סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 12:29 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 230  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' דצמבר 16, 2023 9:17 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ה7 באוקטובר היה מפגן מזעזע של אכזריות ברוטלית מהסוג הגרוע ביותר, אבל מי שחי בסרט שישראל נמצאת באיזשהי עליונות מוסרית בעניין של טבח חפים מפשע בסכסוך הישראלי-פלסטיני, אולי כדאי שיתחבר למציאות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 16, 2023 11:30 pm 
Sophomore

אני חושב שכדאי שתצא מהסרט שאתה חי בו. יש הבדל בין הרג מכוון לאוכלוסייה מתוך אידיאולוגיה, לבין הרג בשגגה, שלא כחלק ממתודה או במקרים קיצוניים של גורמים קיצוניים שהממשל והגופים מתנגד להם ומתחקר אותם וגם מעניש עליהם. ראה ערך אליאור עזריה שנשפט ונענש.
בטוח שיקרו טעויות כשאר נלחמים במתבגרים ונערים שזורקים עליך מטעני חבלה. ודינם למות, לא פחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 17, 2023 12:08 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
יש לי תחושה, מודה שזה רק ממעקב אחרי דיווחי טלגרם וטוויטר, שנפח התקיפות של חיל האוויר ברצועה ירד באופן דרסטי.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 17, 2023 10:18 am 
Hall of Famer

הרמטכל האמריקני יגיע מחר לישראל ויציגו לו את הלו'ז שנקבע עם ביידן וסאליבן.מלחמה בעצימות גבוהה עד סוף ינואר ומתחילת פברואר עוברים ללחימה או מלחמה בעצימות נמוכה ברצועה שתימשך חודשים על פי מה שנקבע כאמור עם ארה'ב...

https://mobile.mako.co.il/news-military ... c81027.htm

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 17, 2023 10:34 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
יש לי תחושה, מודה שזה רק ממעקב אחרי דיווחי טלגרם וטוויטר, שנפח התקיפות של חיל האוויר ברצועה ירד באופן דרסטי.

לפחות למיטב הבנתי, ככל שהתמרון היבשתי משמעותי יותר (גם מבחינת נפח וגם מבחינת מהירות ההתקדמות), כך נזהרים יותר עם הפצצות גדולות מהאוויר של מטוסי קרב כדי למנוע נפגעים מדו"צ, ומתמקדים בעיקר בסיוע קרוב ומדויק יותר של מסק"רים וכטמ"מים.

לגבי סיפור החטופים שנהרגו ע"י צה"ל, זה באמת אחד המזעזעים כי ככל שמתבררים הפרטים, נהיה יותר ויותר ברור שקונספצית ה-"אין בלתי מעורבים בעזה" מחלחלת עמוק אל החיילים שבשטח והיד על ההדק מאוד מאוד קלה, הרבה יותר קלה ממה שאמורה להיות. מורשת בן-גביר ואלאור אזריה על מלא. עצם העובדה שהסיבה היחידה שהלכו לבדוק את הגופות הייתה שאחד מהם היה מאוד בהיר רק משאירה את התהיה האם לא היו עוד חטופים שחוסלו ע"י צה"ל ואף אחד לא יודע ולא ידע.

נערך לאחרונה על ידי rony בתאריך א' דצמבר 17, 2023 11:04 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 17, 2023 10:37 am 
Hall of Famer

אבו שוקרי כתב:
אני חושב שכדאי שתצא מהסרט שאתה חי בו. יש הבדל בין הרג מכוון לאוכלוסייה מתוך אידיאולוגיה, לבין הרג בשגגה, שלא כחלק ממתודה או במקרים קיצוניים של גורמים קיצוניים שהממשל והגופים מתנגד להם ומתחקר אותם וגם מעניש עליהם. ראה ערך אליאור עזריה שנשפט ונענש.
בטוח שיקרו טעויות כשאר נלחמים במתבגרים ונערים שזורקים עליך מטעני חבלה. ודינם למות, לא פחות.

מקרה אלאור אזריה היה ביזיון שבעיני גם זרע את הזרעים למקרים האחרונים. נכון שאזריה נשפט, אבל הוא הפך לגיבור בעיני חלקים לא קטנים של העם וזכה לתמיכת פוליטיקאים בולטים. גם העונש שהוטל עליו בעיני היה מגוחך בהשוואה למה שהוא ביצע. בעיני הוא ביצע רצח בשבוי. הוא היה צריך לשבת בכלא לשנים ארוכות. בפועל הוא שוחרר אחרי תשעה חודשים.
והמקרים שקרו לאחרונה מעלים תהיות כמה מקרים שבהם היו מעורבים מחבלים או פלשתינאים חפים מפשע שלא צולמו או פורסמו הסתיימו בצורה דומה לסיום של שני המקרים הטראגיים האחרונים והמקרה של הנער שעל הרצף שחוסל. הייתי רוצה להאמין שמדובר במקרים בודדים ולא משקפים התנהלות שגרתית, אבל אני חושב שבהחלט ניתן להניח שהמקרים האלו הם לא המקרים היחידים שקרו בשנים האחרונות שבהם חיילי צה"ל ירו באנשים שנכנעו ולא נשקפה סכנה לחיים מהם.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 17, 2023 11:35 am 
Sophomore

תשעה חודשים זה לא מעט, יחסית לרף הענישה בארץ לצערי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 17, 2023 11:38 am 
Hall of Famer

זה מעט מאד לרוצח שהלך וירה במישהו חסר הגנה, גם אם הוא היה מחבל.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 17, 2023 11:44 am 
Sophomore

ראי, לא צריך טלגרם וכו'. אני כבר תקופה ארוכה שבקושי שומע מטוסים, ואני גר באיזור שבתקופת הפצצות שמעתי אינספור הזנקות מטוסי קרב.

האם הגיע לאלאור עזריה זמן רב יותר? לדעתי כן. לא נשקפה לדעתי סכנה של הפעלת מטען כמו שהבנתי שנטען וחוץ מהריגת שבוי, יש גם את העניין של הפרת פקודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 17, 2023 11:51 am 
Junior

אבו שוקרי כתב:
ראי, לא צריך טלגרם וכו'. אני כבר תקופה ארוכה שבקושי שומע מטוסים, ואני גר באיזור שבתקופת הפצצות שמעתי אינספור הזנקות מטוסי קרב.

האם הגיע לאלאור עזריה זמן רב יותר? לדעתי כן. לא נשקפה לדעתי סכנה של הפעלת מטען כמו שהבנתי שנטען וחוץ מהריגת שבוי, יש גם את העניין של הפרת פקודה.

הפרת פקודה? כמה כבר מקבלים על זה? ריתוק ל-28 ימים בבסיס?
הסיבה שהוא קיבל כזה עונש היא כי עמוק בלב לאף אחד לא אכפת מחיים של מחבל, וטוב שכך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 17, 2023 11:58 am 
Hall of Famer

על ה"טוב שכך" נהרגו יובל קסטלמן, יותם חיים, אלון שמריז וסאמר טלאלקה

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 17, 2023 12:01 pm 
Junior

עמוס לב כתב:

נחכה קצת למסקנות התחקיר. לא יודע בדיוק מה הלך בעזה אבל על פניו המצב שונה למדי, ובמקרה של אלאור אזריה היה ברור שהירי מבוצע במחבל. חוץ מזה, אני לא שופט את החיילים היורים, הם לא פועלים בזירה סטרילית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 17, 2023 12:04 pm 
Sophomore

גם אם לא אכפת לך שיחוסלו מחבלים וגם לא אכפת לך שיחוסלו חפים מפשע יש בעיות קשות עם שני המצבים. בשני המקרים מדובר בהפרת משמעת, צבא חסר משמעת זו בעיה רצינית. במקרה הראשון מדובר בחיסול מקורות מודיעין, זה עולה בחיי אדם. במקרה השני הדבר מוביל ללחץ בינלאומי שמונע הישגים,זה במיוחד בולט במקרים שהצבא פוגע בילדים, עיתונאים, ואזרחים זרים. בקיצור איזהו גיבור השומר על יצרו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 17, 2023 12:11 pm 
Junior

צבא חסר משמעת זו בעיה, אבל בשביל זה לא צריך לכלוא אותו לשנים רבות כמו שעמוס פילל. אני גם לא יודע איזה מידע מודיעיני איכותי אפשר להוציא ממישהו שהלך לבצע פיגוע יחיד עם סכין.

והלחץ הבינלאומי מגיע כך או כך, כפי שכולנו רואים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 17, 2023 12:24 pm 
Hall of Famer

זה שאתה לא יודע לא אומר שאי אפשר ושזה לא קורה.

ובכל מקרה, גם אם במקרה אלאור אזריה כן היה מדובר במחבל, זו עדיין לא סיבה שלא לכלוא אותו להרבה זמן, גם כי היו כבר מספיק מקרים שבהם חייל היה בטוח במיליון אחוז שזה מחבל ובסוף זה לא היה מחבל, וגם כי חייל הוא אף פעם לא קטגור, לא שופט ובטח שלא תליין, ואוי ואבוי לנו אם החיילים שלנו יהפכו להיות שופטים ותליינים.

ולגבי הלחץ הבינלאומי, זה שהוא מגיע זה ברור, אבל כרגע הוא רחוק מאוד ממקום שבו ארה"ב שמה לך תמרור עצור לכל הפעולה הקרקעית, אבל ככל שיהרגו יותר אזרחים, התמרור עצור הזה הולך ומתקרב מהר מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 17, 2023 12:35 pm 
Sophomore

לגבי משמעת חייבים לשלוח מסרים ברורים וחזקים. בשלושים שנה האחרונות המסרים היו: לא נורא, טועים טעות טעינו.
לגבי לחץ בינלאומי אתה פשוט מסרב לראות את מה שקורה מול עיניך. ישראל התחילה עם תמיכה מדהימה ביחוד של מנהיגי מדינות מערביות כמו ביידן, אבל התמיכה הזאת הולכת ונשחקת חלק בגלל אירועים לא מחויביי המציאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 17, 2023 12:48 pm 
Hall of Famer

ושלא יהיה לא ברור. לא אכפת לי מחיים של מחבל ואני חושב שבכל היתקלות עם מחבל התוצאה הרצויה צריכה להיות סיום אירוע עם גופת מחבל, אבל וזה אבל גדול, כל עוד הוא מהווה סכנה. ברגע שניטרלת אותו ולא הרגת אותו, אין לשום חייל צה"ל זכות לבצע משפט מוות. מכאן שמערכת אכיפת החוק תטפל במחבל.
למרות שלא אכפת לי מחיים של מחבל, מאד אכפת מהתנהלות חיילי צה"ל ובכך שההתנהלות לא חורגת מפקודות הצבא ומגבולות המוסר, כפי שצה"ל מגדיר.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 17, 2023 1:04 pm 
Junior

Ketchup כתב:
לגבי משמעת חייבים לשלוח מסרים ברורים וחזקים. בשלושים שנה האחרונות המסרים היו: לא נורא, טועים טעות טעינו.
לגבי לחץ בינלאומי אתה פשוט מסרב לראות את מה שקורה מול עיניך. ישראל התחילה עם תמיכה מדהימה ביחוד של מנהיגי מדינות מערביות כמו ביידן, אבל התמיכה הזאת הולכת ונשחקת חלק בגלל אירועים לא מחויביי המציאות.

כמו מה בדיוק? איך אפשר בדיוק להילחם בתנאים שנוצרו בעזה בלי לגבות מחיר (בלי כוונה) גם מחפים מפשע? מה אנחנו עושים שמדינות אחרות לא היו עושות בדיוק אם לא באופן קשה יותר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 17, 2023 1:30 pm 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
עמוס לב כתב:

נחכה קצת למסקנות התחקיר. לא יודע בדיוק מה הלך בעזה אבל על פניו המצב שונה למדי, ובמקרה של אלאור אזריה היה ברור שהירי מבוצע במחבל. חוץ מזה, אני לא שופט את החיילים היורים, הם לא פועלים בזירה סטרילית.

קראת את מה שפורסם מהתחקיר הראשוני?
רבאק, מה סטרילי מה. אני מבין שהתנאים לא אידאלים בזירה באופן כללי, אבל אני לא יודע מה עוד החטופים היו צריכים לעשות כדי להינצל בלי שיירו בהם. זה היה הסנריו הכי מובהק שתקבל, בטח בתנאים של עזה, ואם במקרה הזה יורים בכל מה שזז - אז אין שום סיכוי וגם לא שום רצון להציל חטופים. דינם מוות וגורלם נחרץ.

וכן, גם אני חושב שגם שלושת אלה (בהנחה שהתחקיר הראשוני נכון) ועוד יותר כך מקרה קסטלמן הם המורשת של דוקטרינת אלאור אזריה. אתה בעדה? תקבל עוד הרבה כאלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 17, 2023 1:41 pm 
Junior

זה כן אני כתב:
צבא חסר משמעת זו בעיה, אבל בשביל זה לא צריך לכלוא אותו לשנים רבות כמו שעמוס פילל. אני גם לא יודע איזה מידע מודיעיני איכותי אפשר להוציא ממישהו שהלך לבצע פיגוע יחיד עם סכין.

והלחץ הבינלאומי מגיע כך או כך, כפי שכולנו רואים.

נראה לי שרוני התכוון למחבלי חמאס כמקורות מודיעיניים, כאן ועכשיו בזמן הלחימה בעזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 17, 2023 1:52 pm 
Junior

זה כן אני כתב:

העניין הוא לא שמקרה אלאור אזריה היה מסוג אחד, ושמקרי הריגת יובל דורון קסטלמן ושלושת החטופים היו מקרים מסוגים אחרים.
העניין הוא שפרשת אזריה שימשה ככר פורה לקמפיין הימין הפופליסטי נגד הוראות הפתיחה באש של צה"ל. כנ"ל לגבי נסיבות מותו של סמ"ר בראל חדריה-שמואלי ז"ל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 17, 2023 2:08 pm 
Sophomore

זה כן אני, אפשר להוציא מידע מודיעיני גם מאזרחים שלא מעורבים אל אחת כמה וכמה מטרוריסטים (ובעזה לא מדובר בנושאי סכין).
ישראל לא נשפטת לפי הסטנדרטים שמדינות אחרות נשפטות. זה לא הוגן וזה מרגיז, אבל זו המציאות. ישראל גם תלויה בשאר העולם, ביחוד ארה"ב. זה לא הוגן וזה מרגיז, אבל זו המציאות. איני יודע כמה פחות אזרחים יכלו לההרג אם צה"ל היה יותר זהיר בהפצצות, אבל נראה שהממשל האמריקאי חושב כך. זה מאד רע לישראל (וגם לביידן). לא מזמן עיתונאי נורה, לא עקבתי אחרי הפרטים, אבל מהכותרות זה לא נראה טוב לישראל. חיסול חטופים נראה גם רע מאד, כי זה משקף את היחס לאזרחים. בנוסף לכל אלה ההתעללויות של המתנחלים בפלסטינאים מאד מזיקות ליחסי ציבור של ישראל. זכ"א תפסיק לעצום את העיניים גם אם אתה לא אוהב את המציאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 17, 2023 2:19 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ראי שעל הקיר כתב:
זה כן אני כתב:
עמוס לב כתב:

רבאק, מה סטרילי מה. אני מבין שהתנאים לא אידאלים בזירה באופן כללי, אבל אני לא יודע מה עוד החטופים היו צריכים לעשות כדי להינצל בלי שיירו בהם. זה היה הסנריו הכי מובהק שתקבל, בטח בתנאים של עזה, ואם במקרה הזה יורים בכל מה שזז - אז אין שום סיכוי וגם לא שום רצון להציל חטופים. דינם מוות וגורלם נחרץ.

וכן, גם אני חושב שגם שלושת אלה (בהנחה שהתחקיר הראשוני נכון) ועוד יותר כך מקרה קסטלמן הם המורשת של דוקטרינת אלאור אזריה. אתה בעדה? תקבל עוד הרבה כאלה.

יש לך איזשהו ספק קל שבקלים שזכ"א לא בעד הדוקטורינה הזו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 17, 2023 2:40 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
זה כן אני כתב:
עמוס לב כתב:

נראה קודם מה יהיו תוצאות התחקיר הסופי.
אני עדיין חושב שהמקרה של אזריה והמקרה שלנו שונים מאוד. וגם צריך להגיד שהוראות הפתיחה באש בזמן מלחמה הן פחות נוקשות, ושם לחיילים יש יותר חופש לירות על דמויות שמעוררות חשד. אני מאמין שחיילים לא יורים סתם בשביל הכיף אלא רק כי הם חשים בסכנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 17, 2023 2:43 pm 
Hall of Famer

אין בעייה. תמוך בדוקטרינה והמחיר הוא עוד כאלה.
אני אגיד יותר מזה - המחיר הוא גם שאזרחים נושאי נשק לא יתערבו בפיגועים, כי יחששו מויג'ילנט שיירה עליהם גם אם הם יסמנו בכל דרך שהם ניטראלים, פרוקי נשק ונכנעים. מהמחבלים הם עוד יכולים להתגונן ולהשיב אש, מהויג'ילנטים אין דרך להתגונן.
אני יכול להעיד לפחות על עצמי, כנושא אקדח, שככל שיתרבו מקרי אלאור אזריה 2.0 ו-3.0, אני לא אתערב בשום פיגוע חוץ מהגנה על עצמי ועל הקרובים לי. בטח שלא אעשה מה שקסטלמן עשה. על הזין שלי.

גם אני מחכה לתחקיר הסופי, אבל מהתחקיר הראשוני עולה שהחיילים קיבלו את הסנריו הכי מובהק שיכול להתקיים בתנאים האלה, מעבר לזה שהם היו כולה שלושה אנשים ונמצאו רחוק מהכוח. מה עוד החטופים אמורים לעשות כדי לסמן שהם מופשטים, חסרי נשק, נכנעים וניטראלים? לשיר שירים של אריק איינשטיין?
צה"ל כבר ניהל תרחישי כניעה מורכבים מאלה במלחמה הזו, ראינו כמה ימים רצופים סרטונים עם כניעה המונית של 50 ואפילו 100 אנשים ויותר.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך א' דצמבר 17, 2023 2:52 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 230  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: