סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 2:38 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 230  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' אוקטובר 19, 2023 7:15 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
עוד משהו - אף אחד לא מדבר על זה, אבל אם מדברים על מי לא לוקח אחריות - אני לא זוכר שראיתי כל לקיחת אחריות מצד מישהו בחיל האוויר.
למעשה להיפך, היה מיני בליץ של ראיונות עם טייסים ומפקדי טייסות שסיפרו כמה מהר הם קפצו והצטרפו ללחימה. ואיכשהו האנשים בעוטף לא שמעו מסוקים ומטוסים משהו כמו 6 שעות.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 19, 2023 7:59 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
אני בעד העברת הבעיה הפלסטינית למצרים, טורקיה סקוטלנד. הכל בסדר. אבל במצב כזה, לא תתחיל מלחמה עם איראן, חיזבאללה שותפיהם כאשר אתה מוחלש לאחר סבב קשוח ברצועה? וללא תמיכת האמריקאים בגלל מעשיך?
חלום, אבל לא פרקטי לצערי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 19, 2023 8:19 pm 
Hall of Famer

אז אל תעביר את הבעייה הפלסטינית. שיישארו שם - בלי ריבון, בלי שליט ובלי יכולת צבאית לאיים על ישראל. זה היעד, וממנו צריכות להיגזר הפעולות. הכלל היחיד גם עכשיו וגם להבא זה שמי שמתעצם או מאיים על ישראל - ישראל תוריד לו את הראש.
אחרת אתה מוותר על חבל הארץ הזה וכנראה גם על הצפון, כי מי יהיה מוכן לחיות ככה. המקומות האלה יישארו no man's land חרבים. וימיה של המדינה הזו ספורים - כולם ידעו שאתה יכול לעשות דבר כזה לישראל, ולהישאר חי ועל הרגליים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 19, 2023 8:40 pm 
Hall of Famer

אין דבר כזה 2 מליון אנשים שחיים בלי ריבון ובלי שליט כשאתה מחזיק צבאית את השטח. זה פנטזיה ברמה של נער.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 19, 2023 9:17 pm 
Hall of Famer

אז אל תחזיק צבאית את השטח. בהנחה שהיית חייב להיכנס כדי להשיג את היעד, אז כשתסיים לפחות את חלק הארי של מה שרצית לעשות והגעת למסקנה שהתועלת הצבאית השולית בהישארותך קטנה מדי - צא. בלי לשאול אף אחד. כי אף אחד לא יבוא להיכנס לשם במקומך.
ומכאן והלאה שיסתדרו בעצמם עם עצמם, כל עוד אף אחד לא מתעצם ברמה שהוא אפילו מתחיל לאיים עלייך. באלה תטפל, עם חיל אוויר או איך שבא לך.

והגבול איתם צריך להיות גבול כמו בחצי האי הקוריאני. אין יוצא ואין בא, ומי שמתקרב לגבול מתחת לטווח של X מאות מטרים - מת.
ומי שהשתתף בטבח הזה או פיקד עליו או נשאר חבר בתנועה הזו או עובד עבורה - מת ברגע שאפשר. החל מהנייה דרך סינוואר ועד לאחרון חופשי המנהרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 19, 2023 9:32 pm 
Hall of Famer

כאמור, פנטזיה

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 19, 2023 9:36 pm 
Hall of Famer

לעומת זאת, בנאדם שמבין בטחון וחי את השטח ומבין את המורכבות: "השיח של הרתעת החמאס פרימיטיבי, הפעילות מולו תימשך שנים".

יאיר גולן.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 19, 2023 9:44 pm 
Hall of Famer

אני לא מדבר על הרתעת חמאס. את ההרתעה ניסינו כבר. קודם כל צריך שהיכולת לא תהייה קיימת או כמעט ולא, וכך גם הבסיס השלטוני.
וכן, זה ייקח הרבה זמן וגם יעלה באבידות. נצטרך להמשיך את זה ולתחזק את זה, כמו שהיו מבצעים אחרי חומת מגן. אבל אין ברירה, כי האופציה השנייה היא מה שכתבתי בסיפא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 19, 2023 10:19 pm 
Freshman

sheky כתב:
אתה מציע להרוג את כל המחבלים עם דם על הידיים? לא שאני נגד ברמה המוסרית/עקרונית אבל אתה מודע לזה שאין לזה שום ייתכנות? נתחיל מזה שאני די בטוח שלהרוג שבויים/אסירים עובר בערך על איזה מיליון חוקים בין-לאומיים וזה מבלי להכנס לעובדה שברמת החוק הישראלי גם אין לך שום היתכנות לזה.
לגבי תמיכה בטרור - איך אתה מגדיר את זה ולאן אתה מגרש אותם? אתה בעד לשלול אזרחות לכל מי שכותב פוסט תומך טרור?

שואל באמת - אתה לא חושב שהאמירות של איתמר בן-גביר (צופה שומר חומות 2 בניגוד לכל דעה בטחונית) או שמחה רוטמן ( מטרת המבצע היא שילד יהודי יהיה בעזה ) מעוררים הרבה יותר תסיסה מאשר פוסט תמיכה בטרור של איזה מישהו עלום מאיפשהו?

אני אענה גם לך וגם לצ'ארלס בארקלי.

מקבל את ההערה שלך. כנראה שלהרוג אותם פורמלית זה לא יישים כמדינה דמוקרטית. אפילו שברמה העקרונית זה הדבר שלדעתי צריך לעשות.

השאלה הבאה היא האם ניתן לעשות מניפולציה על החוק (כפי שראוי להתנהל מול נאצים), ולשחרר אותם למשל לאיזור בעזה שבו הם כבר לא נחשבים בחזקתנו, ואז לעשות עליהם אמבוש ולחסל אותם. אבל אז זה כבר לא שימוש בקלף מיקוח מול החמאס שהצעתי בהודעה הקודמת, אלא יישום החלטה שאנחנו מכחידים כל טרוריסט עם דם על הידיים.

לגבי מי צריך להיכנס להגדרה של תומך טרור, נחלק את זה לשתי קבוצות. 1. גילוי אהדה 2. תמיכה בטרור בפועל

1א. אין פה מקום להתחכמויות ואין פה מקום להכלה וסובלנות. בן אדם שמגלה בצורה ברורה אהדה לרצח נגד עם ישראל, למשל בן אדם שמגלים ברשתות חברתיות שעושה לייקים שמלגלגים על ילדים או נשים שנרצחו בפעולת איבה (כלומר, יש פה בן אדם חסר רגשות שהשנאה שלו לא ברת-תיקון), להכניס מיד לרשימת גירוש. אדם כזה הוא בורג קטן במנגנון שמניע את השנאה כלפינו בחברה הערבית מה שעלול להוות סכנה קיומית בהמשך אם זה יהפוך להתאגדות. 1ב. סעיף הלויאליות. בכלליות: אדם שמראה באופן ברור שהוא לא לויאלי למדינה שהוא גר בה, שבוגד בה או מסב לה נזק במכוון כשהוא תומך בפעולות של האויב, תופס את הפוזיציה שלו, ומתעלם מהפשעים שלו, מיד להכניס לרשימת גירוש. הוא מוזמן להילחם עבור האויב ממדינה אחרת. לא על חשבוננו.

2. כל גילוי של תמיכה בטרור: בין אם סיוע בגניבת כלי נשק והעברה לאויב, הצדקת פשעים של האויב (זו תמיכה בטרור לכל דבר), העלאת פוסט שרומז לפגוע בישראלים, בין אם אזרחים או חיילים, כל אחד שנכנס לקטגוריה הזו: מיד דין צבאי וכלא בגין תמיכה בטרור כשהעונש הוא גדול ומרתיע.

לגבי השאלה האם האמירות של בן גביר ורוטמן יכולות להיכנס גם לאחת הקטגוריות הנ"ל. קודם כל חשוב מאוד לזכור שאנחנו במדינת היהודים היחידה בעולם. אנחנו מוקפים 20 מדינות מוסלמיות ואינספור שונאים. עיקרון ההגנה שלנו הוא חשוב ברמה הקיומית. אחרי הבנת הבסיס הזה, הנקודה השנייה היא שברוח היהדות אין מושגים כמו "התקוממות" או רצח אזרחים על מנת לכפות את הדת שלנו על אחרים. בכלל, ביהדות אין שום עניין מסיונרי. מי שרוצה להיות יהודי יהיה, ומי שלא לא. באיסלם ובעולם הערבי יש מושג באיסלאם הקיצוני של הרג כופרים וכפיית האיסלאם על דתות אחרות. לכן איתמר בן גביר או כל יהודי קיצוני בודד הוא עבורי לא אדם בחזקת "גפרור שמדליק אחרים להרוג" אלא במקסימום אדם שמעורר אנשים לשמר את עיקרון ההגנה במידה ויבואו לתקוף אותנו. "להתחמש על מנת להגן". לעומת זאת אנשים כמו השייח כמאל ח'טיב, שהוא בבירור אדם שמתסיס על מנת להפעיל את עיקרון הרג הכופרים על קהל המאמינים שלו, הוא אדם שמסכן את כל החברה הישראלית.

לסיכום, כל אדם (גם אם יהודי, למרות שמגוכח בכלל להשוות בין החינוך פה לחינוך במגזר הערבי בכל מה שקשור לשנאה שיכולה להוביל לרצח, כשכל סטטיסטיקה אפשרית מראה שיש יתרון אבסולוטי לצד המוסלמי) שרומז או קורא או עוזר בפועל להרג ישראלים חפים מפשע, צריך להיכנס לקטגוריית תומך טרור ולהיענש בצורה חמורה ביותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 19, 2023 10:29 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
אני לא מדבר על הרתעת חמאס. את ההרתעה ניסינו כבר. קודם כל צריך שהיכולת לא תהייה קיימת או כמעט ולא, וכך גם הבסיס השלטוני.
וכן, זה ייקח הרבה זמן וגם יעלה באבידות. נצטרך להמשיך את זה ולתחזק את זה, כמו שהיו מבצעים אחרי חומת מגן. אבל אין ברירה, כי האופציה השנייה היא מה שכתבתי בסיפא.

לא נכון. זה לא דיכוטומי וזה לא שחור-לבן. זה לא או קרקעי ותיחזוק של הקרקעי או אדמה שוממה. יש מספר דרכים להילחם אפקטיבית בחמאס, שאתה עושה ממנו הרבה יותר ממה שהוא, גם בלי להכנס קרקעית.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 19, 2023 10:48 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

Capricorn כתב:
sheky כתב:
אתה מציע להרוג את כל המחבלים עם דם על הידיים? לא שאני נגד ברמה המוסרית/עקרונית אבל אתה מודע לזה שאין לזה שום ייתכנות? נתחיל מזה שאני די בטוח שלהרוג שבויים/אסירים עובר בערך על איזה מיליון חוקים בין-לאומיים וזה מבלי להכנס לעובדה שברמת החוק הישראלי גם אין לך שום היתכנות לזה.
לגבי תמיכה בטרור - איך אתה מגדיר את זה ולאן אתה מגרש אותם? אתה בעד לשלול אזרחות לכל מי שכותב פוסט תומך טרור?

שואל באמת - אתה לא חושב שהאמירות של איתמר בן-גביר (צופה שומר חומות 2 בניגוד לכל דעה בטחונית) או שמחה רוטמן ( מטרת המבצע היא שילד יהודי יהיה בעזה ) מעוררים הרבה יותר תסיסה מאשר פוסט תמיכה בטרור של איזה מישהו עלום מאיפשהו?

אני אענה גם לך וגם לצ'ארלס בארקלי.

מקבל את ההערה שלך. כנראה שלהרוג אותם פורמלית זה לא יישים כמדינה דמוקרטית. אפילו שברמה העקרונית זה הדבר שלדעתי צריך לעשות.

השאלה הבאה היא האם ניתן לעשות מניפולציה על החוק (כפי שראוי להתנהל מול נאצים), ולשחרר אותם למשל לאיזור בעזה שבו הם כבר לא נחשבים בחזקתנו, ואז לעשות עליהם אמבוש ולחסל אותם. אבל אז זה כבר לא שימוש בקלף מיקוח מול החמאס שהצעתי בהודעה הקודמת, אלא יישום החלטה שאנחנו מכחידים כל טרוריסט עם דם על הידיים.

לגבי מי צריך להיכנס להגדרה של תומך טרור, נחלק את זה לשתי קבוצות. 1. גילוי אהדה 2. תמיכה בטרור בפועל

1א. אין פה מקום להתחכמויות ואין פה מקום להכלה וסובלנות. בן אדם שמגלה בצורה ברורה אהדה לרצח נגד עם ישראל, למשל בן אדם שמגלים ברשתות חברתיות שעושה לייקים שמלגלגים על ילדים או נשים שנרצחו בפעולת איבה (כלומר, יש פה בן אדם חסר רגשות שהשנאה שלו לא ברת-תיקון), להכניס מיד לרשימת גירוש. אדם כזה הוא בורג קטן במנגנון שמניע את השנאה כלפינו בחברה הערבית מה שעלול להוות סכנה קיומית בהמשך אם זה יהפוך להתאגדות. 1ב. סעיף הלויאליות. בכלליות: אדם שמראה באופן ברור שהוא לא לויאלי למדינה שהוא גר בה, שבוגד בה או מסב לה נזק במכוון כשהוא תומך בפעולות של האויב, תופס את הפוזיציה שלו, ומתעלם מהפשעים שלו, מיד להכניס לרשימת גירוש. הוא מוזמן להילחם עבור האויב ממדינה אחרת. לא על חשבוננו.

2. כל גילוי של תמיכה בטרור: בין אם סיוע בגניבת כלי נשק והעברה לאויב, הצדקת פשעים של האויב (זו תמיכה בטרור לכל דבר), העלאת פוסט שרומז לפגוע בישראלים, בין אם אזרחים או חיילים, כל אחד שנכנס לקטגוריה הזו: מיד דין צבאי וכלא בגין תמיכה בטרור כשהעונש הוא גדול ומרתיע.

לגבי השאלה האם האמירות של בן גביר ורוטמן יכולות להיכנס גם לאחת הקטגוריות הנ"ל. קודם כל חשוב מאוד לזכור שאנחנו במדינת היהודים היחידה בעולם. אנחנו מוקפים 20 מדינות מוסלמיות ואינספור שונאים. עיקרון ההגנה שלנו הוא חשוב ברמה הקיומית. אחרי הבנת הבסיס הזה, הנקודה השנייה היא שברוח היהדות אין מושגים כמו "התקוממות" או רצח אזרחים על מנת לכפות את הדת שלנו על אחרים. בכלל, ביהדות אין שום עניין מסיונרי. מי שרוצה להיות יהודי יהיה, ומי שלא לא. באיסלם ובעולם הערבי יש מושג באיסלאם הקיצוני של הרג כופרים וכפיית האיסלאם על דתות אחרות. לכן איתמר בן גביר או כל יהודי קיצוני בודד הוא עבורי לא אדם בחזקת "גפרור שמדליק אחרים להרוג" אלא במקסימום אדם שמעורר אנשים לשמר את עיקרון ההגנה במידה ויבואו לתקוף אותנו. "להתחמש על מנת להגן". לעומת זאת אנשים כמו השייח כמאל ח'טיב, שהוא בבירור אדם שמתסיס על מנת להפעיל את עיקרון הרג הכופרים על קהל המאמינים שלו, הוא אדם שמסכן את כל החברה הישראלית.

לסיכום, כל אדם (גם אם יהודי, למרות שמגוכח בכלל להשוות בין החינוך פה לחינוך במגזר הערבי בכל מה שקשור לשנאה שיכולה להוביל לרצח, כשכל סטטיסטיקה אפשרית מראה שיש יתרון אבסולוטי לצד המוסלמי) שרומז או קורא או עוזר בפועל להרג ישראלים חפים מפשע, צריך להיכנס לקטגוריית תומך טרור ולהיענש בצורה חמורה ביותר.

האמת שענית לי חלקית. אני מבין מדבריך (קטגוריות 1 א' וב' ו-2) שכל אדם שתומך בפעולות של האויב (קרי הערבים) אפילו ברמת הלייק בפייסבוק - בוגד במדינה שיש לגרשו או לכלוא אותו, לעומת אמירותיהם המדליקות של בן גביר, רוטמן וחבריהם שמבחינתך הן במקסימום מעוררות אנשים לשמר את עיקרון ההגנה מפני האויב, אבל חסרה לי עדיין קטגוריה נוספת: יהודים שרוצחים ערבים חפים מפשע בפשעי שנאה, שעלולים להוביל לטרור מהצד השני - האם הם גם נחשבים לתומכי טרור בספר שלך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 19, 2023 11:28 pm 
Hall of Famer

לדעתי אגב, כל עוד זה ספורדי, זה פלילי. כי זה לא חלק מהתנגדות קיומית למדינה.
פלילי ברמה של מאסר עולם כמובן בלי אפשרות לחנינה, אבל עדיין - פלילי. (כלומר, אני לא רואה סיבה להרוס את הבית בו הוא גדל, כי פשוט אין לזה את אותו האפקט).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 19, 2023 11:48 pm 
Hall of Famer

Capricorn, מספר שאלות פרקטיות:
1. מה לדעתך תהיה תגובת העולם (כולל כמה מידידותנו, כולל ארה"ב) אם תוציא פה להורג כל מחבל "עם דם על הידיים" כלוא?
2. מה לדעתך יעלה בגורל השבויים הישראלים במקרה שכזה?
3. מה ההצדקה החוקית/מוסרית שלך למשל לכך שבמקביל לא נעשה דבר לחוגגים "בחתונת השנאה"? הרי הכל מצולם (ואף בגאווה) - אי אפשר להכחיש עם איזה "הוצא מהקשרו, לא הובנו כהלכה וכו'" שהם לא בעד רצח ילדים ערבים? הרי זה חמור עשרות מונים מכמה לייקים ואימוג'ים ברשתות החברתיות. האם לשיטתך הם אינם עוברים על "סעיף הלויאליות" למדינה (היהודית, אין בעיה להוסיף זאת פה - השאלה נשארת בעינה)? האם אינם "תומכים בטרור"?

זה לפני ששוקלים עניינים כמו מוסר/אתיקה, השלכות ארוכות טווח פוליטיות/מדיניות וכו'.
פשוט שואל ברמה הפרקטית של מה יקרה ביום שאחרי.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2023 12:05 am 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

לא נכון. זה לא דיכוטומי וזה לא שחור-לבן. זה לא או קרקעי ותיחזוק של הקרקעי או אדמה שוממה. יש מספר דרכים להילחם אפקטיבית בחמאס, שאתה עושה ממנו הרבה יותר ממה שהוא, גם בלי להכנס קרקעית.

אתה ממשיך להתווכח עם דחליל שבנית לעצמך. היעד הוא פירוק החמאס ככוח שלטוני וצבאי שיאיים על ישראל (ובכלל כל כוח צבאי שמאיים על ישראל). כניסה קרקעית זה אמצעי, לא מטרה ולא יעד. אם אפשר להשיג את היעד בלעדיה, מה טוב, אבל אז צריך להגביר משמעותית את האמצעים הכוחניים האחרים שישראל משתמשת בהם. ספק אם זה בר ביצוע באווירה העולמית.
ויהיו אשר יהיו האמצעים הצבאיים שתשתמש בהם, תצטרך להשתמש בהם כדרך שגרה במשך שנים על שנים - אין יותר הפסקות אש וכאלה. אחרת זה עוד סבב.
בקיצור, זה לא "או קרקעי או אדמה שוממה". זה "או פירוק השלטון והכוח הצבאי ברצועה או אדמה שוממה".

אבל הקטע של "לחנוק את החמאס כלכלית", גם אם ישראל תחסום את המזוודות הקטאריות, הוא לא ישים כשאפילו מדינות מערביות תומכות ברצועה כשהן יודעות מצוין לאן הולכת לפחות חלק מהעזרה שלהן. שלא לדבר על מדינות ערביות או סתם מדינות לא מערביות, חלקן סימפטיות למטרה. אם כבר מדברים על פנטזיות.

לגבי "השמדת מטרות איכות של חמאס", כשנשאלת מה עושים עם בונקרים שנמאים בנקודות רגישות אמרת שמבחינתך שסינוואר יחיה בבונקר כל חייו. זה לא נקרא "השמדת מטרות איכות של חמאס", אלא אם כן תסביר מה התועלת בזה שסינוואר יחיה בבונקר כל חייו. נסראללה חי בבונקר ולא נראה לי שזה החליש את חיזבאללה, או אותו עצמו, כהוא זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2023 12:28 am 
Hall of Famer

אתה מדבר שטויות ואנחנו בלופ

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2023 12:40 am 
Hall of Famer

תמשיך להסביר לי מה אני אומר ובאמת ייצא לך שטויות...

לגבי "חניקת הכסף לחמאס" סתם דוגמאות קטנות: אונר"א הודיע בציוץ (שאחרי זה מחק) שחמאס נכנס למתקניו וגונב אספקה ודלק. אונר"א הוא ארגון שחי ממאות מיליוני דולרים מדי שנה שהוא מקבל ממדינות המערב וממדינות אחרות. אתה חושב שזה יגרום להם להפסיק לעזור לו או לקצץ את הסיוע?
חמאס עצמו התגאה בסרטון שהפיץ איך הוא לוקח תשתית שניתנה לו כסיוע, למשל צנרת מים, ומשתמש בחומרים לייצור רקטות. שמעת שזה הביא לקיצוץ הסיוע לרצועה? לא, מבחינתן של המדינות התורמות הן תרמו כסף לפרוייקט צנרת מים.
סתם שתי אנקדוטות קטנות.
אין לך שום דרך לפקח על הכסף או הסחורות וואנס זה נכנס לשם, וגם אם יש, לא נראה שבאמת איכפת למישהו. המערביים מבחינתם תרמו למטרה טובה בראייתם, למרות שאין לי ספק שהם יודעים מאותם מקרים אם אפילו אני הקטן ראה אותם. האחרים - להם ודאי איכפת עוד פחות, אם הם לא סימפטים למטרה עצמה, ואלה ממילא מדינות שלישראל אין מי יודע מה גישה אליהן או דרך ללחוץ עליהן. אין לך דרך לעצור את זה.

ואני חוזר על השאלה - מה התועלת בהכנסת סינוואר לשארית חייו בבונקר? איך זה מחליש את החמאס או פוגע בכוחו הצבאי, או בכוחו של סינוואר עצמו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2023 12:54 am 
Hall of Famer

ובינתיים החותים מתימן מצטרפים, שיגרו היום טילי שיוט וכטב"מים לישראל. הם יורטו על ידי משחתת אמריקאית, ויש דיווח שחלק יורטו על ידי הסעודים שאולי חשבו שזה מכוון אליהם.
במקביל בסיסים אמריקאים בסוריה ובעירק מותקפים ביומיים האחרונים על בסיס קבוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2023 8:55 am 
Hall of Famer

ראי, אם אתה חושב שאי אפשר לחנוק כלכלית את החמאס ושכליאתו של סינואר במסתור לכל חייו לא תעזור, אין לי מה להסביר לך.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2023 9:07 am 
Hall of Famer

אני לא צריך להסביר, אני רואה את נסראללה חי שנים בבונקר וזה לא פוגע בחיזבאללה, בכוחו, או בכוחו ומעמדו של נסראללה עצמו - כהוא זה.
אין לי סיבה להניח שזה יהיה שונה עם סינוואר ואני לא רואה איך זה מחליש את חמאס אפילו בקמצוץ.

בונקר כזה שבו מסתתרים אנשים ברמות כאלה זה לא חדר מעופש עם מיטת שדה ודלי בתור שירותים. זה בונקר שהכינו שנים, עם כל הציוד והאספקה, דרכים לתספק אותו, וכל מה שצריך לפיקוד ושליטה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2023 9:26 am 
Junior

ראיתי ראיון עם אלוף במיל' יצחק בריק בערוץ 14.
בגדול אומר שכניסה קרקעית בשלב הזה תהיה אסון מבחינתנו, ושהדרך הנכונה היא קודם לחנוק את החמאס כמה חודשים, להרעיב אותם בתוך הבונקרים שלהם ולהחליש אותם, להמשיך כל הזמן בתקיפות האוויריות, ורק אז להיכנס קרקעית. ובזמן הזה לחזק את העורף - להקים משמר לאומי, לחלק נשקים וכו' כי הוא צופה מלחמה רב זירתית (כולל התקוממות של ערביי ישראל) ברגע שניכנס קרקעית.
אגב, ניתן לזהות מהדברים שהוא אומר כמה הוא לא מחזיק מהצבא וממפקדיו, ואני נוטה לחלוטים להסכים איתו. משעשע להיזכר בכך שלאחר מס' חודשי טירונות, התהייה המרכזית אצלי היתה: "איך לעזאזל לא חיסלו אותנו עדיין?".

בכל מקרה, הבעיה בתוכנית של בריק היא שאתה לא יכול לחנוק את החמאס בהינתן שיכניסו סיוע הומניטרי לרצועה. ומי שסבור שניתן למנוע את הגעת הסיוע מדרום הרצועה אל החמאס, חי באותם סרטים שבהם החמאס "מורתע" ממדינת ישראל ולכן לא יתקוף. בכלל כל הקונספציה שניתן לנצח פראי אדם בדרכים שבהן נוקטות מדינות דמוקרטיות, הולכת להתפוצץ לכולנו בפנים. במלחמות כאלה אתה לא יכול להיצמד לכללים הומניטריים. הדרך היחידה שבה נוכל באמת לנצח היא באמצעות הרעבת עזה לחלוטין, מצור הרמטי. שיאכלו אחד את השני וישתו ממי הים. בנוסף, במקרה של התקוממות מצד ערביי ישראל צריך להשתמש נגד הפורעים בנשק על מנת להרוג, לא פחות.
אני צופה כאן כישלון מפואר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2023 11:02 am 
Junior

סקר שפורסם היום:
על פי החלוקה לגושים: הקואליציה – 43 מנדטים. האופוזיציה – 68 מנדטים(חדש תעל - 5, רעמ - 4, העבודה ובלד לא עוברות).
המחנה הממלכתי (בני גנץ) - 40
הליכוד - 18
יש עתיד 15
ש"ס 8
יהדות התורה 7
ישראל ביתנו 7
מרצ 6
עוצמה יהודית 5
הציונות הדתית 5

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2023 11:11 am 
Hall of Famer

יכול להיות שהאלוף בריק אומר שצריך לחנוק את חמאס כלכלית ולהפציץ מהאוויר ולהוריד את הפיקוד לבונקרים, אבל מי זה בריק לעומת ראי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2023 11:32 am 
Hall of Famer

בריק גם אומר באותה הנשימה להשאיר את עזה במצור חונק חודשיים בלי מים, מזון וחשמל……. אתה חושב שהוא צודק? אתה חושב שזה ריאלי ?

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2023 11:37 am 
Junior

עופר האדום כתב:
בריק גם אומר באותה הנשימה להשאיר את עזה במצור חונק חודשיים בלי מים, מזון וחשמל……. אתה חושב שהוא צודק? אתה חושב שזה ריאלי ?

וכמובן שגם להיכנס קרקעית לרצועה לאחר מכן. לא נוכל לברוח מזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2023 12:20 pm 
Hall of Famer

עופר האדום כתב:

אני לא חושב שצריך להתעלל באוכלוסיה ברמת ענייני הבסיס לקיום, אבל דיברנו על אפשרויות צבאיות ובראש של ראי אין משמעות לחניקה הכלכלית, להפצצה האווירית ולהורדת הפיקוד לבונקרים, אז רק מציגים בצנעה הראויה שיש דעות אחרות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 230  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 26 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: