סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 12:22 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 98 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' אוקטובר 31, 2023 12:46 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אני יודע שאתה קורא כל מה שאני כותב, אבל אתה זרזרן מטורף ומתקרבן מגוחך. אתה זה שהכניס את השם שלי להודעה שלך (אגב, נדב זה לחברים. אתה לא חבר שלי), כדי להגיד ש"הספיקלוץ שלי לא נכון" כאילו אתה מבין משהו. אתה היוזר הכי אפס בתולדות הפורום הזה, בפער. יוצף המרתף שלך.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 31, 2023 12:49 am 
Hall of Famer

תגיד, הכהן (כי גם אני לא חבר שלך) לא עדיף שתוציא את כל הכעס הזה על מישהו שמגיע לו? אנעארף, אני עושה את זה עכשיו עם תומכי פלסטין מטומטמים בפייסבוק (זה לא עוזר להסברה, זה עוזר לעצבים שלי). נדמה לי שבכל זאת יש מטרות קצת יותר מוצדקות בעולם מאשר אטט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 31, 2023 12:50 am 
Hall of Famer

Att, יש בעיה קטנה עם התיאוריה שלך. אתה למעשה אומר שהנאגטס הם הראשונים שעלו על הטריק להתמקד בשג"א. כל עונה שעברה הקבוצות התייחסו למספר 2 של או.קי.סי כסתם שחקן, לא מישהו שצריך להתייחס אליו.
זה משחק אחד גרוע של שג"א. דנבר שמרה עליו מעולה, הוא החטיא זריקות שבדר"כ הוא קולע. האם אפשר ללמוד מהמשחק הזה משהו, כולל פקטור התרגשות? אני אומר שכלום, חוץ מזה שדנבר ממש טובים, שלצ'אט הולמגרן יש אחלה פוטנציאל התקפי וכרגע אפשר לחסל אותו מבחינה פיזית בהגנה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 31, 2023 12:52 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:
תגיד, הכהן (כי גם אני לא חבר שלך) לא עדיף שתוציא את כל הכעס הזה על מישהו שמגיע לו? אנעארף, אני עושה את זה עכשיו עם תומכי פלסטין מטומטמים בפייסבוק (זה לא עוזר להסברה, זה עוזר לעצבים שלי). נדמה לי שבכל זאת יש מטרות קצת יותר מוצדקות בעולם מאשר אטט

חח, זה נקרא להוציא כעס? זה נקרא לתאר את המציאות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 31, 2023 1:13 am 
Junior

לשגא יש שחרור איטי? לא חושב, ובלי קשר היכולת שלו ליצור לעצמו ספייס לזריקה במיד ריינג' היא ברמה הכי גבוהה שיש, ארגואבלי הכי טוב בליגה באספקט הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 31, 2023 1:27 am 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
Att, יש בעיה קטנה עם התיאוריה שלך. אתה למעשה אומר שהנאגטס הם הראשונים שעלו על הטריק להתמקד בשג"א. כל עונה שעברה הקבוצות התייחסו למספר 2 של או.קי.סי כסתם שחקן, לא מישהו שצריך להתייחס אליו.
זה משחק אחד גרוע של שג"א. דנבר שמרה עליו מעולה, הוא החטיא זריקות שבדר"כ הוא קולע. האם אפשר ללמוד מהמשחק הזה משהו, כולל פקטור התרגשות? אני אומר שכלום, חוץ מזה שדנבר ממש טובים, שלצ'אט הולמגרן יש אחלה פוטנציאל התקפי וכרגע אפשר לחסל אותו מבחינה פיזית בהגנה.

הסנטר הכי בריון בעולם (טוב, ארגיואבלי, יש גם את אמביד) חיסל אותו בהגנה... לא כל אחד חיסל אותו בהגנה, ורק משחק קודם הוא נתן 7 גגות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 31, 2023 3:12 am 
Hall of Famer

שוויק1 כתב:
לשגא יש שחרור איטי? לא חושב, ובלי קשר היכולת שלו ליצור לעצמו ספייס לזריקה במיד ריינג' היא ברמה הכי גבוהה שיש, ארגואבלי הכי טוב בליגה באספקט הזה.

משלוש? ממה שאני התרשמתי, הוא זורק נמוך ויחסית איטי
זה בכל מקרה לא נשק גדול שלו
הוא בעיניי יותר מדי נשען על יכולת החדירה
שאותה אפשר כנראה לקחת ברמה מסוימת אם מצופפים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 31, 2023 3:14 am 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:

לא התרשמתי ששג"א לא קלע טוב, כלומר שהיה ביום שבו הזריקה לא נכנסה. הוא בעיקר נתקע בקיר כל המשחק כשניסה לחדור ולא הגיב בצורה מוצלחת בעיניי לדרך שבה דנבר הגנה עליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 31, 2023 7:42 am 
Hall of Famer

אז אני מבין שהיום דטרויט החליטה שלא צריך להתרכז בשג"א?
ברור שיוקיץ' הוא הסנטר הכי בריון בעולם ולכן זה בלט כל כך כמה צ'אט חסר פיזיות. אז את מה שיוקיץ' עשה במשחק ביום ראשון, רק הוא ואולי אמביד יכולים לעשות, אבל החולשה הפיזית שלו קיימת ונוכחת. המשחק מול יוקיץ' חשף אותה בצורה מופגנת. הלילה צ'אט שיחק רק 24 דקות בגלל בעיית עבירות.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 31, 2023 8:26 am 
Sophomore

הולמוגרן כנראה צריך להעלות לפחות איזה 15 ק"ג מאסת שריר בשביל לממש עד תום את הפוטנציאל, וגם לעשות את זה בצורה שלא תגרום לו להיפצע יתר על המידה. אבל נראה לי שעל סמך המדגם של המשחקים עד עכשיו יש לו פוטנציאל אמתי להיות אחד משחקני הפנים האיכותיים והשלמים ביותר בליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 31, 2023 9:45 am 
Hall of Famer

ומהמעט שראיתי, (חצי משחק של כ״א מהם), הולמגרן נראה טוב יותר מאשר וומבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 31, 2023 9:50 am 
Hall of Famer

נראה שאצל צ'ט זה יקום ויפול על המאסה. ברור שהוא מוכשר מאד, ברור שיש לו ידיים ארוכות לחסום, אבל כל עוד הוא רזה באופן כלכך מגוחך, יש לו חסרון גדול בצבע.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 31, 2023 10:37 am 
Senior

לא יודע, לדטרויט יש שני גבוהים פיזיים מאוד (גם אם לא כבדים במיוחד), וצ׳ט מאוד מאוד הקשה עליהם לסיים בצבע.
הוא שומר טבעת מדהים ויש לי תחושה שהחסרון במאסה אלו הולך לקבל קצת הערכת יתר בפורום בגלל יוקיץ׳, שהוא די אחד במינו.

לגבי שג"א בראי המשחק הלילה - דטרויט דווקא עשו עבודה טובה עליו, הוא לא היה נראה בלתי עציר ועדיין סיים עם המון נקודות ביעילות גבוהה. הוא צובר המון נקודות שהן כמעט נקודות זבל - תוקף את הטבעת בשניות הראשונות של ההתקפה, מגיע לקו על שטויות. זה מין נקודות שיהיו על הרצפה מול כל שומר אחד על אחד בערך והוא יודע לאסוף אותן מצויין, המשחק מול דנבר די מרגיש כמו אנומליה.
מצד שני, הוא באמת מסתמך מאוד על סחיטת עבירות (ועל זהירות של השומר מביצוע עבירות) - שחקנים כאלו יכולים ליפול בפלייאוף, שבו לא תמיד מקבלים אותן שריקות.
מצד שלישי, ג׳ימי באטלר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 31, 2023 10:44 am 
Hall of Famer

לגבי צ'ט, החשש מהמאסה שלו עלה אצלי כבר כשראיתי אותו במכללות, וזה לא שאני מדען אטום. הוא רזה בצורה קיצונית מאד. אבל גם להיות שחקן אפקטיבי על כל הליגה ופחות אפקטיבי מול הסנטר (והשחקן) הכי טוב בעולם זה בסדר, יאללה שילך על זה. אשמח לטעות לגביו כמו שאני טועה לגבי שחקנים לבנים פעם בכמה שנים (צפיתי שלוקה יהיה פלופ ושאדם מוריסון יהיה שחקן). יש לו גם הרבה שנים להעלות מאסה.

לגבי שג"א, לא ראיתי הלילה אבל האקספלוסיביות האמורה בהחלט היתה חסרה מול דנבר ולכן ההשערה שלי-בנוסף לעובדה שדנבר שמרה מצוין-שהיה גם קצת קטע מנטלי. הוא נראה מהוסס ולגמרי לא בעלבית. בסך הכל טבעי שיקרה בסוג כזה של משחק בשלב כזה בקריירה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 31, 2023 10:51 am 
Senior

החשש מהמחסור במאסה מובן, אבל בעיני חלק מתאוריית ה׳מתקשה מול פיזיות׳ מבוסס יותר מדי על משחק אחד מול יוקיץ׳, כשבפועל אני חושב שזה נראה דווקא טוב למדי בינתיים מול גבוהים אחרים.
הוא משתמש באורך שלו מצוין ואני חושב שהוא משמעותית יותר פיזי (במובן של נכון להתכתש) משמצפים ממנו להיות על סמך המראה.
אני התרשמתי מאוד לטובה בינתיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 31, 2023 11:53 am 
Junior

Att כתב:
זה קצת מורכב. לרוב, נדמה לי שזה קורה במקביל.
הם משתפרים ונהיים טובים יותר בהתמודדות עם מצבים מסוימים (וגם לחץ) שאליהם הם נחשפים בעיקר בפלייאוף.

העניין בפלייאוף הוא שקבוצות משקיעות זמן ומאמצים גדולים ללמוד אותך ומנסות להגביל אותך באמצעים שונים.
כך למשל, מיאמי באחד המשחקים בגמר עשו כל שביכולתם כדי להתמקד במארי, עם טראפים ומה לא.
הם לא הצליחו לפגוע במשחק של דנבר.
אאל"ט גם לא ביעילות של מארי.

אתמול בלילה דנבר הצליחה לפגום במשחק של שג"א כשהם נערכו לבלום אותו.
האם זה מעיד על היכולת שלו כרגע? זה מעיד על משהו.
לא היה לו משחק לא טוב כי הוא התרגש כמו שנדב ספקלץ.
זה מעיד על היכולת שלו להתמודד עם מה שהם זרקו עליו.

לא מסכים עם כמעט כל דבר שרשמת פה...
נתחיל במשחק שלשום - אנחנ ומדברים על שחקן שעונה קודם שם 31.4 נק' למשחק, להניח שבכל ה68 משחקים שהוא שיחק אף קבוצה לא ניסתה לשים עליו דגש זו הנחה משונה. היו קבוצות שנלחמו איתם על הפליי-אין, היו קבוצות שהיו חייבות נצחון כדי להכנס לפלייאוף, הייתה עונה מלאת משחקים שלחלקים גדולים ממנה הייתה משמעות, בטח יותר משמעות מהמשחק השלישי בעונה של דנבר... זה שחקן ששם 6 פעמים 40 נק' ומעלה עונה שעברה, אתה באמת טוען שבשום שלב אף קבוצה ששיחקה מול OKC לא ניסתה לשמור אותו ברצינות ולהקשות עליו?
היה לו משחק מחורבן נגד דנבר ששמרה עליו יפה, הוא החטיא המון חצאי מרחק שהוא לרוב קולע. משחק חלש, קורה, בעיקר אם ההגנה מולך טובה ואתה לא נכנס טוב למשחק. מפה להסיק ששחקן שקלע 31.4 למשחק עונה שעברה (והשנה חוץ מהמשחק הזה שם 31, 34 ו32) לא יכול לעמוד בלחץ רק כי היה לו משחק חלש מול קבוצת הגנה מעולה זה משונה בעייני, בעיקר כשההנחה היא שאף קבוצה עד דנבר במשחק 3 העונה לא ניסתה לשמור אותו ברצינות. אני באמת מתקשה לראות איך זה מעיד על משהו כשזה עד כדי כך נקודתי וחריג.
גם את ההערה על מארי לא הבנתי... במשחק האליפות של דנבר היה לו משחק של 14 נק' ב6 מ15 מהשדה ו6 איב', אז? נגד פיניקס בפלייאוף היה לו משחק של 10 נק' ב3 מ15, אז?
למארי היו גם ימים שבשילוב של הגנה טובה עליו ומשחק חלש שלו (דבר שקורה לכולם) נראה רע. אתה טוען אחרת?

לגבי העניין עם הפלייאוף וטופ X - השאלה פה אם אתה עוסק בתחזית קדימה או בניתוח בדיעבד. להניח ששחקן הוא טופ X רק אחרי שהוא הוכיח שהוא טופ X זה בעולמות הניתוח בדיעבד שזה גם חשוב, בעיקר אם אתה רוצה להשתמש בניתוח בדיעבד כדי לבנות קדימה (הוכח שהשחקן היה בשנה האחרונה טופ X אז הסתברות גבוה שגם השנה הוא יהיה טופ X).
אם אתה מנסה להבין מי יהיה טוב בשנה הקרובה ועל מי אתה יכול להמר אז הישגי העבר יכולים להעיד (הרבה) על הישגי העתיד, אבל היעדר הישגים (בניגוד לכשלון, אגב) לא ממש יכולים להעיד לכאן או לכאן.
ניקח כדוגמא קיצונית את מג'יק ג'ונסון - פיינלס MVP בעונת הרוקי שלו. הטענה שלך שהוא לא היה שחקן טופ X בליגה עד כשהצליח בפלייאוף?
דאנקן בסוף עונת הרוקי שלו היה טופ X? מתי הוא הפך לטופ X, רק באליפות? היה כאילו יום אחד שבו דאנקן קם והוא הפך לשחקן טופ X בליגה?
אפשר להמשיך ולמצוא דוגמאות על שחקן שאף אחד לא ספר בטופ ויום אחד נהיה טופ X (כולנו זוכרים את פלייאוף הפריצה של ג'ורג') אבל הנקודה ברורה לטעמי - שחקן לא נהיה טוב בין ליל והופך לעילית הליגה אלא כל מה שקורה שהוא מקבל אישור רשמי להנחה שהוא כזה, ולכן זה ההבדל בין פרדיקציה (לדוג' - רשימת ה15 של נורטון עוסקת בפרדיקציה) לבין ניתוח בדיעבד (שגם לו יש המון ערך, בעיקר כרקע סטטיסטי לפרדיקציה עתידית).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 31, 2023 1:45 pm 
Hall of Famer

שקי, זה נחמד שאתה מתאמץ אבל אתה סתם מתאמץ. כבר הוכח מזמן ש"טופ X" אצל אטט זה לא יותר מתיאור בדיעבד של המציאות, ראה לדוגמה מיאמי בריצה שלה לגמר הליגה וג'ימי באטלר שהפך לעינינו המשתאות ל"טופ X" ואז קמל לו בחזרה למעמד של טופ משהו אחר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 31, 2023 4:11 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
אז אני מבין שהיום דטרויט החליטה שלא צריך להתרכז בשג"א?
.

אתה משווה את ההגנה של דטרויט לזו של דנבר?
שג"א פגש אלופה שנערכה אליו.

הוא שחקן גדול שאני מאוד מחבב ו-okc היא היום הקבוצה שאני עוקב אחריה הכי מקרוב אז הפרסום של הסטט' שלו או העקיצות שמראות שהוא נתן משחק מצוין (כמו רוב המשחקים שלו), לא קשורות למה שכתבתי עליו ואין בהן סתירה.

כתבתי שהוא עדיין לא סופרסטאר (כמו שתכל'ס כל הפורום מלבד אוריאל חושב) ושהקשיים שלו מול דנבר לא היו מקריים (הוא אחד השחקנים היציבים בליגה). אני עומד מאחורי זה. עם רוב הליגה הוא יסתדר היטב, כפי שהיה בעבר.

אני אשמח שהוא יעלה עוד רמה, אגב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 31, 2023 4:13 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
שקי, זה נחמד שאתה מתאמץ אבל אתה סתם מתאמץ. כבר הוכח מזמן ש"טופ X" אצל אטט זה לא יותר מתיאור בדיעבד של המציאות, ראה לדוגמה מיאמי בריצה שלה לגמר הליגה וג'ימי באטלר שהפך לעינינו המשתאות ל"טופ X" ואז קמל לו בחזרה למעמד של טופ משהו אחר.

באטלר מעולם לא היה סופרסטאר בעיניי. הוא לבל אחד מתחת. מבין שעברת לשקרים והמצאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 31, 2023 5:32 pm 
Hall of Famer

לא כל כך הבנתי אותך. שג"א נתן משחק מחורבן ברמות, 7 נק', 2-16 מהשדה. אתה נותן את כל הקרדיט למשחק הזה לדנבר (אף על פי שלא זכור לי שזאת קבוצת הגנה יוצאת דופן) שבאו מוכנים לשג"א, עצרו אותו וזאת הראיה שהוא לא טופ וואטאבר. לעומת זאת כשהוא ממטיר נק' על קבוצות אחרות, זה לא אומר הרבה... כי זאת לא ההגנה של הנאגטס?
אין לי מושג למה אתה מתחפר בעמדה שלך. זה משחק אחד של שג"א שבו הוא היה גרוע בצורה יוצאת דופן. כך יש להתייחס למשחק הזה, כמשחק יוצא דופן. אפשר היה אולי לדון בנושא, אם שג"א היה מסיים את המשחק עם איזה 14-16 נק' ב - 37-40% וחוסר יכולת ברגעי הקלאץ' של המשחק. אבל המשחק היה כל כך גרוע, שאני לא חושב שמישהו יכול להגיד שזה נובע מהגנה מסויימת.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 31, 2023 6:43 pm 
Senior

אני גם אשמח לשמוע מה כל כך השתנה בהגנה של הנאגטס מהעונה שעברה, שבה שג"א קלע 32.5 נק' באחוזים טובים ב4 משחקים מולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 31, 2023 10:00 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
לא כל כך הבנתי אותך. שג"א נתן משחק מחורבן ברמות, 7 נק', 2-16 מהשדה. אתה נותן את כל הקרדיט למשחק הזה לדנבר (אף על פי שלא זכור לי שזאת קבוצת הגנה יוצאת דופן) שבאו מוכנים לשג"א, עצרו אותו וזאת הראיה שהוא לא טופ וואטאבר. לעומת זאת כשהוא ממטיר נק' על קבוצות אחרות, זה לא אומר הרבה... כי זאת לא ההגנה של הנאגטס?
אין לי מושג למה אתה מתחפר בעמדה שלך. זה משחק אחד של שג"א שבו הוא היה גרוע בצורה יוצאת דופן. כך יש להתייחס למשחק הזה, כמשחק יוצא דופן. אפשר היה אולי לדון בנושא, אם שג"א היה מסיים את המשחק עם איזה 14-16 נק' ב - 37-40% וחוסר יכולת ברגעי הקלאץ' של המשחק. אבל המשחק היה כל כך גרוע, שאני לא חושב שמישהו יכול להגיד שזה נובע מהגנה מסויימת.

1. חשבתי שהוא לא טופ5 בנ.ב.א. גם במשחק הקודם שבו הוא הבריק מול קליבלנד וגם כעת אחרי שהצטיין מול דטרויט.
אין לזה קשר למשחק מסוים אלא להערכה של יכולותיו ביחס לאחרים.
אפשר לחשוב שאני יורד על היכולת שלו או לא מעריך אותה. הבן אדם אחד מעשרת השחקנים הכי טובים בעולם.
הוא פשוט לא סופרסטאר לטעמי כרגע.
2. ראיתי שני משחקים רצופים של OKC. נכון, אני ייחסתי את השינוי ביכולת של שג"א להגנה של דנבר, כי זה מה שראיתי, אבל בהחלט יכול להיות שאני טועה.
אני מקווה שייצא לי לצפות בזה שוב כדי לשים לב יותר טוב אם זה היה הוא בערב חלש או ההגנה או שילוב של שניהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 31, 2023 10:01 pm 
Hall of Famer

stavs כתב:
אני גם אשמח לשמוע מה כל כך השתנה בהגנה של הנאגטס מהעונה שעברה, שבה שג"א קלע 32.5 נק' באחוזים טובים ב4 משחקים מולם.

זו שאלה מצוינת.
אין לי מושג. לא ראיתי את המשחקים האלו.
אני לא יודע איך הם שמרו עליו והאם שינו משהו או לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 98 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 149 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה