סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 12:21 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 230  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' דצמבר 14, 2023 5:49 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אבו מרזוק מ2006 לפחות מדבר על הכרה במדינת ישראל. איזה אש ליחכה אותו אז?

בכל מקרה נזכרתי בך, ראי, כשצה"ל כבר מיישם זמן-מה את הפתרון הבלתי-אפשרי לדעתך של הצפת מנהרות במי ים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 15, 2023 9:41 pm 
Junior

דיווח על כך שצה"ל הרג בשוגג 3 חטופים.
אני זוכר שראיתי נתון לפני כמה ימים שכ-20% מהאבידות בקרב כוחותינו הן מדו"צ או תקלות.
בגלל שביבי כל כך הוזיל את הדבר הזה שנקרא - "נאום דרמטי" או "מסע"ת דרמטית", אז אנחנו כבר לגמרי קהים לדברים האלה. מעניין אם היה נרשם פה חילוץ מוצלח של חטופים, אז גם הוא היה שולח את דובר צה"ל להודיע הודעה כזו בערב שישי לבד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 15, 2023 10:49 pm 
Sophomore

הידיעה הזו פשוט הכניסה אותי לדיכאון. טרגדיה עצומה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 16, 2023 1:27 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
Hacohen כתב:

בכל מקרה נזכרתי בך, ראי, כשצה"ל כבר מיישם זמן-מה את הפתרון הבלתי-אפשרי לדעתך של הצפת מנהרות במי ים.

את מי זה מעניין מה הוא אומר? מעניין מה הארגון שלו עושה, גם אחרי 2006.
לא מעניין מה הוא אומר בימים רגילים, ועוד יותר לא מעניין מה הוא אומר תחת לחץ של אש (אם כי לא אישית כלפיו).

ולגבי המנהרות, "מיישם כבר זמן מה" זו מילה גדולה. היה פיילוט על מנהרות קרוב לחוף ולאתר המשאבות, ויכול להיות שהן אפילו מנהרות תרגול.
בוא נראה שפיילוט שנוסה על מנהרות קרוב לחוף ולמשאבות ייפרש על כל הרצועה, עם כל מה שכרוך בכך - צנרת ותחנות משנה על כל הרצועה, עם תחזוקה שוטפת ואבטחה שוטפת על כל השטח. משהו שבאמת יכול לעשות אימפקט, בהנחה (המופרכת לדעתי) שהוא ימומש בכלל בסדר הגודל הדרוש ושהוא ישים לוגיסטית.
דבר איתי כשזה יקרה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ש' דצמבר 16, 2023 1:31 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 16, 2023 1:28 am 
Hall of Famer

Lakic כתב:
אני זוכר שראיתי נתון לפני כמה ימים שכ-20% מהאבידות בקרב כוחותינו הן מדו"צ או תקלות.
בגלל שביבי כל כך הוזיל את הדבר הזה שנקרא - "נאום דרמטי" או "מסע"ת דרמטית", אז אנחנו כבר לגמרי קהים לדברים האלה. מעניין אם היה נרשם פה חילוץ מוצלח של חטופים, אז גם הוא היה שולח את דובר צה"ל להודיע הודעה כזו בערב שישי לבד.

מעניין מה הנסיבות המדוייקות של המקרה הזה, מקווה ומחכה שהן יפורסמו.
מה הם עשו שהחשיד אותם בעיני החיילים, אם בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 16, 2023 1:33 am 
Hall of Famer

בינתיים התפתחות דרמטית בעניין החותים.
אחרי 3-4 תקריות של ספינות שהותקפו או נחטפו רק היום, כמה חברות ענק גלובליות להובלה ימית - ובראשן הגדולה ביותר, מארסק - הודיעו על הפסקה גורפת של תנועת ספינותיהן בים האדום.
מבחינתנו זה טוב מאד. עכשיו זו באמת לא רק בעייה שלנו, זו בעייה עולמית. לא תהייה ברירה לעולם להתערב עכשיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 16, 2023 2:43 pm 
Senior

ראי שעל הקיר כתב:
Lakic כתב:

מעניין מה הנסיבות המדוייקות של המקרה הזה, מקווה ומחכה שהן יפורסמו.
מה הם עשו שהחשיד אותם בעיני החיילים, אם בכלל.

עולה כי קלע בכוח שהיה בתוך מבנה זיהה אתמול סמוך לשעה 10:00, באור יום ובראות טובה, את שלושת החטופים כחשודים, הגם שלא היו חמושים כלל.
הם צעדו ללא חולצה עליהם, ברחובות השכונה, כמה עשרות מטרים מהמבנה בו שהו החיילים. אחד החטופים החזיק דגל לבן ובכל זאת הקלע ירה לעברם אש מדויקת. הוא פגע בשניים מהם באמצעות כוונת הטריג'יקון שלו, שמגדילה פי ארבעה את מה שהעין רואה. חטוף שלישי הספיק לרוץ למבנה סמוך. מיד לאחר הירי הלוחם-קלע צעק "מחבלים". במבנה של הכוח היה גם מפקד הגדוד, קצין בדרגת סגן אלוף, שחדל את הירי כי החליט לצאת להסתערות לעבר המבנה אליו ברח החטוף השלישי, שעדיין היה בחזקת חשוד.
הכוח בפיקוד המג"ד הגיע למבנה בו הסתתר החשוד-חטוף השלישי, וממרחק של כמה עשרות מטרים שמעו הלוחמים מהמבנה צעקות בעברית "הצילו". למרות זאת, החליט הכוח להסתער לעבר המבנה, לצעוק לאדם שבתוכו לצאת וכאשר הוא יצא מגרם המדרגות, לפחות לוחם אחד בכוח ירה לעברו אש קטלנית מטווח קרוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 16, 2023 2:45 pm 
Junior

לפני ההודעה הזו צריכה להיות אזהרת טריגר עצבות.
עצוב כל כך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 16, 2023 3:11 pm 
Sophomore

מה הולך בצבא לעזאזל. עוד מחדל זועק לשמיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 16, 2023 3:31 pm 
Hall of Famer

"מה הולך בצבא". הצבא שכבר שנים ארוכות מחסל חפים מפשע מסוג ערבי ומשקר שאלה "מחבלים", פשוט הגיע לשלב שבו מחסלים כל מה שזז ואומרים "זה מחבלים".

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 16, 2023 3:35 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
Hacohen כתב:

לא מעניין מה הוא אומר בימים רגילים, ועוד יותר לא מעניין מה הוא אומר תחת לחץ של אש (אם כי לא אישית כלפיו).

ולגבי המנהרות, "מיישם כבר זמן מה" זו מילה גדולה. היה פיילוט על מנהרות קרוב לחוף ולאתר המשאבות, ויכול להיות שהן אפילו מנהרות תרגול.
בוא נראה שפיילוט שנוסה על מנהרות קרוב לחוף ולמשאבות ייפרש על כל הרצועה, עם כל מה שכרוך בכך - צנרת ותחנות משנה על כל הרצועה, עם תחזוקה שוטפת ואבטחה שוטפת על כל השטח. משהו שבאמת יכול לעשות אימפקט, בהנחה (המופרכת לדעתי) שהוא ימומש בכלל בסדר הגודל הדרוש ושהוא ישים לוגיסטית.
דבר איתי כשזה יקרה.

1. ברור שמעניין מה שהוא אומר, אם תפישת המציאות שלך מפותחת מרמת תלמיד בבית ספר יסודי. העולם אינו שחור-לבן, על אף האינפנטיליזציה הנרחבת של הציבור הישראלי.

2. על פי מה שפורסם, ישראל משתמשת כרגע בשבע משאבות וכן, זה סוג של בדיקה ראשונית. אז מה? מי אמר, אלא אם הוא תופש את העולם בצורה אינפנטילית של "הכל או כלום", שזה צריך להיות הפתרון היחיד והמושלם? אתה פשוט אמרת שזה בלתי אפשרי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 16, 2023 4:11 pm 
Junior

לא מצליח להבין - הצבא משחרר תמונות של עשרות (מאות במצטבר) של מחבלים שנכנעו ולא ירו בהם. את חלקם גם צילמו לוקחים את הנשק שהיה להם ומניחים בצד במערום. אז למה כאן כן ירו. היו ללא חולצות (אין מטען), אחד מהם הרים דגל לבן, אין נשק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 16, 2023 4:23 pm 
Hall of Famer

רמז: "המחבלים" שהוצגו לראווה לא היו מחבלים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 16, 2023 4:50 pm 
Sophomore

תמיד היו הפרות של הוראות של הצבא לגבי היחס לאזרחים ושבויים. אבל לפני כשלושים שנה או יותר הצבא חקר והעניש הפרות כאלה. עם השנים המצב התדרדר. הפסיקו לחקור, קיבלו את גרסת החיילים אוטומאטית, דובר צה"ל שיקר, וכשבכול זאת נחשפה האמת נתנו עונשים מגוכחים. לא פלא שיד החיילים קלה על ההדק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 16, 2023 5:47 pm 
Sophomore

שני הסנט שלי.

המחבלים והאזרחים שנכנעים עושים זאת אחרי שמכתרים בניין או קומפלקס וקוראים להם להיכנע מסודר.

במקרה הזה, שלושת הגברים התקדמו בשטח בלי קריאה כזו, אאוט אןף דה בלו.
אני חושב שצה"ל, או לפחות חלק גדול מהכוחות בשטח, פשוט לא היו מוכנים לתרחיש בו חטופים משתחררים עצמית ומתקדמים אליהם.
מכיוון שכך, ומדובר בשטח מלחמה, הם ירו על מנת להרוג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 16, 2023 6:39 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
Hacohen כתב:

דבר איתי כשזה יקרה.

1. ברור שמעניין מה שהוא אומר, אם תפישת המציאות שלך מפותחת מרמת תלמיד בבית ספר יסודי. העולם אינו שחור-לבן, על אף האינפנטיליזציה הנרחבת של הציבור הישראלי.

2. על פי מה שפורסם, ישראל משתמשת כרגע בשבע משאבות וכן, זה סוג של בדיקה ראשונית. אז מה? מי אמר, אלא אם הוא תופש את העולם בצורה אינפנטילית של "הכל או כלום", שזה צריך להיות הפתרון היחיד והמושלם? אתה פשוט אמרת שזה בלתי אפשרי.

1. לא באמת מעניין, הוא אמר את זה אז וחזר בו, אמר את זה גם עכשיו ולקח מהר בחזרה, אני מניח שאתה מתוחכם מעבר לגן חובה וקלטת את זה. מאז שאמר את זה בפעם הראשונה הארגון שהוא מנהל גם עשה כמה דברים, אז תרשה לי לקחת את דבריו עם גרגיר גדול של מונוסודיום גלוטומט, ואני עדין פה. אני לא מאמין למילה שלו (וממילא הוא חזר בו) וזה לא באמת מעניין.

2. אני פשוט אמרתי שזה בלתי אפשרי בתור פתרון לבעיית המנהרות ואפילו לא קרוב לזה, אפילו לא פתרון חלקי. הוא יכול לפתור מנהרה וחצי קרוב לחוף ולמקום שבו מיקמת את המשאבות, זה לא ידגדג אפילו את אפס קצהו של המערכת והחשיבות האסטרטגית שלו תהייה אפסית וזניחה, חסר טעם לחלוטין.
כדי שזה יהיה פתרון אמיתי ואפילו חלקי, צריך את כל מה שאמרתי - צנרת על כל הרצועה, תחנות משנה, תחזוקה שוטפת על כל הרצועה, ואבטחה על כל הרצועה (כי המערכת הזו תהייה מטרה לחבלות). זה לא ישים ולא יקרה.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ש' דצמבר 16, 2023 6:54 pm, נערך 3 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 16, 2023 6:43 pm 
Hall of Famer

materna כתב:
שני הסנט שלי.

המחבלים והאזרחים שנכנעים עושים זאת אחרי שמכתרים בניין או קומפלקס וקוראים להם להיכנע מסודר.

במקרה הזה, שלושת הגברים התקדמו בשטח בלי קריאה כזו, אאוט אןף דה בלו.
אני חושב שצה"ל, או לפחות חלק גדול מהכוחות בשטח, פשוט לא היו מוכנים לתרחיש בו חטופים משתחררים עצמית ומתקדמים אליהם.
מכיוון שכך, ומדובר בשטח מלחמה, הם ירו על מנת להרוג.

די נו. יוצאים שלושה אנשים, אחרי שפשטו את הבגדים, עם ידיים מורמות ודגל לבן, צועקים הצילו בעברית, רחוקים מהכוח. מה עוד הם צריכים לעשות כדי להינצל?
ומה זה לא היו מוכנים? לא מפמפמים לנו כל הזמן שהלחץ הצבאי יכול ליצור בדיוק מצבים כאלה? וזה לא שזה לא קרה כבר, אחד החטופים ששוחרר בעיסקאות ברח מהשבי והסתובב ברחובות מספר ימים לפני שנתפס שוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 16, 2023 6:52 pm 
Hall of Famer

אני מניח שמה שעבר להם בראש זה מלכודות שחמאס טומן להם בשטח ע"י שליחת אנשים לא חמושים לשטחי מארב וכאלה, היו ניסיונות כאלה שם.
בתוספת העובדה שזה האזור המלחמתי ביותר כרגע והאבידות שהיו שם השבוע, וקיבלנו את האירוע הזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 16, 2023 6:56 pm 
Hall of Famer

מה זה השטויות האלה. אם אתה חושש ממארב ולא רוצה להתקרב אליהם, קרא אליהם להתקרב אליך. כמובן באיטיות, עם ידיים מורמות, ונשקים מכוונים אליהם.
ראינו כולנו בימים האחרונים סרטונים של צה"ל מנהל אירועים של כניעה של 50-100 אנשים באמצע אזור לחימה. אז לנהל אירוע של שלושה אנשים זה כבר מסובך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 16, 2023 7:27 pm 
Sophomore

מה שראי אמר.
מכל הזוועות שקרו בחודשיים האחרונים, זאת הידיעה שהכי שברה אותי. שהפכנו להיות מפלצות כמוהם. הלב נשבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 16, 2023 7:38 pm 
Hall of Famer

itay2 כתב:
מה שראי אמר.
מכל הזוועות שקרו בחודשיים האחרונים, זאת הידיעה שהכי שברה אותי. שהפכנו להיות מפלצות כמוהם. הלב נשבר.

כשנבצע 7 באוקטובר שם תוכל להגיד שנהיית כמותם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 16, 2023 7:39 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
מה זה השטויות האלה. אם אתה חושש ממארב ולא רוצה להתקרב אליהם, קרא אליהם להתקרב אליך. כמובן באיטיות, עם ידיים מורמות, ונשקים מכוונים אליהם.
ראינו כולנו בימים האחרונים סרטונים של צה"ל מנהל אירועים של כניעה של 50-100 אנשים באמצע אזור לחימה. אז לנהל אירוע של שלושה אנשים זה כבר מסובך?

אני לא טוען שהם תפקדו נכון. אני טוען שייתכן מאוד וזה מה שעבר לחלקם בראש כשהם במקום ובסיטואציה המקוללים האלה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 16, 2023 7:45 pm 
Hall of Famer

בינתיים יצאה ידיעה שחמאס דוחה את הרעיון של הפסקת אש זמנית לחילופי שבויים וחטופים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 16, 2023 8:07 pm 
Sophomore

אורן, אתה צודק. חוזר בי. נכתב מתוך אמוציות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 16, 2023 8:17 pm 
Hall of Famer

איש מיל' נהרג מפגיעת כטב"מ בצפון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 230  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 82 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: