עמוס לב כתב:
לגבי הטרייד על ביל, אני לא חושב שאפשר בנקודת הזמן הזאת להגיד משהו בכלל. הבן אדם היה פצוע, אבל לפי מה שאני מבין הפציעות שלו לא משמעותיות. אז מתוך 25 משחקים הוא החמיץ 19. זה לא אומר שמה-57 הבאים הוא לא ישחק 50 (לא מופרך לאור כמות המשחקים שהוא שיחק ב-5 העונות האחרונות, שהיו פצועות). לגבי הכדורסל, 6 משחקים שבהם הוא שיחק לא אומרים שום דבר ואני חושב שבחלקם הוא לא שיחק עם דוראנט ובוקר ביחד. אני חושב שהשלושה ביחד שיחקו מעט מאד אם בכלל.
הייתי יכול לקבל מסקנות, אם ביל היה משחק את 25 המשחקים הללו וזה היה נראה רע.
גם אני חושב שהעסקה הזאת הייתה רעה מבחינת פיניקס, למרות שהם היו צריכים כנראה להיפטר מפול, אבל דווקא פה מבחן התוצאה, כפי שנדב אוהב, יקבע לחלוטין את תוצאות העסקה. הסאנס לקחו סיכון גדול על ביל מתוך מחשבה שאם הסיכון יתממש, אז יש להם קבוצה לאליפות. אם התסריט הזה, שאני לא נותן לו סיכוי גבוה, יקרה, אז העסקה השתלמה בגדול. אני לא יכול להגיד בנק' הזמן הזאת שזה תסריט בלתי אפשרי.
(המשך להרבה דיוני עבר פה בפורום על "מבחן התוצאה, בדיעבד" - בהשתתפות כולנו בערך...)
ביל לצורך העניין (והחוזה שלו) הגיע לפיניקס לארבע שנים, אבל זה אפילו לא יהיה מדויק לגמרי למדוד בדיוק את תוצאות הטרייד לאחר 4 שנים (כאמור, פיניקס ויתרה על הרבה נכסים גם לאחר מכן).
אבל נניח לשם הפשטות שזה 4 שנים ותו לא. אם הסאנס זוכים באליפות אחת מתוך הארבע - העסקה מוכתרת כהצלחה?
ואם אותה אליפות היא בעונת 25-26 (סתם ממציא) כאשר ביל הוא כבר שחקן שישי שעולה ונותן 12 נקודות במשחק?
ואם אותה אליפות היא העונה כשביל משחק 40 משחקים בעונה הסדירה (מה שפוגע במיקום הקבוצה הטבלה, ולכן קטנים הסיכויים להצליח בפלייאוף), וגם מחמיץ סדרה אחת בפלייאוף?
"מבחן התוצאה" זה אולי משהו שאפשר להכריע בעזרתו במקרים מאוד קיצוניים. למשל אם ביל היה תורם העונה ברמת ALL-NBA, אז זה אינדיקטור ברור לגבי מוצלחות הטרייד. לחילופין אם זוכים בשלוש אליפויות מתוך 4 בהשתתפותו (גם אם לא בהובלתו) - כנ"ל.
אבל לרוב המציאות היא פחות קיצונית, ואי אפשר לכמת את המחיר שפיניקס נתנה בעסקה (הכל בסוף זה עלות מול תועלת), אילו עסקאות פוטנציאליות היא פספסה במקביל, כמה ביל יכביד על תקרת השכר שלהם בשנים הקרובות וכו'.
אני לפעמים מנסה לחשוב בשני רבדים - טווח קצר וטווח בינוני-ארוך.
בטווח הקצר אפשר להתווכח האם פיניקס השתפרה או לא (אני חושב שגם עם ביל בריא ברמת השנים האחרונות, מה שכאמור לא קורה בינתיים - הם לא השתפרו, כי הוא לא שחקן מתאים להם מבחינת מה שצריך לצד 2 סקוררי על כמו בוקר ודוראנט).
בטווח הבינוני-ארוך הטרייד הזה הוא התאבדות.
זה סוגר את הדיון לטעמי.
באליפות אפשר לזכות גם אחרי טרייד גרוע, בדיוק כמו שבהתקפה מכריעה אפשר לקלוע סל ניצחון אם שולחים את הסנטר לזרוק מחצי מגרש (וגם פה אתקשה לקבל את מבחן "מבחן התוצאה", גם אם צלח).