סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 4:19 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 230  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' נובמבר 27, 2023 10:55 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי שעל הקיר כתב:
Lakic כתב:
oren_80 כתב:
יש עוד המון המון המון עבודה בקצועת עזה אם רוצים שהכח של חמאס יוכחד. המון

השאלה היא, אם בכלל נחזור באמת לעבוד שם

הרי הבנו בשנה הזו שטובת המדינה לא מעניינת את ביבי, אלא רק טובתו האישית והישרדותו.
פעם ראשונה מזה כמה שנים טובות שטובתו האישית מתכנסת לטובת המדינה וזה מיטוט שילטון החמאס.
נניח ואנחנו ממשיכים את הפסקת האש הזה עוד 3 שבועות ואז הוא מגיע להסכם. מה נראה לך שיקרה? המדינה תבער.

מי אמר שטובתו האישית של ביבי זה מיטוט חמאס? להחליף קונספציה כה מוצלחת שעבדה כל כך יפה?
לא צריך למוטט את חמאס - צריך למצוא איך מזרימים לציבור שזה דווקא אחלה לא למוטט את חמאס. רואים את זה כבר עכשיו, כבר עכשיו אתה רואה כמה שופרות, כמו ינון מגל, שמשבחים את הקונספציה המדינית של חיזוק חמאס אפילו עכשיו.

אמיתי??

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 28, 2023 12:55 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אמיתי לגמרי. חפש קליפ שבו הוא התעמת עם איש שמאל על הנושא (נדמה לי יריב אופנהיימר).

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 28, 2023 12:58 am 
Hall of Famer

Bluey כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
Lakic כתב:
oren_80 כתב:

הרי הבנו בשנה הזו שטובת המדינה לא מעניינת את ביבי, אלא רק טובתו האישית והישרדותו.
פעם ראשונה מזה כמה שנים טובות שטובתו האישית מתכנסת לטובת המדינה וזה מיטוט שילטון החמאס.
נניח ואנחנו ממשיכים את הפסקת האש הזה עוד 3 שבועות ואז הוא מגיע להסכם. מה נראה לך שיקרה? המדינה תבער.

מי אמר שטובתו האישית של ביבי זה מיטוט חמאס? להחליף קונספציה כה מוצלחת שעבדה כל כך יפה?
לא צריך למוטט את חמאס - צריך למצוא איך מזרימים לציבור שזה דווקא אחלה לא למוטט את חמאס. רואים את זה כבר עכשיו, כבר עכשיו אתה רואה כמה שופרות, כמו ינון מגל, שמשבחים את הקונספציה המדינית של חיזוק חמאס אפילו עכשיו.

ולגבי "המדינה תבער" - בהיעדר מונח יותר טוב, פחחחחח.... מי שיפגין זה אלה שכבר הפגינו קודם, והם יחזרו להיות בוגדים ואנרכיסטים כמו קודם. הבייס כבר פועל ברשתות, הימניים האחרים לא יפגינו בטח לא יחד עם "הבוגדים". אם הם יפגינו זה יהיה רק נגד אנשי הצבא שאחראים למחדל, שגם בלי המחדל הם ראו בהם סרבנים שמאלנים מהדיפ סטייט שהם רצו לטהר. על הפוליטיקאים שלהם הם יגנו. למעשה אני חושב שהתגובה להפגנות של "הבוגדים האנרכיסטים" תהייה הרבה יותר אלימה מאשר קודם.

אתה חושב שנתניהו ישלים קדנציה כראש ממשלה?

לא רוצה להגיד כן או לא באופן מוחלט, אבל זה לגמרי ריאלי. כל אלה שאיתו - יש להם אינטרס שהממשלה תמשיך, רובם לא ימשיכו לממשלה הבאה וספק אם לכנסת. וכאמור אני לא בונה על הימין, ובטח לא על הבייס, שיצטרף להפגנות נגדו אחרי המלחמה, תהייה תוצאתה אשר תהייה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 28, 2023 12:59 am 
Hall of Famer

ישראל מאשימה את מנכ"ל שיפא רשמית בסיוע לאויב במלחמה ומתן שירות לארגון טרור. המעצר שלו הוארך ב-45 יום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 28, 2023 1:08 am 
Junior

העדות החזקה ביותר לכך שחמאס עומד איתן זה שבשתי הפעימות האחרונות שוחררו שבויים שלנו שבוודאות הוחזקו על-ידי הג'יאהד האיסלמי. הג'יאהד שממש לפני כמה חודשים החזיק פה מערכה שלמה נגדנו לבד, נותן לחמאס לנהל עבורו את העסקאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 28, 2023 2:31 am 
Hall of Famer

אני לא מבין למה שלא יעמוד איתן. עד כה, הם בעיקר נסוגו אבל שימרו את רוב הכח שלהם ללא פגע +
הם יכולים ליצור הפסקת אש, פחות או יותר מתי שהם צריכים.

צריך לזכור שאת התרחיש הזה הם במידה רבה "תכננו"
וסביר להניח שגם נערכו אליו.

אחרי שהיתלו בנו לגמרי בשנה-שנתיים האחרונות, נקודת ההנחה כנראה צריכה להיות שהם יותר חכמים מאיתנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 28, 2023 5:20 am 
Senior

לדעתי הלא מלומדת צריך לצאת מהמחשבה על ניצחנו/הפסדנו. את המערכה הזו הפסדנו כבר. גם ״למזער נזקים״ בהפסד, קשה ככל שיהיה, זה משהו שצריך לעשות. במקרה הזה זה שחרור השבויים. חמאס הצליחו בכל המטרות שלהם, בין אם זה רצח ישראלים, טרור (במובן הכי מילולי של המילה - הטלת אימה על מדינה שלמה), בדעת הקהל העולמית ובהעלאת המודעות (כפי שהם רואים את זה) למטרות הפלסטיניות. אנקדוטלי משהו אבל אתמול חבר ישראלי שבוגאס כרגע שלח לי וידאו של הפגנה פרו פלסטינית מול הונישיאן. מלון הדגל של שלדון אדלסון. עשר שנים אחורה ומפנים אותם משם בחתיכות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 28, 2023 6:59 am 
Hall of Famer

זה נכון שהפסדנו, לפחות במובן ששום דבר לא יהפוך את המלחמה הזו לניצחון - ואני מעריך שהחמאס מכין לנו עוד הפתעות לא נעימות ברמה הצבאית - אבל אנחנו צריכים לצאת מהמערכה הזאת אחרי שהשמדנו את מחבלי חמאס הפעילים (כ-40,000 אלף מינוס הכמה אלפים שחיסלנו) + הג'יהאד האיסלמי וליצור מצב שונה לגמרי ברצועה.
כל דבר אחר מזה יהיה הרסני להרתעה (הבעייתית מאוד) שלנו, לרוחו של העם ולתחושת הביטחון של התושבים, בעוטף ובכלל.

נערך לאחרונה על ידי Att בתאריך ג' נובמבר 28, 2023 7:01 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 28, 2023 7:00 am 
Hall of Famer

לא ידעתי שהוינישאן (ואני מניח, הפלאזו) שייכים לאדלסון. הייתי בשניהם לא מעט פעמים.
מה שכן, לא נראה לי שלפני עשר שנים היו נוקטים באלימות שם. ממש לא. זה הפאקינג סטריפ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 28, 2023 7:03 am 
Senior

Att כתב:
זה נכון שהפסדנו, לפחות במובן ששום דבר לא יהפוך את המלחמה הזו לניצחון - ואני מעריך שהחמאס מכין לנו עוד הפתעות לא נעימות ברמה הצבאית - אבל אנחנו צריכים לצאת מהמערכה הזאת אחרי שהשמדנו את מחבלי חמאס הפעילים (כ-40,000 אלף מינוס הכמה אלפים שחיסלנו) + הג'יהאד האיסלמי וליצור מצב שונה לגמרי ברצועה.
כל דבר אחר מזה יהיה הרסני להרתעה (הבעייתית מאוד) שלנו, לרוחו של העם ולתחושת הביטחון של התושבים, בעוטף ובכלל.

חד משמעית, אבל זה תהליך של חודשים רבים אם לא שנה+. יש איזשהי ציפיה ל'תמונת ניצחון'. אין כזו. לא צריכה להיות כזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 28, 2023 7:04 am 
Senior

נורטון כתב:
לא ידעתי שהוינישאן (ואני מניח, הפלאזו) שייכים לאדלסון. הייתי בשניהם לא מעט פעמים.
מה שכן, לא נראה לי שלפני עשר שנים היו נוקטים באלימות שם. ממש לא. זה הפאקינג סטריפ.

זה וגאס. נראה לך ששלדון היה נותן להם לצעוק "פרום דה ריבר טו דה סי" מול הכניסה ללובי שלו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 28, 2023 8:08 am 
Hall of Famer

Yuval כתב:
Att כתב:

חד משמעית, אבל זה תהליך של חודשים רבים אם לא שנה+. יש איזשהי ציפיה ל'תמונת ניצחון'. אין כזו. לא צריכה להיות כזו.

עם זה אני מסכים
זה חלק מהפופוליזם שדבק בנו
כבר מזמן לא מתעסקים אצלנו עם מהות אלא עם נראות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 28, 2023 9:26 am 
Sophomore

אני ממש לא מסכים. יש איזושהי האדרה של חמאס שלא ברורה לי. אהדה בעולם? את התומכים הפרו פלסטינים תמיד היה להם. הם קיבלו כתף קרה מאוד מאיראן, חיזבאללה ושאר מדינות ערב. שלא לדבר על מדינות אירופה שפחות או יותר אומרות אודרוב להמשיך עד הסוף.
הרעיון שהם ישתבללו בדרום הרצועה ויכינו איזו הפתעה לא צפויה לא ברור לי. יכלו לעשות את זה בשיפא ובמרכזי הבטחון שלהם. במקום זה הם ברחו כמו עכברים כי הם הבינו טוב טוב מה יהיה הסוף שלהם. המטרה שלהם היא למשוך זמן, כדי שהיוד יהיו פחות חמומי מוח ויחזרו לשיטות הנאורות של הפינצטה ויחשבו שוב על אבידות חיילים+לחץ בינ"ל להפסקת אש. במשך זמן, שנה פלוס, הם ייפגעו קשות (וכבר עכשיו נפגעו, קשה להם לגייס את החטופים, אבדו את שיפא וכמעט כל הצפון בחודש של פלישה קרקעית). וחשוב לציין שכל עוד הרחוב הערבי ירצה חמאס, הוא לא האמת ייפול, הם יתחפשו לאזרחים וינב7 להתאושש במשך מס' שנים- ואז בשאלה אם נפעל כמו נתניהו ונתעלם, או שנצא לפעולות יזומות. אפשר לפרז אותם כמעט לגמרי אבל אם הרחוב ישאר חמאסי או דמוי חמאס, ולא נשכיל לתחזק את זה, דמנו בראשנו.
אגב, ככל שחולף הזמן זה די ברור שאין פתרון לסכסוך. הפלסתינים לא מאמינים בקיום שתי המדינות. בסוף, אם נהיה ריאליים, אין גם מקום ריאלי לכל כך הרבה אנשים במדינה כה קטנה. אחד משני העמים יעבור טרנספר.
7מי שיטען שאני לאומן או משהו, הייתי שמח לפתרון שתי מדינות עם ירושלים מחולקת אם האמת היה עם מי לעשות שלום, או לחלופין להקים מדינה על אדמת ארה"ב או אירופה, כל עוד תהיה בקונצנסוס. לעם היהודי יותר חשוב שקט ובטחון מהכותל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 28, 2023 11:37 am 
Hall of Famer

אני מאד בעד נכבה 2.0, אבל צריך לומר את האמת. זה היה הרבה יותר קל, לו הגבול היחידי שלהם לא היה מצרים או הים. כי אני פשוט לא רואה איך בדיוק דוחקים אותם החוצה. מה? שמים אותם על ספינות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 28, 2023 12:59 pm 
Hall of Famer

סינתיה ניקסון ששיחקה את מירנדה בסקס והעיר הגדולה וגם פעילה פוליטית שובתת רעב מול הבית הלבן עקב רצח העם בעזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 28, 2023 1:08 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
Bluey כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
Lakic כתב:
oren_80 כתב:

ולגבי "המדינה תבער" - בהיעדר מונח יותר טוב, פחחחחח.... מי שיפגין זה אלה שכבר הפגינו קודם, והם יחזרו להיות בוגדים ואנרכיסטים כמו קודם. הבייס כבר פועל ברשתות, הימניים האחרים לא יפגינו בטח לא יחד עם "הבוגדים". אם הם יפגינו זה יהיה רק נגד אנשי הצבא שאחראים למחדל, שגם בלי המחדל הם ראו בהם סרבנים שמאלנים מהדיפ סטייט שהם רצו לטהר. על הפוליטיקאים שלהם הם יגנו. למעשה אני חושב שהתגובה להפגנות של "הבוגדים האנרכיסטים" תהייה הרבה יותר אלימה מאשר קודם.

אתה חושב שנתניהו ישלים קדנציה כראש ממשלה?

לא רוצה להגיד כן או לא באופן מוחלט, אבל זה לגמרי ריאלי. כל אלה שאיתו - יש להם אינטרס שהממשלה תמשיך, רובם לא ימשיכו לממשלה הבאה וספק אם לכנסת. וכאמור אני לא בונה על הימין, ובטח לא על הבייס, שיצטרף להפגנות נגדו אחרי המלחמה, תהייה תוצאתה אשר תהייה.

כמה נקודות למחשבה:
1. יש פה חצי מדינה לפחות שמאסה בו, לא צריך את הבייס שלו במחאות, שיהיו בעוצמה אחרת
2. עדיין לא נחשפנו לכל הזוועות שהיו שם
3. העם הרבה יותר מעורב, ראינו ממש ממשלה עממית שפועלת בימי המלחמה הראשונים
4. המתנחלים בכל ממשלה מקבלים יחס חיובי
6. החרדים לא סופרים אותו או אותנו, בשיטה הנוכחית תמיד תהיינה אלטרנטיבות.
7. לכולם ברור שהמדינה לא יכולה לעמוד בעוד מחאות והמשך הקרע - אז גם האינטרסנטים הנכלוליים ביותר לא ירצו מחבלים שיסתובבו ליד הבית שלהם או טילים ששורקים מעל ראשיהם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 28, 2023 1:08 pm 
Hall of Famer

Lakic כתב:
העדות החזקה ביותר לכך שחמאס עומד איתן זה שבשתי הפעימות האחרונות שוחררו שבויים שלנו שבוודאות הוחזקו על-ידי הג'יאהד האיסלמי.

מאיפה יודעים את זה?
(כלומר, אני לא מפקפק בידיעה, אבל מתעניין בפרטים)

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 28, 2023 1:28 pm 
Hall of Famer

חנה קציר, למשל, הופיעה בסרטון שהג'יהאד פרסם.
בעיני, אגב, הסממן העיקרי לשליטה הברורה של חמאס הוא הציות המוחלט להפסקת האש, עד אחרון פעיליו וגם עד אחרון פעילי הארגונים האחרים. זה דבר שלא היה אפילו בסבבים קודמים (בכוונה כמובן, רק אצלנו סיפרו מי שסיפרו שזה "קשיים בתקשורת" ו"סוררים" ו"לוקח זמן לחלחל"...)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 28, 2023 1:40 pm 
Junior

גם הילד יגיל יעקב הופיע בסרטון של הג'יהאד.

ראי שעל הקיר כתב:
בעיני, אגב, הסממן העיקרי לשליטה הברורה של חמאס הוא הציות המוחלט להפסקת האש, עד אחרון פעיליו וגם עד אחרון פעילי הארגונים האחרים. זה דבר שלא היה אפילו בסבבים קודמים (בכוונה כמובן, רק אצלנו סיפרו מי שסיפרו שזה "קשיים בתקשורת" ו"סוררים" ו"לוקח זמן לחלחל"...)

חד משמעית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 28, 2023 4:29 pm 
Junior

דובר צה"ל: בשעה האחרונה הופעלו שלושה מטענים בסמוך לכוחות צה"ל ברצועת עזה, בשני מקרים שונים, זאת בניגוד להסכמות ההפוגה. באחד המקרים בוצע גם ירי לעבר הכוח. כתוצאה מכך, מספר לוחמים נפצעו באורח קל.

כדאי שמישהו יתחיל להתעורר. אחד האסונות הגדולים של השנים האחרונות קרה לנו בזמן הפסקת אש (בניה שראל, ליאל גדעוני והדר גולדין זכרונם לברכה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 28, 2023 11:11 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
ובינתיים, ג'יבריל רג'וב, נזכיר הוועד המרכזי של הפת"ח AKA "האלטרנטיבה ליום שאחרי", מצדיק את 7 באוקטובר כ"צעד הגנתי" וכהצלחה גדולה בכך ששיבש את הנסיונות של ישראל ליצור שלום במזרח התיכון בלעדיהם.
אין ספק, אלטרנטיבה.

ראיתי באחת הכתבות שניתחו את סוגיית האלטרנטיבה השלטונית, את שמו של סלאם פיאד, ראש ממשלת הרשות הפלסטינית לשעבר, שהודח מתפקיד זה כי לא הסכים ליישר קו עם השחיתות של הרש"פ, ומאז הוא בסעודיה שככל הנראה תשמח לבסס דרכו את נוכחותה ברצועת עזה עם קו ישיר למצרים. מסיבה זו הוא גם נשמע כאופציה מתאימה בראי הציר האמריקאי-סעודי-מצרי-ישראלי שניסו לבנות כאן כקונטרה לציר סין-רוסיה-איראן.

השאלה היא כמובן אם תהיה לו יכולת להשליט סדר ברצועה מפורזת. סביר להניח שנצטרך לשבש קשות את חיי העזתים, הן במלחמה הנוכחית והן בשנים שלאחר סיומה הרשמי. אולי להכשיר גרסה חדשה של "כוח דייטון".

מה שבטוח, פיאד מייצג אלטרנטיבה עדיפה בהרבה לעומת זו של הרש"פ, או של מוחמד דחלאן המושחת והגיבוי הקטארי שככל הנראה יקבל. אם פיאד ישכיל לזנוח את חזון המדינה הפלסטינית, בין אם "מהירדן ועד לים" או אפילו על בסיס קווי 49, לטובת מימוש "החזון הסינגפורי", זה יהיה צעד ראשון וחשוב לקראת איון חזון העוועווים של עצמאות פלסטינית בשטחי יהודה ושומרון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' נובמבר 28, 2023 11:39 pm 
Hall of Famer

זה לא יקרה וגם סלאם פיאד או כל אחד אחר לא ילך בחיים עם רעיון כזה. סתם עוד ענף של אותו קונספט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 29, 2023 12:05 am 
Hall of Famer

שמתם לב לבלון הניסוי על הדיונים המתיימים בנושא "כולם תמורת כולם והפסקת המלחמה"? אין לי ספק מי הפריח אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 29, 2023 12:52 am 
Junior

מעניין כמה פה הכירו את השם הזה סלאם פיאד.
אני לא הכרתי עד החודש האחרון לאחר ששמעתי תכנים של דן שיפטן שמציין שהוא המנהיג הפלסטיני היחיד שממש הרשים אותו.
הגדיר אותו כאדם "בונה אומה". הגדיר אותו כ"דבר הטוב ביותר שקרה לעם הפלסטיני". ובגלל שהוא כזה ובגלל שהפלסטינים הם כאלה, מעולם לא היו לו יותר מ - 2% של תמיכה מצד האוכלוסייה הפלסטינית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 29, 2023 7:56 am 
מנהל פורום

אין ספק שזה שהפלסטינים לא חושבים כמו דן שיפטן (המעט גזען, וזה לא רק חרוז אלא חלק מאופיו המובחן) על דברים שנוגעים אליהם זה מעורר חלחלה.
בחייאת, לא למדנו שום דבר אף פעם מההיסטוריה בכל העולם בערך וגם בסביבתנו הקרובה, אין סיכוי להעמיד בראש מדינה מישהו שנוח למדינה אחרת וקוות שייצא מזה טוב. וכנראה אם הפלסטינים לא רוצים את סלאם פיאד, הוא כנראה לא טוב להם (מה שכן, שווה לבדוק את המספרים של שיפטן, המעט לא דייקן, ושוב, זה לא חרוז מכוון. בסופו של דבר, אותו פיאד היה, ובכן, קצת ראש ממשלה של הרשות אם אני זוכר נכון)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 230  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 69 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: