סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 12:45 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 47 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: שבוע חדש במנש 6.11
הודעהפורסם: ג' נובמבר 07, 2023 5:49 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
Hacohen כתב:
Att כתב:
Hacohen כתב:
Att כתב:
Hacohen כתב:
אוקיי טוב לדעת, לגבי הניקס אני לא רואה מה אטרקטיבי בהם ואני בכנות חושב שהסגל שמסביב לאמביד אמור להיות טוב מספיק עבורו. מקסי, האריס, אוברה בתצורה הנוכחית שלו ועכשיו גם ספסל הרבה יותר רחב, זה מספיק לשחקן ברמה הגבוהה ביותר להתחרות ברצינות. ליוקיץ' לא היו כלים מרשימים יותר.

זה פשוט לא נכון.
מקסי, עם כל הכבוד, הוא לא מארי. אפילו לא קרוב כרגע.
ובשולי הדברים, גם אארון גורדון טוב יותר מהאריס.

השאלה היא מבחינת רמת כדורסל. לא רואה הבדלים גדולים לטובת מארי.
.

אין לי מה לומר על זה חוץ מהמלצה לרכישת משקפיים.
נכון להיום, הם ברמות שונות לגמרי.

נכון להיום, אין לך מושג על מה אתה מדבר. מעולם לא ידעת לשפוט את "היום", רק את הבדיעבד.

מקסי פתח את העונה עם 25.5 נקודות, 50% שדה, 44% שלוש עם מעל 7 זריקות למשחק, 93% עונשין עם 5 הליכות לקו, 7.3 אסיסטים ו4.5 ריבאונדים.

מארי פתח את העונה עם 16.3 נקודות ב43% מהשדה, 84% מהקו עם פחות מ3 הליכות לקו למשחק (מעולם לא היה חודר מצוין), 7.4 אסיסטים ו2.6 ריבאונדים למשחק.

יש צורך להרחיב?

כן, יש צורך להסתכל קצת יותר רחב מ-6 משחקים לתוך העונה.
למארי יש כבר שני פלייאופים אדירים, בבועה (גמר מערב) ובעיקר בשנה שעברה כשהוא היה מספר 2 של אלופה. למקסי יש שני פלייאופים לא רעים, אבל הקבוצה שלו לא עברה יותר מסיבוב אחד. מקסי צעיר הרבה יותר, יכול להיות שבהמשך יעבור את מארי, אבל נכון להיום הם לא באותו הלבל.

לגבי האם מארי והצוות המסייע טובים רק בגלל יוקיץ' - זה דיון שאין שום סיכוי להכריע אלא אם ה-GMs עושים טרייד יוקיץ' על אמבייד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 07, 2023 6:12 pm 
Hall of Famer

אני לגמרי בעד פרספקטיבה רחבה, ואני רחוק מלזלזל במארי שגם ציינתי שיש לו רזומה פלייאוף מצוין. אבל יש הטיה מוכרת שגורמת להסתכל על ההווה בהקטנה. מקסי פתח את העונה ביכולת של אולסטאר מהשורה הראשונה. מארי פתח את העונה ביכולת של עוד רכז טוב בליגה. אטט כתב "אתה צריך לקנות משקפיים אם אתה חושב שאין הבדלים גדולים לטובת מארי, הם ברמות אחרות לגמרי". פתיחת העונה הזו היא נוקאאוט למקסי עד עכשיו, שהוא גם צעיר ממארי ב4 שנים ולכן בעל עקומת שיפור משמעותית יותר, וגם לראשונה מקבל את המפתחות של הקו האחורי בפילי. גם אם הסטטיסטיקות יתיישרו בהמשך, הנקודה היא שיש לאמביד לידו שחקנים מספיק טובים כדי לא להתבכיין על קאדר חסר לאליפות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 07, 2023 6:46 pm 
Hall of Famer

אתה יכול פעם אחת לצטט ואשכרה לכתוב את מה שכתבתי ולא פרפרזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 07, 2023 6:49 pm 
Hall of Famer

לגבי ההשוואה בין השחקנים מתחילת העונה, אולי כדאי לקחת בחשבון את זה שאחד מהם פצוע/מוגבל בתנועה.

Murray, who had been dealing with hamstring tightness since training camp, suffered the injury on Saturday against the Bulls.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 07, 2023 6:56 pm 
Hall of Famer

Att כתב:
אתה יכול פעם אחת לצטט ואשכרה לכתוב את מה שכתבתי ולא פרפרזה?

תגיד, אתה בנאדם אמיתי?

אני כתבתי שמבחינת רמת כדורסל אין הבדלים גדולים לטובת מארי. אתה כתבת שמי שכותב את זה (יעני אני), צריך לקנות משקפיים כי הם ברמות אחרות לגמרי (לטובת מארי). כל זה קרה בעמוד הקודם. איפה ה"פרפרזה"?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 07, 2023 7:03 pm 
Hall of Famer

ושוב, לב הדיון זה הצוות המסייע של הסיקסרס לאמביד. אני סבור שהוא ברמה ראויה בהחלט, ושחובת ההוכחה על אמביד כמוביל. לא רואה הבדלים גדולים לטובת הנאגטס, אם בכלל, בצוות המסייע לכוכב. כל ההשתפכויות על גדולת הצוות המסייע ליוקיץ' זה בעיניי אונס בדיעבד של המציאות. לא מפתיע שאטט עם תזת "כמה כוכבים צריך לצד הסופרסטאר" מנפח בדיעבד את הצוות שליד יוקיץ' (כי אבוי לאותה בושה, אין לידו אולסטאר אחד לרפואה), אבל המציאות היא מציאות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 07, 2023 7:08 pm 
Sophomore

אני מסכים עם זה שמארי ומקסי הם באותו טייר, וצריך לזכור ש:

1. יוקיץ' אחד הטובים בהיסטוריה בלהפוך את השחקנים שלידו ליותר טובים.
2. בעונות הקודמות, פילי שחקה תחת מאמן מחורבן ועכשיו יש לה מאמן מצויין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 07, 2023 11:07 pm 
Hall of Famer

Att כתב:
מקסי, עם כל הכבוד, הוא לא מארי. אפילו לא קרוב כרגע.

ממוצעי מקסי בעונתו השלישית בליגה: 20.3 נקודות, 51% לשתי נקודות, 2.7 שלשות ב-43%, 3.5 אסיסטים על 1.3 איבודים.
ממוצעי מארי בעונתו השלישית בליגה: 18.2 נקודות, 48% לשתי נקודות, 2 שלשות ב-37%, 4.2 אסיסטים על 2.1 איבודים.
בעונה הרביעית אגב מארי נשאר בדיוק על אותם המספרים, בעוד מקסי בינתיים (כמובן מדגם קטן של 6 משחקים וכו') בשיפור מהותי כאמור: 25.5 נקודות, 54% לשתי נקודות (לכאורה היה אמור לרדת באחוזים אם לוקח יותר על עצמו - לא קורה), 93% מהקו, 7.3 אסיסטים (על 1.2 איבודים - ללא עלייה!).

כמדומני מקסי גם קצת יותר שומר/אתלט/דינמי.
לא רואה שום סיבה או טיעון שהוא לא יוכל להיות צלע שנייה ראויה ביותר באלופה בשנים הקרובות (מידלטון יותר טוב? סיאקם? קליי?). הוא רק בתחילת דרכו, וסביר (מאוד) שיחתום על מקסימום בפילי ויישאר שם עוד כמה שנים. לא יודע כמה סיטואציות (ריאליות) טובות יותר יהיו לאמביד בליגה.
ניקס?!
מה תכלס האפשרויות הנוספות?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 08, 2023 5:08 am 
Hall of Famer

בואו נביא עוד כמה סטט' מהעונה הסדירה ונתעלם מזה שמארי מתעלה בפלייאוף
ובניגוד לרוב השחקנים לא יורד בתפוקה אלא עולה, רונדו ובאטלר סטייל.

אני חושב שיש סימן שאלה סביב אמביד ויכולתו להיות השחקן המרכזי של קבוצה אלופה.
יוקיץ' מסתמן כשחקן טוב ממנו וזה לא משהו נגד אמביד שהוא שחקן גדול אלא בעיקר הכרה בכמה יוקיץ' עצום.

מה שכן, אני עדיין חושב שמלבד משחקים בודדים עם באטלר, הוא מעולם לא שיחק עם כוכב
וגם זה קרה לפני שאמביד עשה קפיצה נוספת ביכולת.
אני לא חושב שהיה לו סיכוי ריאלי לזכות,
מלבד אולי אותה שנה בה הוא ובאטלר התמודדו מול קוואי.

בנוגע למקסי, הוא שחקן צעיר וסופר מוכשר שמשתפר מעונה לעונה.
לא ראיתי אותו משחק העונה, אולי הוא שיפר את יכולת ניהול המשחק או יצירת המצבים לאחרים, אבל מה שראיתי בשנה שעברה לא מספיק. פילי גם נשענת במידה רבה על האריס וזה לא משהו שבהכרח יחזיק מים בפלייאוף.
בכל מקרה, אני מקווה לראות בקרוב משחק שלהם.

בנוגע לאפשרויות נוספות -
דאלאס של לוקה זו אופציה לא רעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 08, 2023 1:40 pm 
Hall of Famer

לא מבין את המשפט "הוא מעולם לא שיחק עם כוכב" (מלבד השאלה הרגילה "מיהו כוכב"...).
יאניס כן שיחק עם כוכב? קרי כן שיחק עם כוכב (פרט לעונות עם דוראנט)? מישהו התייחס למארי ככוכב לפני האליפות?

רוצה לומר - הבעיות של פילי במובן מסוים (כפי שטוען נורטון לא אחת) היא אמביד עצמו - באם הוא נופל ממספרי 1 של כמה מהיריבות הבולטות בליגה, והעובדה שטוביאס האריס כבר כמה וכמה שנים יושב על חוזה גדול ולא בדיוק מצדיק אותו.
מקסי כ"אופציה שנייה" להרבה שנים קדימה (תוך שיפור צפוי סביר ביכולות שלו) זה דווקא החלק החזק שלהם בתמונה הכללית.

מה יש לדאלאס לתת על אמביד? חבילה עם גרנט וויליאמס כנכס מרכזי?
לא רואה לכך היתכנות.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 08, 2023 2:17 pm 
Junior

כן, כל מי שציינת שיחק עם שחקנים הרבה יותר טובים מטייריס מקסי, בין אם זה מארי, מידלטון ובוודאי שדוראנט וקליי. אני מאוד מחבב את מקסי וכבר אחרי כמה משחקים שלו בליגה חשבתי שמדובר בגניבה של הסיקסרס, אבל האמת היא שהוא עדיין לא הראה משהו שגורם לי לחשוב שהוא מספיק טוב כמספר שתיים של קונטנדרית. הוא עדיין צעיר ופתח את העונה בצורה מצוינת, אבל זה מדגם קטנטן. נחכה ונראה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 08, 2023 2:51 pm 
Hall of Famer

מידלטון זו אגדה שאף פעם לא הבנתי. ברור לחלוטין שהוא פרץ במקביל להתפתחות של יאניס למפלצת, הוא בעצמו שחקן בערך ברמה של טוביאס האריס. סבבה אבל לא באמת כוכב, אפילו שהגיע לאולסטאר בשנות השיא.

מארי כאמור אפילו לא הגיע לאולסטאר, עבר הרבה פציעות ועיקר תהילתו על שני פלייאופים גדולים לצד ארגיובלי השחקן הכי טוב והכי משפר שחקנים שיש לידו בעולם.

הם לא שחקנים רעים, להיפך, אבל ההגדלה שלהם לכוכבים מסייעים לאלופה היתה לחלוטין בדיעבד.

ושוב, לעניין מקסי הדיון הוא לגבי מה שהוא היום יחד עם שאר המסייעים לאמביד. כמו שהוא פתח את העונה ובהתחשב בגילו, אין לאמביד זכות טענה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 08, 2023 3:00 pm 
Junior

האם יוקיץ' משפר שחקנים יותר מכל שחקן אחר בעולם? אולי. זה מגובה במשהו סטטיסטי לפני שהפכנו את זה לעובדה מוחלטת? יש דרך בכלל למדוד את זה?
קצת מצחיק להגיד על מארי שהוא מעולם לא הגיע לאולסטאר ועיקר תהילתו היא עקב שני פלייאופים גדולים, כשזה בערך הדבר היחיד שמעניין בכדורסל של היום. אז הוא לא הגיע לקרקס אמצע העונה שהמשתתפים בו נקבעים בבחירת פופולריות. למי אכפת?
בשורה התחתונה, אולי למעט קוואי ב-2019, לכל שאר הסופרסטארים שזכו באליפויות בעשר השנים האחרונות היו סגלים מסייעים הרבה הרבה יותר טובים ממה שיש לאמביד, ושישה משחקים טובים של מקסי בטח לא משנים את זה.
רוצה לטעון שגם אמביד בעצמו פחות טוב מאותם סופרסטארים? מסכים, ולכן גם הסיקסרס לא באמת קונטנדרים בעיני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 08, 2023 3:37 pm 
Senior

אמביד שיחק עם בן סימונס כשעוד היה שחקן מעולה, עם באטלר עונה אחת, ועם הארדן בצד היורד של הקריירה שתי עונות.
לא יודע אם אלו 'כוכבים' או לא, אבל אני כן יודע שבכל העונות האלו הקבוצה הייתה איינדראצ׳יברית בפלייאוף.
זה לא אומר שאמביד הוא פלופ או לא שחקן אדיר או משהו, אבל באיזשהו שלב אני כבר לא מקבל את התירוצים, בין אם הוא שיחק עם צוותים מסייעים ששווים אליפות או לא, הוא לא כרגע לא ממש עמד בציפיות בפלייאוף לאורך הקריירה ( לפעמים יותר ולפעמים הרבה פחות).
כרגע הוא לחלוטין חסר ריצת פלייאוף אחת לפחות כדי להיכנס בכלל לשיחה מול שחקנים כמו יוקיץ׳ ולטעמי גם יאניס. אי אפשר להוכיח כלום אבל אני מאמין שעם אחד משניהם הסיקסרז עושים לפחות גמר אחד באחת מהשנים האלו, אמביד עדיין לא הגיע לגמר המזרח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 08, 2023 3:39 pm 
Hall of Famer

אני מניח שיש לזה סטטיסטיקה מתקדמת, אבל אנחנו רואים כדורסל מספיק שנים כדי להבין מה יוקיץ' עושה על המגרש עבור האחרים. אני חושב שהיחס למארי הוא הטיה. שימו אותו בקבוצה בינונית כלשהי כמו אורלנדו או אטלנטה, ולהערכתי לא נראה שינוי גדול. אני בכנות לא חושב שהוא שחקן כה מיוחד, זה מעולה וחשוב שהוא התעלה בפלייאופס וזה הכי לזכותו. אבל לבוא ולהגיד שליוקיץ' יש צוות מסייע מצוין זה הכי בדיעבד בעולם, וכנ"ל יאניס במילווקי לפני שלילארד הגיע (ועדיין לא ממש התחבר).

חובת ההוכחה על מקסי שהוא ממשיך ביכולת הזאת, אבל אם הוא ימשיך אפילו 80% מזה אז אני חושב שיש לאמביד 0 תירוצי צוות מסייע לאליפות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 08, 2023 3:43 pm 
Hall of Famer

stavs כתב:
אמביד שיחק עם בן סימונס כשעוד היה שחקן מעולה, עם באטלר עונה אחת, ועם הארדן בצד היורד של הקריירה שתי עונות.
לא יודע אם אלו 'כוכבים' או לא

הם לא
ראיתי את סימונס כנראה יותר מכל אחד אחר כאן בפורום
וקראתי לטרייד שלו עוד כשהיה "מעולה"
ומי שכן - באטלר - שיחק איתו פחות מחצי עונה (40 משחקים כולל הפלייאוף)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 08, 2023 3:56 pm 
Senior

זה לא באמת משנה אם הוא כן או לא, זו סתם מילה ואין לה משמעות.
סימונס כן היה האולר השוויצרי הכי טוב בליגה ולצד קלעים מוכשרים הוא היה נכס. התקופה שלו עם אמביד ביחד הייתה מאוד אנדראצ׳יברית - לא מעט בגלל סימונס עצמו, אבל גם בגלל אמביד.

נערך לאחרונה על ידי stavs בתאריך ד' נובמבר 08, 2023 4:12 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 08, 2023 3:59 pm 
Senior

במשך שנים כבר דנבר הקבוצה הכי גרועה בליגה כשיוקיץ על הספסל. הנחרצות הזו בלתי נסבלת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 08, 2023 4:08 pm 
Junior

stavs כתב:
לא יודע אם אלו 'כוכבים' או לא, אבל אני כן יודע שבכל העונות האלו הקבוצה הייתה איינדראצ׳יברית בפלייאוף.
זה לא אומר שאמביד הוא פלופ או לא שחקן אדיר או משהו, אבל באיזשהו שלב אני כבר לא מקבל את התירוצים, בין אם הוא שיחק עם צוותים מסייעים ששווים אליפות או לא, הוא לא כרגע לא ממש עמד בציפיות בפלייאוף לאורך הקריירה ( לפעמים יותר ולפעמים הרבה פחות).
כרגע הוא לחלוטין חסר ריצת פלייאוף אחת לפחות כדי להיכנס בכלל לשיחה מול שחקנים כמו יוקיץ׳ ולטעמי גם יאניס. אי אפשר להוכיח כלום אבל אני מאמין שעם אחד משניהם הסיקסרז עושים לפחות גמר אחד באחת מהשנים האלו, אמביד עדיין לא הגיע לגמר המזרח.

מסכים לגמרי.
אני לא בא להגן כאן על אמביד, הטענה שלי היא שהסגל הנוכחי של הסיקסרס לא מספיק טוב לאליפות גם אם מחליפים את אמביד ביאניס, לפחות עד שמקסי יוכיח שהיכולת הנוכחית היא לא סטיית תקן.
והאמת היא שאמנם אמביד כנראה היה רחוק 2 ס"מ מאליפות (אותו כדור של קוואי שקיפץ על הטבעת), אבל הסגל של פילי באותה עונה היה כל כך יותר איכותי מזה של טורונטו שאי אפשר באמת לתרץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 08, 2023 4:16 pm 
Hall of Famer

אז אם טורונטו לקחה אליפות עם סגל פחות טוב, ומיאמי הגיעה לשני גמרים עם כל מיני Nobodies שהופכים לשחקני חמישייה (ועם כוכב לכאורה פחות דומיננטי וטוב מאמביד) - אז מה זה אומר עליו?

לא שדאלאס הנוכחית מועמדת לאליפות או משהו, אבל הסגל שלהם לטעמי נחות משמעותית לעומת זה של פילי. אז כאן נמדדת היכולת של הכוכב הגדול לקחת את הקבוצה גם "על עצמו" (ונכון שגם לוקה עצמו טרם הוכיח יותר מדי בקטע הזה, אבל היו לו פחות הזדמנויות).
בסוף אם שחקן הוא מועמד ל-MVP משך שנים - הרי צריך קבלות (גם קבוצתיות) שיצדיקו את מעמדו כאחד הטובים בליגה.
זה לא חייב להיות אליפות רק, אלא "ריצות פלייאוף מרשימות".

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 08, 2023 4:45 pm 
Hall of Famer

אני חושב שיש כאן שני דברים שיכולים תיאורטית להתקיים במקביל -
1. אמביד לא מספיק טוב כדי להיות אופציה מספר 1 בקבוצה אלופה.
2. לא היה לו סגל (ומאמן) מספיק טוב עד כה כדי שיהיה לו סיכוי טוב לקחת אליפות.

כמי שראה את הסיקסרס המון בעבר, אני מעריך ששני הדברים נכונים.
אם באטלר היה נשאר, לדוגמה, אני מעריך שהיה להם סיכוי טוב לקחת אליפות ביחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 08, 2023 5:43 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
במשך שנים כבר דנבר הקבוצה הכי גרועה בליגה כשיוקיץ על הספסל. הנחרצות הזו בלתי נסבלת.

תודה רבה. בדרך כלל כשבודקים משהו אמפירית מול הנחה של אטט, זה מה שמקבלים. כמו שלא כדאי מאמן רוקי למי שרוצה אליפות ודוגמאות נוספות.

Att כתב:
אני חושב שיש כאן שני דברים שיכולים תיאורטית להתקיים במקביל -
1. אמביד לא מספיק טוב כדי להיות אופציה מספר 1 בקבוצה אלופה.
2. לא היה לו סגל (ומאמן) מספיק טוב עד כה כדי שיהיה לו סיכוי טוב לקחת אליפות.

כמי שראה את הסיקסרס המון בעבר, אני מעריך ששני הדברים נכונים.
אם באטלר היה נשאר, לדוגמה, אני מעריך שהיה להם סיכוי טוב לקחת אליפות ביחד.

או שמתקיים שבסוף יש 30 קבוצות בליגה ואיזה 5-4 קונטנדריות רציניות בשנים רגילות, ולקחת אליפות זה אתגר לא פשוט שגם אלילים כמו יוקיץ' ויאניס הצליחו לעשות רק פעם אחת עד עכשיו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 47 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: asaf16 ו 30 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה