Lakic כתב:
Yuval כתב:
לא שהיחס מהעולם זה הדבר הכי חשוב פה, אבל שיפא זה פלופ הסברתי (אני מניח שגם מודיעני, אבל לא מתייחס לזה כרגע) מטורף. דו"צ מציג 'תמונת ניצחון' של נשק בכמות יותר קטנה ממשפחה ממוצעת בטקסס. שמנו המון ביצים בסל של שיפא וזה נראה מאוד גרוע.
בנוגע להסברה - אני כתבתי את זה מוקדם יותר שההתנהלות של דובר צה"ל בשיפא וחוסר ההתאמה בין הדרמטיות שבה הוא מציג את ההממצאים לבין מה שהאדם הממוצע רואה, עושה לנו שירות פחות טוב. עם זאת - חכה עם הסיכומים. קודם כל החזרנו מהאזור 2 גופות ולפי דיווחים ערביים, הפעילות שם ממשיכה כל הזמן כולל אנשים בבית חולים שמדווחים שצה"ל לוקח לא מעט גופות מתוך בית החולים עצמו. אני חושב שלא מספרים לנו את רוב מה שקורה שם. וטוב שכך.
ייתכן שעוד יגלו מנהרות נוספות דרכן חמאס העביר נשק ורוקן את המחסנים בשיפא, שיחד עם הגופות שמצאו ועוד ימצאו יתנו לנו מספיק הוכחות על פשעי מלחמה מצדם בקרב על דעת הקהל.
בנושא אחר, התחלתי לצפות עכשיו בפרק של ג'ון אוליבר על המלחמה פה, והתבאסתי ממנו. נראה ששוב הוא לוקח את הצד של הפלסטינים המסכנים באומרו שחמאס לא מייצג את רוב תושבי עזה, כשאם בוחנים את הממצאים המדכאים מהסקר שראי שיתף (בטוויטר ראיתי נתונים עוד יותר עגומים מאותו הסקר) בנוסף לכמות האספסוף שהשתתף בטבח, מבינים שהאמירה של אוליבר פשוט לא עומדת במבחן המציאות. הכעיס אותי בעיקר שבתחילת דבריו אוליבר אומר שהוא לא מתכוון להיכנס לכל ההיסטוריה של אלפי שנות הסכסוך, שזה פשוט מעשה פחדני מבחינתו. למה בעצם לא להיכנס להיסטוריה? (ותספיק המאה האחרונה) כי זה לא יוציא את הפלסטינים צודקים? הרי אם הוא היה עושה את שיעורי הבית (וברור שהתחקירנים שלו עשו, רק בחרו שלא להציג את כל התמונה המלאה) הוא יכל לציין את תוכנית החלוקה שסורבה ע"י מדינות ערב, או את העובדה שהותקפנו ע"י כל צבאות האזור מיד אחרי הקמת המדינה, או את זה שלאחר שניצחנו עדיין נשארו לחיות פה ערביי ישראל (האם במידה והערבים היו מנצחים במלחמה היה נשאר פה יהודי בודד?) או הסבר לאיך למרות "רצח העם" שבוצע בפלסטינים הם איכשהו גדלו מ156,000 לאחר המלחמה ל5 מיליון כיום.
אני כן אציין שלא סיימתי לצפות בפרק כך שיכול להיות שהמסקנות שלו היו לטובתנו בסופו של דבר, אבל מצפייה ב-10 הדקות הראשונות הבנתי לאן הרוח נושבת.