אני לא מרבה "להחשף" ברשתות החברתיות, אבל תמיד הרגשתי בנוח פה בקהילה הזאת, בה אני חבר כבר 22 שנים
(מסתבר)
נקלעתי לצומת דרכים מבחינה תעסוקתית / מקצועית ובתזמון לא משהו בלשון המעטה. אשמח לעצה, כיוון, או כל דבר שיקדם אותי במציאת עבודה.
אמל"ק: מחפש להיכנס למשרה ראשונה של fullstack או frontend עם סטאק של JS, ריאקט, node.js וכו' במרכז או בצפון. או אולי משרת QA / אוטומציה (עם ניסיון של שנתיים) במקום טוב בו תהיה אפשרות להתקדם.
הייתי חנון מחשבים כבד (קייטנות תכנות כל קיץ מגיל 11 וכאלה), 15 יח' מחשבים בתיכון, מסלול של ממר"ם בצבא, אך אז נשאבתי חזק לכדורסל ולספורט (לסלניוז היה חלק גדול בזה, אז אולי מפה גם יגיע ה"תיקון"
).
אחרי הצבא כבר התחלתי ללמוד הנדסה ביו-רפואית, אבל במקביל גם לאמן חוגי כדורסל. דיי מהר העבודה עם הילדים והכדורסל הפכו לעיסוק העיקרי שלי ולמרכז חיי והחלטתי להתמקד בזה, עזבתי אחרי שנתיים את לימודי ההנדסה ועשיתי תואר ראשון בחינוך.
היה כיף ומספק, אך אחרי 15 שנה של אימון בכל הרמות ובכל הגילאים, כולל ניהול מקצועי וניהול מועדון, נהיה קשה לשלב עבודה שהיא בעיקר בשעות אחר-הצהריים וערב עם חיי המשפחה, ובעיקר עם שני ילדים קטנים. במקביל גם היה מעבר צפונה (יקנעם - טבעון).
אז לפני שנתיים החלטתי לחזור למקורות שלי ולעשות הסבה למתכנת. עשיתי קורס fullstack ובמקביל מצאתי דיי מהר עבודה בתור בודק תוכנה בסטארטאפ רפואי אבל במשרה שהיא מראש הייתה זמנית. את הקורס סיימתי בהצטיינות, ועבודה זמנית של 3 חודשים הפכה לכמעט שנתיים בהן צברתי ניסיון משמעותי בתוך חברת הייטק, גם אם לא ישירות בתור מתכנת.
ועכשיו העבודה הזמנית הסתיימה וכאמור בתזמון מאוד גרוע, כי המשבר בהייטק פלוס המלחמה הפכו את השוק למישהו במצב שלי לבלתי אפשרי כמעט.
כולם רוצים מפתחי תוכנה עם 3-4 שנות ניסיון ופחות מזה בכלל לא מתקשרים. לא מגיע בכלל לשלב של להראות שאני כן בא מהתחום ואני אוטודידקט ולומד מהר ויכול להשתלב בקלות בכל חברה תוך זמן קצר יחסית. שפות ופריימוורקים וכלים חדשים תמיד אפשר ללמוד, אבל גישה, יכולות של עבודת צוות, ניסיון כמנהל ובכלל פשוט להיות עובד טוב, זה דברים שקשה יותר לרכוש ולי באמת יש אותם.
מפחד שאני קצת מתפזר ואולי צריך להחליט אם אני הולך בכל הכוח על משרת מפתח (מה שמרגיש לעתים כמו מהלך חסר סיכוי), לחפש עוד משרה כבודק תוכנה כדי שלפחות תהיה פרנסה כלשהי וגם "להכניס את את הרגל בדלת", אפילו שאני באמת באמת נהנה לתכנת וגם דיי טוב בזה?
לחזור בכלל איכשהו לתחום הספורט???