סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 11:00 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 230  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' אוקטובר 16, 2023 6:27 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי שעל הקיר כתב:
Hacohen כתב:
חומת מגן היה לפני 21 שנה, כן?

והוא לא היתה בעזה של חמאס, כן?

והוא גם לא פתר שום דבר, התרומה הכי משמעותית למניעת פיגועי ההתאבדות היתה חומת ההפרדה של שרון.

וחוץ מהעובדות הנ"ל, אתה בעצם מציע כניסה למרחץ דמים קרקעי, כדי "לנקות" זמנית ואז לצאת וזהו?

אני רוצה להסיר את האיום הצבאי מעזה כלפי ישראל. זה היעד. שחמאס יהיה רעיון חסר יכולת לממש אותו צבאית ולאיים על ישראל. השאר נגזר מזה.
אני מעריך, לא יודע, שבלי כניסה קרקעית (או לחילופין, אמצעים באמת קיצוניים מהאוויר), לא תגרד אפילו את פני השטח.
האלטרנטיבה היא לדעתי איום קיומי על ישראל בזמן הקרוב מאד, וחבלי ארץ שיהפכו לשממה. no man's land.

מה עשית מחמאס? מעצמה גרעינית?

חמאס זה בדיוק מה שהוא: ארגון טרור שהועצם וחוזק בזכות המשת"פ הבוגד שעומד בראשות הממשלה, אבל אין לו מטוסים, חיל ים או נשק רציני מעבר לרקטות המוכרות.

זה שאתה רוצה להסיר את האיום הצבאי של חמאס זה ממש יופי, גם אני רוצה, ואני דווקא משער שכניסה קרקעית היא מלכודת מוות שברמת עלות-תועלת נופלת בהרבה מאפשרויות אחרות שיש לישראל, שפשוט מעולם לא הופעלו כיאות כי הרי ידוע לכולנו ש"חמאס מורתע".

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 16, 2023 6:31 pm 
Hall of Famer

מהן האפשרויות האחרות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 16, 2023 6:32 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
ראי, אני חושב שכחלק מזריית החול בעיניים של ממשלת נתניהו המשת"פ, מעולם לא נעשה שום נסיון רציני להגיע להכרעה כלשהי מהאוויר ו/או אחר, ומכאן אני ממשיך למענה לשאלתו של עמוס:

1. הנחת היסוד שלי, כאמור, זה שממשל נתניהו מעולם לא ניסה לחסל את יכולותיו האופרטיביות של משטר חמאס, צבאיות ואזרחיות. להיפך, הוא תמיד חיזק אותן.

2. לפיכך הנחת היסוד הנרחבת ש"עד היום ניסינו ונכשלנו", היא פיקטיבית. מעולם לא ניסינו, לכן אין לנו נסיון שלילי אמיתי. רק שקרים של נתניהו.

3. אני חושב שכניסה קרקעית נרחבת לעזה היא סיכון עצום ומלכודת מוות, ושהיא צריכה להיות, אם בכלל, הפתרון האחרון בתום כל ברירה אחרת.

4. אני חושב שהדרך האפקטיבית האמיתית להפלת או למצער החלשה משמעותית של שלטון חמאס, היא שילוב של פיננסים, דיפלומטיה וכח צבאי שאינו כניסה קרקעית. ייבוש מקורות המימון של חמאס בתמיכה עולמית רחבה זה דבר ראשון. החרמת חמאס ומוסדות הקשורים אליו בכל מקום שיש בו השפעה מערבית, שתיים. חיסול ראשי חמאס האמיתיים בכל מקומותיהם, שלוש. חיסול מטרות איכות של חמאס מהאוויר, ארבע. שת"פ בטחוני הדוק עם המצרים למניעת התחמשות מחדש, חמש. ועוד.

5. הבעיה שהפתרון המשולב המוצע אינו "זבנג וגמרנו", יקח זמן ולא יתן תוצאה מיידית לדעת הקהל הצמאה לדם האויב.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 16, 2023 6:33 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
קודם כל כן, אני חושב שאי השגת היעד הזה היא איום קיומי על ישראל. לא רק בגלל חמאס, למרות שהוא יהיה עוד יותר חזק בפעם הבאה; אלא גם בגלל שכולם בסביבה יראו מה אפשר לעשות לישראל ולצאת פחות או יותר נקי.
ואם יש דרך להשיג את היעד בלי כניסה קרקעית סבבה. אם להרים את כל עזה עם פצצות חודרות בונקרים זו אופציה viable, ולהמשיך לעשות את זה לאורך זמן, אז באמת לא איכפת לי. אני בספק אם זה viable. אני כן משוכנע שהאופציה של לחנוק את הכסף והדיפלומטיה וכל זה - היא לא viable. יש לחמאס מספיק גב דיפלומטי, צבאי ופיננסי ממדינות שאתה לא יכול לגעת בהן או להגיע אליהן ולרתום אותן לפעולה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 16, 2023 6:37 pm 
Hall of Famer

חמאס בלי כסף קטארי שנתניהו אישר להעביר, לא מסוגל לתפקד ביעילות. חמאס זה ארגון שפועל מתוך גטו בגודל 360 קמ"ר בערך, כלוא על ידי ישראל, הים ובת ברית בטחונית של ישראל.

כמה העצמה שלא תעשה לו, הוא לא חזק יותר מהמציאות.

האמת הכואבת היא שארגון קיקיוני חדר את הגבול הישראלי וביצע טבח נרחב עם נשק קל וטנדרים. זה הרבה-הרבה יותר על ההפקרה הישראלית מאשר על יכולות החמאס.

אבל אני חושב שהויכוח בינינו הגיע למיצוי. אתה חושב שכניסה קרקעית צריכה להיעשות למטרות שופוני ולמטרות "ניקוי זמני". אני הקטן לא שוכנעתי בנחיצות העניין.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 16, 2023 6:41 pm 
Hall of Famer

אני לא חושב שצריך כניסה קרקעית למטרות שופוני, ואם אתה מייחס לי אמירה כזו אתה מתווכח עם עצמך.
אמרתי, גם להרים את כל עזה עם חודרות בונקרים זו אופציה, אם חושבים שזה ישיג את המטרה וזה viable לבצע. זה אפילו מועדף על כניסה קרקעית, מיותר לציין - אם זה ישיג את היעד. אני חושש שזה לא viable לביצוע ברמה שתשיג את היעד, מכל מיני סיבות.

ושוב כפי שאמרתי האיום הקיומי על ישראל אם לא תשיג את היעד הזה נובע לא רק מחמאס, למרות שגם ממנו בפעמים הבאות תקבל כבר אמצעים שלא ציפית.
לא רק קטאר מעבירה לו כספים ואמצעים, יחד עם גב דיפלומטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 16, 2023 7:18 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
עמוס לב כתב:
הדוגמא של מה שקורה כרגע עם חיזבאללה בגבול הצפון היא לא דוגמא שאתה רוצה לשכפל אותה בעזה, נכון?

אתה מסתלבט?

היציאה מלבנון היתה אחד המהלכים הבטחוניים המזהירים שישראל עשתה בתולדותיה.

להזכירך ערב היציאה מהלבנון, המצב היה שגם "רצועת הבטחון" היא מלכודת מוות לחיילים ישראלים שעברו להסתגרות בבונקרים, וגם הצפון חשוף לחלוטין להפגזות חיזבאללה.

המצב היום הוא שבחלק הארי של הזמן משנת 2000, ישובי הצפון בטוחים בהרבה משאר חלקי המדינה, נסראללה תקוע בבונקר כנראה עד סוף ימיו, וזכות הקיום היחידה של הארגון הזה היא תמיכה של אירן המבודדת והשנואה. חיזבאללה רק רמז על התערבות, וארה"ב הזיזה פאקינג נושאת מטוסים מול חופי לבנון.

וכל זה עוד לפני שאנחנו מדברים על העיקר: חיזבאללה נוצר, התחזק והתעצם כשישראל השתלטה קרקעית על "רצועת הבטחון", שזה מה שאתם רוצים כרגע לעשות בעזה. ישראל נתקעה שם 18 שנה חסרות תכלית, כי אף אחד לא ידע מה עושים אחרי שמשתלטים.

אני לא מדבר על היציאה מלבנון. אני מדבר על כך שאחרי מלחמת לבנון השניה שבזכותה נסראללה יושב בבונקר חיזבאללה התחמש כל כך שמה שעשה החמאס הוא כלום לעומת מה שחיזבאללה מסוגל לעולל, אם רק יחליט. אם ביום שבת הארור ההוא חיזבאללה היה מחליט לצאת לפעולה ולא חמאס, אז אני חושב שהיינו מדברים אחרת לגמרי.
עוד חיזבאללה על גבול עזה זה תסריט אימה, לא תסריט שאתה מביא אותו כדוגמא טובה.
וההתחזקות המשמעותית באמת של חיזבאללה התרחשה לא בזמן השליטה של ישראל ברצועת הביטחון, אלא אחרי מלחמת לבנון השניה עם ההסכם המופלא של ציפי לבני "שהבטיח" שחיזבאללה לא יתחמש יותר.
בנוסף, לא שאני קורא לישראל לשבת בעזה, אבל יש הבדל גדול בין שליטה ישראלית בעזה, נניח שתקרה לבין מה שהיה ברצועת הביטחון, שבה צה"ל ישב בכמה מוצבים ונסמך על כוח צד"ל שלא באמת שלט באותו אזור.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 16, 2023 7:19 pm 
Hall of Famer

ראי, אמרת "כולם בסביבה יראו מה אפשר לעשות לישראל ולצאת נקי". כמובן שהפגזות איכות, חניקת חמאס פיננסית ורדיפת ראשי החמאס בכל מקום שהם זה לא "לצאת נקי". אבל אתה רוצה שופוני. אתה רוצה שיראו כוחות ישראלים קרקעית בעזה, לא כי אתה יודע שיש בזה יתרון צבאי (כבר הודית שאתה לא יודע), אלא כי אתה חושב שזה ייראה מרתיע יותר. בעברית, שופוני.

ואם הגענו לשלב שאתה חוזר על עצמך בריפיט אינסופי, אז כאמור הויכוח מוצה. אתה, כפי שנימקתי, עושה מחמאס הרבה יותר ממה שהוא מבחינה צבאית, וכמו רוב הישראלים המצויים בימים אלה פשוט מתרגם את הזעם, הכאב וחוסר האונים לפנטזיה.

האמת הכואבת היא שחטפנו מכה איומה בגלל יהירות, זחיחות, שחיתות ומשת"פיות של הנהגה בוגדת, ושמוכנות בסיסית היתה מונעת כמעט את כל האסון המטורף הזה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 16, 2023 7:26 pm 
Sophomore

איך בדיוק אמצעים כגון כסף, נשק וציוד עוברים לעיר במצור?
הרי אם סוגרים את מעבר רפיח ושולטים על כל מה שנכנס לרצועה במשך שנים, חמאס לא יוכל להתחמש שוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 16, 2023 7:26 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
Hacohen כתב:
עמוס לב כתב:
הדוגמא של מה שקורה כרגע עם חיזבאללה בגבול הצפון היא לא דוגמא שאתה רוצה לשכפל אותה בעזה, נכון?

אתה מסתלבט?

היציאה מלבנון היתה אחד המהלכים הבטחוניים המזהירים שישראל עשתה בתולדותיה.

להזכירך ערב היציאה מהלבנון, המצב היה שגם "רצועת הבטחון" היא מלכודת מוות לחיילים ישראלים שעברו להסתגרות בבונקרים, וגם הצפון חשוף לחלוטין להפגזות חיזבאללה.

המצב היום הוא שבחלק הארי של הזמן משנת 2000, ישובי הצפון בטוחים בהרבה משאר חלקי המדינה, נסראללה תקוע בבונקר כנראה עד סוף ימיו, וזכות הקיום היחידה של הארגון הזה היא תמיכה של אירן המבודדת והשנואה. חיזבאללה רק רמז על התערבות, וארה"ב הזיזה פאקינג נושאת מטוסים מול חופי לבנון.

וכל זה עוד לפני שאנחנו מדברים על העיקר: חיזבאללה נוצר, התחזק והתעצם כשישראל השתלטה קרקעית על "רצועת הבטחון", שזה מה שאתם רוצים כרגע לעשות בעזה. ישראל נתקעה שם 18 שנה חסרות תכלית, כי אף אחד לא ידע מה עושים אחרי שמשתלטים.

אני לא מדבר על היציאה מלבנון. אני מדבר על כך שאחרי מלחמת לבנון השניה שבזכותה נסראללה יושב בבונקר חיזבאללה התחמש כל כך שמה שעשה החמאס הוא כלום לעומת מה שחיזבאללה מסוגל לעולל, אם רק יחליט. אם ביום שבת הארור ההוא חיזבאללה היה מחליט לצאת לפעולה ולא חמאס, אז אני חושב שהיינו מדברים אחרת לגמרי.
עוד חיזבאללה על גבול עזה זה תסריט אימה, לא תסריט שאתה מביא אותו כדוגמא טובה.
וההתחזקות המשמעותית באמת של חיזבאללה התרחשה לא בזמן השליטה של ישראל ברצועת הביטחון, אלא אחרי מלחמת לבנון השניה עם ההסכם המופלא של ציפי לבני "שהבטיח" שחיזבאללה לא יתחמש יותר.
בנוסף, לא שאני קורא לישראל לשבת בעזה, אבל יש הבדל גדול בין שליטה ישראלית בעזה, נניח שתקרה לבין מה שהיה ברצועת הביטחון, שבה צה"ל ישב בכמה מוצבים ונסמך על כוח צד"ל שלא באמת שלט באותו אזור.

אני לא יודע מה הכח הצבאי של חיזבאללה היום (כן יודע שהם מחומשים בנשק אירני, מן הסתם מתקדם יותר מזה שיש לחמאס), אבל מבחינה צבאית הם עדיין חלשים ביחס לצבא סדיר סביר ללא חיל אוויר, ים ושריון. אתה לא יכול למנוע את התמיכה האירנית בחיזבאללה, זה לא בשליטתך, וזה לא היה בשליטתך גם אם חייליך היו נטבחים כברווזים ב"רצועת הבטחון". מה שחשוב זה שנסראללה לא יוצא מהבונקר, וכשחיזבאללה רק רמז על מעורבות רצינית בנעשה, ארה"ב שיגרה נושאת מטוסים. קונה סיטואציה כזאת מול חמאס בלי להכנס פנימה, כאן ועכשיו. אתה גם לא יכול להתעלם מהגאוגרפינה. לבנון צמודה לסוריה, בת הברית של אירן. חמאס פועל מגטו זעיר מתוחם על ידי ישראל, הים ובת ברית של ישראל. יכולת ההתחמשות של חמאס, אם ישראל עושה מה שצריך במקום לממן אותו, נפגעת בקלות בלי להכניס חייל אחד פנימה.

לגבי מה שקרה ברצועת הבטחון, אני רק אזכיר שזה ממש לא התחיל בתור "ישראלים בבונקר וסומכים על צד"ל". זה הפך להיות ככה אחרי שהמחיר של לשלוח בשר חיילים ישראלים טרי לסבך מקומי של ארגון גרילה שהפך כל מארב סטנדרטי למלכודת מוות, נעשה כבד מדי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 16, 2023 7:27 pm 
Hall of Famer

אבו שוקרי כתב:
הרי אם סוגרים את מעבר רפיח ושולטים על כל מה שנכנס לרצועה במשך שנים, חמאס לא יוכל להתחמש שוב.

תודה רבה.

פאקינג גטו של 360 קמ"ר, מוקף מכל כיוון.

אם היינו משקיעים את משאבינו במצור אפקטיבי על אמל"ח וכסף לחמאס במקום לממן אותו, הדיון הזה לא היה מתקיים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 16, 2023 7:36 pm 
Hall of Famer

לא, גם אם תגיד את זה אלף פעם. אני לא רוצה להיכנס בשביל שופוני, ואם תגיד את זה עוד פעם אתה פשוט שקרן.
אני חושב, מעריך, שזה הכרחי כדי להשיג את היעד. אם אפשר בלי, למשל על ידי שיפציצו לכל עזה את הצורה עם חודרי בונקרים, שיעשו את זה ולא ייכנסו.
חניקת חמאס פיננסית היא בלתי אפשרית. לא תחסום את קטאר, הם פשוט יכניסו כסף ויתנו גב דיפלומטי בלי שיש לך יכולת להשפיע. לא תחסום את איראן. לא תחסום את טורקיה. אם רוסיה או סין עוזרים לחמאס לא תחסום גם אותן.
יודע מה? גם את המערב לא תחסום. המערב קיבל מספיק הוכחות לאן הולך חלק ניכר מהכסף שהוא שופך על רצועת עזה, וזה לא באמת מזיז לו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 16, 2023 7:40 pm 
Hall of Famer

ברור שאתה רוצה להכנס בשביל שופוני. אתה לא מודה בזה כי זה נשמע נורא, אבל זה המשתמע הלוגי היחיד מדבריך.

אתה טענת שאתה לא יודע אם לכניסה קרקעית יש יתרון צבאי? טענת

וגם טענת שכניסה קרקעית חשובה כדי ש"יראו שלא יוצאים נקי"? טענת

אז טענת שצריך להכנס כי שופוני. שיראו שלא יוצאים נקי. לא נוח, אבל זה מה טענת.

ואתה יכול להמשיך אם "לא תחסום, לא תחסום, לא תחסום". אני לא יכול להתמודד עם תפישת מציאות שלוקחת ארגון איסלאמיסטי זניח מגטו זעיר והופכת אותו לכל-יכול.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 16, 2023 7:41 pm 
Sophomore

נדב, העברת הכספים לחמאס הייתה גם לפני היבחרו של נתניהו בשנת 2009. יש כוחות מאוד גדולים שבוחשים מאחורי הקלעים.

http://kalkala-amitit.blogspot.com/2012/11/12.html#more

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 16, 2023 7:42 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
אבו שוקרי כתב:

תודה רבה.

אם היינו משקיעים את משאבינו במצור אפקטיבי על אמל"ח וכסף לחמאס במקום לממן אותו, הדיון הזה לא היה מתקיים.

אתה שולט על מעבר רפיח?
אתה שולט על מעבר כסף בין איראן או קטאר לחמאס? יש מיליון דרכים להעביר כסף, לא חייבים מזוודות של מזומנים.
אתה שולט על לאן הולך הסיוע ההומניטרי והכסף שאחרים שהם לא איראן או קטאר מעבירים? לא. אתה חושב שהם לא יודעים לאן הולך חלק ניכר ממנו?
אתה יכול לשלוט בגב הדיפלומטי שחמאס מקבלת מקטאר, מאיראן, מטורקיה, מרוסיה ומסין? לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 16, 2023 7:44 pm 
Hall of Famer

itay2 כתב:
נדב, העברת הכספים לחמאס הייתה גם לפני היבחרו של נתניהו בשנת 2009. יש כוחות מאוד גדולים שבוחשים מאחורי הקלעים.

http://kalkala-amitit.blogspot.com/2012/11/12.html#more

ברור, ישראל גם מימנה את חמאס בתחילת דרכו כמשקל נגד לאש"ף. העדיפו את אחמד יאסין על חנאן עשראווי. אז מה?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 16, 2023 7:44 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
ברור שאתה רוצה להכנס בשביל שופוני. אתה לא מודה בזה כי זה נשמע נורא, אבל זה המשתמע הלוגי היחיד מדבריך.

ואתה יכול להמשיך אם "לא תחסום, לא תחסום, לא תחסום". אני לא יכול להתמודד עם תפישת מציאות שלוקחת ארגון איסלאמיסטי זניח מגטו זעיר והופכת אותו לכל-יכול.

לא, אני טענתי שאני מעריך שכניסה קרקעית הכרחית להשגת היעד שלעדתי אין ברירה אלא לחתור אליו. היעד הוא זה שאליו חייבים לחתור, לא האמצעי.
אם היא לא הכרחית ואפשר בלעדיה זה בוודאי עדיף, ואם אתה בסדר עם למשל להפציץ אץ כל עזה עם חודרות בונקרים - כי אחרת איך תטפל בעיר התחתית בלי להיכנס לשם? - גם אני בסדר.
אז בוא תחזור עוד פעם ותמשיך לצאת שקרן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 16, 2023 7:45 pm 
Senior

אני כבר לא מאמין להם שמדובר בהורה לילד חטוף אבל אם כן האנשים האלו צריכים להיות מורחקים מעם הישראל. לא יהיה שום פתרון אחר חוץ מטרנספר לפשיסטים לא אנושיים כאלו.

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 16, 2023 7:46 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
Hacohen כתב:
אבו שוקרי כתב:

תודה רבה.

אתה שולט על מעבר רפיח?
אתה שולט על מעבר כסף בין איראן או קטאר לחמאס? יש מיליון דרכים להעביר כסף, לא חייבים מזוודות של מזומנים.
אתה שולט על לאן הולך הסיוע ההומניטרי והכסף שאחרים שהם לא איראן או קטאר מעבירים? לא. אתה חושב שהם לא יודעים לאן הולך חלק ניכר ממנו?
אתה יכול לשלוט בגב הדיפלומטי שחמאס מקבלת מקטאר, מאיראן, מטורקיה, מרוסיה ומסין? לא.

1. לא שולט על מעבר רפיח, מצרים בת בריתי הבטחונית שולטת. וקל יחסית לפקח.

2. עם חרם פיננסי בינ"ל אפקטיבי, גם אם כסף יצליח לעבור, לא יהיה הרבה מה לעשות איתו. בעיקר כשצריך להכניס דברים פיזיים לגטו הקטנצ'יק.

3. פיקוח על כסף הומניטרי זה דבר קל יחסית.

4. לא יכול לשלוט בגב הדיפלומטי, אבל מקבל את המציאות שיש דברים שאינם בשליטתי. אין לי בעיה עקרונית עם זה שחמאס נמצא בציר רוסיה-סין ולא ארה"ב-אירופה, העיקר שאנחנו נהיה במקום הנכון.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 16, 2023 7:48 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
Hacohen כתב:

לא, אני טענתי שאני מעריך שכניסה קרקעית הכרחית להשגת היעד שלעדתי אין ברירה אלא לחתור אליו. היעד הוא זה שאליו חייבים לחתור, לא האמצעי.
אם היא לא הכרחית ואפשר בלעדיה זה בוודאי עדיף, ואם אתה בסדר עם למשל להפציץ אץ כל עזה עם חודרות בונקרים - כי אחרת איך תטפל בעיר התחתית בלי להיכנס לשם? - גם אני בסדר.
אז בוא תחזור עוד פעם ותמשיך לצאת שקרן.

אמרת שאינך יודע אם העלות-תועלת של כניסה קרקעית עדיפה על אמצעים אחרים, אבל שחייבים להכנס כדי שיראו שלא יוצאים נקי. שקרן תקרא למי שאולי לא טורח לקרוא את המלל הריפיטי שלך.

ואין לי בעיה עם שימוש בכל כלי תחמושת אפקטיבי שמסכן כמה שפחות חיילים שלי, לשאלתך. כמובן עם נסיון אפקטיבי ואמיתי לפגוע בכמה שפחות אזרחים, אבל אם אין ברירה אז אין ברירה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 16, 2023 7:52 pm 
Hall of Famer

ואם הדרך היחידה היא לשטח את עזה מהאוויר, אז זה בסדר? כלומר, השיטוח? ואגב, אני לא רואה איך מפוצצים בונקרים בלי שיטוח, אלא אם יש מודיעין ממש ממש ממש טוב שאומר לך בדיוק איפה כל בונקר ובונקר נמצא ולא נראה לי שיש לנו מודיעין ממש ממש ממש טוב כי בכל זאת הרגו לנו 1,300 איש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 16, 2023 7:56 pm 
Hall of Famer

לא נכון, שקרן.
אמרתי שהיעד הוא חיסול חמאס ככוח שלטוני וכאיום צבאי. זו המשמעות של לא לצאת נקי.
הכניסה הקרקעית היא אמצעי להשגת היעד ולא מטרה. אם אפשר להשיג את היעד בלעדיה מה טוב.
אמרתי למשל שלהרים את המנהרות מתחת לעזה עם פצצות חודרות בונקרים, גם אם ירימו את כל העיר באוויר, זה בסדר מבחינתי אם זה viable לביצוע.
מדבריך נובע שגם אתה בסדר עם להרים את עזה על פצצות חודרות בונקרים. אמרת שיש להפציץ מטרות איכות של חמאס, והרי רובן ככולן נמצאות בבונקרים ובמנהרות ברחבי הרצועה ובפרט מתחת לעיר עצמה. שמח שאנחנו מסכימים.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ב' אוקטובר 16, 2023 7:58 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 16, 2023 7:57 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
ואם הדרך היחידה היא לשטח את עזה מהאוויר, אז זה בסדר? כלומר, השיטוח? ואגב, אני לא רואה איך מפוצצים בונקרים בלי שיטוח, אלא אם יש מודיעין ממש ממש ממש טוב שאומר לך בדיוק איפה כל בונקר ובונקר נמצא ולא נראה לי שיש לנו מודיעין ממש ממש ממש טוב כי בכל זאת הרגו לנו 1,300 איש.

הדרך היחידה למה?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 16, 2023 8:00 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:

גם אם יש לך את המודיעין הטוב בעולם... ראית פעם מה עושה פצצה חודרת בונקרים על פני השטח? בטח כשזה מתחת לעיר?גם אם יש לך מודיעין מצוין, אתה תשטח בלוקים על בונקר כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 16, 2023 8:01 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
לא נכון, שקרן.
אמרתי שהיעד הוא חיסול חמאס ככוח שלטוני וכאיום צבאי. זו המשמעות של לא לצאת נקי.
הכניסה הקרקעית היא אמצעי להשגת היעד ולא מטרה. אם אפשר להשיג את היעד בלעדיה מה טוב.
אמרתי למשל שלהרים את המנהרות מתחת לעזה עם פצצות חודרות בונקרים, גם אם ירימו את כל העיר באוויר, זה בסדר מבחינתי אם זה viable לביצוע.
מדבריך נובע שגם אתה בסדר עם להרים את עזה על פצצות חודרות בונקרים. אמרת שיש להפציץ מטרות איכות של חמאס, והרי רובן ככולן נמצאות בבונקרים ובמנהרות ברחבי הרצועה ובפרט מתחת לעיר עצמה. שמח שאנחנו מסכימים.

דרך הויכוח שלך היא באמת מגוחכת באופן יוצא דופן.

אתה "מניח" דברים שאתה לא יודע, ואז יוצא לשלול את כל הדברים ההגיוניים שאפשר לעשות, תוך כדי שאתה הופך סירוס ארגון טרור קיקיוני שנמצא על תא שטח זעיר ומתוחם למשימה מורכבת יותר מנצחון במלחמת עולם.

ואמרתי בדיוק מה שאמרתי: יש לחנוק את חמאס פיננסית, לייצר עליו מצור פיזי אפקטיבי, לרדוף את ראשיו בכל מקום שהם, לייצר עליו חרם בינ"ל, ולהפציץ מטרות איכות שלו. אני לא חושב שצריך להרים את כל עזה, אבל אין לי בעיה להרים חלקים ממנה אם זה מה שצריך.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 230  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 8 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: