סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 12:35 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 230  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' דצמבר 17, 2023 2:46 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
Ketchup כתב:
זה כן אני, אפשר להוציא מידע מודיעיני גם מאזרחים שלא מעורבים אל אחת כמה וכמה מטרוריסטים (ובעזה לא מדובר בנושאי סכין).
ישראל לא נשפטת לפי הסטנדרטים שמדינות אחרות נשפטות. זה לא הוגן וזה מרגיז, אבל זו המציאות. ישראל גם תלויה בשאר העולם, ביחוד ארה"ב. זה לא הוגן וזה מרגיז, אבל זו המציאות. איני יודע כמה פחות אזרחים יכלו לההרג אם צה"ל היה יותר זהיר בהפצצות, אבל נראה שהממשל האמריקאי חושב כך. זה מאד רע לישראל (וגם לביידן). לא מזמן עיתונאי נורה, לא עקבתי אחרי הפרטים, אבל מהכותרות זה לא נראה טוב לישראל. חיסול חטופים נראה גם רע מאד, כי זה משקף את היחס לאזרחים. בנוסף לכל אלה ההתעללויות של המתנחלים בפלסטינאים מאד מזיקות ליחסי ציבור של ישראל. זכ"א תפסיק לעצום את העיניים גם אם אתה לא אוהב את המציאות.

אז מה שאתה אומר בעצם הוא שאנחנו צריכים לעמוד בסטנדרט בלתי אפשרי, ושזה מרגיז ואין מה לעשות. אז לא, יש מה לעשות. אנחנו לא חיים בוואקום, נכון, אבל אם אין לנו את היכולת לעשות מה שצריך לעשות כדי לחסל איום רצחני שנמצא בגבול אז אין לנו זכות קיום כמדינה. ולכן, גם אם זה אומר שנסבול מסנקציות פה ושם, בסופו של דבר יש דברים שאנחנו לא נוכל לזוז מהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 17, 2023 2:49 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
אין בעייה. תמוך בדוקטרינה והמחיר הוא עוד כאלה.
אני אגיד יותר מזה - המחיר הוא גם שאזרחים נושאי נשק לא יתערבו בפיגועים, כי יחששו מויג'ילנט שיירה עליהם. מהמחבלים הם עוד יכולים להתגונן ולהשיב אש, מהויג'ילנטים אין דרך להתגונן.
אני יכול להעיד לפחות על עצמי, כנושא אקדח, שככל שיתרבו מקרי אלאור אזריה 2.0 ו-3.0, אני לא אתערב בשום פיגוע חוץ מהגנה על עצמי ועל הקרובים לי. בטח שלא אעשה מה שקסטלמן עשה. על הזין שלי.

גם אני מחכה לתחקיר הסופי, אבל מהתחקיר הראשוני עולה שהחיילים קיבלו את הסנריו הכי מובהק שיכול להתקיים בתנאים האלה, מעבר לזה שהם היו כולה שלושה אנשים ונמצאו רחוק מהכוח. מה עוד החטופים אמורים לעשות כדי לסמן שהם מופשטים, חסרי נשק, נכנעים וניטראלים? לשיר שירים של אריק איינשטיין?
צה"ל כבר ניהל תרחישי כניעה מורכבים מאלה במלחמה הזו, ראינו כמה ימים רצופים סרטונים עם כניעה המונית של 50 ואפילו 100 אנשים ויותר.

בוא, המקרה של קסטלמן מצער ככל שיהיה הוא מקרה אחד. לעומת זאת, יש מקרים רבים שבהם מחבל נוטרל בזירה, ולא ראית את האזרח החמוש מוצא להורג בשטח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 17, 2023 2:53 pm 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
Ketchup כתב:
זה כן אני, אפשר להוציא מידע מודיעיני גם מאזרחים שלא מעורבים אל אחת כמה וכמה מטרוריסטים (ובעזה לא מדובר בנושאי סכין).
ישראל לא נשפטת לפי הסטנדרטים שמדינות אחרות נשפטות. זה לא הוגן וזה מרגיז, אבל זו המציאות. ישראל גם תלויה בשאר העולם, ביחוד ארה"ב. זה לא הוגן וזה מרגיז, אבל זו המציאות. איני יודע כמה פחות אזרחים יכלו לההרג אם צה"ל היה יותר זהיר בהפצצות, אבל נראה שהממשל האמריקאי חושב כך. זה מאד רע לישראל (וגם לביידן). לא מזמן עיתונאי נורה, לא עקבתי אחרי הפרטים, אבל מהכותרות זה לא נראה טוב לישראל. חיסול חטופים נראה גם רע מאד, כי זה משקף את היחס לאזרחים. בנוסף לכל אלה ההתעללויות של המתנחלים בפלסטינאים מאד מזיקות ליחסי ציבור של ישראל. זכ"א תפסיק לעצום את העיניים גם אם אתה לא אוהב את המציאות.

אז מה שאתה אומר בעצם הוא שאנחנו צריכים לעמוד בסטנדרט בלתי אפשרי, ושזה מרגיז ואין מה לעשות. אז לא, יש מה לעשות. אנחנו לא חיים בוואקום, נכון, אבל אם אין לנו את היכולת לעשות מה שצריך לעשות כדי לחסל איום רצחני שנמצא בגבול אז אין לנו זכות קיום כמדינה. ולכן, גם אם זה אומר שנסבול מסנקציות פה ושם, בסופו של דבר יש דברים שאנחנו לא נוכל לזוז מהם.

כל זה נכתב בהנחה שהתחקיר הראשוני נכון או בקירוב נכון. אני לא חושב שסטנדרט של לא לירות באנשים שמסתובבים ללא חולצה (כלומר אין חשד למטען) ומניפים דגל לבן זה סטנדרט בלתי אפשרי.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 17, 2023 2:59 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
זה כן אני כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
אין בעייה. תמוך בדוקטרינה והמחיר הוא עוד כאלה.
אני אגיד יותר מזה - המחיר הוא גם שאזרחים נושאי נשק לא יתערבו בפיגועים, כי יחששו מויג'ילנט שיירה עליהם. מהמחבלים הם עוד יכולים להתגונן ולהשיב אש, מהויג'ילנטים אין דרך להתגונן.
אני יכול להעיד לפחות על עצמי, כנושא אקדח, שככל שיתרבו מקרי אלאור אזריה 2.0 ו-3.0, אני לא אתערב בשום פיגוע חוץ מהגנה על עצמי ועל הקרובים לי. בטח שלא אעשה מה שקסטלמן עשה. על הזין שלי.

גם אני מחכה לתחקיר הסופי, אבל מהתחקיר הראשוני עולה שהחיילים קיבלו את הסנריו הכי מובהק שיכול להתקיים בתנאים האלה, מעבר לזה שהם היו כולה שלושה אנשים ונמצאו רחוק מהכוח. מה עוד החטופים אמורים לעשות כדי לסמן שהם מופשטים, חסרי נשק, נכנעים וניטראלים? לשיר שירים של אריק איינשטיין?
צה"ל כבר ניהל תרחישי כניעה מורכבים מאלה במלחמה הזו, ראינו כמה ימים רצופים סרטונים עם כניעה המונית של 50 ואפילו 100 אנשים ויותר.

בוא, המקרה של קסטלמן מצער ככל שיהיה הוא מקרה אחד. לעומת זאת, יש מקרים רבים שבהם מחבל נוטרל בזירה, ולא ראית את האזרח החמוש מוצא להורג בשטח.

שזה בדיוק אומר שלא היו שם אזרחים ויג'ילנטים, למרבה המזל.
שחרר את הרסן ונראה מה יקרה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 17, 2023 3:10 pm 
Junior

עמוס לב כתב:
זה כן אני כתב:
Ketchup כתב:

כל זה נכתב בהנחה שהתחקיר הראשוני נכון או בקירוב נכון. אני לא חושב שסטנדרט של לא לירות באנשים שמסתובבים ללא חולצה (כלומר אין חשד למטען) ומניפים דגל לבן זה סטנדרט בלתי אפשרי.

אני חושב שהוא דיבר באופן כללי על ההתנהלות שלנו במלחמה הזאת.

לגבי הנסיבות שתיארת: תמיד כשמתוארת סיטואציה, שבה ברור לחלוטין (בלי אפשרות לערער זאת) שאין שום אפשרות אלא לבחור ב-X, אך למרות זאת מושא הסיפור בוחר ב-Y - אני חושד. כך גם היה עם מקרה איאד אל חלאק שהתחיל בהאשמות חסרות תקדים, ואחרי שהתבררו עובדות המקרה נגמר בזיכוי מהדהד.
לכן אני מחכה לתוצאות הסופיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 17, 2023 3:49 pm 
Sophomore

זכ"א ישראל צריכה לבחור בין האופציות האפשריות. אתה חושב שסנקציות זה רק ירידה ברמת חיים? אתה חושב שישראל יכולה לשרוד בלי התמיכה הביטחונית (או המדינית) של ארה"ב? אתה חושב שלתת למתנחלים להתעמר בפלסטינאים תורם למשהו? אני חושב שאתה לא קולט את הסכנה בסנקציות. אני מאמין (קשה לדעת את העובדות) שישראל יכולה להוריד את מספר הנפגעים האזרחיים, בטח בירי ישיר. האם לדעתך לא צריך לעשות מאמץ עילאי להשיג את זה ולו כדי להוריד חלק מהעולם מגבינו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 17, 2023 3:57 pm 
Junior

Ketchup כתב:
זכ"א ישראל צריכה לבחור בין האופציות האפשריות. אתה חושב שסנקציות זה רק ירידה ברמת חיים? אתה חושב שישראל יכולה לשרוד בלי התמיכה הביטחונית (או המדינית) של ארה"ב? אתה חושב שלתת למתנחלים להתעמר בפלסטינאים תורם למשהו? אני חושב שאתה לא קולט את הסכנה בסנקציות. אני מאמין (קשה לדעת את העובדות) שישראל יכולה להוריד את מספר הנפגעים האזרחיים, בטח בירי ישיר. האם לדעתך לא צריך לעשות מאמץ עילאי להשיג את זה ולו כדי להוריד חלק מהעולם מגבינו?

נתמקד רגע בלחימה בעזה, ולא בדברים אחרים: אני באמת חושב שבתנאים שנוצרו אין שום דרך להגן על חיי אזרחים מעבר למה שישראל כבר עושה גם ככה, באופן שלא יפגע ביכולת שלנו להוריד את החמאס. אני חושב שכדי להתמודד עם החמאס וגם עם החיזבאללה יחד, אנחנו לא באמת צריכים תמיכה כלכלית/צבאית של ארה"ב, אחרת אוי ואבוי לנו. אני חושב שאם יהיו סנקציות, אז הן יהיו בהיקף מוגבל (בהנחה שנמשיך בקו הקיים ולא נאבד את הרסן לחלוטין) והן כן יפגעו בנו בעיקר בפן הכלכלי. ולא נראה לי באופן שימוטט אותנו. מבאס להשוות, אבל לא ראיתי את איראן מתמוטטת עם סנקציות מאוד קשות.
זה באסה, אבל יש מצב שבמצב שנוצר זה מחיר שאם וכאשר לא תהיה ברירה אז צריך לשלם כי שוב, פשוט אין ברירה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 17, 2023 4:03 pm 
Hall of Famer

אתה מודע לזה שאתה מצליח לקיים את המלחמה בעזה בלבד - לא עזה וחיזבאללה, עזה בלבד - רק בגלל שיש פה רכבת אווירית של תחמושת מארה"ב?
אתה מודע לזה שאתה במרחק הימנעות אמריקאית מווטו במועצת הבטחון מסנקציות בנוסח רוסיה ומעבר לכך? ואלה יהיו סנקציות בהסכמה עולמית רחבה, לא כמו הסנקציות על איראן. לאיראן יש דרכים לעקוף את הסנקציות (שבגדול הן של ארה"ב ולא עולמיות, לפחות לא באופן ישיר) עם סין ורוסיה ומדינות אחרות שמתנגדות לסנקציות עליה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 17, 2023 4:13 pm 
Junior

מעבר לכך שאני לא בטוח שארה"ב תרצה להצטייר כמי שמפקירה את בנות בריתה בשעה שהן זקוקות לה הכי הרבה, אני בטוח שבמקרה של סנקציות בינלאומית שארה"ב חלק מהן, ישראל תמצא את דרכה כמו כל מדינה אחרת לעקוף חלק מהסנקציות, גם אם זה אומר להתקרב למדינות עם מוסר מפוקפק כמו סין. זה יהיה ממש ממש חרא, אבל אני לא חושב שנגיע לקץ המדינה היהודית. אני כמובן לא קורא להצטרף לציר רוסיה-סין, אלא רק אומר שבמציאות של היום קשה לי להאמין שיכולות להיות סנקציות הרמטיות על ידי כל העולם. תמיד יהיו פרצות.
ושוב, גם אם יהיו סנקציות זה תמיד בצורה הדרגתית. זה לא מתחיל בהילוך חמישי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 17, 2023 4:18 pm 
Hall of Famer

על רוסיה עיקר הסנקציות לקחו בערך שבוע-שבועיים. אחר כך באו עוד סבבים אבל מה שהיה בשבועיים הראשונים היה אינטנסיבי מאד כבר כשלעצמו.
ואשר לסין וכאלה, סין ככלל לא תאפשר לך לעקוף סנקציות. היא לא מדינה ידידותית ויש לה יותר מדי אינטרסים אצל האויבים הכי גדולים שלך, אז גם תועלתנית לא יצא לה כלום מזה, היא רק תיפגע. על רוסיה והקשר שלה עם איראן בכלל חבל להרחיב את הדיבור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 17, 2023 4:30 pm 
Sophomore

זכ"א זה יפה שאתה אופטימי, אבל אני לא חושב שישראל צריכה להמר שאתה צודק. ההשוואה בין ישראל לאיראן היא מגוכחת. איראן ענקית לעומת ישראל, יש לה נפט, והיא לא בסכנה קיומית. אתה טועה לגבי הדרגתיות, ברגע שישראל תאבד תמיכה יקח שנים לזכות בה בחזרה. והנסיון שלך להפריד בין עזה ויו"ש לא משכנע את העולם, הם לא מפרידים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 17, 2023 4:35 pm 
Junior

אוקי, וישראל בעצמה לא מתנהלת כמו איראן או רוסיה. המלחמה שלה מוצדקת וגם העולם מבין זאת, וכל עוד זה יסתכם בניואנסים של "אפשר לדאוג יותר לחיי אזרחים" אני מתקשה לראות שמפגיזים אותנו בסנקציות שימוטטו כאן הכול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 17, 2023 4:42 pm 
מנהל פורום

אז אתה חי בבועה וטומן את הראש בחול. גם סמכת על אותם קברניטים שיגנו על המדינה צבאית ב7 באוקטובר, והנה אנחנו כאן.
סנקציות יכולות לבוא הרבה יותר מהר ממה שאתה חושב, ולהסיר אותן יקח זמן רב.

מי האמין שהאיחוד האירופי וארה"ב יטילו איסור כניסה ל"מתנחלים אלימים" לפני כמה חודשים? והנה זה קרה ואף אחד בעולם לא מתרגש מזה יתר על המידה.

אם יש דבר אחד שהמלחמה הזאת מדגישה באופן שאי אפשר להשתמע לשתי פנים, זה תלות ענקית הרבה יותר ממש שמישהו כנראה חשב בארצות הברית.
בלעדיה אנחנו לא יכולים להמשיך עוד שבוע של לחימה, שלא לאמר פתיחת חזית צפונית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 17, 2023 4:49 pm 
Junior

Shiver כתב:
אז אתה חי בבועה וטומן את הראש בחול. גם סמכת על אותם קברניטים שיגנו על המדינה צבאית ב7 באוקטובר, והנה אנחנו כאן.
סנקציות יכולות לבוא הרבה יותר מהר ממה שאתה חושב, ולהסיר אותן יקח זמן רב.

מי האמין שהאיחוד האירופי וארה"ב יטילו איסור כניסה ל"מתנחלים אלימים" לפני כמה חודשים? והנה זה קרה ואף אחד בעולם לא מתרגש מזה יתר על המידה.

אם יש דבר אחד שהמלחמה הזאת מדגישה באופן שאי אפשר להשתמע לשתי פנים, זה תלות ענקית הרבה יותר ממש שמישהו כנראה חשב בארצות הברית.
בלעדיה אנחנו לא יכולים להמשיך עוד שבוע של לחימה, שלא לאמר פתיחת חזית צפונית.

לא סמכתי על אף אחד, בטח שלא על מערכת ביטחון שנותנת המלצות שמנוגדות לכל היגיון בריא, בניגוד לאחרים שאומרים אמן על כל פלוץ שמלווה בניחוח של "בהמלצת מערכת הביטחון".

ומה בדיוק המשמעות של הסנקציות נגד "מתנחלים קיצונים"? איך זה אמור להפריע לנו כמדינה?

ונכון אנחנו תלויים בארה"ב בעיקר בפעולות בסדר גודל רחב יותר, כמו איראן למשל. נגד חיזבאללה וחמאס אנחנו מספיק חזקים להתמודד גם לבד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 17, 2023 4:56 pm 
Junior

זה כן אני כתב:
נראה קודם מה יהיו תוצאות התחקיר הסופי.
אני עדיין חושב שהמקרה של אזריה והמקרה שלנו שונים מאוד. וגם צריך להגיד שהוראות הפתיחה באש בזמן מלחמה הן פחות נוקשות, ושם לחיילים יש יותר חופש לירות על דמויות שמעוררות חשד. אני מאמין שחיילים לא יורים סתם בשביל הכיף אלא רק כי הם חשים בסכנה.

אני נוטה להסכים איתך שאותם חיילים חשו בסכנה. מאמין שגם אביעד פריג'ה חש שילוב של סכנה עם רמת אדרנלין גבוהה והתרגשות מכך שהוא עומד לחסל מחבל ולהרוויח X על הקנה.
השאלה הפתוחה היא האם הקפדה על הוראות פתיחה באש (כלומר, לשוב ולשנן זאת, ליישם את זה בתרגילים) באמת יכולה להביא להרגל (habit) הרצוי.
שאלה נוספת היא לגבי תפקידם של מפקדי וקציני הכוחות הלוחמים בשטח. להיות אלו שמחליטים מתי לפתוח בירי ומתי לנצור אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 17, 2023 5:01 pm 
מנהל פורום

אם אנחנו כל כך חזקים להתמודד לבד עם חמאס וחזבאללה (שהוא במוד הצקה בלבד), אז למה יש פה רכבת אווירית של מאות מטוסי תובלה ויש נושאת מטוסים לחופי לבנון בים התיכון? התשובה היא שאנחנו לא. אין לנו כנראה מספיק חימוש מדויק ולא מדויק, אין כנראה מספיק מיירטים (אמרו בתחילת המלחמה בתקשורת שמשלוח שהיינו אמורים למכור החוצה בסוף נשאר כמתנה), יש כנראה מערכות ישנות שצריכות ריענון ועוד ועוד. אני אומר מספקולציות לא מידיעה אבל עושה 1+1.

הסנקציות מול "מתנחלים אלימים" צריכות מאוד להדאיג. דבר ראשון זו רגל בדלת חסרת תקדים. אין לה ממש קריטריונים מוצקים והגדרות, היום זה מישהו אחד (מי הם בכלל?), ומחר זה יכול להיות מישהו אחר. התקדים כבר נעשה. מחר זה יהיו קצינים, חיילים, אנשי ביטחון, עובדים מעבר לקו הירוק - יו ניים איט. מכבש הלחצים התחיל ויש לו רק וקטור קדימה.
דבר שני, זה עוד סוג של מעשה אנטי ישראל/אנטישמי - הרי במציאות אחרת שאין עימות רחב כזה, צעד כזה בחיים לא היה קורה. עצם קיומו של צעד כזה, וקישור שלו לקונפליקט בעזה הוא עוד לבנה שנפלה ומכשיר למעשה סוג של לגיטימציה למה שאירע ב7 באוקטובר. למה בדיוק "נזכרו" להטיל כאלה עיצומים דווקא עכשיו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 17, 2023 5:11 pm 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
ונכון אנחנו תלויים בארה"ב בעיקר בפעולות בסדר גודל רחב יותר, כמו איראן למשל. נגד חיזבאללה וחמאס אנחנו מספיק חזקים להתמודד גם לבד.

מה לעשות שהמציאות מוכיחה אחרת?
הן ברמה הסיכולית/מודיענית/התראתית כנגד זירות כאלו ואחרות (למשל החות'ים), והן ברמת הפצצות שלנו שמוטלות מדי יום על עזה - שהן יבוא טרי מארה"ב.
(ויש עוד פרמטרים כאלו ואחרים שאנחנו מקבלים בהם תמיכה, לא רק מארה"ב, אבל אלו לא דברים שאני בטוח שפורסמו, אז נעצור כאן)

להקטין את התלות הזו - פירושה הגדלה של עשרות אחוזים בתקציב הביטחון (כמו שלמשל ליברמן הציע בהרחבה פה https://news.walla.co.il/item/3628645) - ויהיו לכך מטבע הדברים השלכות אדירות על "החיים עצמם" בתחומים האחרים שלנו כמדינה.
אני לא חושב שזה "ניסוי" שכדאי ללכת עליו.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 17, 2023 5:48 pm 
Junior

לרגע לא אמרתי שהסיוע הזה לא עוזר לנו מאוד, ושבלעדיו לא נשלם מחיר לא פשוט, להפך. אמרתי שנוכל להתמודד עם חמאס והחיזבאללה, גם אם זה אומר שניכנס לגירעון ונצטרך לקצץ ממשרדים אחרים והאזרח ירגיש מכה כואבת בכיס. זה לא אופטימלי, אבל אפשרי. מול איומים כבדים יותר כמו איראן זה סיפור אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 17, 2023 6:23 pm 
Junior

Shiver כתב:

הסנקציות מול "מתנחלים אלימים" צריכות מאוד להדאיג. דבר ראשון זו רגל בדלת חסרת תקדים. אין לה ממש קריטריונים מוצקים והגדרות, היום זה מישהו אחד (מי הם בכלל?), ומחר זה יכול להיות מישהו אחר. התקדים כבר נעשה. מחר זה יהיו קצינים, חיילים, אנשי ביטחון, עובדים מעבר לקו הירוק - יו ניים איט. מכבש הלחצים התחיל ויש לו רק וקטור קדימה.
דבר שני, זה עוד סוג של מעשה אנטי ישראל/אנטישמי - הרי במציאות אחרת שאין עימות רחב כזה, צעד כזה בחיים לא היה קורה. עצם קיומו של צעד כזה, וקישור שלו לקונפליקט בעזה הוא עוד לבנה שנפלה ומכשיר למעשה סוג של לגיטימציה למה שאירע ב7 באוקטובר. למה בדיוק "נזכרו" להטיל כאלה עיצומים דווקא עכשיו?

"זו הפעם הראשונה בה מוטלות סנקציות מהסוג הזה על מתנחלים מאז ממשל קלינטון באמצע שנות ה-90'."
https://news.walla.co.il/item/3626916

לגבי הפסקה השנייה שהדגשתי אצלך, זו כבר באמת זעקת הקוזאק הנגזל. מיעוט של חארות שלוקחים את "החוק" לידיים, מתעללים בחפים מפשע ומכתימים ציבור שלם, חוטפים סנקציה כמו שצריך ואתה עוד מתלונן "למה דווקא עכשיו"?
מה שכן, מסכים איתך שזה קשור ללחימה בעזה, ביידן בעצמו התחייב על כך במאמר שפרסם בוושינגטון פוסט. הטענה המוצדקת שלו ושל הממשל האמריקאי היא שהתקיפות המגונות האלה התרבו מאז השביעי לאוקטובר. שוב מתוך הידיעה בוואלה:

- ממשל ביידן הביע דאגה בפני ישראל בשיחות סגורות ובפומבי מהעלייה באלימות מצד מתנחלים נגד פלסטינים בגדה המערבית. בנושא עלה בשיחות רבות בין הצדדים בשלוש השנים האחרונות.
- אלא שמאז מתקפת הטרור של 7 באוקטובר חלה עלייה נוספת במספר ההתקפות מצד מתנחלים נגד פלסטינים בגדה המערבית.
- במאמר שפרסם בוושינגטון פוסט לפני שבועיים כתב הנשיא ביידן כי ארצות הברית מוכנה להטיל איסור כניסה לשטחה על מתנחלים קיצונים שמעורבים בהתקפות נגד פלסטינים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 17, 2023 8:19 pm 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
לרגע לא אמרתי שהסיוע הזה לא עוזר לנו מאוד, ושבלעדיו לא נשלם מחיר לא פשוט, להפך. אמרתי שנוכל להתמודד עם חמאס והחיזבאללה, גם אם זה אומר שניכנס לגירעון ונצטרך לקצץ ממשרדים אחרים והאזרח ירגיש מכה כואבת בכיס. זה לא אופטימלי, אבל אפשרי. מול איומים כבדים יותר כמו איראן זה סיפור אחר.

זו לא שאלה של כסף. תצטרך לייצר לבד את כל התחמושת הזו בקצבים שבהם אתה משתמש בה, או לייבא אותה ממקום אחר בהנחה שיש להם לתת לך ושיש להם רצון לתת לך.
דוגמה אחת - יצרנית הפגזים הגדולה בישראל היא אלביט וקצב הייצור שלה ממה שקראתי במאמר מלפני כשבועיים הוא כ-3000 פגזים בחודש. לא ביום - בחודש. זה פחות ממה שצה"ל יורה בעזה בלבד בשלושה-ארבעה ימי לחימה.

אוקראינה נלחמת מול רוסיה וזה מן הסתם לא אותו סדר גודל, אבל לאוקראינה יש את כל המערב מאחוריה בטח לדברים כמו פגזי ארטילריה. והנה מתגלה שהמערב הגדול עם כל כוחו הכספי והתעשייתי נכנס לחוסר בפגזי ארטילריה ובעוד סוגי חימוש, עד כדי ירידה בחלק מהחימושים אל הקו האדום שהם עצמם הגדירו לעצמם כדרוש להם כמלאי חירום. מה שאני בא להגיד בדוגמה הזו זה שזה לא רק עניין של כסף, אלא גם עניין של יכולת ייצור ולוגיסטיקה בכמויות הדרושות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 17, 2023 10:13 pm 
מנהל פורום

ליד מעבר ארז ונתיב העשרה, התגלתה המנהרה הגדולה ביותר עד כה.
משהו אסטרטגי לחלוטין, באורך של לפחות 4 ק"מ. בשלב מסוים היא ברוחב של נסיעת כלי רכב.
נראה שהיא נחפרה על ידי כלים כבדים, עם ביטון משמעותי, בטכניקות מתקדמות, דלתות הדף משורינות, משאבות, חדרים לשהות של חודשים, משאבות רוח ומי תהום ועוד.
סרטונים מטורפים:
https://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-8,00.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 17, 2023 10:14 pm 
מנהל פורום

והנה השלטים שהחטופים אילתרו מתבלינים ושלצערנו הכוח שהיה שם לא שם אליהם לב.
https://www.ynet.co.il/news/article/r1s00m3hla#autoplay
תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 17, 2023 10:15 pm 
Junior

Shiver כתב:
והנה השלטים שהחטופים אילתרו מתבלינים ושלצערנו הכוח שהיה שם לא שם אליהם לב.

להבנתי, הם שמו לב לזה מצוין אבל חשבו שזו מלכודת של החמאס.

אולי אפשר קצת להבין אותם. מה הסיכוי שחטופים יוכלו להרים הפקה כזאת?!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 17, 2023 11:23 pm 
Hall of Famer

כל העניין הזה של סנקציות שאוטוטו מגיעות הגיעו מהודעה כאן של אחד המשתמשים טען שבשם המוסר הכפול והלא הוגן אנחנו אוטוטו בסנקציות. הפרזה מוחלטת יש לומר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 17, 2023 11:41 pm 
Hall of Famer

oren_80 כתב:
כל העניין הזה של סנקציות שאוטוטו מגיעות הגיעו מהודעה כאן של אחד המשתמשים שטען שבשם המוסר הכפול והלא הוגן אנחנו אוטוטו בסנקציות. הפרזה מוחלטת יש לומר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 230  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: FLASH ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: