות הקורונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 04, 2023 7:02 pm 
Hall of Famer

באתר הפועל ירושלים יש איזה 7 משרות פתוחות.
נשמע שאדלסון מקים מנגנון מנופח.
מצד אחד,זה הכסף שלו,מצד שני זה הוצאות שלא מייצרות הישגים. בסוף זה מתפוצץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 04, 2023 7:37 pm 
Junior

היום התפרסמו המודעות למשרות וכבר קבעת שמדובר במשרות מיותרות? ואני מתפלא עלייך במיוחד - יש שם מישהו שהתפקיד שלו הוא שיקנו יותר כרטיסים. תגיש מועמדות במקום ללכלך!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 04, 2023 7:58 pm 
Junior

הציפייה שלי מאדלסון והמנכ"ל החדש היא לייצר תשתית ארגונית הרבה יותר חזקה שתקפיץ את הפועל ירושלים רמה - בכל ניהול המנויים והכרטיסים (לא רק שימכרו יותר, אלא גם שיהיו יותר צופים באולם ובכלל הגדלה של בסיס האוהדים), בחווית הצפייה (כולל ההגעה לאולם), במרצ'נדייז ועוד. מבחינתי זה לא פחות חשוב מלהביא איזה זר ב-700 אלף דולר.
בסוף זה דורש עוד כמה בעלי תפקידים, וזו בהחלט השקעה נכונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 05, 2023 8:19 am 
Sophomore

ברוב המועדונים, מטרת העל של מכירת כרטיסים היא להגדיל הכנסות. ככל הנראה זה לא השיקול כאן. גם כי כסף לא ממש חסר וגם כי לא בטוח שכלכלית זה רווחי לנפח את המערכת בכמה עובדים בעלי משכורת חודשית בשביל הגדלת הכנסה של 1000-2000 כרטיסים (כותב בהערכה גסה, כי זה בלי לבדוק באמת כמה משרות מכוונות להגדלת מספר הצופים ובלי לדעת את השכר המיועד).
אם המטרה היא פשוט שיגיע קהל גדול יותר ובאופן קבוע יותר, אני מצפה שקודם כל יעשו את הדבר הכי בסיסי בכל שוק ובכל תחום, יורידו מחירים.
בנתיים לא מצאתי כרטיס בפחות מ80 שח לשני הקרוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 05, 2023 11:40 am 
Junior

רק לגבי הנקודה שעלתה פה, עיריית תל אביב לא מסבסדת את השימוש בדרייב אין (ובכלל כמעט ולא מסייעת לקבוצות הספורט של העיר).
עדיין יכול להיות שהארנה יקרה משמעותית, אין לי מושג, אבל עלות השימוש בדרייב אין גבוהה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 28 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 135 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה