פוציץ' כתב:
אני עם ראי כאן. ביבי הוא האשם העיקרי במחדל וחייב לעוף, אבל כל זרועות הביטחון למיניהם בה30 שנה האחרונות אשמים אולי רק קצת פחות ממנו וגם חייבים ללכת הביתה מיד אחריו. כולל גנץ "המושיע" שהיה עשרות שנים אבי אבות הקונספציה בשלל תפקידיו בכוחות הביטחון. אגב, בהתחלה הייתי בטוח שרק אחרי המלחמה כולם חייבים ללכת, אבל כשאני רואה איך היא מתנהלת והקונספציה הרופסת של הכנסת דלק, אוכל ומים וסיוע הומניטרי ניתנות בלי שום תמורה הומניטרית לחטופים שנמצאים שם - אני חושב שהם היו חייבים לעוף מיד ב7.10.
למה דוקא 30? מאיפה הגיע מספר הקסם?
ב30 השנים האחרונות אלפי ישראלים הובילו את מערכות הביטחון השונות. רובם המכריע סיכנו את חייהם בחלק גדול מהקריירה שלהם ופועלים מתוך תחושת שליחות.
אתה באמת חושב שכל אחד מאלפי האנשים האלה אחראים לקטסטרופה כמעט כמו ראש הממשלה ב15 השנים האחרונות???
אדם לא אמין, שחשוד בפליליים, ובפרשיות חמורות אחרות, שראיין פקידים בכירים עם מבדקי נאמנות אישית, לא מינה מפכל למשטרה, מנע תקציב מדינה, שבמישמרת שלו אירן הפכה לאימפריה, החיזבאללה התעצם לאיום קיומי ועל שותפות הגורל עם החמאס עוד מאז אוסלו כבר נכתב מספיק.
האיש שמינה את בן גביר לשר לבטחון הפנים, הלך למלחמת אחים רק בשביל להחזיק בשלטון, פיטר שר בטחון שהזהיר, מנע כינוס של הקבינט שלא יספרו לקבינט שלו על הקטסטרופה הצפויה ועל התראות על סכנה קיומית בהתנהלות שלהם ובזמן הקריטי הזה, היה עסוק בלנפוש במלונות בארץ ובעולם.
והמגילה עוד ארוכה.
וממשיכה להכתב,
כשהוא מתעקש לא לקבל אחריות ובזמן מלחמה מתחיל קמפיין נגד הצבא,
מכניס מקורבים לישיבות קבינט, לא ביקר את קורבנות הדרום ועוד ועוד.
לפני 17 שנה במשמרת של אולמרט, כשהיה ראש ממשלה טרי יחסית, אחרי תקיפה של החיזבאללה, צהל הבעיר את דרום לבנון,
נסראללה הצטער שהתעסק איתנו, אמר זאת בכנות.
אז מערכת הביטחון הרופסת של קרן וקסנר עם הקונספציה ווטאבר יכולה לתפקד, מעניין.
וזו עוד נחשב בזמנו למלחמה כושלת...
מאז חיזבאללה התעצם ובישראל ישנו, מי היה ראש הממשלה?
שתי עובדות מעניינות שאולי לא ידעת:
מי הגיע לועדת וינוגרד לחקירת מלחמת לבנון השניה בחליפת חתן ואמר בסמכותיות שראש הממשלה אינו אמור רק לגבש תפיסת ביטחון ולמנות בעלי תפקידים, אלא גם לשלוט בפועל במערכת הביטחון. תפקידו של שר הביטחון הוא משני?
ואז אולמרט נחקר על ענייני פלילים ומי הגיע לאולפני הטלויזיה (לימים אלגזירה...) בחליפת חתן ובסמכותיות אמר:ראש ממשלה ששקוע עד צוואר בחקירות, אין לו מנדט מוסרי וציבורי לקבוע דברים כל כך גורליים למדינת ישראל, קיים חשש שהוא יכריע הכרעות על בסיס האינטרס האישי של ההישרדות הפוליטית שלו ולא על פי האינטרס הלאומי?
נתניהו האופוזיציונר אמר כמה דברי טעם