סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 6:39 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 230  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' דצמבר 28, 2023 11:07 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי שעל הקיר כתב:
בישראל מערכת הבטחון זה גוף סופר חזק.
והם נגועים בקונספציה כמו כולם, החל מהקייטנה בבתי הכלא דרך הסכם הכניעה לחזבאללה בנושא הגבול הימי (ש"יביא לנו שקט בצפון") וכלה במדיניות מול עזה. וזה עוד לפני שהגענו לכשלונות הצבאיים גרידא.
מעל כולם עמד הבוס הגדול שמבחינתו חיזוק חמאס ושימונו בכסף היה חלק ממדיניותו האסטרטגית. האשמה היא קודם כל שלו. אבל אי אפשר לנקות את אנשי מערכת הבטחון. הם לא אמרו לו מה שהוא רוצה לשמוע, הם באמת האמינו במה שהם אמרו.

מי מדבר על לנקות אותם מאשמה?
הקייטנה בבתי הכלא זו לא אחריות של ראש ממשלה? הסכם הכניעה שאני לא בטוח שהוא כזה, לפני הכל באחריות לפיד, עם כל הכבוד למערכת הביטחון.
מספיק לראות בלייב מה קורה במשטרה תחת שר חדש בפחות משנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 29, 2023 9:56 am 
Junior

על מה אתה מדבר תגיד לי? בנושא התנאים של המחבלים בכלא למשל, מערכת הביטחון לא סתם ממליצה להימנע מהרעת התנאים אלא ממש נעמדת על הרגליים האחוריות!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 29, 2023 12:15 pm 
Sophomore

מה היתה הסיבה לתנאים בבתי הכלא? (ניחוש שלי זה קשור לאיסוף מודיעין.) בכל מקרה גם אם זו היתה טעות, הצבא פישל בדברים הרבה יותר גדולים: ניתוח המודיעין, פרישת כוחות, הפעלת כוחות, והלחימה במנהרות גם לא נראית משהו, אם כי אני לפחות לא מאורע בפרטים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 29, 2023 1:04 pm 
Junior

הסיבה היתה שפגיעה בתנאי האסירים "תבעיר את השטח". סמרטוטיות בהתגלמותה. אשכרה אפשרו לאסירים להתנהל עם טלפונים מתוך הכלא (שבאמצעותם הם מוציאים לפועל פיגועים, ויכולים לתקשר עם אסירים מבתי כלא אחרים לצורך תיאום עמדות) כדי לזכות בקצת שקט מדומה בשטחים. להזכירכם את ההתקפלות בעניין מיסוך הטלפונים בכלא.
מי שהעביר את ההמלצות הללו (וגם מי שבחר לאמץ אותן) צריך לקבל זריקת רעל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 29, 2023 1:11 pm 
Sophomore

זו הסיבה שנתנו בתקשורת. נראה לי יותר הגיוני שהמטרה היתה להאזין לטלפונים הללו או אולי השתמשו בתנאים כדי לשחד משת"פים או אולי התנאים הללו איפשרו הפעלת סוכנים. לא תמיד מגלים לנו את כל האמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 29, 2023 1:14 pm 
Junior

כך או כך, אני מאוד מקווה שהאירועים יביאו לשינוי בתחום. שיקבלו תנאים כמו של אסירים בטחוניים יהודים. אבל הסיכוי שזה יקרה לדעתי זהה לסיכוי שביבי יתפטר מיוזמתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 29, 2023 1:38 pm 
Sophomore

אתה מתרכז בנקודה שולית יחסית. זה בדיוק מה שנתניהו רוצה. תנסה להתרכז בהתנהלות המדינית והצבאית. מדוע ממשלת ישראל איפשרה לחמאס להתחזק? מדוע הצבא זילזל בסכנה מעזה? האם בשלושים שנה שישראל מודעת לסכנת המנהרות פותחה תורת לחימה טובה נגדן? האם הושקעו מספיק כסף ומאמץ כדי להיות מוכנים? למשל האם יש מספיק כלבים להלחם במנהרות? איזה אמצעים טכנולוגים פותחו והאם יוצרו מספיק מהם? האם הצבא התאמן מספיק בלחימה במנהרות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 29, 2023 1:46 pm 
Sophomore

והנקודה שאותי מטרידה הכי הרבה, מדוע הערכת המודיעין כשלה כל כך? האם הבעיה היא שמצפים או מתיחסים להערכה כשחור או לבן? מדוע המודיעין כשל בשילוב מקורות מודיעין שונים? האם למשל מנסים לשלב אינטליגנציה מלאכותית כדי לקבל הערכות שונות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 29, 2023 2:59 pm 
Sophomore

זה כן אני כתב:
על מה אתה מדבר תגיד לי? בנושא התנאים של המחבלים בכלא למשל, מערכת הביטחון לא סתם ממליצה להימנע מהרעת התנאים אלא ממש נעמדת על הרגליים האחוריות!

לפני כמה חודשים ראשי מערכות הביטחון הזהירו שהמשך החקיקה מסכן את ביטחונה ואף את המשך קיומה של המדינה.
גאלנט שירד בשביל נתניהו לתהומות של שפלות עד אז, נבהל וקרא להפסיק את החקיקה.
נתניהו פיטר אותו מיד.
https://www.israelhayom.co.il/news/poli ... e/13873767

1. לכל המוטרדים והמצקצקים על היעדר התראות המודיעין, אז הנה היתה לפחות אחת - מגה התראה כמו החומה הסינית - שרואים מהחלל - מי שמעוניין להסתכל.
2. היה גם את העניין עם הקבינט שלא התכנס בתקופה ההיא בגלל שלנתניהו לא התאים שהקבינט שלו ישמע מה יש לראשי מערכת הביטחון להגיד ואולי גם לחברי הקבינט להקטין ראש לקראת ועדת החקירה.
3. יש לי הרגשה שכולנו לא מכירים את פרטי המקרה כי לצבא אין ערוץ תעמולה אבל כנראה היו ולא מעט.

מבין שזה נחשב להסרת אחריות מהצבא לדעת כמה מהכותבים כאן, זה נשמע לי הזוי ועל הדבר הזה לא נסכים.

4. זה לא אני - אם בתגובה לכזו התראה חמורה אולי חסרת תקדים, נתניהו הלך כנגד כל מערכת המשפט האימתנית, מערכת הביטחון + פיטורי שר בטחון ויותר מחצי עם זועם והמשיך בשלו בקצב יותר גדול *, אפשר להניח שאם רק היה רוצה תנאי האסירים היו משתנים בצורה דראסטית.

*בגלל שכולם כל כך מזיזים לו מצא לנכון לצאת לשרשרת חופשות מפנקות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 29, 2023 4:23 pm 
Hall of Famer

עכשיו הותר לםירסום שכמעט כל פיקוד משמרות המהפיכה במזרח סוריה חוסל הלילה בנמל התעופה בדמשק

https://www.israelhayom.co.il/news/worl ... ivzakimnet

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 29, 2023 6:38 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
Bluey כתב:
זה כן אני כתב:

לפני כמה חודשים ראשי מערכות הביטחון הזהירו שהמשך החקיקה מסכן את ביטחונה ואף את המשך קיומה של המדינה.
גאלנט שירד בשביל נתניהו לתהומות של שפלות עד אז, נבהל וקרא להפסיק את החקיקה.
נתניהו פיטר אותו מיד.
https://www.israelhayom.co.il/news/poli ... e/13873767

1. לכל המוטרדים והמצקצקים על היעדר התראות המודיעין, אז הנה היתה לפחות אחת - מגה התראה כמו החומה הסינית - שרואים מהחלל - מי שמעוניין להסתכל.
2. היה גם את העניין עם הקבינט שלא התכנס בתקופה ההיא בגלל שלנתניהו לא התאים שהקבינט שלו ישמע מה יש לראשי מערכת הביטחון להגיד ואולי גם לחברי הקבינט להקטין ראש לקראת ועדת החקירה.
3. יש לי הרגשה שכולנו לא מכירים את פרטי המקרה כי לצבא אין ערוץ תעמולה אבל כנראה היו ולא מעט.

מבין שזה נחשב להסרת אחריות מהצבא לדעת כמה מהכותבים כאן, זה נשמע לי הזוי ועל הדבר הזה לא נסכים.

4. זה לא אני - אם בתגובה לכזו התראה חמורה אולי חסרת תקדים, נתניהו הלך כנגד כל מערכת המשפט האימתנית, מערכת הביטחון + פיטורי שר בטחון ויותר מחצי עם זועם והמשיך בשלו בקצב יותר גדול *, אפשר להניח שאם רק היה רוצה תנאי האסירים היו משתנים בצורה דראסטית.

*בגלל שכולם כל כך מזיזים לו מצא לנכון לצאת לשרשרת חופשות מפנקות

אתה מתפרץ לדלת פתוחה לפחות במקרה שלי. גם אני חושב שנתניהו הוא האחראי הראשי, והדוחף העיקרי של הקונספציה שהוא ראה בה "מדיניות אסטרטגית" ואינטרס ישראלי.
אבל גם שותפיו הפוליטיים לאורך השנים (וזה כולל את כמעט כל אלה אלה שהם אופוזיציה לו היום) וגם ראשי מערכת הבטחון לדורותיהם - היו נעולים על הקונספציה. שאם רק ניתן לאסירים תנאים של קייטנה יהיה שקט. אם רק ניכנע לדרישות חיזבאללה בעניין הגבול הימי (וזה בדיוק מה שזה היה, הסכם כניעה, ואם תרצה אני אפרט) יהיה שקט. אם רק נטפח כספית את רצועת עזה תחת חמאס, נכניס עוד פועלים, נשמן ביותר כסף ויותר סחורות - יהיה שקט. ואם נדמה לנו שהולך להיות לא שקט - זה בלוף, זו אשליה, ברור שיהיה שקט, עשינו את כל מה שצריך כדי שיהיה שקט, אז יהיה שקט.
כל המדיניות שלהם התמצתה ב-peace in our time צ'יימברלייני, לבעוט את הפחית הזו הלאה אל הבאים אחריהם בתפקיד. כל אלה שיושבים עכשיו באולפנים ומפרשנים את הבאים אחריהם בתפקיד - היו שותפים לאותה קונספציה כשהיו בתפקיד.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 29, 2023 8:52 pm 
Sophomore

אני עם ראי כאן. ביבי הוא האשם העיקרי במחדל וחייב לעוף, אבל כל זרועות הביטחון למיניהם בה30 שנה האחרונות אשמים אולי רק קצת פחות ממנו וגם חייבים ללכת הביתה מיד אחריו. כולל גנץ "המושיע" שהיה עשרות שנים אבי אבות הקונספציה בשלל תפקידיו בכוחות הביטחון. אגב, בהתחלה הייתי בטוח שרק אחרי המלחמה כולם חייבים ללכת, אבל כשאני רואה איך היא מתנהלת והקונספציה הרופסת של הכנסת דלק, אוכל ומים וסיוע הומניטרי ניתנות בלי שום תמורה הומניטרית לחטופים שנמצאים שם - אני חושב שהם היו חייבים לעוף מיד ב7.10.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 30, 2023 8:39 pm 
Sophomore

פוציץ' כתב:
אני עם ראי כאן. ביבי הוא האשם העיקרי במחדל וחייב לעוף, אבל כל זרועות הביטחון למיניהם בה30 שנה האחרונות אשמים אולי רק קצת פחות ממנו וגם חייבים ללכת הביתה מיד אחריו. כולל גנץ "המושיע" שהיה עשרות שנים אבי אבות הקונספציה בשלל תפקידיו בכוחות הביטחון. אגב, בהתחלה הייתי בטוח שרק אחרי המלחמה כולם חייבים ללכת, אבל כשאני רואה איך היא מתנהלת והקונספציה הרופסת של הכנסת דלק, אוכל ומים וסיוע הומניטרי ניתנות בלי שום תמורה הומניטרית לחטופים שנמצאים שם - אני חושב שהם היו חייבים לעוף מיד ב7.10.

למה דוקא 30? מאיפה הגיע מספר הקסם?
ב30 השנים האחרונות אלפי ישראלים הובילו את מערכות הביטחון השונות. רובם המכריע סיכנו את חייהם בחלק גדול מהקריירה שלהם ופועלים מתוך תחושת שליחות.

אתה באמת חושב שכל אחד מאלפי האנשים האלה אחראים לקטסטרופה כמעט כמו ראש הממשלה ב15 השנים האחרונות???
אדם לא אמין, שחשוד בפליליים, ובפרשיות חמורות אחרות, שראיין פקידים בכירים עם מבדקי נאמנות אישית, לא מינה מפכל למשטרה, מנע תקציב מדינה, שבמישמרת שלו אירן הפכה לאימפריה, החיזבאללה התעצם לאיום קיומי ועל שותפות הגורל עם החמאס עוד מאז אוסלו כבר נכתב מספיק.
האיש שמינה את בן גביר לשר לבטחון הפנים, הלך למלחמת אחים רק בשביל להחזיק בשלטון, פיטר שר בטחון שהזהיר, מנע כינוס של הקבינט שלא יספרו לקבינט שלו על הקטסטרופה הצפויה ועל התראות על סכנה קיומית בהתנהלות שלהם ובזמן הקריטי הזה, היה עסוק בלנפוש במלונות בארץ ובעולם.
והמגילה עוד ארוכה.
וממשיכה להכתב,
כשהוא מתעקש לא לקבל אחריות ובזמן מלחמה מתחיל קמפיין נגד הצבא,
מכניס מקורבים לישיבות קבינט, לא ביקר את קורבנות הדרום ועוד ועוד.

לפני 17 שנה במשמרת של אולמרט, כשהיה ראש ממשלה טרי יחסית, אחרי תקיפה של החיזבאללה, צהל הבעיר את דרום לבנון,
נסראללה הצטער שהתעסק איתנו, אמר זאת בכנות.
אז מערכת הביטחון הרופסת של קרן וקסנר עם הקונספציה ווטאבר יכולה לתפקד, מעניין.
וזו עוד נחשב בזמנו למלחמה כושלת...
מאז חיזבאללה התעצם ובישראל ישנו, מי היה ראש הממשלה?

שתי עובדות מעניינות שאולי לא ידעת:
מי הגיע לועדת וינוגרד לחקירת מלחמת לבנון השניה בחליפת חתן ואמר בסמכותיות שראש הממשלה אינו אמור רק לגבש תפיסת ביטחון ולמנות בעלי תפקידים, אלא גם לשלוט בפועל במערכת הביטחון. תפקידו של שר הביטחון הוא משני?

ואז אולמרט נחקר על ענייני פלילים ומי הגיע לאולפני הטלויזיה (לימים אלגזירה...) בחליפת חתן ובסמכותיות אמר:ראש ממשלה ששקוע עד צוואר בחקירות, אין לו מנדט מוסרי וציבורי לקבוע דברים כל כך גורליים למדינת ישראל, קיים חשש שהוא יכריע הכרעות על בסיס האינטרס האישי של ההישרדות הפוליטית שלו ולא על פי האינטרס הלאומי?

נתניהו האופוזיציונר אמר כמה דברי טעם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 30, 2023 10:21 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אז בוא, אני מאתגר אותך.
תמצא את גופי מערכת הבטחון , נניח ב-15-20 השנה האחרונות, שלא היו שבויים בהקונספציה.
היה גוף במערכת הבטחון שלא אמר שיש לשמר את הקייטנה בבתי הכלא, כי זה מה שיביא שקט?
היה גוף במערכת הבטחון שלא אמר שיש להיכנע לכל דרישות חיזבאללה בעניין הגבול הימי?
היה גוף במערכת הבטחון שלא נתפס למעבל הסבבים, "שקט ייענה בשקט", חמאס לא בא לו מלחמה, חמאס רק רוצה כסף ולפתח את עזה ולקבל כסף וסחורות ופועלים בישראל?
היה גוף במערכת הבטחון שהמליץ לפעול באופן אסטרטגי נגד בניין הכוח של חמאס?

ברור שהבוס הגדול אשם יותר מכולם, הוא עשה מכל זה "מדיניות אסטרטגית" כאילו זה דבר נפלא ונכס לישראל. אבל לא תמצא גוף בטחוני שלא היה חלק מאותה קונספציה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 30, 2023 11:02 pm 
Sophomore

Bluey כתב:
פוציץ' כתב:

ב30 השנים האחרונות אלפי ישראלים הובילו את מערכות הביטחון השונות. רובם המכריע סיכנו את חייהם בחלק גדול מהקריירה שלהם ופועלים מתוך תחושת שליחות.

אתה באמת חושב שכל אחד מאלפי האנשים האלה אחראים לקטסטרופה כמעט כמו ראש הממשלה ב15 השנים האחרונות???
אדם לא אמין, שחשוד בפליליים, ובפרשיות חמורות אחרות, שראיין פקידים בכירים עם מבדקי נאמנות אישית, לא מינה מפכל למשטרה, מנע תקציב מדינה, שבמישמרת שלו אירן הפכה לאימפריה, החיזבאללה התעצם לאיום קיומי ועל שותפות הגורל עם החמאס עוד מאז אוסלו כבר נכתב מספיק.
האיש שמינה את בן גביר לשר לבטחון הפנים, הלך למלחמת אחים רק בשביל להחזיק בשלטון, פיטר שר בטחון שהזהיר, מנע כינוס של הקבינט שלא יספרו לקבינט שלו על הקטסטרופה הצפויה ועל התראות על סכנה קיומית בהתנהלות שלהם ובזמן הקריטי הזה, היה עסוק בלנפוש במלונות בארץ ובעולם.
והמגילה עוד ארוכה.
וממשיכה להכתב,

לפני 17 שנה במשמרת של אולמרט, כשהיה ראש ממשלה טרי יחסית, אחרי תקיפה של החיזבאללה, צהל הבעיר את דרום לבנון,

מי הגיע לועדת וינוגרד לחקירת מלחמת לבנון השניה בחליפת חתן ואמר בסמכותיות שראש הממשלה אינו אמור רק לגבש תפיסת ביטחון ולמנות בעלי תפקידים, אלא גם לשלוט בפועל במערכת הביטחון. תפקידו של שר הביטחון הוא משני?

ואז אולמרט נחקר על ענייני פלילים ומי הגיע לאולפני הטלויזיה (לימים אלגזירה...) בחליפת חתן ובסמכותיות אמר:ראש ממשלה ששקוע עד צוואר בחקירות, אין לו מנדט מוסרי וציבורי לקבוע דברים כל כך גורליים למדינת ישראל, קיים חשש שהוא יכריע הכרעות על בסיס האינטרס האישי של ההישרדות הפוליטית שלו ולא על פי האינטרס הלאומי?

זהו, שמבחינתי למנות את הרצי הלוי לרמטכ"ל, את אהרון חליוה לראש אמ"ן ואת רונן בר לראש השב"כ אחרי שבמשמרת שלהם קיבלנו את המחדל הכי גדול בהיסטוריה שלנו - אלו מינויים הרבה יותר גרועים מהמינוי של בן גביר לשר לביטחון פנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 30, 2023 11:04 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
אז בוא, אני מאתגר אותך.
תמצא את גופי מערכת הבטחון , נניח ב-15-20 השנה האחרונות, שלא היו שבויים בהקונספציה.
היה גוף במערכת הבטחון שלא אמר שיש לשמר את הקייטנה בבתי הכלא, כי זה מה שיביא שקט?
היה גוף במערכת הבטחון שלא נתפס למעבל הסבבים, "שקט ייענה בשקט", חמאס לא בא לו מלחמה, חמאס רק רוצה כסף ולפתח את עזה ולקבל כסף וסחורות ופועלים בישראל?

ברור שהבוס הגדול אשם יותר מכולם, הוא עשה מכל זה "מדיניות אסטרטגית" כאילו זה דבר נפלא ונכס לישראל. אבל לא תמצא גוף בטחוני שלא היה חלק מאותה קונספציה.

עזוב את זה. גם עכשיו, אחרי שהקוסנפציה של "תן לחבר'ה בעזה עבודה, כסף ותנאים ותקבל שקט" נכשלה בענק, עדיין כל "גורמי הביטחון" בטוחים שצריכים לנהוג באותה צורה גם ביהודה ושומרון עם אותה אוכלוסיה שמעריצה את החמאס. פשוט לא למדו כלום החבורת רפיסות האלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 30, 2023 11:07 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
אז בוא, אני מאתגר אותך.

ראי, לא הספקתי לענות לך על מה שכתבת קודם אז אשלב,
עניין הגבול הימי ואם היה טעות טקטית או לא זה על ראש הממשלה, זו החלטה פוליטית.
ברגע שלאוייב יש ארסנל טילים עצום שמכוון על המדינה, המנעות או לא מעימות על נושא טקטי כזה היא העניין השולי, המחדל היה לאפשר את זה ההקשר הרחב של איום כזה חמור מצד חיזבללה והרתעה דה פקטו של ישראל.

נראה לי שאתה לוקח סדרת אירועים לא קשורים ובונה סביבם תיאוריה עם השם קונספציה.

העניין עם האסירים הבטחוניים אולי בבסיסו היה נכון. אני לא מכיר את הפרטים לעומק.
שקט יענה בשקט נשמע לי החלטה אסטרטגית-פוליטית נטו, כנל סבבים.
כנ״ל חוסר תגובה להפצצה של הדרום במשך עשור, אלו החלטות פוליטיות לא צבאיות.
כמו במקרה לבנון השניה אם מפעילים את הצבא הוא מבצע.

כמו שנאמר:
״ראש הממשלה אינו אמור רק לגבש תפיסת ביטחון ולמנות בעלי תפקידים, אלא גם לשלוט בפועל במערכת הביטחון״
וזה מה שעשה מהיום הראשון - הוא מינה בעלי תפקידים, גיבש תפיסת ביטחון - יש ציטוטים ושלט בפועל במערכת הביטחון - חסר למישהו שיצא נגדו,
ועכשיו אחרי המיני שואה, אלפי אנשים לפתע עומדים איתו על פודיום האשמים.
עצוב.

את הפרוטוקולים נשמע בקרוב (יחסית), אני בטוח שהיו התראות למכביר, כולל תירגול כיבוש ישובים השנה ששודרו בטלויזיה. בטלוויזיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 30, 2023 11:13 pm 
Hall of Famer

Bluey כתב:
אדם לא אמין, שחשוד בפליליים, ובפרשיות חמורות אחרות, שראיין פקידים בכירים עם מבדקי נאמנות אישית, לא מינה מפכל למשטרה, מנע תקציב מדינה, שבמישמרת שלו אירן הפכה לאימפריה, החיזבאללה התעצם לאיום קיומי.

לא שזה הודעת תמיכה בביבי, אבל אני לא רואה איך כל ראש ממשלת ישראל שהוא היה יכול למנוע את התהליכים שקרו באיראן. גם ההתעצמות של חיזבאללה לא אשמתו הבלעדית, אלא בשותף עם ממשלת אולמרט שסיימו את מלחמת לבנון השניה עם החלטת האו"ם 1701 שאותה הם שיווקו כהצלחה מטאורית שמשנה את כל התמונה בצפון.

Bluey כתב:

כפי שרשמתי למעלה, ההתחמשות של חיזבאללה לא שייכת רק לאחד בנימין נתניהו. ההתחמשות מחדש החלה די מהר אחרי סיום מלחמת לבנון השניה, למרות החלטת האו"ם. ממשלת אולמרט לא עשתה כלום כשהחיזבאללה הפרו את החלטה 1701 וכמובן שגם ממשלות נתניהו לדורותיהן לא עשו זאת.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 30, 2023 11:21 pm 
Sophomore

פוציץ' כתב:
Bluey כתב:
פוציץ' כתב:

והמגילה עוד ארוכה.
וממשיכה להכתב,

זהו, שמבחינתי למנות את הרצי הלוי לרמטכ"ל, את אהרון חליוה לראש אמ"ן ואת רונן בר לראש השב"כ אחרי שבמשמרת שלהם קיבלנו את המחדל הכי גדול בהיסטוריה שלנו - אלו מינויים הרבה יותר גרועים מהמינוי של בן גביר לשר לביטחון פנים.

טוב כמובן לא התייחסת לשום דבר מהדברים החמורים שכתבתי וברחת לסיסמה - לא נכונה.

אז בן גביר לא באופוזיציה, הוא השר לבטחון פנים. והאסון הגדול בתולדותנו קרה במשמרת שלו!
הוא כמובן אחראי גדול בהרבה מאנשי צבא.
כי הוא מקבל את ההחלטות, הוא גם נמצא בקבינט שלא התכנס למקות ההתרעות החמורות לאסון.
(במשמרת שלו גם הרציחות במגזר הערבי הגיעו לשיאים מטורפים)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 30, 2023 11:25 pm 
Sophomore

עמוס לב כתב:
Bluey כתב:
אדם לא אמין, שחשוד בפליליים, ובפרשיות חמורות אחרות, שראיין פקידים בכירים עם מבדקי נאמנות אישית, לא מינה מפכל למשטרה, מנע תקציב מדינה, שבמישמרת שלו אירן הפכה לאימפריה, החיזבאללה התעצם לאיום קיומי.

לא שזה הודעת תמיכה בביבי, אבל אני לא רואה איך כל ראש ממשלת ישראל שהוא היה יכול למנוע את התהליכים שקרו באיראן. גם ההתעצמות של חיזבאללה לא אשמתו הבלעדית, אלא בשותף עם ממשלת אולמרט שסיימו את מלחמת לבנון השניה עם החלטת האו"ם 1701 שאותה הם שיווקו כהצלחה מטאורית שמשנה את כל התמונה בצפון.

Bluey כתב:

כפי שרשמתי למעלה, ההתחמשות של חיזבאללה לא שייכת רק לאחד בנימין נתניהו. ההתחמשות מחדש החלה די מהר אחרי סיום מלחמת לבנון השניה, למרות החלטת האו"ם. ממשלת אולמרט לא עשתה כלום כשהחיזבאללה הפרו את החלטה 1701 וכמובן שגם ממשלות נתניהו לדורותיהן לא עשו זאת.

בסדר גמור, לא מכיר את המיספרים, ממתי בדיוק ובאיזה קצב.
אז מקבל את מה שכתבת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 30, 2023 11:27 pm 
Hall of Famer

אני לא יודע לכמת את האחריות. יש מספיק לכולם. ראשי מערכת הביטחון כשלו בצורה נוראית, ללא שום קשר לראש הממשלה.
גם האזהרות לגבי הסכנה לישראל בעקבות המהפיכה החוקתית היו יותר כלליות ולא פרטניות לגבי מה שהחמאס יעשה בדרום.
מערכת הביטחון הקימה חומה מעל ומתחת לגבול עם רצועת עזה והלכה לישון בידיעה שהכול בסדר והחמאס, במידה שההרתעה היעילה שלנו נגדו לא תספיק לא מסוגל לעשות נזק רציני. וזה לא רק הרמטכ"ל, ראש השב"כ, ראש המוסד (ראשי חמאס בקטאר כנראה ידעו על הפעולה, המוסד לא היה צריך לתת איזו התראה?), ראש אמ"ן ואלוף הפיקוד הנוכחי, אלא ראשי המערכת הקודמים והקודמים קודמים גם כן.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 30, 2023 11:33 pm 
Sophomore

עמוס לב כתב:
אני לא יודע לכמת את האחריות. יש מספיק לכולם. ראשי מערכת הביטחון כשלו בצורה נוראית, ללא שום קשר לראש הממשלה.
גם האזהרות לגבי הסכנה לישראל בעקבות המהפיכה החוקתית היו יותר כלליות ולא פרטניות לגבי מה שהחמאס יעשה בדרום.
מערכת הביטחון הקימה חומה מעל ומתחת לגבול עם רצועת עזה והלכה לישון בידיעה שהכול בסדר והחמאס, במידה שההרתעה היעילה שלנו נגדו לא תספיק לא מסוגל לעשות נזק רציני. וזה לא רק הרמטכ"ל, ראש השב"כ, ראש המוסד (ראשי חמאס בקטאר כנראה ידעו על הפעולה, המוסד לא היה צריך לתת איזו התראה?), ראש אמ"ן ואלוף הפיקוד הנוכחי, אלא ראשי המערכת הקודמים והקודמים קודמים גם כן.

לא מסכים, אם ההאזהרות האלו כלליות זה יותר חמור, ראש ממשלה שומע כאלו אזהרות חמורות וממשיך בשלו ועוד יוצא לנופש.
וכן כן יש מספיק לכולם, יש מספיק לכולם, יש מספיק לכולם...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 30, 2023 11:39 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
אז בוא, אני מאתגר אותך.

כן. אם הבנתי נכון, נדב ארגמן, ראש השב"כ לשעבר, היה נגד הקונספציה הזאת,
השב"כ המליץ במספר הזדמנויות לפעול נגד חמאס
ולחסל את סינוואר ואנשיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 31, 2023 12:15 am 
Sophomore

הפשלות הצבאיות הן חמורות, אבל אני לא חושב שמדובר (רק) באחריות אישית. המערכות נכשלו וצריך בניה מחדש של חלק ניכר מהמערכות. זה יקח זמן ויתכן שניתן יהיה לטפל בזה רק אחרי סיום הלחימה. בכל מקרה, חלק ניכר מהאחראים לקח כבר אחריות. לעומת זאת עם ביבי זה פשוט, הוא נכשל בקבלת החלטות, הוא נכשל בהנהגת העם, הממשלה, והצבא, הוא נכשל במינויים, ואולי הכי חמור הוא השחית את המערכת. ביבי צריך ללכת וכמה שיותר מהר. בשום פנים לא צריך לתת לו להסתתר מאחורי הכשלונות של הצבא ומערכות המודיעין. כרגע הוא לא לוקח שום אחריות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 31, 2023 12:20 am 
Hall of Famer

Bluey כתב:
עמוס לב כתב:

לא מסכים, אם ההאזהרות האלו כלליות זה יותר חמור, ראש ממשלה שומע כאלו אזהרות חמורות וממשיך בשלו ועוד יוצא לנופש.
וכן כן יש מספיק לכולם, יש מספיק לכולם, יש מספיק לכולם...

בוודאי שההתעלמות של ביבי וביטול פגישות כדי שהוא לא יצטרך לשמוע את האזהרות האלו און דה רקורד זה התנהלות מזוויעה. אבל הנקודה היא שהאזהרות הללו לא היו בכלל על ה-7 באוקטובר. מערכת הביטחון הייתה בנמנום נעים סביב כוונות החמאס.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 230  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: