סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 1:54 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 37 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' נובמבר 09, 2023 2:12 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
ייקח לו עשרה משחקים ואז אחד מהם ייפצע

האמת שאני ממש מקווה שהם כולם יגיעו כשירים לגמרי לפלייאוף. אני חושב שמגיע לליגה לראות כמה רחוק הם יכולים להגיע, בדגש על קאווי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 09, 2023 3:14 pm 
Hall of Famer

מקדניאלס חתם על חוזה חדש.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 09, 2023 4:09 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
אוקלהומה מנצלת את העובדה שקליבלנד החליטה לא להתרכז בשג"א ואפשרה לו לקלוע 43 ומצליחה לנצח את קליבלנד.

מעניין אותי אם ממש ראית את שלושת המשחקים האלו,
שניים בין קליבלנד לבין OKC והמשחק בין דנבר לבין OKC.
אני מנחש שלא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 09, 2023 4:13 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
מקדניאלס חתם על חוזה חדש.

תודה על החידוד.
זה מגדיל להם את האיכות, אבל גם את חוסר הגמישות לגבי השחקנים האחרים...

סקרנות "על הדרך"
מי הקבוצה ששילמה הכי הרבה משכורות אי פעם בעונה נתונה ("ריאלי", ביחס לתקרת השכר)? גולדן סטייט?
כי אולי מינסוטה מתקרבים לאזור הזה בשנים הבאות (שוב, לכאורה יצטרכו מחליף כלשהו לקונלי, או הוא עצמו על חוזה מופחת וכו')

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 09, 2023 4:44 pm 
Hall of Famer

Att כתב:
עמוס לב כתב:
אוקלהומה מנצלת את העובדה שקליבלנד החליטה לא להתרכז בשג"א ואפשרה לו לקלוע 43 ומצליחה לנצח את קליבלנד.

מעניין אותי אם ממש ראית את שלושת המשחקים האלו,
שניים בין קליבלנד לבין OKC והמשחק בין דנבר לבין OKC.
אני מנחש שלא.

לא ראיתי את כל המשחקים. כן ראיתי את המשחק המדובר בין דנבר לאוקי.סי אם ניחשת הפוך. אני גם לא ראיתי את המשחק מול דטרויט ומול שיקגו ומול אטלנטה שבכולם שג"א קלע מעל 30 נק'. גם לא ראיתי את 4 המשחקים בעונה שעברה מול דנבר שבאחד מהם הוא קלע 28 נק' ואילו באחרים מעל 30 נק' ולא ראיתי משחקים בכמות דו ספרתית ששג"א שנה שעברה קלע מעל 30 נק'.
אחרי משחק הנפל מול דנבר אתה העלית איזה טענה שהמשחק הזה מצביע על המעמד של השחקן ושמשחק הנפל הזה קרה בגלל שדנבר התרכזה בו הגנתית. כלומר הסיבה לכך ששג"א הסריח את המגרש לא הייתה כי הוא הסריח את המגרש, אלא כי עצרו אותו הגנתית. אז כאמור, אני ראיתי את המשחק ודנבר עשתה עליו עבודה נהדרת, אבל אתה רואה שלא פחות מההגנה הנהדרת של דנבר, השחקן היה ביום חרא. יש גם ימים כאלה במשרד שעל פרקט הכדורסל. להסיק מסקנות ממשחק בודד על היכולת של השחקן או על האם קבוצה מצאה פתרון לשחקן זה לא רציני.
לחשוב שהסיבה ששג"א קלע 7 נק' בלבד באחוזים מחפירים כי דנבר התרכזה בו הגנתית זה אפילו מטופש, כי יש קבוצה שלא תתרכז הגנתית בשחקן שקלע בעונה שעברה בממוצע מעל 31 נק' למשחק?

אני כבר רשמתי את זה בעבר - אם במשחק מול דנבר שג"א היה קולע משהו כמו 14-18 נק' באחוזים רעים והיית רואה שהוא קולע, אבל רוב הזריקות שלו הן זריקות קשות, היית יכול איכשהו (שוב,לא מסקנה מוחלטת כי אני לא מאמין שניתן ללמוד משהו מהותי ומרכזי ממשחק אחד בודד) שההגנה של דנבר יודעת לעצור את השחקן. המשחק ההוא היה כל כך יוצא דופן עבור שג"א שאתה יכול להתייחס אליו רק ככה כמשחק יוצא דופן. זה כאמור לא מוריד מכך שדנבר עשתה עבודה הגנתית נהדרת עליו.
גם המסקנה שהמשחק מול דנבר בעל משמעות ואילו המשחקים האחרים שבהם הוא קלע כהרגלו לא ממש כי ההגנה של דנבר וכו' לא ממש מקובעת במציאות, כי דנבר לא קבוצת הגנה מצטיינת במיוחד.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 09, 2023 4:52 pm 
Hall of Famer

יכול מאוד להיות שטעיתי לגבי זה.
לא הלכתי וצפיתי במשחק שוב, כך שאני לא בטוח מה היה שם.
האם זה יום קליעה גרוע שלו או שניתן לייחס את זה יותר להגנה של דנבר.

מה שכן, אני צפיתי גם בשני המשחקים (המעניינים) מול קליבלנד
ואני עדיין עומד מאחורי זה שדנבר שמרה אותו אחרת מקליבלנד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 09, 2023 5:26 pm 
Hall of Famer

אבל לא ניתן לייחס את זה להגנה של דנבר, כל מי שהגיב על העניין הזה אומר לך אותו דבר, שזה גם דבר אלמנטרי לגמרי. שג"א הוא שחקן של כ30 נקודות בכ50% שדה. כך היה בכל העונה שעברה וכך הוא התחיל את העונה הזו. המשחק נגד דנבר היה חריג מאד לרעה. זה דבר נורמלי שיש משחק חריג כזה פעם בX משחקים, וכל מי שראה את המשחק ראה שחקן במשחק רע. הוא לא היה אקטיבי מספיק, הוא החטיא זריקות נוחות. זה מה שהיה, ערב רע מאד של שחקן טוב מאד. הרעיון של הגנה ברזל מיוחדת וממוקדת של דנבר שגרמה לזה, הוא נטו אגדה שלך.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 09, 2023 5:44 pm 
Hall of Famer

אולי אבל אני, כנראה בניגוד לאחרים, ראיתי את שאר המשחקים של OKC העונה
ודנבר שמרה אותו אחרת. בטח מקליבלנד.
43 נק' של שג"א הן לא עדות חדשה מבחינתי לשום דבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 09, 2023 6:08 pm 
Hall of Famer

נו, תפרט. מה זה אחרת? איך אחרת?

אבל גם תאוריית ה"שמרה אחרת" לא סותרת את מה שכולם ראו: שחקן במשחק רע שמחטיא זריקות פנויות ולא מספיק אקטיבי. אין הגנה שמסבירה את זה. פשוט משחק רע.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 09, 2023 6:31 pm 
Hall of Famer

פירטתי כבר. אתה מוזמן לחפש בדיון המקורי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 09, 2023 8:42 pm 
Hall of Famer

חיפשתי. כתבת 11 נקודות מיד אחרי המשחק, את דעתך על כך שדעתו של אוריאל ששג"א הוא סופרסטאר היא "טיפשית" (יחסית לרגישות שלך לאיך שמדברים אליך, אתה לא מדבר כלכך יפה) דירגת די גבוה, ובנקודה ה11 והאחרונה כתבת שיוקיץ' (שחקן שאם יש לו חולשה ידועה זו ההגנה) עזר על שג"א. לא כתבת שום ניתוח ופירוט מה עשתה ההגנה של דנבר חוץ מזה. יחסית לזה שלדעתך זה היה עוגן כלכך חשוב בשיתוק של שג"א, זה כאילו לא כתבת על זה כלום. בהמשך הדיון אחרי שאני ואחרים הזכרנו את ההגנה הטובה של הנאגטס עליו (וכמובן שאף אחד לא טען שהיא הגורם הבלעדי או העיקרי לאיך ששג"א נראה במשחק), כתבת שוב שיוקיץ' עזר עליו ושכל פעם שהוא ניסה לעשות משהו "חצי הגנה היתה עליו". זה, איך נאמר, "ניתוח" ברמה מאד נמוכה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 10, 2023 12:31 am 
Hall of Famer

מעניין
בוסטון ניסו לשים את הולידיי כשומר על אמביד
יכול להיות גם בחינה איך לשחרר את פורזינגיס משמירה על גופות גדולים באופן כללי
או באופן פרטני, "ניסוי" לקראת סדרה אפשרית מול פילי בפלייאוף
https://www.youtube.com/watch?v=pjHvAlpAckc

24.4.2012

חזור למעלה