Att כתב:
איך אתה מציע לבחון יכולת של קבוצה להצליח והשפעה של שינוי פוטנציאלי?
אשמח לשמוע
אתה חושב שזה מיותר?
או שאתה לא אוהב את הכלי שאני מציע?
אם אתה לא אוהב את הכלי שאני מציע, בגלל אנומליות למיניהן (חלקן דמיוניות), מוזמן להציע כלי אחר
הרעיון מבחינתי הוא די פשוט -
1. יכולת אינדיבידואלית משפיעה על יכולת הקבוצה
2. יכולת היא תמיד יחסית
3. ההשפעה של שחקנים מצוינים וטובים מאוד שנמצאים בטופ של הליגה היא משמעותית גדולה יותר מזו של שחקנים אחרים
אני מציע לבחון את היכולת של הקבוצה על ידי בחינת יכולת הקבוצה.
אני לא חושב שזה מיותר במובן של הקבוצה שצריכה להעריך מה מצבה או איזו עסקה לעשות, אני חושב שאין שום היגיון או ערך לכלי שאתה מציע.
הבעיה בכלי הן לא אנומליות אלא שהכלי לא קורלטיבי לשום דבר שקורה במציאות.
אף אחד מעולם לא טען שלהחזיק את אחד השחקנים הטובים בליגה זה לא כלי מרכזי לליקחת אליפות, אבל מכאן ועד להגיע למצב שסופרים האם השחקן הטוב שלך הוא טופ N וכמה עוד טופ K יש מרחק מאוד גדול.
השיטה שאתה תמיד חוזר אליה היא שטחית ולא מספרת כלום מכמה סיבות:
1. כדורסל הוא הרבה יותר חיבור וקטורי מאשר חיבור סקלארי. לסכום יכולת אינדיבידואלית כדי להעריך קבוצה זה מאוד חסר. אין פה שום התיחסות לעמדות, לכימיה, ליתרונות\חסרונות משותפים, לניסיון ולעוד המון גורמים שהופכים קבוצה להצלחה.
2. כל הגדרת טופ היא שרירותית לחלוטין. ההשפעה של מייקל על הקבוצה ועל הסיכוי לנצח גדול פי המון מההשפעה של דווין בוקר על הקבוצה. בסוף שניהם "טופ5" בליגה (אם בוקר לא טופ 5 אז קח את השחקן החמישי בטופ שלך). אותו כנ"ל לזה שהעונה דיוויס הוא לא בדיוק טרה יאנק למרות ששניהם שחקני "טופ 25" או "כוכבים". הטירים האלו חסרי משמעות.
3. הדירוגים שאתה מציע תמיד נכונים לסוף העונה ולא לרגע הבניה. הטענה שלך ששגא הוא לא "טופ5" כי הוא עוד לא הוכיח את עצמו בפלייאוף מראה שהדירוג שאתה נסמך עליו הוא בדיעבד בעיקרו ואין לו יכולת פרדיקציה ליכולת הקבוצה.
4. היא פשוט לא נכונה. עובדתית. כולם יסכימו שכדאי להחזיק כמה שיותר שחקנים טובים בקבוצה. כולם גם יסכימו שכדורסל הוא הספורט הקבוצתי שבו ההשפעה של הכוכבים הגדולים ממש היא הגדולה ביותר ולכן מאוד כדאי להחזיק שחקן בקנה מידה היסטורי. מכאן ועד למצוא "נוסחה" שמכמתת איזה טופ צריך וכמה מכל אחד המרחק ענק וכמו שמראים לך פעם אחרי פעם אין נוסחא אחידה...
5. השיטה הזאת היא סוביקטיבית מטבעה ולכן אני לא רואה בה שום יתרון (מעבר לחוסר תיאום שלה) על אף שיטה סובקטיבית אחרת. הספרס ב2013-2014 לא היו קבוצה כזאת מעולה כי היו לא כוכבי על אלא כי היא הייתה בנויה מאוזן מאוד ומאומנת ועדיין אנשים העריכו אותה לפני העונה כשישית במדד האליפות. לפי השיטה שלך ל
הערכה היא הייתה צריכה להיות במקום נמוך בהרבה כי לא היה שם סופרסטאר, היה שם אולסטאר אחד באותה תקופה ועוד המון שחקנים מעולים עם ניסיון של נכנסים למסגר "כוכב" או ווטאבר. זה לא שהם לקחו אליפות בהפתעה מרעישה (הם היו הפיינליסטים) ושברו את כל התחזיות, הם פשוט היו קבוצה מעולה וכולם ידעו שיש להם סיכוי.
יש עוד סיבות אבל מניתי מספיק לטעמי.