ראי שעל הקיר כתב:
Bluey כתב:
Att כתב:
אני לא יודע מה זה אומר 'שני הצדדים'.
חמאס ותושבי עזה זה לא ממש אותו דבר.
חמאס הוא ארגון טרור.
זה כמובן יכול להתהפך אבל עד כה, ההצלחה שלו מסחררת.
חמאס הוא המפלגה השולטת בעזה.
והוא מורכב מאנשים שגרים בעזה.
בהנחה שהאנשים שם רציונלים, אז מוטלים בספק הישגי הארגון ששלט בבטחה כבר קודם.
ובטח איכות החיים האישית שלהם נפגעה אנושות כלומר ההישגים של העם.
ישראל בודאי הפסידה בגדול. גם אם החלום הרטוב של מיטוט החמאס יצליח.
שני הצדדים הפסידו וילקקו את הפצעים זמן רב.
הנסיון מלמד שאם חמאס נשאר חי ככוח צבאי ושלטוני, הוא משתקם ואף מתחזק יותר משהיה בטווח של שנתיים-שלוש. זה בערך הטווח בין סבב לסבב, ובכל סבב הוא חזר יותר חזק.
גם העיר והרצועה עצמה משתקמת די מהר. תראה תמונות לפני המלחמה, למרות כל הסבבים.
האזרחים בוודאי סובלים, אבל ברמה האסטרטגית עניינם כעם עלה לראש סדר היום העולמי אחרי שהיה קרוב להישכח; והם הולכים וזוכים בזירה החשובה ביותר, ארה"ב, שיש מצב טוב שבטווח של 20-30 שנה תיטה לטובתם - היא וגם אחרים במערב (אני מזכיר שבבריטניה כבר היינו ככה קרובים לראש ממשלה פרו-חיזבאללה ופרו-חמאס, שספק אם מכיר בזכות ישראל להתקיים).
וההנחה שלך שחמאס מורכב מאנשים רציונלים היא לא נכונה, או יותר נכון - לא נכונה לפי הרציונל
שלך. הרציונל של חמאס הוא אחר, הוא לא מודד את עצמו ואת שאיפותיו לפי רווחתם של תושביו, חשבתי שכבר יצאנו מהקונספציה הזו ב-7 באוקטובר. מתברר שלא כולם...
בחמאס עובדים/משרתים עשרות אלפי אנשים שגרים ברצועה ובני משפחותיהם גם. אם הרצועה עוברת הרס ורבים מתים וסובלים סבל גדול. איך אפשר להגיד שזה לא מעניין אותם?
אולי סינוואר וקומץ מנהיגים בכירים מרוויחים כל מני דברים ברמה האישית ואולי השיקולים של חלקם גם לא רציונליים/ מגלומניים ועוד. עדיין זה קומץ.
אם מספר פוליטיקאים בישראל יתחזקו בבחירות הבאות יהיה נכון להגיד שמדינת ישראל ניצחה במלחמה?
אם החמאס יתמוטט ואירגון אחר ישלוט - הראש יתחלף אבל חלק גדול מהמנגנון של עשרות אלפי האנשים בסה״כ יחליף בוס.
ושני מליון ומשהו התושבים בודאי לא יתחלפו או יעלמו. אז מה השינוי הגדול? ואיפה הנצחון המזהיר של ישראל?
לגבי השיקום גם אנחנו נשתקם ונתחזק אבל זה לא אומר שניצחנו.
מאמין שאפשר היה להשיג חשיפה לסיפור הפלסטיני בצורה הרבה יותר פשוטה ומה יהיה עוד 20 שנה, קשה לי להאמין שמישהו מאמין ביכולת לתכנן לטווחים כאלה.
לזה התכוונתי שכל המעורבים הפסידו.
כמובן שיש מרויחים לדבר הזה אבל הם לא לוחמים כאן.