סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 7:37 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 230  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' נובמבר 30, 2023 10:41 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
Att כתב:
ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
Att כתב:
ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
וואלה, נתנו להם סיבות טובות לשנוא אותנו. גם הם לנו, ב"ה, אבל הכביש הזה דו סיטרי.
ולאקיץ', אני לא חושב שזה תמיד אנחנו אשמים, וחבל לי שאתה חושב ככה שאנחנו תמיד אשמים, אני מקווה שתצליח לסלוח לעצמך מעט.

נתנו להם גם הזדמנויות לעשות איתנו שלום.
אני אשמח שתסביר לי מה היינו יכולים לעשות שהיה מביא לתוצאה אחרת מבחינתך.

נניח, לא לחזק את החמאס, ככה בקטנה

לא דיברתי על ה-7.10
את זה אני מבין היטב, לצערי

נו? זו בדיוק הנקודה, גם ישראל וגם הפלסטינים לא מפספסים שום הזדמנות לחרב לעצמם את החיים. נורא קל להסיט את העניים ממה שישראל עושה, בטוח שזה קל אחרי המפלצתיות של טבח שמחת תורה, אבל להתעלם מהאחריות התורמת של ישראל לכל מה שקורה כאן מ-48 עד עכשיו ולומר "הכל זה הם" זה מעט שטוח בעיני.
ישראל לא באמת עשתה יותר מידי צעדים אפקטיבים לסיום הסכסוך וכן באמת חירבה נסיונות לסיימו, האם פחות מהפלסטינים? אולי,יש מצב. אבל היא עדיין צד פעיל ומשתתפת נלהבת באורגיות רצח הילדים שהולכות כאן כבר שנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 30, 2023 10:52 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ובינתיים חמאס מודיע - השתיים עם האזרחות הרוסית ששוחררו אתמול בנוסף, לבקשת פוטין, הן על חשבון היום. לכן ישוחררו היום רק 8 ולא 10.
ישראל, כמובן, הסכימה ונכנעה.
עוד חוזר הניגון שמעולם לא זנחת בסבבים קודמים. עוד מעט הם יגידו שגם משוחררים תאילנדים נוספים צריכים להיספר עם ה-10.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 30, 2023 11:18 am 
Junior

ומה עם זה שיש לנו עוד מספר תלת ספרתי של חטופים וחטופות והיום אנחנו מסכימים לקבל 3 גופות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 30, 2023 12:02 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

Lakic כתב:
ומה עם זה שיש לנו עוד מספר תלת ספרתי של חטופים וחטופות והיום אנחנו מסכימים לקבל 3 גופות?

לא שמעתי, קראתי או ראיתי חדשות הבוקר. אלו גופות מחזירים?
האם זה אומר שרבים מהמספר התלת ספרתי לא שרדו ומי שנשארו הם בעיקר חיילים שחמאס יתמכר כל אחד מהם במחיר פרימיום? (היחס של 3 ל1 יקפוץ למאות אסירים לחייל + המשך הפסקות האש)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 30, 2023 12:23 pm 
Hall of Famer

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
Att כתב:
ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
Att כתב:
ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
וואלה, נתנו להם סיבות טובות לשנוא אותנו. גם הם לנו, ב"ה, אבל הכביש הזה דו סיטרי.
ולאקיץ', אני לא חושב שזה תמיד אנחנו אשמים, וחבל לי שאתה חושב ככה שאנחנו תמיד אשמים, אני מקווה שתצליח לסלוח לעצמך מעט.

לא דיברתי על ה-7.10

אבל היא עדיין צד פעיל ומשתתפת נלהבת באורגיות רצח הילדים שהולכות כאן כבר שנים.

?????????

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 30, 2023 12:25 pm 
Senior

יש איזושהי אינדיקציה לכך שישראל משלמת מחיר כלשהו בשביל הגופות?
אם אני צריך להמר זה פשוט מהלך לוחמה פסיכולוגית של חמאס שרוצה להכניס הרבה ישראלים לפחד של 'אולי החטוף שחיכיתי שיחזור בכלל מת?' לצד הזדמנות אולי לנסות לשכנע את העולם שהחטופים האלו, כמו אחרים, בכלל נהרגו מתקיפות צה"ל.

ההמרה של 'משוחררות פוטין' כנגד הרשימה של היום מרגיזה מאוד לעומת זאת, ומשדרת שהחמאס הוא הרבה יותר מדי זה שמכתיב את התנאים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 30, 2023 1:00 pm 
Hall of Famer

מה שאותי הרגיז זה התגובה של השר אלי כהן, שטען שישראל לא מפרידה בין אזרחים רק ישראלים ואזרחים עם אזרחות נוספת ולכן הנשים שנאמר שהן שוחררו כמחווה לפוטין בוודאי שהן בספירה של הישראלים.
כלומר, לפי אלי כהן, זה לא שהחמאס כפה על ישראל לקבל פחות חטופים היום, אלא זה יוזמה של ישראל, כי חס ושלום אנחנו לא מפרידים בין אזרחים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 30, 2023 2:29 pm 
Hall of Famer

מה שהכי מרגיז כאן זה שאפשר לראות שכן חשוב לחמאס להמשיך את הפסקת האש, ישראל הייתה אמורה ללחוץ עליו בכל הכוח להוציא עוד חטופים באיום שהיא תסיים את הפסקת האש מיידית, ובמקום זה היא נכנעה והסכימה רק ל-8 חטופים היום.

כך או כך, מסתמן שהפסקת האש קרובה מאוד לסיום, אם לא מחר אז לכל המאוחר בראשון-שני, ואני חייב לומר שאני ממש לא אופטימי לגבי גורל של כל חטוף שלא נצליח להוציא עד שתתחדש הלחימה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 30, 2023 2:36 pm 
Junior

Lakic כתב:
פיגוע קשה הבוקר בירושלים.
2 מחבלים רצחו 3 ופצעו 11.

חמאס לקח על עצמו את האחריות לפיגוע זה.
דיי מטורף מה שחמאס עושה לממשלה הזו...לנגב את הריצפה זה עדין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 30, 2023 2:57 pm 
מנהל פורום

מה השאלה ATT?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 30, 2023 7:10 pm 
Junior

Lakic כתב:
מעניין כמה פה הכירו את השם הזה סלאם פיאד.
אני לא הכרתי עד החודש האחרון לאחר ששמעתי תכנים של דן שיפטן שמציין שהוא המנהיג הפלסטיני היחיד שממש הרשים אותו.
הגדיר אותו כאדם "בונה אומה". הגדיר אותו כ"דבר הטוב ביותר שקרה לעם הפלסטיני". ובגלל שהוא כזה ובגלל שהפלסטינים הם כאלה, מעולם לא היו לו יותר מ - 2% של תמיכה מצד האוכלוסייה הפלסטינית.

זה די מדהים שלא הכרת אותו, בכל זאת כיהן כראש הממשלה מטעם הרש"פ (כחלופה לאסמעיל הנייה) בין 2006 ל-2013...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 30, 2023 7:16 pm 
Junior

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
אין ספק שזה שהפלסטינים לא חושבים כמו דן שיפטן (המעט גזען, וזה לא רק חרוז אלא חלק מאופיו המובחן) על דברים שנוגעים אליהם זה מעורר חלחלה.
בחייאת, לא למדנו שום דבר אף פעם מההיסטוריה בכל העולם בערך וגם בסביבתנו הקרובה, אין סיכוי להעמיד בראש מדינה מישהו שנוח למדינה אחרת וקוות שייצא מזה טוב. וכנראה אם הפלסטינים לא רוצים את סלאם פיאד, הוא כנראה לא טוב להם (מה שכן, שווה לבדוק את המספרים של שיפטן, המעט לא דייקן, ושוב, זה לא חרוז מכוון. בסופו של דבר, אותו פיאד היה, ובכן, קצת ראש ממשלה של הרשות אם אני זוכר נכון)

א. שיפטן על הכיפאק. אבל זה תמיד מוצא נוח לשמאלנים קיצוניים לפסול דוברים רהוטים של הציונות על תקן "גזענים".
ב. פיאד לא ממש "היה נוח" לישראל, לפחות לא בשביל ממשלות הימין שכיהנו מולו רוב הזמן, שכן הוא נקט בטקטיקה של "בינוי אומה" כחלק ממהלך של פנייה לאו"ם בבקשה שיכירו במדינה הפלסטינית על בסיס התשתיות שפיתח שם (כלומר, ניסה ללכת בדרכה של התנועה הציונית ובניית היישוב היהודי...).
ג. "אם הפלסטינים לא רוצים את סלאם פיאד, הוא כנראה לא טוב להם" זו אמירה שמניחה הרבה דברים. למשל, שהפלסטינים יודעים מה טוב להם, או שכדאי בכלל להתחשב במה שהפלסטינים רוצים (קרי, איונה של מדינת ישראל בדרך זו אחרת, ולרשת אותה מ"הנהר עד לים").

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 30, 2023 7:19 pm 
Junior

עמוס לב כתב:
אתה אומר שאם הפלסטינאים היו מתנהגים יפה, מוכנים להיות חוטבי עצים ושואבי מים למדינת ישראל ולהסכים להיות אנשים נטולי זכויות במדינת ישראל, אז לא היה סכסוך?

יפה שכתבת הודעה זאת בדיוק בכ"ט לנובמבר. עד כמה שידוע לי, תכנית החלוקה דיברה על שיתוף פעולה כלכלי בין המדינה היהודית והמדינה הערבית, ועל מיעוטים ערבים ויהודים בכל אחת משתי המדינות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 30, 2023 7:24 pm 
Junior

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
Att כתב:
ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
Att כתב:
ציפה דריפה אלמדלסי כתב:

לא דיברתי על ה-7.10

נו? זו בדיוק הנקודה, גם ישראל וגם הפלסטינים לא מפספסים שום הזדמנות לחרב לעצמם את החיים. נורא קל להסיט את העניים ממה שישראל עושה, בטוח שזה קל אחרי המפלצתיות של טבח שמחת תורה, אבל להתעלם מהאחריות התורמת של ישראל לכל מה שקורה כאן מ-48 עד עכשיו ולומר "הכל זה הם" זה מעט שטוח בעיני.
ישראל לא באמת עשתה יותר מידי צעדים אפקטיבים לסיום הסכסוך וכן באמת חירבה נסיונות לסיימו, האם פחות מהפלסטינים? אולי,יש מצב. אבל היא עדיין צד פעיל ומשתתפת נלהבת באורגיות רצח הילדים שהולכות כאן כבר שנים.

מה לגבי כל מה שקרה כאן משנת תרפ"ט (למרות שהיו התנגדות ערבית ומעשי אלימות חמורים גם לפני הסו-קולד "שנת האפס של הסכסוך")? גם אז נתנו להם סיבות טובות לשנוא אותנו?
אין שטוח וכוזב יותר מטיעון הסימטריה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 30, 2023 7:36 pm 
מנהל פורום

א. אני מסכים, טיעון סימטריה הוא שטוח וכוזב
ב. ולכן לא טענתי לסימטריה

להתעלם מזה שגם לישראל יש אחריות על מה שקורה כאן מאז 48' זו התממות מאד ביזארית בעיני. בתרפ"ט לא היתה ישראל כמדומני, ולכן שאלת המה דעתי על מעשי ישראל בתרפ"ט היא שאלה שאני לא יכול לענות עליה.
אתה יכול לטעון שהפלסטינים ככלל הם האחראים העיקריים של כל מה שקורה כאן ועדיין זה לא סותר את מה שחובה להבין, לישראל יש אחריות תורמת על כל מה שקורה כאן. האחוזים זה דיון אחר, אבל "אין אחריות" זה, איך אמרת? שטוח וכוזב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 30, 2023 7:50 pm 
Hall of Famer

ישראל עשתה טעויות. בטח עם הכוח שהיא נתנה לחמאס. ההתנתקות, אוסלו, וכן גם לפעמים יד קשה מדי במחסומים ויד קלה מדי עם הקיצוניים שבמתנחלים. אבל גם אם ישראל היתה עושה הכל מאה אחוז נכון, לא היה כאן שלום. בכלל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 30, 2023 7:55 pm 
Junior

ברור שיש לישראל אחריות ושגם נעשו משגים חמורים על ידי חלק ממנהיגיה לאורך הדורות (להשקפתי בעיקר על ציר בן גוריון המאוחר, דיין, פרס ונתניהו. כמובן שגם בגין לא תרם המון "עוד המון אלוני מורה" שלו והסטייה מתכנית אלון).

בתרפ"ט לא היתה ישראל, אבל בהחלט היה יישוב יהודי עם כוונה מוצהרת לבנות בית לאומי בשביל בני עמו הנרדפים. וכבר אז, כמו גם החל מקום המדינה והלאה, היה זה הצד היהודי שבחן מגוון רחב של אפשרויות לדו-קיום (לרבות האופציות שעל הקצה הימני-קיצוני בספקטרום של המגוון הזה, רובן הומניות ומוסריות בהרבה מהפתרון-בפועל שמרבית המנהיגים הפלסטינים דוגלים בו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 30, 2023 9:45 pm 
Sophomore

אני מסכים עם נורטון, גם אם היינו עושים הכל 100%, ואנחנו לא-לא הייתה מדינה פלסטינית. רובם ככולם לא האמת מאמינים בפתרון 2 המדינות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 30, 2023 10:09 pm 
Hall of Famer

בעצם, אבל, יש דבר אחד שאולי היה עושה שלום. ב 1967 היינו צריכים לשים ז**ין על העולם, לספח הכל, לטרנספר (שלא לומר לנכבה׳ ) את המאה או מאתיים או שלוש מאות אלף איש, שנדמה לנו שיהיה גורם מעכב או עוין, להשאיר את שאר ה, לא יודע, מיליון ערבים (ממה שראיתי, היו בערך מיליון ורבע ערבים בסך הכל בעזה + יהודה ושומרון בשנות השישים) בתור אזרחים שווי זכויות, ואני מניח שב 55 השנים שחלפו מאז רובם הגדול היו הופכים להיות בערך כמו ערביי ישראל היום. (שזה אמנם לא אידיאלי, אבל גם לא רע כל כך).
חבל מאד שזה לא קרה. אבל העולם לא נתן לזה לקרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 30, 2023 10:28 pm 
Junior

אין סיכוי. זו הטפה בחינוך, משהו דתי,בחלק מהמסגדים שלהם יש מטיפי טרור. מלמדים אותם חשבון עם חיבור וחיסור של יהודים שמתים. ירי קלאצ' ביסודי. תמיד יקומו שייחים ובתי ספר שיטיפו לטרור. גם ערביי מזרח ירושלים , אף שרבים אזרחים, קיימים תומכי חמאס ומחבלים הרבה יותר מערביי יפו וחיפה. תמיד יהיו כאלה שיטיפו לרעיון החמאסי

דומה למחשבה שטרנספר של 500 אלף (זרקתי מספר) ולא יהיו יותר יהודים שירצו לגור ביו"ש. זה משהו דתי, ולכן תמיד יקומו חדשים שיבינו או יורו להם כך את הדת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 30, 2023 10:56 pm 
Hall of Famer

זאת דעתך, ואני מכבד אותה.
המציאות (כלומר, ערביי ישראל) מספרים סיפור אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 30, 2023 11:13 pm 
Junior

אבל הוא אומר זו הטפה בחינוך.
החינוך שהילדים העזתים מקבל זהה לחינוך שערבים מקבלים כאן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 30, 2023 11:16 pm 
Hall of Famer

ברור שלא
השאלה היא מה היה קורה לו היה סיפוח ב 67

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 30, 2023 11:24 pm 
Senior

אם אנחנו חוזרים ל67 למה לספח? יכולנו להחזיר את השטחים מעמדת כח ולא מעמדת נחיתות כמו אחרי יום כיפור. הזהות הלאומית הפלסטינית עוד הייתה בחיתולים. אפשר היה להעביר את הבעיה הזו למצרים וירדן וכידוע לעולם לא אכפת כשאנשים הורגים אנשים באותו ״צבע״ שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 30, 2023 11:35 pm 
Hall of Famer

B.Grant44 כתב:
עמוס לב כתב:
אתה אומר שאם הפלסטינאים היו מתנהגים יפה, מוכנים להיות חוטבי עצים ושואבי מים למדינת ישראל ולהסכים להיות אנשים נטולי זכויות במדינת ישראל, אז לא היה סכסוך?

יפה שכתבת הודעה זאת בדיוק בכ"ט לנובמבר. עד כמה שידוע לי, תכנית החלוקה דיברה על שיתוף פעולה כלכלי בין המדינה היהודית והמדינה הערבית, ועל מיעוטים ערבים ויהודים בכל אחת משתי המדינות.

אני חושב שלא כל כך הבנת אותי. זאת הייתה תגובה ללאקיץ' שרשם שאם רק העזתים היו משקיעים את הכספים בביוב ולא במנהרות טרור אז לא היה פה סכסוך או משהו בסגנון. אני רק רציתי לציין שהחזון שלו לסוף הסכסוך זה ריבונות ישראלית על עזה והשטחים כשהפלסטינאים תושבים חסרי זכויות. ואז אולי זה יגרום לו לחשוב שיש גם לאנשים האלו יש שאיפות חוץ מטיילת יפה בחוף של עזה. וזה עוד לפני שמתעלמים מהתוכניות של ציבור מסויים במדינה שלנו עם דיעות מאות מסוימות על איך תיראה המדינה שלנו, ציבור שבשנים האחרונות צובר יותר ויותר עוצמה.
לא נכנסתי לתחילת הסכסוך או אפילו מי הצד הצודק (יותר?) בסכסוך.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 230  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: