אז הנה מה שבריק באמת אומר.
- היעד הוא השמדה של חמאס ושאר הכוחות ברצועה, נקודה פול סטופ. "הורדת האנשים לבונקרים" זה לא יעד, זה אמצעי כדי להשיג את היעד של השמדתם (ראה הנקודות הבאות).
- כניסה קרקעית היא כנראה הכרחית כדי לעשות את זה, הוא רק קורא לא לעשות את זה עכשיו ולא לעשות את זה בחופזה, כי אז היא תיגמר באסון. צריך להמשיך בהפצצות האוויריות ואף להגביר אותן, ובמצור על החלק הצפוני עד שתכין את השטח ותהייה מוכן לכניסה. הוא אומר בהקשר אחר שרק מהפצצות לא יצא כלום, בכל הסבבים הפצצנו להם את הצורה והם המשיכו לירות רקטות מההתחלה ועד הסוף ושמרו על עצמם ככוח לוחם.
- יש להשתמש בפצצות חודרות בונקרים בכל מקום שיש לך מידע על מנהרה, ובוודאי כדי לנתק את המנהרות בין החלק הדרומי לצפוני. אחרת לא עשית כלום. ולא משנה ההשלכות על פני השטח.
- כאמור, השארת אנשי חמאס מתחת לאדמה הוא לא יעד. הוא אמצעי כדי להיכנס בתנאים יותר נוחים, אחרי שבשאיפה הרעבת אותם חודשיים-שלושה, אבל זה נעשה כדי להקל על הכניסה לעזה והיעד הוא השמדתם (ומכאן, שלהוריד את סינוואר "לכל ימי חייו לבונקר" זה לא יעד כשלעצמו - המטרה היא להשמיד אותו).
https://t.me/yinonews/12773ואשר למה שאני אומר, אתה ממשיך להמציא דברים שאני אומר ואז להתווכח איתם.
לא אמרתי שלחניקה כלכלית אין משמעות צבאית. בוודאי שיש לה. אני רק טוען, והראיתי דוגמאות, שזה לא בר ביצוע ברמה המעשית. המדינות, גם המערביות, ימשיכו לתרום לעזה, וחמאס בהנחה שישאר כוח לוחם ושולט ייקח לעצמו מה שהוא צריך. כולם יודעים שהוא עושה את זה וממשיכים לתרום. הם ימשיכו לתרום מאות מיליונים בשנה לאונר"א גם אם תצעק עליהם עד שפניך יכחילו שחמאס גונב מאונר"א אספקה ודלק, הם כבר יודעים את זה גם בלעדיך וממשיכים לתרום. גם את האספקה שאתה בטוב לבך רוצה להעביר לאוכלוסיה האזרחית, חמאס ייקח קודם כל לצרכיו ולצרכי לוחמיו. ברגע שהאספקה נכנסה לשם זה לא בשליטתך.
ואלה רק המדינות המערביות; אני כבר לא מדבר על אלה הלא מערביות, שעליהן גם אין לך באמת דרך אפילו לנסות להשפיע.
כנ"ל ההורדה של חמאס למנהרות. יש לזה משמעות כאמצעי להשמדתם, "שייחלשו לפני שניכנס" כמו שאומר בריק; לא כיעד בנוסח "שסינוואר יישאר מתחת לאדמה כל חייו". הוא יכול לשלוט מבונקר הפיקוד שלו על עזה יפה מאד, הוא הוכיח את זה בסבבים הקודמים ונסראללה מוכיח את זה יפה מאד בלבנון. עוד אף אחד ובטח לא אתה לא הראה לי איך "השארת סינוואר בבונקר לכל ימי חייו", כמטרה כשלעצמה, תחליש את חמאס ואת כוחו הצבאי - כמו שגם עם נסראללה אף אחד לא הראה את זה, כי ברור שזה לא קורה. נסראללה בבונקר כבר שנים על שנים וחיזבאללה רק הולך ומתחזק.
וכמובן הקטע של השארת הלוחמים במנהרות לחודשיים שלושה כדי שייחלשו לפני הכניסה הקרקעית - זה נכון אם באמת אתה מונע מהם אספקה, כולל האספקה הבסיסית ביותר. זה מה שבריק אומר. אבל ברגע שנכנסת אספקה לרצועת עזה - נכנסת אספקה גם אליהם. איך תמנע את זה? נכנסת עכשיו משאית מצרית עם סיוע ממצרים, מטורקיה, מרוסיה, או אפילו סיוע מערבי - מהחלק הדרומי לחלק הצפוני. להשמיד אותה? חמאס בא למתקן של אונר"א וגונב את האספקה שהוא צריך. להשמיד את המתקן של אונר"א עם האספקה?