סאבוניס כתב:
Att כתב:
די משוכנע שפרסטי לא יתקרב לפתרונות שאתם מציעים. פואטל שלא מסוגל לקלוע עונשין או מהשלוש?!
השם היחיד שנראה לי סביר הוא סיאקם אבל גם הוא לא שייך למה שהם מנסים לבנות.
באופן כללי, כשיש לך כל כך הרבה נכסים ביד, למה שתוסיף בינוניות? למה לא לשאוף למקסם את האפסייד שלך?
ולאיפה הם ממהרים? למה לשרוף נכסים על כלום?
הם יצברו ניסיון בפלייאוף כך או כך.
אם כבר, הקיבעון לתחושתי הוא שלכם לפי התבנית של כמות הכישרון שאתם מכירים מקבוצות אחרות.
לגבי האפסייד הנוכחי - זו שאלה טובה. בהחלט יכול להיות שכל מה שהם צריכים זה רק זמן ריצה ביחד, אבל מוקדם לדעת. יש גם סנריו פסימי שבו הם קבוצת סיבוב שני או גמר מערב לכל היותר.
לגבי שג"א כאופציה ראשונה או סופרסטאר - אולי. לא סגור על זה. הוא קרוב.
צ'אטוש וג'יי-דוב - אולי כוכבים ואולי לא.
אני מאמין בהם אבל מוקדם לדעת.
בוא נראה לגבי השאלות שלך:
"למה פולטל שלא קולע משלוש או מהעונשין?" כאמור, פולטל בהחלט לא הבחירה הראשונה שלי (או השנייה או השלישית). אבל הוא נותן לת'אנדר אלמנטים שמאוד חסרים להם כרגע -- קשיחות הגנתית ובעיקר ריבאונד. בהחלט אפשר יותר טוב (כאמור, טרנר, אלן, קלקסטון, דורן, וויליאמס, קסלר, ועוד). ועדיין, זה שדרוג משמעותי על מה שיש להם כרגע, בין אם הוא עולה בחמישייה או מהספסל בהתאם להרכבים שממול (למשל מול מינסוטה).
"למה לא לשאוף למקסם את האפסייד?" נדמה לי שעניתי על זה. כמובן שכל קבוצה רוצה למקסם את האפסייד אם יוצא לה. גם דנבר שרק זכתה באליפות הייתה שמחה להוסיף איזה רוקי שיהיה כוכב עתידי אם היא יכולה. אבל זה כמו להגיד שעדיף להיות עשיר ובריא מעני וחולה. איך מגיעים לשם זה שאלה אחרת. ובינתיים, בעולם האמיתי, יש תקרת משכורות שצריך לחשוב עליה (כאמור, אם ג'יי דאב וצ'ט מתפתחים כצפוי, זה הולך להיות די צפוף בעוד שלוש שנים אפילו אם מעבירים את גידי). ויש גם כימיה קבוצתית, חלוקת תפקידים בין כוכבים לשחקנים משלימים, וכו'.
"לאיפה הם ממהרים?" גם על זה עניתי. יש לך כבר סופרסטאר (עוד על זה בהמשך) שחיכה בסבלנות שלוש שנים לקבוצה שתיבנה לידו. עכשיו מצאת גם שותפים טובים לדרך, לפחות שניים ואולי יותר. ההיסטוריה מלמדת שכשקבוצות לא הולכות אול-אין מסביב לסופרסטארים מתחילים להיות להם קוצים (אפילו ליאניס עם האופי הנפלא). שיי אחלה חבר לקבוצה שאומר את כל הדברים הנכונים ולא נראה שהוא רוצה לעבור למקום אחר. אבל אם אתה במקום כמו אוקלהומה, הדבר האחרון שאתה רוצה הוא למתוח את החבל (גם עם דוראנט היה נראה שלא תיגמר לו אף פעם הסבלנות). וכאמור, גם שחקנים שמשחקים מחוץ לעמדה הטבעית שלהם (ג'יי דאב ובמידה מסויימת גם צ'ט כרגע) ושומרים כל ערב על שחקנים גדולים וכבדים יותר. בהחלט יכול להיות שזה מגביר סיכון לפציעה (אני לא מומחה לעניין) ובכל מקרה יכול להיות די מתסכל.
"למה לשרוף נכסים על כלום?" כאמור, בעיני זה ממש לא על כלום. ריבאונד וקשיחות בצבע זה מה שאו קיי סי צריכים והם צריכים את זה עכשיו, לא בעוד חמש שנים. ברור שצריך לנסות להביא את הכי טוב שאפשר. אבל לחכות חמש שנים כדי שאולי תצליח (ואולי לא) לדוג בדראפט מבחירות סוף לוטרי איזה דורן או קסלר, ואז תחכה עד שיתפתחו לשחקני ליגה משמעותיים נראה לי טקטיקה גרועה. מעבר לזה, זה לא סוד שלאו קיי סי יש יותר מדי בחירות דראפט. שזה למעשה אמירה לא נכונה. לא באמת אפשר שיהיו לך יותר מדי בחירות כי תמיד אפשר להשתמש בהן להחליף נכסים עם אחרים או מקסימום לקנות בחירה בשנה מאוחרת יותר. מה שכן נכון הוא שאין להם מספיק מקום בסגל לבחור שלוש בחירות סיבוב ראשון (ועוד כמה סיבוב שני) כל שנה. אז צריך לעשות מה שנקרא "קונסולידיישן" לפני שמגיעים ללילה של הדראפט ומתחיל לחץ להעביר בחירות במחיר נמוך כדי לא להיתקע עם יותר מדי שחקנים שאתה לא יכול לפתח. והדרך הכי טובה לעשות את זה היא להשתמש בבחירות ובשחקנים שאתה לא צריך (כמו פוקו, מאן, ואולי גם דיינג שאני לא מחזיק ממנו) ולהביא שחקנים שיכולים לתרום לך בעופן מיידי כשאתה כבר קבוצה טובה, על סף קונטנדרית.
"שיי סופרסטאר/אופציה ראשונה של קבוצה?" נראה לי מוזר להטיל בזה ספק בשלב הזה. יש מצב שהוא כבר בין חמשת השחקנים הטובים בליגה. ואם לא, אז בטח בין העשרה הכי טובים. האם זה מספיק להוביל קבוצה לאליפות? מי יודע? אבל אם זה המבחן שבלעדיו צריך לחפש סופרסטאר אחר, אז זה נראה לי רף גבוה מדי, בטח לקבוצה כמו אוקלהומה, שלא יכולה למשוך כוכבים כמו לברון בשוק החפשי. מה הסיכוי שתבחר שחקן יותר טוב משיי בדראפט גם עם שלוש הזדמנויות בכל דראפט (שלא סביר שיהיו בחירות טופ לוטרי)? הרי גם דוראנט וווסטברוק בשיאם לא הצליחו להוביל את או קיי סי לאליפות. אז לא היה צריך לבנות סביבם את הקבוצה הכי טובה שאפשר כשהגיעו לשיאם? בעיני מבחן טוב יותר הוא האם הם יכולים להיות קונטנדרים. וזה לדעתי בהחלט אפשרי עם שיי, צ'ט וג'יי דאב כשיהיו בשיאם, פלוס חיזוקים נכונים. משם זה כבר הרבה עניין של מזל, חיבור קבוצתי, היעדר פציעות, וכמובן גם איך הקונטנדריות האחרות נראות.
לחכות חמש שנים... טוב שלא הגזמת.
רק ב2-3 דראפטים הקודמים, הם דילגו שלא בחינניות על שנגון, דורן ולייבלי.
את הסנטר שאתה מדבר עליו אפשר להשיג "תמיד". גם בקיץ או בטרייד דדליין הבא.
זה לא מצרך נדיר או יקר במיוחד.
ל-OKC יש אפשרות להשיג שחקן טוב ממש. יש לה את הנכסים לכך.
היא לא צריכה להכיל שחקן בינוני שיקנה לה קצת קשיחות כדי שיהיה לה אפשרות לעבור סיבוב העונה.
הם צריכים ויכולים לחשוב יותר בגדול.
כדי להשיג שחקן כזה, כדאי לך לא לזרוק נכסים סתם כך, גם אם נדמה לך שיש המון מהם.
אם לא מתנהלים איתם נכון, הם נוטים להיגמר במהירות.
החבל שאתה מותח עם שג"א הוא דמיוני לחלוטין.
אין שום סיבה לקבל החלטות בלחץ כרגע אם הלחץ לא קיים.
בסוף, אתה צריך לעבור קבוצות ברמה של דנבר או הלייקרס או דאלאס של לוקה.
זו לא משימה פשוטה. מלבד סיאקם, לא עלה כאן אף שם שיכול לעזור להם לעשות שינוי משמעותי ברמות האלו.