סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 2:51 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 230  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' דצמבר 18, 2023 12:35 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
Dovi כתב:
Shiver כתב:
והנה השלטים שהחטופים אילתרו מתבלינים ושלצערנו הכוח שהיה שם לא שם אליהם לב.

להבנתי, הם שמו לב לזה מצוין אבל חשבו שזו מלכודת של החמאס.

אולי אפשר קצת להבין אותם. מה הסיכוי שחטופים יוכלו להרים הפקה כזאת?!

אפשר להבין את זה. בניגוד למה שקרה ברגעי הירי.
לוחמים שלא מיומנים בדיוק לדברים כאלה - לא רק שחוששים בצדק להיכנס למבנה כזה, אלא שהתרגולת היא שאסור להם להיכנס. הם צריכים לזמן כוחות מיוחדים שמיומנים במצבים כאלה. למה זה לא נעשה? אין לי מושג. גם את זה יצטרכו להעלות בתחקיר המפורט.
בכל אופן אני לא בטוח שכשראו את השלטים החטופים עוד היו באותו מבנה.
עדיין הפשלה הגדולה הוא הירי עצמו. השאר פחות.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 18, 2023 12:51 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
לא נכנסתי כאן לעובי הקורה, אבל ממה שהבנתי היה חייל שזיהה אותם, ירה והרג שניים. השלישי רץ למבנה סמוך להתחבא שלשם הגיע כוח עם מידע חלקי וכנראה גם מוטעה מאותו חייל ואותו כוח הרג אותו. רוצה לומר - נראה שכל הטרגדיה הזו התחילה מחייל אחד שמיהר מדי ללחוץ על ההדק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 18, 2023 1:18 am 
Junior

קמפיין המתנחלים האלימים זה באמת אחד הדברים החולניים והמכוערים בחברה הישראלית

לקחו קבוצה, לא מתוקשרת ומחוברת למוקדי הכוח. ומשתינים עליהם בקשת בתקשורת ואיפה לא. המתנחלים כוללים קצת יותר מחצי מיליון (!!) ישראלים הגרים ביו"ש. ה100-200 פורעי חוק? זה פחות מ0.001 מהם. איך מזה הגיעו ל"המנתחלים מתעללים בפלסטינים"?

זו המציאות: פלסטינים זורקים כמות אסטרונומית של בין 1000 ל1500 אבנים בשנה בממוצע על יהודים, רכבים, טרמפיסטים. לא כולל אירועי ירי מרכב חולף. לא כולל מטענים ובקתבים. מדובר על סביב 4 אירועי ידווי אבנים כל יום. אני איש מודיעין במילואים בגזרה ביישוב ובו כמה אלפי תושבים. זורקים לכאן מידי שבוע בקתב או שניים, מטען או שניים או ארבעה, התקרבויות לגדר, תצפיות ליישוב מאזורים סמוכים, רחפנים ולייזרים לשומרים, כל יום מגיעים שניים עד חמישה פלסטינים רכובים לש.ג. מנסים להיכנס ונשלחים חזרה לעשות פרסה. לא יודע כמה מהם תמימים. כן יודע שהם מגיעים לכל יישוב באזור. יש אירועי ירי. היום דקרו קצין, חבר שלי בתחנת דלק. זה שגרתי ולא מזדעזעים.

מי שמע על מתנחל דוקר פלסטיני בחודשיים האחרונים? יורה לעבר כפר סתם לכיף? זורק בקתב או מטען לכפר? כמה מתנחלים משתתפים בהתעללות הבזויה הזו? 100-200? זה אפילו לא 0.001 מכלל המתנחלים ביו"ש. בישובים רבים רוב הגברים בחזית. הפלסטינים מתקיפים מתנחלים בניסיונות רצח מדי יום, בקתבים מטענים אבנים, עשרות ניסיונות רצח מדי יום ברחבי יו"ש בשקלול אבנים מטענים בקתבים בכל הישובים ירי סכינים וכו. המתנחלים בתגובה משריינים רכבים מוציאים רישיון נשק להגנה. פחות מ0.001 מהם יוצאים לתקוף חזרה. הפלסטינים בתגובה בעלי הבית בכביש בשטחים הפתוחים , הסיגריות בוערות האבנים גם. וגם המשטרה מפחדת לעצור אותם כשהם טסים על 120 קמש בעקיפות מטורפות בכביש הנגדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 18, 2023 2:00 am 
Sophomore

oren_80 כתב:
כל העניין הזה של סנקציות שאוטוטו מגיעות הגיעו מהודעה כאן של אחד המשתמשים טען שבשם המוסר הכפול והלא הוגן אנחנו אוטוטו בסנקציות. הפרזה מוחלטת יש לומר

אורן לא יודע אם התכוונת אלי, אבל אם כן, אני לא הראשון שדיבר על סנקציות. למעשה אין צורך בסנקציות. אם ההממשל האמריקני יספק לישראל פחות תחמושת כל המלחמה תיעצר וצה"ל יהיה תקוע בעזה בלי יכולת להלחם. ויש להם שליטה די מדויקת בנושא ע"י קביעת כמות התחמושת. וזה רק אמצעי אחד, בטוחני שיש נוספים. זה לא הכל או לא כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 18, 2023 9:17 am 
מנהל פורום

FLASH כתב:

לקחו קבוצה, לא מתוקשרת ומחוברת למוקדי הכוח. ומשתינים עליהם בקשת בתקשורת ואיפה לא.

WTF??

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 18, 2023 10:18 am 
Hall of Famer

לא מבין למה האמריקנים עם כל הכוחות שלהם פה באיזור לא נוקפים אצבע בעיקר מול תימן והחוטים
אריה על הנייר :oops:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 18, 2023 11:20 am 
Junior

FLASH כתב:

לקחו קבוצה, לא מתוקשרת ומחוברת למוקדי הכוח.

אה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 18, 2023 11:22 am 
Hall of Famer

RREEDDTT. כתב:
לא מבין למה האמריקנים עם כל הכוחות שלהם פה באיזור לא נוקפים אצבע בעיקר מול תימן והחוטים
אריה על הנייר :oops:

שתי סיבות.
1. בינתיים מחכים לראות מה יקרה - האם זו באמת תופעה עולמית ששווה לעולם להתערב בה, או שזו בעייה ישראלית ואז שישראל תלך להז.... אמנם ראינו את מארסק ועוד חברה מודיעות שלא ישוטו בים סוף, אבל אתמול ראינו חברה גדולה אחרת פשוט מודיעה שתפסיק לעבוד עם ישראל ובבקשה תעזבו אותנו במנוחה. נראה איזו מגמה תגבר על השנייה.
2. זו הדרך של האמריקאים, הם לא יעשו פעולות כאלה בלי קואליציה בינלאומית כלשהי. כך היה בעירק פעמיים, כך היה באפגניסטן, כך היה עם הפיראטים בסומליה, וכך היה בעוד מקומות. את זה לוקח זמן לבנות, ואחר כך הלוגיסטיקה לוקחת גם היא זמן.

ובאופן כללי מגוחך לראות ישראלים גאוותנים שחושבים שאמריקה עובדת אצלם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 18, 2023 11:47 am 
מנהל פורום

מה הקשר "האמריקאים עובדים אצלם"?
עצירת השיט בים האדום זו בעיה שהיא הרבה יותר גלובלית מאשר ישראלית.
אני בטוח שמצרים ואירופה ממש לא מרוצות מזה.
זה הרבה יותר אינטרס שלהם מאשר שלנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 18, 2023 11:54 am 
Hall of Famer

עניתי לזה בסיבה הראשונה. כדאי לקרוא לפני שקופצים.

עוד לא ברור שהתוצאה של האירוע הזה תהייה עצירת השיט בים האדום. יכול להיות שכן, ואז אתה צודק, זו בעייה עולמית והעולם ייאלץ להתערב. אבל אתמול ראינו חברת שילוחים גדולה מודיעה שהיא פשוט תפסיק לעבוד עם ישראל, כלומר (בפראפראזה) תמשיך לשוט בים האדום ומקווה שהחותים יעזבו אותה במנוחה... אם המגמה הזו היא זו שתגבר, כלומר חברות ספנות יקנו את חופש השיט בים האדום בכך שיחרימו את ישראל, אז זה יישאר בעייה ישראלית בעיקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 18, 2023 12:43 pm 
Junior

Shiver כתב:
מה הקשר "האמריקאים עובדים אצלם"?
עצירת השיט בים האדום זו בעיה שהיא הרבה יותר גלובלית מאשר ישראלית.
אני בטוח שמצרים ואירופה ממש לא מרוצות מזה.
זה הרבה יותר אינטרס שלהם מאשר שלנו.

לא רק מצרים, גם ירדן.
עוד בשבוע שעבר דווח על ירידה של יותר מ - 15% בטיפול במטענים בנמל עקבה.
נמל עקבה הוא המוצא היחידי של ירדן לים והם כמעט במצור למעשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 18, 2023 1:07 pm 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:

עוד לא ברור שהתוצאה של האירוע הזה תהייה עצירת השיט בים האדום. יכול להיות שכן, ואז אתה צודק, זו בעייה עולמית והעולם ייאלץ להתערב. אבל אתמול ראינו חברת שילוחים גדולה מודיעה שהיא פשוט תפסיק לעבוד עם ישראל, כלומר (בפראפראזה) תמשיך לשוט בים האדום ומקווה שהחותים יעזבו אותה במנוחה... אם המגמה הזו היא זו שתגבר, כלומר חברות ספנות יקנו את חופש השיט בים האדום בכך שיחרימו את ישראל, אז זה יישאר בעייה ישראלית בעיקרה.

אז אני אומר שאין פה עניין של ספוקלציות.
ברור לארהב, לאירופה, למצרים ולירדן שאי אפשר להשלים עם עצירת תנועת השייט בים האדום.
זה רק עניין של זמן עד שתתארגן קואליציה ימית לטפל באיום הזה.

החברות לא מודיעות שהן יפסיקו לעבוד עם ישראל אלא שיפסיקו לנסוע בים האדום בכלל. הן הרי לא סומכות על החות'ים שיידעו להבדיל בין ספינה לכיוון ישראל וכזאת שלא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 18, 2023 1:43 pm 
Junior

FLASH כתב:
לקחו קבוצה, לא מתוקשרת ומחוברת למוקדי הכוח.

;;-))) ;;-))) ;;-))) ;;-))) ;;-))) ;;-))) ;;-))) ;;-))) ;;-))) ;;-)))

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 18, 2023 2:02 pm 
Hall of Famer

Shiver כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

אז אני אומר שאין פה עניין של ספוקלציות.
ברור לארהב, לאירופה, למצרים ולירדן שאי אפשר להשלים עם עצירת תנועת השייט בים האדום.
זה רק עניין של זמן עד שתתארגן קואליציה ימית לטפל באיום הזה.

החברות לא מודיעות שהן יפסיקו לעבוד עם ישראל אלא שיפסיקו לנסוע בים האדום בכלל. הן הרי לא סומכות על החות'ים שיידעו להבדיל בין ספינה לכיוון ישראל וכזאת שלא.

איש, זה קשה כשכבר פעם שנייה שאתה לא קורא.
ברור שלעצירת התנועה בים האדום העולם לא יכול להסכים והוא ייאלץ להתערב. אמרתי את זה בעצמי. פעמיים. ועכשיו פעם שלישית.
אבל לגבי החלק השני, מה זה "לא מודיעות שלא יעבדו עם ישראל"? אני אומר לך, ואתה לא קורא או לא מבין, שכבר יש חברה גדולה אחת שהודיעה שהיא מפסיקה לעבוד עם ישראל.
עכשיו נשאר לראות מה המגמה שתגבר.

לגבי סומכות על החותים או לא, לא צריך לסמוך על החותים. על כל ספינת סוחר בעולם, בהנחה שהיא מפעילה טרנספונדרים כמו שנדרש ממנה, אפשר לדעת בכל רגע איפה היא נמצאת, למי היא שייכת, מאיפה יצאה ולאן היא מפליגה. כמו שאתה רואה טיסות בפלייטרדאר, מכיר? אז יש כאלה גם לספינות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 18, 2023 2:47 pm 
מנהל פורום

באמת שאני לא מבין מה אתה רוצה, אז אני מפסיק.

בכל אופן - ברקע תקיפות החות'ים, הפועלים בשליחות איראן, "בריטיש פטרוליום" (BP), התאגיד השלישי בגודלו בעולם בתחום הנפט, הגז הטבעי והפטרוכימיה, הודיע על השהיית ההובלה בים האדום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 19, 2023 12:52 am 
Junior

שר ההגנה האמריקאי הכריז על הקמת כוח הרב לאומי להגנה על הסחר בים האדום, לדבריו הכוח יכלול את בחריין, בריטניה, קנדה, צרפת, הולנד, נורבגיה, סיישל, ספרד וארה"ב. (אבו עלי אקספרס)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 19, 2023 1:50 am 
Junior

אם זה לא ברור, מוקדי הכוח זה לא שרים בממשלה
הבועה שנקראת ממשלה התפוצצה במחאת 2023

מוקדי הכוח ששולטים בישראל הם הראש ובראשונה התקשורת. אח''כ מערכת המשפט. אח''כ פקידות בכירה ששולטת בגופים המרכזיים במדינה (הסתדרות, אגף תקציבים, נתבג ועוד). חיל האוויר. אחכ אולי הממשלה, אולי יש עוד כמה גורמים לפני.

ראינו את הממשלה חסרת אונים מול כל אחד מהגופים. המתנחלים לא שם בשום צורה ולכן הם סופגים את הקמפיין הנבזי הזה "המתנחלים מתעללים בפלסטינים" כשהמציאות היא בדיוק הפוך כבר עשרות שנים. הקמפיין נועד להכין את הציבור מוסרית עלאק לפינוי של חצי מיליון תושבים (לא יקרה בחיים, אבל יש שמדמיינים שכן)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 19, 2023 2:42 am 
Hall of Famer

חחחח
אז לדעתך, זאת התקשורת ומערכת המשפט שגם אשמים בשביעי באוקטובר, ולא נניח, ביבי!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 19, 2023 8:57 am 
Junior

נורטון, זה ממש לא מה שהוא אמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 19, 2023 9:46 am 
Junior

זה כן אני כתב:

זה די מה שהוא אמר... זה גם מה שאומרים הינון מגלים למניהם.

מעבר לזה שזה הטיעון הבכייני הרגיל, הוא פשוט לא נכון...
אחוז המנתחלים באוכלוסיה הוא 5% פחות או יותר כפי שהוא ציין, כלומר 1 מתוך 20.

יש 2 מתנחלים בבית המשפט העליון (13.3%).
הכתב המוביל בארץ היום הוא מתנחל (עמית סגל), אליו אפשר להוסיף את קלמן ליבסקין, עקיבא נוביק, צבי יחזקלי, אבישי בין חיים ואני בטוח שיש עוד הרבה שאני לא זוכר (וזה מבלי לדבר על כתבי ערוץ 14 שאני מנחש שיש שם עוד הרבה). יש הרבה יותר ממתנחל אחד על כל 19 לא מתנחלים.

אז כבר על מערכת המשפט והתקשורת נראה לי אפשר להסכים שהמתנחלים בשום צורה לא בתת ייצוג?
על שאר השטויות שהוא רשם בכלל אין לי מה להתעקב לדעתי ( ההסתדרות? חיל האוויר? נובמת... )

רוצה לדבר על תת ייצוג או על חוסר השפעה? דבר על ערבים, חרדים, אתיופים ובטח יש עוד כמה מגזרים ששכחתי... המתנחלים הם המגזר עם הכי הרבה כוח והשפעה ביחס לגודל שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 19, 2023 10:18 am 
Junior

שטויות, זה ממש לא מה שאמרתי.

העובדה שיש גופים חזקים מהממשלה, לא אומרת שהם אחראים על הכל במדינה, בוא מתקדם מרמת גנון

הם לא אחראים על כך שרמת החינוך בארץ בינונית ומטה, ברור. הם לא אחראים על הכשל הבטחוני ב7 באוקטובר, ברור שזה חונה תחת הממשלה והצבא

הם כן אחראים להרבה דברים אחרים, ביניהם דמוניזציה של חצי מיליון תושבים, ולא, קלמן לא מתנחל, אלא אם כן גם את מושבי עמק האלה והשפלה אתה מתכנן למסור לפלסטינים. הארבעה האחרים מתנחלים בעבר או בהווה, ויש לא 19 על 1, אלא 50 על אחד בגופי התקשורת ששולטים כאן (12 13 12 ומגוון האתרים והעיתונים)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 19, 2023 10:21 am 
Hall of Famer

עמית סגל חולק עליך לגבי המשקל של אנשים המחזיקים בדיעה של הציונות הדתית (וקלמן ליבסקינד הוא אחד מהם, גם אם הוא לא גר בהתנחלות) בתקשורת, לפחות לפי מה שהוא אמר בהרצאה שלו ששמעתי.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 19, 2023 10:33 am 
Sophomore

אם היה למערכת המשפט או לפקידות הכח האדיר שמיוחס להם ע״י השופרות,
נתניהו, דרעי, גפני, סמוטריץ ובן גביר היו מזמן שם.
בנוסף גם בפקידות וגם בבתי המשפט יש נציגות יפה ללא שמאלניים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 19, 2023 10:37 am 
Junior

FLASH כתב:
הם כן אחראים להרבה דברים אחרים, ביניהם דמוניזציה של חצי מיליון תושבים, ולא, קלמן לא מתנחל, אלא אם כן גם את מושבי עמק האלה והשפלה אתה מתכנן למסור לפלסטינים. הארבעה האחרים מתנחלים בעבר או בהווה, ויש לא 19 על 1, אלא 50 על אחד בגופי התקשורת ששולטים כאן (12 13 12 ומגוון האתרים והעיתונים)

אכן קלמן לא מתנחל, חוזר בי.
ולגבי ההמשך אתה פשוט קשקשן שחי במציאות מקבילה...
אבל מה אני מצפה ממי שמסביר את תופעת התלונות על תקיפה מינית העודפת בחברה הדתית בזה שחילונים תוקפים אותם בשיעורי נהיגה ובסופרלנד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 19, 2023 11:17 am 
Junior

sheky כתב:
זה כן אני כתב:

זה די מה שהוא אמר... זה גם מה שאומרים הינון מגלים למניהם.

מעבר לזה שזה הטיעון הבכייני הרגיל, הוא פשוט לא נכון...
אחוז המנתחלים באוכלוסיה הוא 5% פחות או יותר כפי שהוא ציין, כלומר 1 מתוך 20.

יש 2 מתנחלים בבית המשפט העליון (13.3%).
הכתב המוביל בארץ היום הוא מתנחל (עמית סגל), אליו אפשר להוסיף את קלמן ליבסקין, עקיבא נוביק, צבי יחזקלי, אבישי בין חיים ואני בטוח שיש עוד הרבה שאני לא זוכר (וזה מבלי לדבר על כתבי ערוץ 14 שאני מנחש שיש שם עוד הרבה). יש הרבה יותר ממתנחל אחד על כל 19 לא מתנחלים.

אז כבר על מערכת המשפט והתקשורת נראה לי אפשר להסכים שהמתנחלים בשום צורה לא בתת ייצוג?
על שאר השטויות שהוא רשם בכלל אין לי מה להתעקב לדעתי ( ההסתדרות? חיל האוויר? נובמת... )

רוצה לדבר על תת ייצוג או על חוסר השפעה? דבר על ערבים, חרדים, אתיופים ובטח יש עוד כמה מגזרים ששכחתי... המתנחלים הם המגזר עם הכי הרבה כוח והשפעה ביחס לגודל שלו.

אפשר להתווכח על נכונות הטענה המקורית של תת ייצוג למתנחלים בכל מוקדי הכוח, אבל נורטון הסיק איכשהו מהטיעון של פלאש כאילו הוא אומר שבעצם מי שאשם ב-7 באוקטובר הם התקשורת ומערכת המשפט. להבנתי, הדיון היה אחר לגמרי. פלאש קישר את תת הייצוג בתקשורת וכו' להשתלחות במתנחלים ועל האדרת מעשי האלימות שמבצעים מעטים נגד פלסטינים, ולא קישר זאת בכלל למה שקרה בשבעה באוקטובר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 230  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 65 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: