סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 8:36 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 531 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: קיץ 23 בNBA
הודעהפורסם: ב' אוקטובר 23, 2023 12:17 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ולא לשכוח שכל נתון נמדד על פי האלטרנטיבה, כלומר אם אתה רוצה לבדוק אם טוב או לא טוב למנות מאמן רוקי לקונטנדרית, לא מספיק שתביא רק את נתוני ההצלחה, אלא אתה צריך גם להשוות לנתוני היריבות. כלומר אם מאמן רוקי לקח אליפות בעונה X, והיו נגיד 3 קונטנדריות אחרות שאומנו על ידי לא-רוקיז, אז יש פה גם הצלחה של הרוקי וגם 3 כשלונות של הלא-רוקיז, מה שמחליש עוד יותר את ה"תאוריה" הסופר-חלשה גם כך.

וכמה תמוה ה"לעונה הקרובה" שצץ פתאום. ממתי נהוג בליגה למנות מאמנים לעונה אחת? פיל ג'קסון וגרג פופוביץ' הרוקיז מונו לעונה אחת? או שבעצם כמו שניק נרס לא רוקי כי הוא אימן באנגליה, אז גם הרקורד של ג'קסון בפוארטו ריקו ושל פופ בצבא הופך אותם ל"לא רוקיז"?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 23, 2023 1:08 pm 
Junior

מעבר לסגנון המבעס של נדב ( בעיקר בעוף אגב, אבל מילא) אני מסכים עם הטיעון שלו וגם עם המבט על האלטרנטיבה ואפילו ארחיב.
הקבוצה המשלימה של מאמנים לא רוקים היא לא קבוצה הומוגנית... יש בה מאמנים שזכו באליפויות בעבר, יש בה מאמנים שנכשלו במקום א' והצליחו בב' ויש מאמנים שרק נכשלו.
להראות הצלחה/כישלון של מאמנים רוקים זה צד אחד של המשוואה, להראות הצלחה/כשלון של הקבוצה המשלימה (או תת קבוצה אם אליה אתה מכוון).

בסוף אם נסתכל על 32 השנים האחרונות ( אפשר גם 45, לא משנה לי , זה יצא דומה) אז נתחיל מזה ש20 מאותם 32 אליפויות נלקחו על ידי 3 מאמנים (ג'קסון עם 11, פופ עם 5 וקר עם 4 ) שנשארו בקבוצות שלהם הרבה שנים.

מעבר לזה, הקבוצות שלקחו אליפות עם מאמן בעונתו הראשונה בקבוצה הם הלייקרס (3 אליפויות ברצף, 5 בטוטאל), גולדן סטייט (מאמין רוקי, 5 אליפויות בטוטאל), לו (רוקי), נרס (רוקי) ונראה לי שזהו, לא? ( ריילי נחשב? מינה את עצמו למועדון שהיה בו מאמן 9 שנים עם שנה הפסקה).

כלומר המסקנה הראשונה - אם אתה רוצה אליפות העונה רוב הסיכויים שלך זה לא להחתים מאמן חדש. לא עובד רוב מוחלט של הפעמים. 4 אליפויות מה32 האחרונות נלקחו על ידי מאמן בעונתו הראשונה בקבוצה.
מסקנה שניה - אם אתה חייב, תחתים את פיל ג'קסון או מאמן אחר עם המון אליפויות.
מסקנה שלישית - מאמן רוקי זו לא אופציה רעה (3 מתוך 4 האליפויות שנלקחו עם המאמן בעונה הראשונה בקבוצה נלקחו על ידי רוקיז).

אם אתה רוצה לתכנן קדימה אז כמובן שסט השיקולים שונה, אבל לא בטוח ששם יש מסקנות עמוקות מדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 23, 2023 1:42 pm 
Junior

stavs כתב:
זה נכון שלהביא דוגמאות הפוכות לא מפריך את הטענה, אבל האמת היא שרק מהעשור האחרון יש כמה דוגמאות הפוכות - קר זכה באליפות כמאמן רוקי, בלאט הפסיד לא בגמר, שנה אחר כך לו זכה גם כמאמן רוקי.המאמן הבא שזכה באליפות חוץ משני אלו היה ניק נרס כמאמן רוקי. מאזולה אולי היה טעות של בוסטון, אבל הגיע למשחק 7 בגמרא המזרי ושנה לפניו אודוקה הגיע לגמר הnba.

עכשיו אחרי שנתתי את הדוגמאות ההפוכות ולא הפרכתי את הטענה, אפשר לקבל דוגמאות שתומכות בטענה?
אני מרגיש שגם אם הדרישה של נדב להוכחה כמותית היא די מוגזמת, לצורך הדיון הזה יהיה נחמד לקבל כמות זהה לפחות ל5 שמות שאני הבאתי (אני לא סופר את מאזולה, תשתמשו בו כדוגמא בעד הטענה אם אתם רוצים) מאותן השנים.
אני מבין את ההיגיון מאחורי הטענה, אבל לדעתי עובדתית ה'לרוב מאמן רוקי לקונטנדרית זה לא רעיון טוב' ממש לא מחזיק מים.

שמע, אין לי כוונה למות על הגבעה הזאת. זו לא הטענה שלי אלא של att ובסך הכל ניסיתי להראות שהיא לגיטימית ולא מופרכת כמו שנדב טען.
אני יכול להבין את הקושי של אנשים עם הקשיחות המחשבתית של att וגם אני לא תמיד מסכים איתו, אבל באמת שאני לא רואה את הקיבעון או הנחרצות בהודעה המדוברת. ניסוח סביר לגמרי להודעה.

אם בכל זאת להתייחס לנקודה, אז מאזולה כאמור זו דוגמה טובה על אף גמר המערב, כי ראינו את הצניחה ביכולת של בוסטון לעומת העונה הקודמת.
גם בלאט בעיני זו דוגמה הפוכה דווקא. אמנם גמר ליגה, אבל הציפיות ממנו היו חד משמעית אליפות ולא הייתה לו תחרות אמיתית במזרח. נכון שבאותו זמן עוד לא ידענו שגולדן סטייט כל כך טובה מה ששם את הציפיות האלו בפרספקטיבה אחרת, אבל האמת היא שאחת המשימות של מאמן בליגה היא מערכת יחסים טובה עם הכוכבים שלו ובזה הוא נכשל חרוצות. לא סתם הוא הוחלף במהרה. זה גם לא ממש נראה שהוא עמד בלחץ של המשימה עם כל מיני יציאות הזויות בראיונות.
נאש הוא דוגמה נוספת לכישלון חרוץ עם קונטנדרית.
גם אם ניקח דוגמה ממאמן לא רוקי אבל כן צעיר, אז ספוסלטרה די התקשה עם הגלקטיקוס של מיאמי. נכון שהם לקחו שתי אליפויות בסופו של דבר, אבל בשנתיים הראשונות הם נכשלו כולל תבוסה סופר מביכה לדאלאס והיה לו סגל חסר תקדים מבחינת כישרון, לפחות לזמנו.

סך הכל ברור שאין כאן כלל ברזל (ונדמה לי שגם att לא טען כך). כמו שאמרתי קודם, זה מאוד תלוי סיטואציה, אבל באופן כללי אם הייתי מכוון לאליפות בטווח המיידי הייתי כנראה מעדיף מישהו שהיה במעמדים האלה קודם. לא חקוק באבן, אבל כהעדפה כללית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 23, 2023 1:50 pm 
Hall of Famer

זה לא ניסוח סביר של הודעה.

"לרוב" זה כמת, מעיד על בדיקה כמותית. אז אתה אומר לא נהיה קשיחים, בוא נבין את הקונטקסט. אז הקונטקסט היה שלא טוב למנות רוקי לקונטנדרית.

כמו שסתיו כתב, אם זו היתה הודעה בסגנון "נראה לי מסוכן/בעייתי למנות רוקי לקונטנדרית", זה גם היה מופרך כי זה בסדר גמור למנות רוקי לקונטנדרית, אבל זה לא היה במסגרת החרטט של אטט, אלא סתם דעה לא מבוססת. אבל כמובן שהוא כתב את זה כמעין כלל: "לרוב זה לא רעיון מדהים למיצוי פוטנציאל", ואז לא ברור לי איך אתה שבא להגן על הלוגיקה, יכול להגן עליה. כי כדי להגן עליה, כאמור, אתה גם צריך להתעלם מהתוכן וגם מהקונטקסט.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 23, 2023 1:52 pm 
Hall of Famer

או במילים אחרות:

"לרוב הודעותיו של הוקיץ' הן הזיה ממוחו הקודח" זה לא "וואלה נראה לי שאתה טועה במה שכתבת"

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 23, 2023 2:49 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

sheky כתב:
ריילי נחשב? מינה את עצמו למועדון שהיה בו מאמן 9 שנים עם שנה הפסקה.

ריילי נחשב, ולו רק על הקדנציה בלייקרס, שם זכה באליפות ב82 לאחר שפול ווסטהד פוטר בתחילת העונה וריילי שודרג מעוזר מאמן למאמן הראשי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 23, 2023 2:55 pm 
Junior

sir charles כתב:
sheky כתב:
ריילי נחשב? מינה את עצמו למועדון שהיה בו מאמן 9 שנים עם שנה הפסקה.

ריילי נחשב, ולו רק על הקדנציה בלייקרס, שם זכה באליפות ב82 לאחר שפול ווסטהד פוטר בתחילת העונה וריילי שודרג מעוזר מאמן למאמן הראשי.

בגלל זה טענתי שהגדלת המדגם מ32 ל45 שנים לא ישנה ממש כי יש עוד 4 אליפויות שלקח מאמן רוקי (ריילי).
השאלה אם הוא עונה על הקרטריון של מאמן מנוסה שהחל לאמן קונטנדורית כי בסוף הוא מינה את עצמו אחרי שהיה בחוץ עונה אחת (אחרי 9 רצוף שם).

אבל השורה התחתונה ברורה - הסיכוי לקחת אליפות עם מאמן שמינית השנה זה סיכוי קלוש. אם הוא כבר קורה הוא לרוב יקרה עם מאמן רוקי. (אין לי הסבר ממש למה, אבל ככה יצא מספרית).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 23, 2023 2:58 pm 
Hall of Famer

וזהו ההבדל, רבותיי, בין בדיקה כמותית אמיתית לחרטט.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 23, 2023 9:26 pm 
Senior

Transaction alert: Jaden McDaniels has agreed to a 5-year, $136M extension with the Timberwolves, per
@ShamsCharania
.
הרבה כסף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 23, 2023 10:12 pm 
Hall of Famer

זה די פסיכי (מצבם הכללי והכלכלי, לא החוזה הזה ספציפית).
שהרי מקדניאלס הוא רק "צלע רביעית" במינסוטה, ושלושת הבכירים חתומים על חוזים גדולים (ועולים) לטווח ארוך: גובר עד 2026, טאונס 2028, אדוארדס 2029.
ומה ייצא מכל זה? מה צפי סביר לעונה הקרובה? מקומות 5-6 בעונה הסדירה וניסיון לעבור סיבוב כאנדרדוג זה בגדר תרחיש די אופטימי, לא?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 24, 2023 12:48 am 
Freshman

shmueliki כתב:
זה די פסיכי (מצבם הכללי והכלכלי, לא החוזה הזה ספציפית).
שהרי מקדניאלס הוא רק "צלע רביעית" במינסוטה, ושלושת הבכירים חתומים על חוזים גדולים (ועולים) לטווח ארוך: גובר עד 2026, טאונס 2028, אדוארדס 2029.
ומה ייצא מכל זה? מה צפי סביר לעונה הקרובה? מקומות 5-6 בעונה הסדירה וניסיון לעבור סיבוב כאנדרדוג זה בגדר תרחיש די אופטימי, לא?

הימור - טאונס לא יגמור את העונה במדי מינסוטה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 24, 2023 11:09 am 
מנהל פורום

מסכים, כמו שכתבתי בת'רד אחר.
הם יגיעו לאפרון (כלומר מעל מס המותרות בתוך הסנקציות) הם חייבים להוריד את הפיירול שלהם, קאט נראה כמו האפשרות הסבירה ביותר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 24, 2023 12:22 pm 
Hall of Famer

נו מה רע טרייד פורזינגיס על טאונס

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 24, 2023 12:38 pm 
מנהל פורום

יודע מה?
רעיון מעניין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 24, 2023 12:53 pm 
Senior

איזה היגיון בעולם יש לטרייד כזה מצד מינסוטה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 24, 2023 12:56 pm 
Hall of Famer

מה אכפת לי, אני אוהד בוסטון.

אבל אם בכל זאת מחפשים איזשהו הגיון, אז החוזה של פורזינגיס קצר יותר ויעיל יותר אם הם מחפשים בנייה מחדש.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 24, 2023 8:23 pm 
מנהל פורום

כמו במקרה אייטון אבל פחות חריף
לפעמים קבוצה לוקחת שחקן פחות מוכשר כי המוכשר יותר הוא התאמה לא טובה לקבוצה והחלפה שלו בשחקן פחות טוב + הקלה בתקרת השכר שווה את זה
קאט ומיני לא משדרים על אותו גל, עוד לפני הטרייד על גובר.
אני מניח שהם מקווים ליותר מאשר KP וכסף על קאט
אבל לפעמים השוק לא מציע יותר והם יהיו חנוקים ב24/25

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 24, 2023 9:53 pm 
Hall of Famer

זה שנדב חולם, זכותו כאוהד
אבל אוריאל, לא ברור לי למה אתה לוקח את הטרייד הזה ברצינות
אין בזה אפילו שבריר היגיון עבור מיניסוטה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 24, 2023 10:56 pm 
Hall of Famer

זה לא שאין הגיון בכלל בטרייד הזה (אוריאל תיאר אותו), אלא שאני מניח שהוולבס יכולים להשיג תמורה גבוהה יותר. אבל אם יחסי וולבס-טאונס יגיעו למיצוי, לא מן הנמנע..כאמור נחמד לחלום.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 24, 2023 10:59 pm 
מנהל פורום

בא נבדוק רגע
מיני לא תוכל להרשות לעצמה להיות באפרון 2 נכון? זה מצב שבו הם מוגבלים גם על החתמות לא רק לשלם כסף
עכשיו נסתכל על החוזים הכבדים שיש להם ערך הכי פחות טוב למיני
נכון שקאט מוכשר בהרבה מגובר, אבל ההערכה אליו במועדון לא גדולה, יש כל הזמן לחשושי טרייד סביבו
עכשיו צריך להסתכל סביב הליגה
אתה מקבל שחקן גבוה שקולע מרחוק ומשאיר את הצבע לגובר במקום שגובר וקאט ידרכו אחד לשני, תוסיף לזה איזה בחירה ואת ההקלה על תקרת השכר והטרייד הגיוני, פתאום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 24, 2023 11:23 pm 
Hall of Famer

קאט אמנם אוהב צבע, אבל הוא קלעי מרחוק טוב יותר מפורזינגיס, עם כל הכבוד.
בכלל, קאט בהרבה מובנים הוא פורוורדים עם גוף ומבנה של סנטר (ועם יכולת להתמודד בצבע כמו סנטר) אבל הוא שחקן שגם אוהב וטוב מאד בקליעה מרחוק וגם אוהב וטוב מאד בתור חודר בגלל האורך שלו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 24, 2023 11:35 pm 
Hall of Famer

קאט לא יעבור ממיני כי יש לו איזשהי מגבלת כשרון, אלא כי הוא אנדראצ'יבר וזה מצב שמתסכל גם מועדון וגם שחקן. הוא יכול לחזק מאד קונטנדרית, ומיני כנראה צריכה ללכת לבנייה מחדש. זה מבוא לעסקאות מעניינות, פורזינגיס זו כאמור פנטזיה סלטיקאית אבל מותר לחלום.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 24, 2023 11:43 pm 
מנהל פורום

הרפרנס של אייטון מול נורקיץ
שני שחקנים מעולמות כישרון שונים
אבל הצורך של הפיניקס להפטר ממנו + ההצע הדליל עליו הובילה לנורקיץ פלוס אלן על אייטון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 24, 2023 11:56 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
ומיני כנראה צריכה ללכת לבנייה מחדש. זה מבוא לעסקאות מעניינות...

איך אתה יוצא לבנייה מחדש
כשאין ברשותך בחירות דראפט?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 25, 2023 12:14 am 
Hall of Famer

Att כתב:
Hacohen כתב:
ומיני כנראה צריכה ללכת לבנייה מחדש. זה מבוא לעסקאות מעניינות...

איך אתה יוצא לבנייה מחדש
כשאין ברשותך בחירות דראפט?

אתה עושה טריידים על שחקנים שיש לך היום ומקבל בחירות דראפט, למשל

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 531 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: מיכאל ו 40 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: