סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 6:08 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 230  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2023 6:15 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אגב, המחשה מצוינת למה כוחו האמיתי של חמאס מבחינה צבאית, אפשר לקבל ממה שיש לו לאחר שנים ארוכות של מימון והתעצמות: בערך את אותם הטילים עם טווח קצת יותר גדול, וזהו בערך. מבחינה אווירית למשל, אין להם כלום. עזה זה אחד המקומות המופצצים ביותר בעולם מהאוויר, כנראה המופצץ ביותר בימינו, ואין להם יכולת אפילו לשרוט מטוס ישראלי. כבר לפני 50 שנה הנ"מ המצרי והסורי עשה שמות במטוסים ישראלים, והחמאס עד עצם היום הזה לא מסוגל לעשות פשוט כלום מול התקפה מהאוויר. מבחינה ימית הם כמובן מנוטרלים לחלוטין. מבחינת כלים נעים, יש להם טנדרים. זה ארגון קיקיוני ופרימיטיבי צבאית, וכאמור אחד מסממני הטרגדיה זה שהמכה הכל-כך קשה הגיעה מארגון כל-כך חלש צבאית ופרימיטיבי.

המקום היחיד שבו יש לחמאס יתרון צבאי כלשהו, זה כמובן בתוך סמטאות עזה. ולכן יש להמנע ככל האפשר מכניסה רגלית.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2023 7:55 pm 
Junior

חמאס: שחררנו 2 חטופות אמריקניות; גורמים בישראל מאשרים: כנראה יועברו למצרים.
דובר חמאס אבו עוביידה הודיע כי "בתגובה למאמצי קטאר, שחררנו שתי עצורות אמריקניות, אם ובתה, מסיבות הומניטריות".
בישראל מדגישים: מהלך חד צדדי שלהם.

עריכה:
20:12, הצלב האדום מאשר שהחטופות בידיו.

נערך לאחרונה על ידי Lakic בתאריך ו' אוקטובר 20, 2023 8:12 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2023 8:12 pm 
Hall of Famer

על פי פרסום של אמיר תיבון, ניצול הטבח בעוטף, גל הירש ניצל מפגש חשוב עם השגרירים הזרים כדי להרצות להם על תולדות הסכסוך הישראלי-פלסטיני מנקודת מבט ימנית, ולהטיף להם מוסר על הסכמי אוסלו, בלי לדבר בכלל על צעדים קונקרטיים לפעולה זה מתאם השבויים והנעדרים של נתניהו. אז ברור שהצעד חד-צדדי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2023 10:23 pm 
Hall of Famer

נדב, אני מצטער, אתה מקשקש גם על היכולות הצבאיות והחימוש שהחמאס השתמש במתקפה הנוראית לפני שבועיים ובעיקר לגבי היכולות של חיזבאללה.
ולצערי הרב, אני לא חושב שיש לנו חודשים ארוכים עד לצעדים משמעותיים שיובילו למיטוט החמאס כפי שבריק מציע או אפילו שנים כפי שאתה מציע. אם אתה לא שם לב, נפתחות כל מיני חזיתות מול ישראל שבקלות יכולות להתפתח לעימותים במידה גדולה. תוצאה הגיונית של חולשה ישראלית מול מה שקרה לפני שבועיים היא הרחבת העימות למקומות אחרים, דבר שאנחנו רוצים להימנע ממנו ככל האפשר.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2023 10:30 pm 
Hall of Famer

בבקשה, האר את עיניי כיצד אני מקשקש על יכולותיו הצבאיות של חמאס.

לגבי חיזבאללה, ברור שהוא מצויד טוב יותר (אולי משמעותית טוב יותר) מהחמאס, חזרתי הרבה פעמים על הסיבה (איראן), ועדיין מדינה שבמשך שנים סיפרה לעצמה סיפור על "הצבא החזק בעולם" אבל באמת התמודדה עם צבאות סדירים מחומשים היטב, לא באמת אמורה להתרגש מארגון צבאי נטול חיל אוויר, ים, שריון או בעצם כל כח צבאי שאינו טילים או גרילה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2023 10:30 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
עמוס, בדבר אחד אני מסכים עם נדב: בין אם יחליטו שצריך כניסה קרקעית כדי להשיג את היעד ובין אם לא - כך או כך זה ייקח חודשים במקרה הטוב, ונצטרך לתחזק את זה באופן שוטף, אחרת בכל מקרה זה רק עוד סבב. זו פשוט המציאות. גם אם תשיג הצלחה כמו בחומת מגן, אני מזכיר שאחרי חומת מגן עדיין היית צריך עוד שניים-שלושה מבצעים משלימים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2023 10:34 pm 
Hall of Famer

חומת מגן זה לא דוגמה טובה, חומת מגן היה מבצע ביו"ש. ישראל מחזיקה דרך קבע את רוב הצבא שלה ביו"ש (אמנם לא בפעילויות במחנות הפליטים עצמם), יש שם ישובים ישראלים פזורים על כל השטח ההרבה יותר מרווח מאשר בעזה, והכי חשוב: לישראל יש שת"פ בטחוני ברמה כזו או אחרת עם הרשות ביו"ש באופן רציף.

יו"ש זה לא עזה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2023 11:10 pm 
Hall of Famer

ובינתיים המסע התקשורתי לטיהור חיל האוויר ותפקודו נמשך, הפעם ב-N12 בכתבה על טייסת האפאצ'י.
ואגב, ראש וראשון לקמפיין המואר הזה הוא איתן בן אליהו, מפקד החיל לשעבר, האיש שבמלחמת יום כיפור כנראה גרם להרג טייסים ולנפילת אחרים בשבי כי בדרך חזרה ממשימה התחשמק לו גם להפיל כמה מיגים. עושה רושם של איש מאוס למדי, שחצן וזחוח עם חיוך והתנהלות של דוקטור סטריינג'לאב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2023 11:13 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
חומת מגן זה לא דוגמה טובה, חומת מגן היה מבצע ביו"ש. ישראל מחזיקה דרך קבע את רוב הצבא שלה ביו"ש (אמנם לא בפעילויות במחנות הפליטים עצמם), יש שם ישובים ישראלים פזורים על כל השטח ההרבה יותר מרווח מאשר בעזה, והכי חשוב: לישראל יש שת"פ בטחוני ברמה כזו או אחרת עם הרשות ביו"ש באופן רציף.

יו"ש זה לא עזה.

שוב, השאלה היא אחת. האם כניסה קרקעית נדרשת להשגת היעד?
בריק למשל סבור שכן (אם כי לאחר הכנה ארוכה ולא בחופזה). יאיר גולן, שהוא לוחם אמיץ וקר רוח ולא אדם שאפשר להגיד עליו שהוא מחפש מלחמות, לא שולל את זה.
אם התוכניות ומשחקי המלחמה מצביעים שזה הכרחי, ובלעדיה אין שום סיכוי להשיג את היעד - אז אין ברירה, כי היעד הוא הכרחי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 20, 2023 11:25 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:

לגבי חיזבאללה, ברור שהוא מצויד טוב יותר (אולי משמעותית טוב יותר) מהחמאס, חזרתי הרבה פעמים על הסיבה (איראן), ועדיין מדינה שבמשך שנים סיפרה לעצמה סיפור על "הצבא החזק בעולם" אבל באמת התמודדה עם צבאות סדירים מחומשים היטב, לא באמת אמורה להתרגש מארגון צבאי נטול חיל אוויר, ים, שריון או בעצם כל כח צבאי שאינו טילים או גרילה.

שוב פעם עם הלא צריך להתרגש.
ארגון שמסוגל לחדור לשטח ישראל, להשתלט על בסיסים ולרצוח 1,500 אזרחים וחיילים ולחטוף מאות, תוך כדי שהוא מערים על המודיעין וההגנות שלנו, הוא ארגון שאני מציע להתרגש ממנו.

יכולות צבאיות, בעיניי לפחות,
זה לא רק כמות ואיכות הנשק.
אחרת כנראה שלא היינו חוגגים עצמאות
ושורדים כמדינה.

זה גם מנהיגות, תחכום, תעוזה, נחישות,
דבקות במטרה ואחדות.
אפשר לכל הפחות לייחס לחמאס ערמה ותחכום.

באופן כללי, הלחימה מול ארגון כמו חמאס וחיזבאללה היא שונה מלחימה מול צבא דומה לשלנו. זה לא עסק פשוט.

* וזה לא סותר את זה שהמחדל אצלנו היה עצום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 21, 2023 12:56 am 
Hall of Famer

Hacohen כתב:

אתה מקשקש, כי הפעולה של החמאס לא הייתה רק אנשים עם טנדרים ואופנועים עם קלצ'ניקובים. היה שם גם חימוש הרבה יותר מתוחכם שנעשה בו שימוש בשלבים הראשונים של החדירה.
לגבי חיזבאללה, ברור שאם הוא ייכנס למלחמה קלאסית של קרבות שיריון וחי"ר אז יחסי הכוחות מול צה"ל לא קרובים. אבל זה לא סוג המלחמה או העימות שיתפתח עם חיזבאללה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 21, 2023 4:40 am 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
Hacohen כתב:

אתה מקשקש, כי הפעולה של החמאס לא הייתה רק אנשים עם טנדרים ואופנועים עם קלצ'ניקובים. היה שם גם חימוש הרבה יותר מתוחכם שנעשה בו שימוש בשלבים הראשונים של החדירה.
לגבי חיזבאללה, ברור שאם הוא ייכנס למלחמה קלאסית של קרבות שיריון וחי"ר אז יחסי הכוחות מול צה"ל לא קרובים. אבל זה לא סוג המלחמה או העימות שיתפתח עם חיזבאללה.

תאר את החימוש ההרבה-יותר-מתוחכם, בוא נשמע. אשמח להבין את עוצמתו הצבאית של חמאס. קשקשן גדול.

לגבי חיזבאללה, כמו שאמרתי קודם לאטט, אם אין לך משהו חכם להוסיף-אתה לא חייב. מה חידשת, הוספת או סתרת? אמרנו כבר כמה פעמים שחיזבאללה מצויד יותר מחמאס, אבל גם זה בעיקר ברמת הטילים. זה מה שיש, בגדול, לשני הארגונים. טילים וגרילה. חיזבאללה חזק יותר מבחינת חימוש בגלל איראן, אבל גם באמת מורתע יותר בגלל ארה"ב.

מה חידשת בקשקושיך?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 21, 2023 4:44 am 
Hall of Famer

Att כתב:
Hacohen כתב:

שוב פעם עם הלא צריך להתרגש.
ארגון שמסוגל לחדור לשטח ישראל, להשתלט על בסיסים ולרצוח 1,500 אזרחים וחיילים ולחטוף מאות, תוך כדי שהוא מערים על המודיעין וההגנות שלנו, הוא ארגון שאני מציע להתרגש ממנו.

יכולות צבאיות, בעיניי לפחות,
זה לא רק כמות ואיכות הנשק.
אחרת כנראה שלא היינו חוגגים עצמאות
ושורדים כמדינה.

זה גם מנהיגות, תחכום, תעוזה, נחישות,
דבקות במטרה ואחדות.
אפשר לכל הפחות לייחס לחמאס ערמה ותחכום.

באופן כללי, הלחימה מול ארגון כמו חמאס וחיזבאללה היא שונה מלחימה מול צבא דומה לשלנו. זה לא עסק פשוט.

* וזה לא סותר את זה שהמחדל אצלנו היה עצום

כמו בויכוחי הכדורסל, הרבה סיסמאות.

אם תורת ההגנה הבסיסית שאמורה להיות בצה"ל היתה מופעלת באירוע מול חמאס בצורה מינימלית, לא היינו מתקרבים למספרים ולתוצאה האיומה. זו המציאות: זה הרבה יותר עלינו, מבחינה צבאית, מאשר בזכות איזו יכולת מפוארת שלהם.

זה שחמאס ארגון רצחני עם מוטיבציה גבוהה לרצח אזרחים ישראלים, ושהוא לחלוטין לא היה "מורתע" כאגדות שסיפרה לעצמה ישראל, לא צריך להוכיח. אבל מבחינה צבאית הוא לא ארגון חזק, מה לעשות. חטפנו מכה איומה מארגון גרילה עני.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 21, 2023 7:24 am 
Hall of Famer

טוב, שמחה.
לחמאס ולג'יהאד האיסלאמי יש על פי נדב ארגמן עשרות אלפי לוחמים מאומנים ומיומנים.
להילחם איתם במגרש הביתי שלהם, הממולכד, כשהם מתחבאים מאחורי אוכלוסייה אזרחית, מול כל העולם, כשיש לך עוד זירות פעילות וכשהמבוקשים נמצאים במנהרות תת-קרקעיות זה עסק מאוד לא פשוט שיגבה מחיר כבד מאוד. התכנית של בריק היא נחמדה אבל היא מדברת בעיקר על עיתוי. בסוף תצטרך להיכנס לשם כדי לבצע את מה שצריך. מסתבר גם שאתה לא יכול לייבש אותם לגמרי, אם אתה לא מצליח לייבש את הרצועה אפילו למשך שבועיים.

ארגמן גם מדבר על חיזבאללה לאחר מכן.
בכלל, התפיסה שלו נשמעת שונה לחלוטין מזו של נתניהו.

https://mobile.mako.co.il/news-military ... b81027.htm

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 21, 2023 10:27 am 
Hall of Famer

אתה כלכך מטומטם שאתה פשוט לא מסוגל להבחין בין הטענות הכי בסיסיות. מציע שתישאר במרתף.

ושמחה זה כאילו שמחה רוטמן? טוב, אכזבת הוריו שלא ימצא עבודה סבירה בחיים, ישאר תקוע במרתף, כנראה רווק, ויעשה דירוגי טופ במספר התאים הבודד שמאפשרים לו לתפקד.

מטומטם.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 21, 2023 11:03 am 
Junior

לראשונה מתחילת המלחמה: משאיות עם סיוע נכנסות לרצועת עזה.
משאיות עם סיוע הומניטרי הכולל תרופות, ציוד רפואי ומזון החלו להיכנס לרצועת עזה דרך מעבר רפיח. המעבר נפתח לראשונה מתחילת המלחמה לפני שבועיים. גורם פלסטיני מתוך רצועת עזה אישר את כניסת המשאיות, אחרי שחמאס הודיע לפני זמן קצר כי ייכנסו כ-20 משאיות עם סיוע הומניטרי.

אני משתדל שלא, אבל לעיתים מדמיין מה היה קורה לביביסטים ומנהיגיו אם כרגע בממשלה היו בנט או לפיד. איזה מילים הפה והמקלדת שלהם היו מפיקות.
זה מראה עד כמה אין יושרה והכל זה פוזיציה.

נערך לאחרונה על ידי Lakic בתאריך ש' אוקטובר 21, 2023 11:12 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 21, 2023 11:04 am 
Senior

אני בטוח שאני אתבדה כי זה תמיד ככה, אבל מקריאת מקומות בהם ביביזם היה חלק אינטגרלי בעבר (כמו רוטר נניח) - לא נותרו הרבה ביביסטים. לפחות מבין אלו שלא מקבלים על כך תשלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 21, 2023 11:22 am 
Hall of Famer

הביביזם בשפל, אבל נתניהו לעולם לא ישחרר מיוזמתו את תפקיד ראש הממשלה. המפתח לא אצלו, אלא אצל כמה מחברי קואליציית האפסים שלו, שאני מקווה שככל שיושפלו וינודו בכל מקומותיהם, יסכימו להצטרף לאי-אמון ולהדיח את המשת"פ.

בחזרה לעניין הצבאי, הערך העיקרי שאני רואה בכניסה קרקעית זה השתלטות על מצבורי הנשק של חמאס, והריסתם/החרמתם ככל הניתן. את זה קשה לעשות מהאוויר. אבל באמת שאלת עלות/תועלת לא פשוטה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 21, 2023 11:43 am 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
עמוס לב כתב:
Hacohen כתב:

תאר את החימוש ההרבה-יותר-מתוחכם, בוא נשמע. אשמח להבין את עוצמתו הצבאית של חמאס. קשקשן גדול.

לגבי חיזבאללה, כמו שאמרתי קודם לאטט, אם אין לך משהו חכם להוסיף-אתה לא חייב. מה חידשת, הוספת או סתרת? אמרנו כבר כמה פעמים שחיזבאללה מצויד יותר מחמאס, אבל גם זה בעיקר ברמת הטילים. זה מה שיש, בגדול, לשני הארגונים. טילים וגרילה. חיזבאללה חזק יותר מבחינת חימוש בגלל איראן, אבל גם באמת מורתע יותר בגלל ארה"ב.

מה חידשת בקשקושיך?

אני מעדיף לא לתאר את החימוש, אבל אם תחפש ברשת סרטונים על החדירה של חמאס כנראה תראה דברים שמעבר לרובים וטנדרים. זה לא שהחמאס הוא בעל החימוש הכי מתוחכם והכי מתקדם בעולם, אבל גם לפתור אותו כארגון עם כמה רובים וכמה טילים שלא מפחיד אף אחד זה פשוט לא נכון.
לגבי חיזבאללה, אתה רשמת שמדינת ישראל לא אמורה להתרגש מארגון צבאי שכזה. אז אני לא אכנס לפרטים, אבל זה פשוט לא נכון.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 21, 2023 11:53 am 
Hall of Famer

כל ארגון חמוש ברמה כלשהי שיש בו אנשים שמוכנים ורוצים להרוג, הוא מסוכן ברמה כזו או אחרת. אני מדבר במונחים צבאיים טהורים. שני הארגונים האלה מוגבלים יחסית ליכולות של הצבא הישראלי, בוודאי חמאס. זה לא אומר שלחימה מולם היא טיול בפארק. במקרה של כניסה קרקעית לעזה, גם רחוק מזה.

אבל תחשוב תיאורטית שהיינו מדברים לפני שבועיים, והייתי מדבר איתך על תרחיש של חדירת חמאס עם רכבים לא ממוגנים ונשקים קלים, וביצוע פוגרום שלא נראה כמותו מאז השואה, בלי שהצבא הישראלי מצליח להגיב במשך שעות ארוכות. מניח שהיית אומר לי שזה תרחיש בדיוני, כי הוא אמור היה להיות תרחיש בדיוני. עמידה הגנתית בסיסית ביותר של הצבא הישראלי, היתה מונעת כנראה את חלק הארי של האסון.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 21, 2023 12:11 pm 
Hall of Famer

על תסריט בסדר גודל הזה אף אחד לא חשב - אבל אפילו אני הקטן כתבתי ממש כאן, בתקופה שבה התגלו המנהרות שחדרו לישראל, על תסריט שבו חמאס מוציא אנשים ממנהרות, כובשים יישובים, טובחים בתושבים, ואז לוקחים את רכביהם של התושבים ומתפזרים ברחבי הארץ, ולך תרדוף אחרי הרוח. זה היה בכתובים, נתפסו מסמכים שלהם עם תוכניות כאלה.
עם כל מה שנכתב על המחדל הישראלי שהוא כמובן נכון, כבר היה לנו תסריט דומה שתוכנן, ואז כבר ידענו שאם היו מממשים אותו אז - לישראל לא הייתה באמת תשובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 21, 2023 1:03 pm 
Junior

חיים לוינסון, כהרגלו, מברך בדרכו שלו:
"לרגל יום הולדתו מאחל לראש הממשלה שעד יום מותו הוא יהיה מוקף בשרה נתניהו, יאיר, ברדוגו, גלית דיסטל, שלמה קרעי, ניר ברקת, אראל סגל, בועז גולן, איתמר בן גביר, גל הירש, יוסי שלי".
https://twitter.com/chaimlevinson/statu ... 0752948235

ואני יכול רק להצטרף. אמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 21, 2023 1:08 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
על תסריט בסדר גודל הזה אף אחד לא חשב - אבל אפילו אני הקטן כתבתי ממש כאן, בתקופה שבה התגלו המנהרות שחדרו לישראל, על תסריט שבו חמאס מוציא אנשים ממנהרות, כובשים יישובים, טובחים בתושבים, ואז לוקחים את רכביהם של התושבים ומתפזרים ברחבי הארץ, ולך תרדוף אחרי הרוח. זה היה בכתובים, נתפסו מסמכים שלהם עם תוכניות כאלה.
עם כל מה שנכתב על המחדל הישראלי שהוא כמובן נכון, כבר היה לנו תסריט דומה שתוכנן, ואז כבר ידענו שאם היו מממשים אותו אז - לישראל לא הייתה באמת תשובה.

ואז השאלה היא: למה שלא תהיה תשובה? חסרות יכולות כדי למנוע את זה? לא. זו דרך תקיפה פרימיטיבית שאפשר למנוע, צבאית, יחסית בקלות. זאת אומרת שהבעיה היא בהקצאת הכוחות ובמוכנות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 21, 2023 2:32 pm 
Junior

בהנחה ומדייקים מי שאומרים שכל השדרה הצבאית אלו מינויים של בני גנץ, גם בני גנץ לא יכול להמשיך ובטח לא להתייחס אליו כמושיע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 21, 2023 3:34 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

ואז השאלה היא: למה שלא תהיה תשובה? חסרות יכולות כדי למנוע את זה? לא. זו דרך תקיפה פרימיטיבית שאפשר למנוע, צבאית, יחסית בקלות. זאת אומרת שהבעיה היא בהקצאת הכוחות ובמוכנות.

זו דרך פעולה שצריך להודות שהיא מקורית ומראה על יכולת תכנון, עם אמצעי חדש (אז) שלא ידענו עליו עד צוק איתן כמדומני. אם לא היה צוק איתן זה גם היה מתממש כנראה.
וזה בדיוק העניין, בכל פעם תקבל עוד ועוד אמצעים. כל מה שיש בחיזבאללה תקבל מתישהו גם שם והם ידעו גם לייצר אותו שם.

אגב, אם כל כך קל לעצור כל מה שיש לחמאס להציע - אז נובע מכך שקונספציית החיים לצידו עם סבב מוגבל מדי פעם היא דווקא סבבה, כל עוד אתה נערך צבאית בצורה נכונה. מה הבעייה?
אבל לא, לא תהייה מוכן ב-100 אחוז, כי אולי אין להם את האצמעים שלך אבל הם הוכיחו יכולות תכנון וביצוע מעולות, למרבה הצער. והם גדלים ומשתכללים מפעם לפעם. זה שהם למשל מצליחים לנהל אש תחת הפצצות כבדות מדי סבב, ומראים בכל סבב יכולות חדשות, כבר היה אמור להבהיר לנו את זה.
ברור שהיו פה פשלות נוראיות שלנו, זחיחות ויהירות שהובילו לאסון. אבל פשלות תמיד יהיו, מי שחושב שלא - גם הוא זחוח ויהיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 230  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 8 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: