סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 12:42 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 230  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' נובמבר 18, 2023 6:36 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
מישהו פה קרא את אישתון?
בגדול, יש לו שני חלקים:

בחלק הראשון הוא מסביר למה המלחמה לא יכולה לעבוד, ובחיים לא נביס את חמאס. מכיוון שאיש צבא אינני, קטונתי. מכיוון שסטטיסטיקאי, אני קצת, אני חושב שהאופן שבו הוא משתמש ברגרסיה לינארית בשביל להוכיח את הדעה שלו הוא קצת בעייתי, אבל בגדול בגדדול - אני יכול לקבל את הטענה.

בחלק השני לעומת זאת, הוא מדבר על סקרים שמראים שהערבים גם רוצים שלום, ולכן עוד נעשה כאן שתי מדינות וכו׳. זה היה נראה לי מונפץ ומקושקש לגמרי (גם אם הסקרים התקיימו) כבר מהרגע הראשון, ולאור הסקר כאן למעלה - ברור לי שזה קשקוש אחד גדול.

אז ליאור קופולוביץ׳, כבודו במקומו מונח, אבל כתבה של עשרת אלפים מילים עם גרפים שהיא מונחית אג׳נדה היא עדיין כתבה בעייתית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 18, 2023 8:57 pm 
Junior

דובר צה"ל פרסם כי בקרבות של היומיים האחרונים נפלו שישה חיילים ועוד כשישה נפצעו קשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 19, 2023 2:44 am 
Sophomore

"לא זיהיתי את כולם אבל היה ברור שאלה גם אנשים מהנוחבה, כי חלקם היו עם מסכות סקי על הפנים שלא יזהו אותם. הם נפרשו שם לתדריך שארך הרבה זמן, 30–40 דקות, עם משקפות, מצביעים לצד הישראלי".
טליה רצתה לנסות לזהות את האנשים ולראות מה יש ברכבים. על כן כיוונה את המצלמה לאחד הבכירים שם ועשתה זום. "הוא סימן לי עם האצבע נו נו נו", היא אומרת, ומודה שהופתעה שכן המצלמה ממוקמת על תורן גבוה במרחק רב מהמקום שבו עמדה הקבוצה, אבל הוא ידע בדיוק היכן היא. בשלב זה קראה למפקדת שלה. "אמרתי לה שהם רואים אותי, שהוא מדבר איתי דרך המצלמה", היא משחזרת. "היא גם ראתה את זה ולא ידעה איך להגיב לזה". לאחר שעזבו את המקום, מספרת טליה, היא קיבלה דיווח מחמ"ל תצפיות צפוני יותר כי אותה הקבוצה שבה ועוצרת בנקודות שונות לאורך כל הרצועה. מבחינת טליה ושאר התצפיתניות שהיו במשמרת באותו היום, הן ראו זאת כתדריך לפני פעולה נגד ישראל — ופעלו בהתאם. "העלנו את האירוע הזה, דיווחנו שזה חריג, שהם רואים אותנו", היא משחזרת. "דיווחנו שזה תדריך של בכירים שאנחנו לא מכירות. אבל עד היום לא ברור מה עשו עם המידע".

אחת התצפיתניות סיפרה שהן צעקו על המפקדות שחייבים להתייחס יותר ברצינות למידע שהן מעבירות. "הבנו שהשטח מתנהג מוזר, שהם פשוט מתאמנים על תקיפה נגדנו", אמרה
"בחודשיים האחרונים הם התחילו להעלות כל יום רחפנים, לפעמים כמה פעמים ביום, שהגיעו ממש לקרבת הגבול. עד 300 מטר מהגדר ולפעמים גם פחות מזה", אומרת אילנה. "חודש וחצי לפני המלחמה ראינו שבאחד ממחנות האימונים של חמאס הם בנו מודל מדויק, אחד לאחד של עמדת רואה־יורה (עמדת תצפית עם מקלע, י"ק) כמו שאנחנו מפעילות. הם התחילו להתאמן שם עם רחפנים לפגיעה ברואה־יורה". אילנה מספרת שהן העבירו את המידע לפי הפרוטוקול ואף מעבר לכך: "אפילו צעקנו על המפקדות שלנו שחייבים להתייחס אלינו יותר ברצינות. שמשהו לא טוב קורה פה, הבנו שהשטח מתנהג מוזר, שהם פשוט מתאמנים על תקיפה נגדנו. עד עכשיו אף אחד לא בא ואמר לנו מה עושים או מה נעשה עם המידע הזה".

"אצלי בגזרה הם בנו מודל מדויק של טנק מרכבה סימן 4 ותרגלו איך חוטפים את הצוות", סיפרה תצפיתנית. לדבריה, הן ניסו להזהיר כי האימונים האלה הופכים הרבה יותר אינטנסיביים
"אצלי בגזרה הם בנו מודל מדויק של טנק מרכבה סימן 4 וכל הזמן התאמנו עליו", מספרת תצפיתנית אחרת מאוגדת עזה. "הם התאמנו איך פוגעים בטנק עם נ"ט, איפה בדיוק לפגוע ואז תרגלו לנו מול העיניים איך הם חוטפים את צוות הטנק". לדבריה, הן ניסו להזהיר כי האימונים האלה הופכים הרבה יותר אינטנסיביים; "שיש בהם יותר אנשים והם נעשים גם עם יחידות נוספות של חמאס שמגיעות מאזורים שונים".
הן גם שמו לב שבאימונים נעשה שימוש תכוף בטנדרים ובאופנועים. וכשהחלו האירועים האלימים על הגדר, הן הבחינו בכך "שיש אנשי חמאס שכל הזמן בוחנים את המקומות שבהם אנחנו פחות יעילות עם המצלמות. הם ממש תכננו הכל לפרטי פרטים. כל מי שיגיד היום שזה היה בלתי נמנע או שאי אפשר היה לדעת — זה שקר".
לדבריה, "הפקירו את החברות שלנו למות כי אף אחד לא רצה לשמוע אותנו. זה לא היה לכבודם לשמוע סמלת, שבמשך שנתיים רואה את אותו המסך ומכירה כל אבן וכל גרגר חול, אומרת להם משהו הפוך ממה שאומרים להם קציני המודיעין הבכירים. מי אני אישה קטנה מול הגבר עם הדרגות של סא"ל או אל"מ שכולם עומדים דום כשהוא נכנס לחדר".

לקרוא ולבכות ולכעוס ולהעניש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 19, 2023 10:54 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
אגב, רק אני מוטרד מזה שראש המוסד - הוא ולא אחר - מנהל את המגעים עם קטאר ומבקר שם על בסיס קבוע? בעיני, ראש המוסד אמור להתעסק עם קטאר, אבל לא במובן הזה... ההתעסקות של ראש המוסד בנושא התיווך בעצם נותן אקסטרה חסינות לראשי החמאס שם.

בצורה עדינה-אין שום דבר בנסיעה של ראש המוסד לקטאר שמונע מישראל לתכנן את מה שהיא צריכה לתכנן בקטאר (או בכל מקום אחר לצורך העניין). לכל היותר-זה משפיע על עיתוי הפעולה, כי מן הסתם הסבירות שיבצעו פעולה כלשהי כשהוא שם היא אפסית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 19, 2023 11:02 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אם מפקידים ספציפית בידי ראש המוסד את הדיבור עם קטאר, זה אומר שהמוסד לא הולך לעשות שום פעולה בקטאר. אחרת מראש לא היו שולחים אותו בתור שליח לשיחות.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 19, 2023 11:15 am 
Junior

rony כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
אגב, רק אני מוטרד מזה שראש המוסד - הוא ולא אחר - מנהל את המגעים עם קטאר ומבקר שם על בסיס קבוע? בעיני, ראש המוסד אמור להתעסק עם קטאר, אבל לא במובן הזה... ההתעסקות של ראש המוסד בנושא התיווך בעצם נותן אקסטרה חסינות לראשי החמאס שם.

בצורה עדינה-אין שום דבר בנסיעה של ראש המוסד לקטאר שמונע מישראל לתכנן את מה שהיא צריכה לתכנן בקטאר (או בכל מקום אחר לצורך העניין). לכל היותר-זה משפיע על עיתוי הפעולה, כי מן הסתם הסבירות שיבצעו פעולה כלשהי כשהוא שם היא אפסית.

כאדם רציונאלי, זה נראה לך סביר שקטאר מקבלת אליה את ראש המוסד לשיחות וכעבור כמה שבועות יש שם פעילות של הארגון שלו שכוללת הריגה של אנשים שנמצאים שם?
------
מי שלא יכול להתנתק, הנה סוג של כתבה מצד הכתב הצבאי של Ynet, יואב זיתון
3 שבועות לתמרון הקרקעי: במשך 24 שעות עם צנחנים, שריונרים ושייטים, ניסיתי לספר על החיים עצמם במלחמה - הוידיאו המלא:
https://twitter.com/yoavzitun/status/17 ... 2801362261

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 19, 2023 11:47 am 
Hall of Famer

יש הרבה דברים שלא היו נראו סבירים לפני חודשיים והיום נראים סבירים לגמרי. וכן, אני ממש לא חושב שביקור של ראש המוסד בקטאר ימנע איזושהי פעילות עתידית שם, ואני חותם לכם שזה מובן לכל המעורבים בעניין (מבלי לומר שהמוסד בהכרח יפעל שם, יש עוד חתיכות בפאזל שצריכות להתחבר חוץ מהנוכחות של בכירי חמאס שם והרצון שלנו לחסל אותם).

אתם באמת חושבים שמאיר דגן לא ביקר גם בדובאי לפני מבחוח נניח? ואחרי מבחוח פורסם שתמיר פרדו גם ביקר שם.

https://archive.jdn.co.il/news/world_news/246064/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 19, 2023 1:21 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

sir charles כתב:
Lakic כתב:
Yuval כתב:
לא שהיחס מהעולם זה הדבר הכי חשוב פה, אבל שיפא זה פלופ הסברתי (אני מניח שגם מודיעני, אבל לא מתייחס לזה כרגע) מטורף. דו"צ מציג 'תמונת ניצחון' של נשק בכמות יותר קטנה ממשפחה ממוצעת בטקסס. שמנו המון ביצים בסל של שיפא וזה נראה מאוד גרוע.

בנוגע להסברה - אני כתבתי את זה מוקדם יותר שההתנהלות של דובר צה"ל בשיפא וחוסר ההתאמה בין הדרמטיות שבה הוא מציג את ההממצאים לבין מה שהאדם הממוצע רואה, עושה לנו שירות פחות טוב. עם זאת - חכה עם הסיכומים. קודם כל החזרנו מהאזור 2 גופות ולפי דיווחים ערביים, הפעילות שם ממשיכה כל הזמן כולל אנשים בבית חולים שמדווחים שצה"ל לוקח לא מעט גופות מתוך בית החולים עצמו. אני חושב שלא מספרים לנו את רוב מה שקורה שם. וטוב שכך.

ייתכן שעוד יגלו מנהרות נוספות דרכן חמאס העביר נשק ורוקן את המחסנים בשיפא, שיחד עם הגופות שמצאו ועוד ימצאו יתנו לנו מספיק הוכחות על פשעי מלחמה מצדם בקרב על דעת הקהל.

בנושא אחר, התחלתי לצפות עכשיו בפרק של ג'ון אוליבר על המלחמה פה, והתבאסתי ממנו. נראה ששוב הוא לוקח את הצד של הפלסטינים המסכנים באומרו שחמאס לא מייצג את רוב תושבי עזה, כשאם בוחנים את הממצאים המדכאים מהסקר שראי שיתף (בטוויטר ראיתי נתונים עוד יותר עגומים מאותו הסקר) בנוסף לכמות האספסוף שהשתתף בטבח, מבינים שהאמירה של אוליבר פשוט לא עומדת במבחן המציאות. הכעיס אותי בעיקר שבתחילת דבריו אוליבר אומר שהוא לא מתכוון להיכנס לכל ההיסטוריה של אלפי שנות הסכסוך, שזה פשוט מעשה פחדני מבחינתו. למה בעצם לא להיכנס להיסטוריה? (ותספיק המאה האחרונה) כי זה לא יוציא את הפלסטינים צודקים? הרי אם הוא היה עושה את שיעורי הבית (וברור שהתחקירנים שלו עשו, רק בחרו שלא להציג את כל התמונה המלאה) הוא יכל לציין את תוכנית החלוקה שסורבה ע"י מדינות ערב, או את העובדה שהותקפנו ע"י כל צבאות האזור מיד אחרי הקמת המדינה, או את זה שלאחר שניצחנו עדיין נשארו לחיות פה ערביי ישראל (האם במידה והערבים היו מנצחים במלחמה היה נשאר פה יהודי בודד?) או הסבר לאיך למרות "רצח העם" שבוצע בפלסטינים הם איכשהו גדלו מ156,000 לאחר המלחמה ל5 מיליון כיום.
אני כן אציין שלא סיימתי לצפות בפרק כך שיכול להיות שהמסקנות שלו היו לטובתנו בסופו של דבר, אבל מצפייה ב-10 הדקות הראשונות הבנתי לאן הרוח נושבת.

סיימתי לצפות בפרק. מצד אחד אוליבר נכנס חזק בנתניהו על החיזוק של חמאס לאורך השנים, אבל מצד שני הוא לגמרי לוקח את הצד הפלסטיני וקורא להפסקת אש, כולל כמה דקות של ניגון על מיתרי הרגש עם ראיונות של ילדים אומללים מעזה. זה לא שליבי קר ואכזר לסבל של הילדים העזתים, אבל הוא יכל גם להציג עדויות של ילדים מהעוטף שראו את המשפחה שלהם נרצחת למול עיניהם, ובחר שלא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 19, 2023 2:16 pm 
Sophomore

נראה שמאז שהכנסנו להם דלק, ציוד ואוכל - מספר ההרוגים אצלנו לא מפסיק לעלות כל כמה שעות. בנוסף, לפי דיווחים של חברים שגרים בדרום, הם גם שומעים הרבה פחות תקיפות בימים האחרונים מצד חיל האוויר. מה קורה פה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 19, 2023 2:39 pm 
Hall of Famer

כנראה שלא כל כך מהר מחליפים מדיניות אסטרטגית מצליחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 19, 2023 2:48 pm 
Junior

מה שבעיקר מוזר לאדם שאין לו מושג בתחום כמוני, זה שאם צה"ל בימים האחרונים עדכן כי התמרון הקרקעי מתרחב לאזורים חדשים, אז הציפייה הייתה לראות עליה בהרעשה האווירית בכדי לסייע לכוחות המתמרנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 19, 2023 3:59 pm 
Junior

משרד הבריאות הפלסטיני בעזה: לאחר הפינוי מבית החולים שפאא, נותרו בבית החולים 259 פצועים שלא יכולים להתפנות עצמאית. יש היערכות לפנותם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 19, 2023 4:28 pm 
Junior

רועי קייס: הערוץ הסעודי אל-חדת' מדווח ממקורותיו כי החות'ים בתימן חטפו "ספינת משא ישראלית" בשם גלקסי לידר ששטה במפרץ. נטען שיש עליה 22 אנשי צוות. כרגע מדובר בדיווח בודד. ואין אישור רשמי לדברים.

עריכה: נראה שהספינה יצאה ממצרים והיעד הוא הודו. לא נראה לי סביר שיהיה פה צוות ישראלי, אבל נחכה לעדכונים.
עריכה2: עמית סגל: הספינה שייכת לרמי אונגר. אין ישראלים על הסיפון שלה. המטרה היא פגיעה בסחר הישראלי.

עריכה3:
דובר צה"ל: אירוע חטיפת ספינת המשא על ידי הח׳ותים סמוך לתימן בדרום הים האדום הוא אירוע חמור מאוד ברמה העולמית. מדובר בספינה שיצאה מטורקיה בדרכה להודו עם צוות אזרחי בינלאומי, ללא ישראליים. לא מדובר בספינה ישראלית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 19, 2023 5:07 pm 
Hall of Famer

מישהי שאני מכיר מאשקלון דווקא כתבה שהיו הפצצות מאוד כבדות לפי מה ששמעה בשישי בערב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 19, 2023 5:09 pm 
Sophomore

לא רק בשישי. כל הלילה שמעתי הפגזות, ולא רק של חיל האוויר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 19, 2023 5:29 pm 
Sophomore

Lakic כתב:
רועי קייס: הערוץ הסעודי אל-חדת' מדווח ממקורותיו כי החות'ים בתימן חטפו "ספינת משא ישראלית" בשם גלקסי לידר ששטה במפרץ. נטען שיש עליה 22 אנשי צוות. כרגע מדובר בדיווח בודד. ואין אישור רשמי לדברים.

עריכה: נראה שהספינה יצאה ממצרים והיעד הוא הודו. לא נראה לי סביר שיהיה פה צוות ישראלי, אבל נחכה לעדכונים.
עריכה2: עמית סגל: הספינה שייכת לרמי אונגר. אין ישראלים על הסיפון שלה. המטרה היא פגיעה בסחר הישראלי.

עריכה3:
דובר צה"ל: אירוע חטיפת ספינת המשא על ידי הח׳ותים סמוך לתימן בדרום הים האדום הוא אירוע חמור מאוד ברמה העולמית. מדובר בספינה שיצאה מטורקיה בדרכה להודו עם צוות אזרחי בינלאומי, ללא ישראליים. לא מדובר בספינה ישראלית.

מתי ביבי, גלנט וגנץ הרופסים יאשרו לתימנים סיוע הומניטרי והכנסת דלק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 19, 2023 5:30 pm 
Sophomore

אבו שוקרי כתב:
לא רק בשישי. כל הלילה שמעתי הפגזות, ולא רק של חיל האוויר.

לא יודע, יש לי חבר שגר בנתיבות שאמר לי שכמות הפיצוצים ירדה משמעותית בימים האחרונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 19, 2023 5:35 pm 
Hall of Famer

פוציץ' כתב:
Lakic כתב:

עריכה3:

מתי ביבי, גלנט וגנץ הרופסים יאשרו לתימנים סיוע הומניטרי והכנסת דלק?

אני מניח שאם נכבוש לאורך זמן את תימן ונשלוט על כל המעברים שלהם, ניאלץ לספק גם לאזרחים התימנים סיוע הומניטרי ודלק.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 19, 2023 5:36 pm 
Junior

שבוע שעבר הקשבתי לפודקאסט של דן שיפטן שבו הוא טען, שהתקיפות עלינו מצד החות'ים הם מהדברים הטובים יותר שקרו לנו בשבועות האחרונים, שכן זה מסדר היטב את מפת הכוחות עבור הסעודים שהכריזו מלחמה על החות'ים עוד בשנת 2015 וסבלו לפני כשלושה שבועות מתקרית חמורה על הגבול ובה החות'ים הרגו 4 חיילים סעודיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 19, 2023 7:01 pm 
Hall of Famer

איזה קונספט דפוק. דפוק כמעט כמו מי שאמרו אחרי 7 באוקטובר שחמאס "נבהל מגודל הצלחתו".
כשהתנועה הימית המסחרית לישראל תחטוף, ואז היא לא תגיע או שהביטוח עליה יהיה מאד מאד יקר, נראה כמה הקונספט הזה באמת מעולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 19, 2023 7:46 pm 
Junior

הפודקאסט איתו התקיים לפני כשבוע, עוד טרם מישהו שיער שהחות'ים יעשו כזה מהלך קיצוני. כן, הם שיגרו איום מסוים לפני שלושה שבועות, אבל אף אחד לא חשב שזה ילך לכיוון הזה. לראייה, תנועת הספינות המשיכה כרגיל.
צריך להבין שבאזור הזה עוברת עשירית מכלל הסחורות בעולם. זה כבר עניין עולמי שאונייה בבעלות חברה בריטית (בה לרמי אונגר יש בעלות חלקית) המופעלת על ידי חברה יפנית ועליה מכוניות מטורקיה בדרכה להודו, נחטפת. גם אם תהיה הגבלה עכשיו רק על ספינות של צים לשנע סחורה (ואני דיי בטוח שיש עוד חברות תובלה עם בעלות ישראלית לפחות חלקית) אז תהיה פה עליה רוחבית במחירים שתשפיע על כל העולם. זה לא משהו שהעולם יכיל, בעיקר כשכולם נלחמים באינפלציה.

הרבה בישראל החמיאו (כולל אני) לנאום המילטנטי של ביידן בעדנו, אבל הדבר הזה מתאפשר בגלל ההכלה המתמשכת של האמריקאים בנוגע לתקיפות בסיסים אמריקאים מאז אוקטובר. מדובר על כמות שיא של תקיפות, כמעט וללא תגובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 19, 2023 7:57 pm 
Junior

63 לוחמי צה"ל נפלו בקרבות ברצועת עזה מתחילת התמרון הקרקעי.
-----
חשיפה של דובר צה"ל מהשעה האחרונה, כזו שלא מותירה מקום לספק: מנהרה באורך של 55 מטרים ובעומק של 10 מטרים בתוך בית החולים שפאא. החשיפה האיכותית ביותר עד כה. בטח ברמת הצילום וההנגשה.
https://www.youtube.com/watch?v=27qIrZ23fkA&t=2s

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 19, 2023 8:11 pm 
Hall of Famer

הרשות הפלסטינית, AKA "האלה שיש להעביר להם את הרצועה ביום האחרי", טוענת במסמך רשמי של משרד החוץ שלה שישראל היא זו שטבחה בישראלים ב-7 באוקטובר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 19, 2023 8:17 pm 
Hall of Famer

Lakic כתב:
הפודקאסט איתו התקיים לפני כשבוע, עוד טרם מישהו שיער שהחות'ים יעשו כזה מהלך קיצוני. כן, הם שיגרו איום מסוים לפני שלושה שבועות, אבל אף אחד לא חשב שזה ילך לכיוון הזה. לראייה, תנועת הספינות המשיכה כרגיל.
צריך להבין שבאזור הזה עוברת עשירית מכלל הסחורות בעולם. זה כבר עניין עולמי שאונייה בבעלות חברה בריטית (בה לרמי אונגר יש בעלות חלקית) המופעלת על ידי חברה יפנית ועליה מכוניות מטורקיה בדרכה להודו, נחטפת. גם אם תהיה הגבלה עכשיו רק על ספינות של צים לשנע סחורה (ואני דיי בטוח שיש עוד חברות תובלה עם בעלות ישראלית לפחות חלקית) אז תהיה פה עליה רוחבית במחירים שתשפיע על כל העולם. זה לא משהו שהעולם יכיל, בעיקר כשכולם נלחמים באינפלציה.

הרבה בישראל החמיאו (כולל אני) לנאום המילטנטי של ביידן בעדנו, אבל הדבר הזה מתאפשר בגלל ההכלה המתמשכת של האמריקאים בנוגע לתקיפות בסיסים אמריקאים מאז אוקטובר. מדובר על כמות שיא של תקיפות, כמעט וללא תגובה.

למה אתה חושב שאף אחד לא שיער שהם יעשו משהו כזה? זה לא בדיוק הקונספט שהתרסק ב-7 באוקטובר, שהם רק מדברים אבל לא מתכוונים?
זה שתנועת הספינות המשיכה כרגיל זה לא מראה על כלום, כמו שתנועת הספינות המשיכה כרגיל בקרן אפריקה בזמן השיא של תקיפות הפיראטים מסומליה.

וכמה הנפח של ספינות ישראליות, או של חברות עם בעלים ישראלים, מכלל הספנות בעולם? או מכלל הספנות שעוברת באזור הזה ספציפית? מה שיקרה זה שחברות ספנות בבעלות ישראלית, או ספינות שמשנעות סחורות ספציפית לישראל או ממנה, יסבלו. השאר - פחות. כך שלא נראה לי שזו תהייה סוגיה עולמית ברמת הפיראטים מסומליה שתקפו את כולם.

עוד לפני שהחותים יתקפו ספינות או חברות ספנות שקשורות לישראל, הן תתקשינה לפעול ולהתחרות. הביטוח שלהן יתייקר מאד, אנשי צוות יהססו לעבוד איתן או שידרשו תשלום גדול הרבה יותר עבור הסיכון, חברות אחרות יהססו לחכור מהן ספינות או להחכיר להן ספינות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 19, 2023 8:35 pm 
Junior

גלצ: יותר מ-100 מחבלים נלקחו בימים האחרונים מרצועת עזה לחקירות בישראל, בהם 3 מחבלי נוח'בה שהשתתפו בטבח 7 באוקטובר: "העצורים מסרו מיקומים של מנהרות תת קרקעיות, מחסנים, אמצעי לחימה, שיטות פעולה של ארגוני הטרור, פרטים על חפירת המנהרות ותהליכי גיוס"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 230  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: FLASH, sheky ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: