stavs כתב:
זה נכון שלהביא דוגמאות הפוכות לא מפריך את הטענה, אבל האמת היא שרק מהעשור האחרון יש כמה דוגמאות הפוכות - קר זכה באליפות כמאמן רוקי, בלאט הפסיד לא בגמר, שנה אחר כך לו זכה גם כמאמן רוקי.המאמן הבא שזכה באליפות חוץ משני אלו היה ניק נרס כמאמן רוקי. מאזולה אולי היה טעות של בוסטון, אבל הגיע למשחק 7 בגמרא המזרי ושנה לפניו אודוקה הגיע לגמר הnba.
עכשיו אחרי שנתתי את הדוגמאות ההפוכות ולא הפרכתי את הטענה, אפשר לקבל דוגמאות שתומכות בטענה?
אני מרגיש שגם אם הדרישה של נדב להוכחה כמותית היא די מוגזמת, לצורך הדיון הזה יהיה נחמד לקבל כמות זהה לפחות ל5 שמות שאני הבאתי (אני לא סופר את מאזולה, תשתמשו בו כדוגמא בעד הטענה אם אתם רוצים) מאותן השנים.
אני מבין את ההיגיון מאחורי הטענה, אבל לדעתי עובדתית ה'לרוב מאמן רוקי לקונטנדרית זה לא רעיון טוב' ממש לא מחזיק מים.
שמע, אין לי כוונה למות על הגבעה הזאת. זו לא הטענה שלי אלא של att ובסך הכל ניסיתי להראות שהיא לגיטימית ולא מופרכת כמו שנדב טען.
אני יכול להבין את הקושי של אנשים עם הקשיחות המחשבתית של att וגם אני לא תמיד מסכים איתו, אבל באמת שאני לא רואה את הקיבעון או הנחרצות בהודעה המדוברת. ניסוח סביר לגמרי להודעה.
אם בכל זאת להתייחס לנקודה, אז מאזולה כאמור זו דוגמה טובה על אף גמר המערב, כי ראינו את הצניחה ביכולת של בוסטון לעומת העונה הקודמת.
גם בלאט בעיני זו דוגמה הפוכה דווקא. אמנם גמר ליגה, אבל הציפיות ממנו היו חד משמעית אליפות ולא הייתה לו תחרות אמיתית במזרח. נכון שבאותו זמן עוד לא ידענו שגולדן סטייט כל כך טובה מה ששם את הציפיות האלו בפרספקטיבה אחרת, אבל האמת היא שאחת המשימות של מאמן בליגה היא מערכת יחסים טובה עם הכוכבים שלו ובזה הוא נכשל חרוצות. לא סתם הוא הוחלף במהרה. זה גם לא ממש נראה שהוא עמד בלחץ של המשימה עם כל מיני יציאות הזויות בראיונות.
נאש הוא דוגמה נוספת לכישלון חרוץ עם קונטנדרית.
גם אם ניקח דוגמה ממאמן לא רוקי אבל כן צעיר, אז ספוסלטרה די התקשה עם הגלקטיקוס של מיאמי. נכון שהם לקחו שתי אליפויות בסופו של דבר, אבל בשנתיים הראשונות הם נכשלו כולל תבוסה סופר מביכה לדאלאס והיה לו סגל חסר תקדים מבחינת כישרון, לפחות לזמנו.
סך הכל ברור שאין כאן כלל ברזל (ונדמה לי שגם att לא טען כך). כמו שאמרתי קודם, זה מאוד תלוי סיטואציה, אבל באופן כללי אם הייתי מכוון לאליפות בטווח המיידי הייתי כנראה מעדיף מישהו שהיה במעמדים האלה קודם. לא חקוק באבן, אבל כהעדפה כללית.