סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 5:59 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 230  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' אוקטובר 30, 2023 3:44 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
Lakic כתב:
Yuval כתב:
הנה דוגמא שמציגים את הדברים האלו כתמיכה בארגון טרור. אם תגיד שאתה לא מבין שזה מה שקורה לכל התבטאות עכשיו אני אתקשה להאמין.

או שבעצם אתה עונה לנדב ואתה חושב שמה שהדבקתי זה כן עבירה פלילית.

בניגוד למקרה ההוא עם השחקנית שעודדה את המעשים כולל לעג, במקרה שהעלית כאן אין דבר פסול בעיניי.
אני יכול לא לאהוב את זה אבל היא לא תמכה במעשיו של האירגון הטרור, היא לא לעגה לקורבנות. אני יכול לא לאהוב את זה, אבל היא כועסת על התוצאות. זכותה.

תודה על ההבהרה, לאקיץ'. אז אנחנו יכולים להבין שאתה לא אוהב את זה שקוראים להפסק הרג ילדים בעזה, אבל אין לך בעיה עם קריאה להמשך הרג ילדים בעזה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 30, 2023 3:49 pm 
Hall of Famer

נדב, באמת אני לא מבין מה אתה רוצה דווקא מלקיץ'.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 30, 2023 3:55 pm 
Senior

הבעיה שלי לאקיץ היא שברור לכל בר דעת שאנחנו רואים ונראה עוד מאות מקרים של רדיפת ערבים ישראלים ואחרים על כתיבת כל דבר שהוא לא מוות לערבים. לכן אולי עדיף להימנע ממרדף אחרי הודעות בווטסאפ בשלב הזה ולהתעסק בעיקר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 30, 2023 3:56 pm 
Hall of Famer

לאקיץ' מסתמן כבחור חביב וחיובי כשהוא לא תומך ברצח ילדים בעזה, אין לי נגדו ברמה האישית כלום (לא מכיר, כנראה לא אכיר).

אני רק מציג את העמדה שלו במילים אחרות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 30, 2023 3:57 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אין דרך לנצח או אפילו לשרוט ארגון טרור שמתחבא ומוטמע באוכלוסיה אזרחית - בלי לפגוע באזרחים.
אתה יכול לנסות לצמצם את זה עד כמה שאפשר, אתה יכול (וגם מחויב) להזהיר את האזרחים, לדרוש מהם להתפנות מ-X או מ-Y ולתת להם מספיק זמן כדי למלא את הדרישה, אבל בסוף המטרה הצבאית/טרוריסטית עדיין לגיטימית ובסוף היא תיפגע.
ולא, אין לי שום בעייה עם זה. אחרת מראש תגיד שאין מה לעשות ותיכנע.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 30, 2023 4:01 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
אין דרך לנצח או אפילו לשרוט ארגון טרור שמתחבא ומוטמע באוכלוסיה אזרחית - בלי לפגוע באזרחים.
אתה יכול לנסות לצמצם את זה עד כמה שאפשר, אתה יכול (וגם מחויב) להזהיר את האזרחים, לדרוש מהם להתפנות מ-X או מ-Y ולתת להם מספיק זמן כדי למלא את הדרישה, אבל בסוף המטרה הצבאית/טרוריסטית עדיין לגיטימית ובסוף היא תיפגע.
ולא, אין לי שום בעייה עם זה. אחרת מראש תגיד שאין מה לעשות ותיכנע.

זו עמדה בסיסית, ראי. אין באמת ויכוח עליה, בטח לא בפורום הזה. כאן בפורום החלוקה היא בין אנשים כמוך וכמוני שרואים בפגיעה באזרחים רע הכרחי שצריך לצמצם, לבין אנשים אחרים שמבחינתם יש לשחוט כמה שיותר עזתים לשם השחיטה הנגדית.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 30, 2023 4:02 pm 
Hall of Famer

בעיני העניין מאד פשוט. ישראל ראתה בפעולה של החמאס כהכרזת מלחמה והכריזה מלחמה על החמאס. ההתייחסות לחמאס בעזה כגוף ריבוני. אי לכך על ישראל חלים כרגע דיני מלחמה. כל דבר שנופל בתוך דיני המלחמה, לא חשוב כמה הוא חמור, כשר בעיני. כל דבר שלא, לא. אם יש סיבה מוצדקת לפגיעה בבית חולים בדיני המלחמה ואכן היא קיימת במקרה הנוכחי, אני יכול לחיות עם זה (אף על פי שהבטן מתכווצת לי על פגיעה בחולים חפים מפשע), אם אין סיבה כזאת, אז לא משנה כמה מפקדות חמאס יש מתחת לבית החולים, לא צריך לגעת בבית החולים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 30, 2023 4:04 pm 
Hall of Famer

רק אציין, שוב, שיוצאי דופן מבחינתי הם טרוריסטים בכירים או כאלה שהשתתפו, בישירין או בעקיפין, בטבח.
את אלה צריך לחסל בכל הזדמנות שנקרית בדרך, גם אם הם נמצאים בקרב החמולה שלהם או מה שזה לא יהיה, בלי שום אזהרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 30, 2023 4:06 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
בעיני העניין מאד פשוט. ישראל ראתה בפעולה של החמאס כהכרזת מלחמה והכריזה מלחמה על החמאס. ההתייחסות לחמאס בעזה כגוף ריבוני. אי לכך על ישראל חלים כרגע דיני מלחמה. כל דבר שנופל בתוך דיני המלחמה, לא חשוב כמה הוא חמור, כשר בעיני. כל דבר שלא, לא. אם יש סיבה מוצדקת לפגיעה בבית חולים בדיני המלחמה ואכן היא קיימת במקרה הנוכחי, אני יכול לחיות עם זה (אף על פי שהבטן מתכווצת לי על פגיעה בחולים חפים מפשע), אם אין סיבה כזאת, אז לא משנה כמה מפקדות חמאס יש מתחת לבית החולים, לא צריך לגעת בבית החולים.

סבבה, דיני מלחמה זו הנמקה טכנית. גם עליה אין פה ויכוח שלך ממש. אם הבטן מתכווצת לך מפגיעה בחפים מפשע, אז בסך הכל אתה בקבוצה של ראי ושלי. אין לנו ויכוח שזו מלחמה ושישראל צריכה לעשות מה שהיא צריכה לעשות (רק שתהיה לה הנהגה עם מישהו אינו בוגד ומשת"פ של החמאס, ואז נדע שזה גם באמת בא מהמקומות של מה שצריך לעשות ולא מה שטוב לו אישית). כאמור הדיון הוא מול אלה שחושבים שהתגובה לפעולות טרור נאציות זה להיות נאצי בעצמך.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 30, 2023 4:11 pm 
Junior

עמוס לב כתב:

אני חושב שזו הדעה הרווחת בפורום, חרף כל רעשי הרקע. למרות שהחמאס זוכה לתמיכה בקרב רוב תושבי הרצועה, לא נעים לראות ילדים מתים, גם אם ייתכן שחלק מהם יגדלו להיות מחבלים. למרבה הצער, מלחמות גובות מחירים כבדים, בעיקר בהתמודדות מול ארגון טרור חסר מצפון שמבחינתו חיי אזרחיו שווים פחות מכוס חד פעמית, ואני לגמרי מוכן לבלוע את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 30, 2023 4:18 pm 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
רק עכשיו ניתנה הוראה לסגור להם את החשמל. צריך להרעיב אותם ולהביא אותם לאסון הומניטרי שלא יוכלו לצאת ממנו.

לעיל "רעש רקע" המשקף את הדעה הרווחת בפורום. קאלימי, מותר להגיד או לא?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 30, 2023 4:20 pm 
Junior

מרשה לעצמי לחרוג ממנהגי ולהתייחס חד פעמית אל הנ"ל:
זה בדיוק הרע ההכרחי לצורך ניצחון במלחמה הזאת. לא הרג והרעבה לשם הנאה, אלא לצורך ניצחון המערכה. פשוט ציטטתי את יאיר גולן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 30, 2023 4:28 pm 
Junior

בנתיים במצרים מסתבר שבעקבות הפסקת הזרמת הגז הישראלי ממאגר תמר, הם חווים הפסקות חשמל שהגיעו עד למצב שיש הפסקת חשמל יזומה בכל יום למשך שעתיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 30, 2023 4:39 pm 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
מרשה לעצמי לחרוג ממנהגי ולהתייחס חד פעמית אל הנ"ל:
זה בדיוק הרע ההכרחי לצורך ניצחון במלחמה הזאת. לא הרג והרעבה לשם הנאה, אלא לצורך ניצחון המערכה. פשוט ציטטתי את יאיר גולן.

מי שחושב שהרעבת אוכלוסייה זה פעולה צבאית לגיטימית להכרעה, הוא אידיוט, רשע ופושע מלחמה ריגרדלס שמו וזהות המפלגה עמה הוא מזוהה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 30, 2023 4:40 pm 
Hall of Famer

Lakic כתב:
בנתיים במצרים מסתבר שבעקבות הפסקת הזרמת הגז הישראלי ממאגר תמר, הם חווים הפסקות חשמל שהגיעו עד למצב שיש הפסקת חשמל יזומה בכל יום למשך שעתיים.

למערכה הזו, אגב, יש קשר ישיר ומובהק לעניין הגז העולמי שאני קצת עייף כרגע מלפרט.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 30, 2023 4:43 pm 
Hall of Famer

אז היו פה בפורום דעות שונות לחלוטין. למשל של פוצ'יץ'. למשל של נורטון, קפריקון ואם הייתי מחפש הייתי גם מוצא עוד. הייתי בהבנה שגם הדיעה שלך שונה, לאור ההודעה הבאה שלך - כלל כל הקונספציה שניתן לנצח פראי אדם בדרכים שבהן נוקטות מדינות דמוקרטיות, הולכת להתפוצץ לכולנו בפנים. במלחמות כאלה אתה לא יכול להיצמד לכללים הומניטריים. הדרך היחידה שבה נוכל באמת לנצח היא באמצעות הרעבת עזה לחלוטין, מצור הרמטי. שיאכלו אחד את השני וישתו ממי הים. בנוסף, במקרה של התקוממות מצד ערביי ישראל צריך להשתמש נגד הפורעים בנשק על מנת להרוג, לא פחות.
אבל אם לא, עוד יותר טוב.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 30, 2023 4:46 pm 
Hall of Famer

לא כלכך ברור לי למי הגבת, עמוס. אבל מה שכתבתי על מי שחושב שהרעבת אזרחי עזה היא פיתרון צבאי סביר, חל לדעתי כמובן גם עליך.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 30, 2023 4:49 pm 
מנהל פורום

Hacohen כתב:
זה כן אני כתב:
רק עכשיו ניתנה הוראה לסגור להם את החשמל. צריך להרעיב אותם ולהביא אותם לאסון הומניטרי שלא יוכלו לצאת ממנו.

לעיל "רעש רקע" המשקף את הדעה הרווחת בפורום. קאלימי, מותר להגיד או לא?

אולי בפעם החמישים שאני חוזר על זה בווריאציות שונות זה יובן טוב יותר
לכתוב כל היהודים/ערבים בני מוות, זה מכוער, דוחה וחסר ערך, אבל זו דיעה שיכולה להכתב במסגרת של דיון מכוער בפורום
לכתוב נדב/זכ"א הם נאצים, זה מכוער, דוחה וחסר ערך, ומכיוון שזה אד הומינם (נראה לי שלזה התכוונתי, אני חלש בלטינית) זה גם אסור בפורום.

תגיבו בצורה בוטה אם בא לכם לגופו של דיון לא לגופו של אדם. הנה דוג', "הדיעות שקוראות למחיקת עזה הן דיעות נאציות במקצת." זו דוגמא לניסוח חיובי, נכון שאף מעודד דיון. הנה עוד דוג', "משתמש סלניוז כזה או אחר הוא חסר חיים שעוד לא הבין שהפורומים מתו והכל בטיק טוק עכשיו וכמו כן הוא נאצי" זו דוג' לניסוח שאמנם גם הוא חיובי ונכון, אך אינו מעודד דיון.
ואם מישהו נפגע מזה שקוראים לדיעות שלו דיעות נאציות, אני ממליץ בחום לא להחזיק בדיעות נאציות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 30, 2023 4:51 pm 
מנהל פורום

ואגב, למקרה שלא ברור כאן, יש פה דיעות שמעוררות בחילה בעיני, ואני לא חושב שמישהו כאן ייפול מהכיסא אם אחשוף שאני לכל הפחות מעט יותר שמאלני מיאיר לפיד, אבל לדיעות מעוררות בחילה יש מקום בדיון לצערי, ללקרוא אחד לשני פיפיקקי אין מקום. גם אם אחד מהצדדים חושב כמוני במקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 30, 2023 4:53 pm 
Senior

זה לא מה שאד הומינם אומר. אד הומינם זה אם אני אגיד שמה שיובל כתב זה נודניק בגלל שיובל כתב אותו זה אד הומינם. להגיד יובל הוא נודניק זה לא אד הומינם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 30, 2023 4:58 pm 
מנהל פורום

תודה על ההסבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 30, 2023 5:03 pm 
Senior

בבקשה קאלימי.

זה גם לא אד הומינם למרות שכתבתי את השם שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 30, 2023 5:57 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
לא כלכך ברור לי למי הגבת, עמוס. אבל מה שכתבתי על מי שחושב שהרעבת אזרחי עזה היא פיתרון צבאי סביר, חל לדעתי כמובן גם עליך.

הגבתי כמובן לזכ"א, שרשם הודעה על כך שהדיעה הרווחת בפורום זהה, בכיוון של ההודעה שלי על דיני המלחמה. אז הוא רשם הודעה אחרת שלא קרובה לדיעה שהבעתי בהודעה שלי, כמובן שגם פוצ'יץ', נורטון ועוד הביעו דעות שעל צה"ל לבצע פשעי מלחמה.
ואם לא ברור מההודעה שלי, ברור שאני מתנגד להרעבת אזרחי עזה כפתרון.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 30, 2023 5:59 pm 
Junior

עמוס לב כתב:
אז היו פה בפורום דעות שונות לחלוטין. למשל של פוצ'יץ'. למשל של נורטון, קפריקון ואם הייתי מחפש הייתי גם מוצא עוד. הייתי בהבנה שגם הדיעה שלך שונה, לאור ההודעה הבאה שלך - כלל כל הקונספציה שניתן לנצח פראי אדם בדרכים שבהן נוקטות מדינות דמוקרטיות, הולכת להתפוצץ לכולנו בפנים. במלחמות כאלה אתה לא יכול להיצמד לכללים הומניטריים. הדרך היחידה שבה נוכל באמת לנצח היא באמצעות הרעבת עזה לחלוטין, מצור הרמטי. שיאכלו אחד את השני וישתו ממי הים. בנוסף, במקרה של התקוממות מצד ערביי ישראל צריך להשתמש נגד הפורעים בנשק על מנת להרוג, לא פחות.
אבל אם לא, עוד יותר טוב.

עומד מאחורי הדברים הללו. אם דרך המלך להשמדת החמאס והחזרת החטופים היא שבטרם כניסה קרקעית יש להרעיב את החמאס בדרך של מצור הרמטי, שמן הסתם גם יפגע בתושבי הרצועה (כי כל סיוע שנכנס לשם הולך אל החמאס), אז יהי כך. לא אני בלבד אומר זאת, אלא גם אנשי צבא כמו יאיר גולן ואחרים שאינם במחנה הפוליטי שלי, בלשון המעטה.

אם האופציה הנוכחית של מצור חלקי על חלקה הצפוני של הרצועה תוכיח את עצמה לצורך השגת המטרה (ויש עדיין ספק לגבי זה) אז אני ממש בסדר גם איתה (כאמור, אין לי עניין מיוחד לראות אזרחים, ובעיקר ילדים, הרוגים); אם לא, אני אצפה מהממשלה לעשות הכול כדי להשיג את ייעדי המלחמה, גם אם זה כולל המון תמונות לא יפות. האנשים שלי חשובים לי יותר.

לגבי ירי בערביי ישראל - זה נאמר בהקשר של תרחיש הבלהות של יצחק בריק שחזה חזית שנפתחת גם בתוך המדינה עצמה, שבמסגרתו אלפי ערבים חמושים פולשים ליישובים יהודיים וטובחים באזרחים. אני מאוד מקווה שבמקרה כזה תסכים לבלוע את הגלולה המרה ולירות באלו שבאים לשחוט אותך, גם אם הם נושאים ת"ז כחולה.

נערך לאחרונה על ידי זה כן אני בתאריך ב' אוקטובר 30, 2023 6:10 pm, נערך 4 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 30, 2023 6:04 pm 
Hall of Famer

אני לא רואה בעייה לכרוך חובות הומניטריות לאוכלוסיה בעזה בחובות הומניטריות של הצד השני. אם הומניטרי זה חשוב - אז גם לצד שלנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 230  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 15 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: