סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 11:56 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 230  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' אוקטובר 27, 2023 7:20 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
Lakic כתב:
רשת אלג'זירה מדווחת עכשיו: תקיפות ישראליות אינטנסיביות וחסרות תקדים בשעה זו בכל רחבי הרצועה.
אזרחים ישראלים מדווחים על כך שהם שומעים את רעשי ההפצצה עמוק בתוך ישראל.

מישהו עוד מתרגש מהתקיפות "העוצמתיות" האלו שמוכרים לנו כבר 15 שנה? כל עוד זה לא בשיפ"א על יושביו, שום תקיפה כזאת לא משנה כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 27, 2023 7:21 pm 
Sophomore

פוציץ' כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
צה"ל מפליל את בי"ח שיפא לתקשורת הבינלאומית. מתחילים להכין את הקרקע, תרתי משמע.

על היום הראשון של המלחמה הזאת היה צריך להפציץ אותו על יושביו עם עשרות פצצות חודרות בונקרים. במקום זאת חיכו יותר מ20 ימים, צה"ל יבקש לפנות את בית החולים ועד שזה יקרה כל הנהגת החמאס תעבור למקום אחר מתחת לאדמה וככה הלכה ההזדמנות לתת באמת מכה גדולה ואמיתית. סורי, ככה לא מנצחים מלחמות.

אין לנו את הפריבילגיות שיש למדינות אחרות במלחמה בטרור. אם ארה"ב מפנה לנו את העורף, המדינה הולכת תוך יום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 27, 2023 8:23 pm 
Junior

דובר צה"ל: "כוחות היבשה מרחיבים את הפעילות הקרקעית"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 27, 2023 8:23 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
עוד סימן למשהו שמתקרב בשיפא.
בן כספית אמר עכשיו בערוץ 12 שראש מחלקת הדין הבינלאומי בפרקליטות הצבאית הודיע במכתב רשמי שלבית חולים אין הגנה בחוקי המלחמה אם הוא משמש כמתחם צבאי.
אם הפרקליטות הצבאית נותנת לזה אור ירוק סימן שמשהו יקרה שם.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 27, 2023 8:36 pm 
מנהל פורום

Lakic כתב:
רשת אלג'זירה מדווחת עכשיו: תקיפות ישראליות אינטנסיביות וחסרות תקדים בשעה זו בכל רחבי הרצועה.
אזרחים ישראלים מדווחים על כך שהם שומעים את רעשי ההפצצה עמוק בתוך ישראל.

ציטוט:
על היום הראשון של המלחמה הזאת היה צריך להפציץ אותו על יושביו עם עשרות פצצות חודרות בונקרים. במקום זאת חיכו יותר מ20 ימים, צה"ל יבקש לפנות את בית החולים ועד שזה יקרה כל הנהגת החמאס תעבור למקום אחר מתחת לאדמה וככה הלכה ההזדמנות לתת באמת מכה גדולה ואמיתית. סורי, ככה לא מנצחים מלחמות.

עד שלא נחזור להיות הכי מפחידים באזור, לא יעזור לנו כלום. אין לנו ברירה אלא שאנשים יפחדו מאיתנו מסביב פה יעריכו את האומץ שלנו. איבדנו את זה בשנים האחרונים.

זה לא פתרון שעובד לאורך זמן. אולי בטווח הקצר, אבל זה גם לא בטוח.
גם כשיש פחד, עדיין נבנית ומצטברת שנאה ובסוף השנאה גוברת על הפחד.
תחשוב שיש ביריון, שכל אחד שרק נושם עליו, הוא מפרק במכות (אבל לא הורג). אז אולי בהתחלה מפחדים להתעסק איתו, אבל בשלב מסוים או שעשרה יקפצו עליו או שאחד קטן יקח סכין ויבוא לו מתי שהוא לא מצפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 27, 2023 8:51 pm 
Hall of Famer

אלא אם הפחד יהיה גדול מספיק, בשביל שערביי עזה (ואחרים) יפסיקו להתקרבן ויתחילו לעשות משהו עם הכסף שנותנים להם במקום לקנות רובים וטילים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 27, 2023 9:54 pm 
Sophomore

הפחד הכי גדול של המחבלים הוא איבוד השטח. מבחינתם עדיף להם שתחסל חצי מיליון תושבים והעיקר שהשטח ישאר אצלם. רוצה הרתעה אמיתית? תיקח להם את השטח של הרצועה ותבנה שם עיר ישראלית חדשה. מבטיח לך שאח"כ אף מדינה/ישות/ארגון לא יתקוף אותך מהחשש שתיקח גם לו את השטח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 27, 2023 10:06 pm 
Junior

פוציץ' כתב:
הפחד הכי גדול של המחבלים הוא איבוד השטח. מבחינתם עדיף להם שתחסל חצי מיליון תושבים והעיקר שהשטח ישאר אצלם. רוצה הרתעה אמיתית? תיקח להם את השטח של הרצועה ותבנה שם עיר ישראלית חדשה. מבטיח לך שאח"כ אף מדינה/ישות/ארגון לא יתקוף אותך מהחשש שתיקח גם לו את השטח.

אני לא יודע לגבי האנד-גיים שהצעת, אבל שמעתי את הנקודה שלך מפי כמה אנשים שמתעסקים בעמים הערבים במשך שנים. לטענתם, הפחד הכי גדול של כל אחד מהמנהיגים זה שהוא יזכר שבתקופה שלו נגזל ממנו שטח על-ידי היהודים. האדמה, זה העניין והישראלים צריכים להבין אותם. למות הם לא מפחדים. לטענתם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 27, 2023 10:46 pm 
Hall of Famer

הטימטום האנושי תמיד מרתק. "קח להם את השטח ותבנה שם עיר יהודית". טוב אחי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 28, 2023 12:17 am 
Sophomore

Hacohen כתב:

אני יודע שזה פתרון קשוח שיגרור הרבה גינויים מהעולם, לא מעט הרוגים מאצלנו ואולי גם יגרור זירות נוספות שלא חשבנו עליהן, אבל שוב, זה הפתרון היחיד אחרת אף אחד לא ירצה לגור באזור העוטף וישראל תאבד בעצמה אחיזה גדולה בשטח שלה. ולא, לתת את השליטה בעזה לרשות, אותה רשות שמכחישה שואה ומשלמת קיצבאות למחבלים שרצחו יהודים זה פתרון לא פחות גרוע מחמאס.
כנראה שזה ייקח זמן, אבל מתישהו גם אתה תבין זאת, נדב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 28, 2023 12:19 am 
Sophomore

Lakic כתב:
פוציץ' כתב:

אני לא יודע לגבי האנד-גיים שהצעת, אבל שמעתי את הנקודה שלך מפי כמה אנשים שמתעסקים בעמים הערבים במשך שנים. לטענתם, הפחד הכי גדול של כל אחד מהמנהיגים זה שהוא יזכר שבתקופה שלו נגזל ממנו שטח על-ידי היהודים. האדמה, זה העניין והישראלים צריכים להבין אותם. למות הם לא מפחדים. לטענתם.

אמת. אגב - לא רק שהם לא מפחדים למות, הרבה פעמים קראתי על מקרים שבו מחבלים אמרו שהם אוהבים ורוצים את המוות בדיוק כמו שאנחנו, המערבים, אוהבים את החיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 28, 2023 12:46 am 
Sophomore

לא רואה ארץ נהדרת בד"כ, אבל חייב לומר שהקטע עם הBBC כאן ענק:

https://www.youtube.com/watch?v=DijeP_4rJMo

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 28, 2023 2:09 am 
Hall of Famer

משהו קורה על הקרקע ברצועה. לא יודע כמה גדול, אבל בטוח גדול יותר מלילות קודמים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 28, 2023 7:08 am 
Hall of Famer

נראה לי שזה התמרון עצמו ולא הכנה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 28, 2023 11:11 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אני גר לא רחוק מבסיס חיל אוויר די מרכזי וכמות ההמראות שיש בימים האחרונים מטורפת, זה מרגיש לפרקים שהספינה הענקית של דארת' ויידר חולפת לנו מעל הראש, פשוט רחש דמוי כוורת שלא נגמר דקות ארוכות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 28, 2023 12:51 pm 
Sophomore

השאלה היא לא כמה מפציצים ובאיזו עוצמה, אלא מה מפציצים. כל עוד בית החולים שיפא, זה שמתחתיו יושבות כל מפקדות וראשי החמאס, לא הופצץ אז כל ההפצצות והתמונות שאנשים ברשת מתלהבים מהן לא שוות כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 28, 2023 12:53 pm 
Hall of Famer

פוציץ' כתב:
Hacohen כתב:

אני יודע שזה פתרון קשוח שיגרור הרבה גינויים מהעולם, לא מעט הרוגים מאצלנו ואולי גם יגרור זירות נוספות שלא חשבנו עליהן, אבל שוב, זה הפתרון היחיד אחרת אף אחד לא ירצה לגור באזור העוטף וישראל תאבד בעצמה אחיזה גדולה בשטח שלה. ולא, לתת את השליטה בעזה לרשות, אותה רשות שמכחישה שואה ומשלמת קיצבאות למחבלים שרצחו יהודים זה פתרון לא פחות גרוע מחמאס.
כנראה שזה ייקח זמן, אבל מתישהו גם אתה תבין זאת, נדב.

זה לא "פתרון קשוח". זה פשוט לא פתרון. סתם פנטזיה ילדותית מטופשת.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 28, 2023 1:22 pm 
Hall of Famer

מסתבר שלארגון החמאס יש דלק.מזון ורקטות לכ100 ימי לחימה
https://www.ynet.co.il/news/article/hkkwui5m6

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 28, 2023 1:23 pm 
Hall of Famer

אגב, אפשרות מעניינת ששמעתי ועל-פניו ברת ביצוע והגיונית מבצעית, זה מבצע הצפה של מנהרות חמאס התת-קרקעיות.

זה חייב להיות, כמובן, לאחר שחרור השבויים, אבל זה נשמע אפקטיבי והרבה פחות מסוכן לכוחות ישראלים מאשר נסיון השתלטות קרקעי על המנהרות האלה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 28, 2023 1:39 pm 
Sophomore

ישראל הייתה צריכה לפני שנים לנתק את רצועת עזה מהיבשה, לחבר לה מצופים ולתת דחיפה קטנה לכיוון מערב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 28, 2023 1:45 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
אגב, אפשרות מעניינת ששמעתי ועל-פניו ברת ביצוע והגיונית מבצעית, זה מבצע הצפה של מנהרות חמאס התת-קרקעיות.

זה חייב להיות, כמובן, לאחר שחרור השבויים, אבל זה נשמע אפקטיבי והרבה פחות מסוכן לכוחות ישראלים מאשר נסיון השתלטות קרקעי על המנהרות האלה.

קשה לי להאמין שזה באמת ישים.
קודם כל עזה גבוהה מפני הים, כלומר כדי להזרים מים לפתחים תצטרך מערכת של משאבות וצינורות. איך תציב אותם בלי להיות בשטח? איך תשמור עליהם ותתחזק אותם?
שנית, אין לי ספק שיש במנהרות סידורים לטפל בהצפות, מערכות של בריכות ספיגה וניקוז. במנהרות של הוייטקונג בג'ונגלים של ויאטנם, שהיו הרבה יותר פרימיטיביות מאלה של חמאס, עמדו בנסיונות הצפה של האמריקאים ובמערכות גשמים טרופיים.
אני גם מתאר לעצמי המנהרות הן לא בהכרח איזה קן נמלים אחד גדול, מערכת אחת שמחוברת הכל להכל. אפילו אם הרצועה הייתה נמוכה מפני הים, כלומר פריצה של seawall הייתה גורמת להצפה, היית צריך להציף את כל הרצועה. אתה בסדר עם זה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 28, 2023 2:23 pm 
Hall of Famer

בואו נראה שיש זמן כזה "לאחר שחרור השבויים"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 28, 2023 2:23 pm 
Hall of Famer

ראי, אשמח אם תפסיק לשאול אותי בכל הודעה שנייה אם "אני בסדר" עם משהו שלשיטתך יפגע בהרבה אזרחים. פשוט תניח שאני מעוניין שישראל תנצח מבצעית את החמאס, תוך כדי פגיעה מינימלית באזרחים לא מעורבים, על אף שברור לחלוטין שייפגעו אזרחים לא מעורבים. אני לא רוצה להשמיד את עזה כליל (וגם אי אפשר), אני לא רוצה פעולות שלא לוקחות בכלל בחשבון פגיעה לא נצרכת בחיי אדם, אבל במלחמה כמו במלחמה-אם צריך אז צריך.

לעניין הטכני: אינני מהנדס ואינני יודע אם הפתרון אכן ישים ואיך. הוא נשמע לי, בתאוריה, סביר. אולי במקום הצפה אפשר דברים אחרים. בטוח שזה לא קל, אבל על פניו אמורות להיות לצבא הישראלי יכולות הנדסיות די מתקדמות. הכל נראה לי עדיף על לחימה רגלית במנהרות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 28, 2023 2:29 pm 
Sophomore

לא חייבים להציף את כל המנהרות, שברור שהן לא מחוברות אחת לשניה. מספיק שתהיה בשטח, תפגע ביטאות ובמערכות האוורור, ותציף רק חלק קטן מהמנהרות החשובות. יש גבול כמה מים יכולים לחלחל באדמה ולהיות מוסטים לבריכות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 28, 2023 3:24 pm 
Junior

דובר צה"ל עכשיו מוציא הודעה שבה הוא קורא, שוב, לתושבי עזה לנוע בבהילות לכיוון הדרומי של הרצועה - "למען ביטחונכם, נעו דרומה".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 230  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 50 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: