סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 6:34 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 230  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' דצמבר 31, 2023 12:44 am 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
עמוס לב כתב:
Bluey כתב:
עמוס לב כתב:
אני לא יודע לכמת את האחריות. יש מספיק לכולם. ראשי מערכת הביטחון כשלו בצורה נוראית, ללא שום קשר לראש הממשלה.
גם האזהרות לגבי הסכנה לישראל בעקבות המהפיכה החוקתית היו יותר כלליות ולא פרטניות לגבי מה שהחמאס יעשה בדרום.
מערכת הביטחון הקימה חומה מעל ומתחת לגבול עם רצועת עזה והלכה לישון בידיעה שהכול בסדר והחמאס, במידה שההרתעה היעילה שלנו נגדו לא תספיק לא מסוגל לעשות נזק רציני. וזה לא רק הרמטכ"ל, ראש השב"כ, ראש המוסד (ראשי חמאס בקטאר כנראה ידעו על הפעולה, המוסד לא היה צריך לתת איזו התראה?), ראש אמ"ן ואלוף הפיקוד הנוכחי, אלא ראשי המערכת הקודמים והקודמים קודמים גם כן.

לא מסכים, אם ההאזהרות האלו כלליות זה יותר חמור, ראש ממשלה שומע כאלו אזהרות חמורות וממשיך בשלו ועוד יוצא לנופש.
וכן כן יש מספיק לכולם, יש מספיק לכולם, יש מספיק לכולם...

בוודאי שההתעלמות של ביבי וביטול פגישות כדי שהוא לא יצטרך לשמוע את האזהרות האלו און דה רקורד זה התנהלות מזוויעה. אבל הנקודה היא שהאזהרות הללו לא היו בכלל על ה-7 באוקטובר. מערכת הביטחון הייתה בנמנום נעים סביב כוונות החמאס.

שנינו לא מכירים את ההתרעות, אם ההתרעה היתה כללית היא חמורה יותר.
משל המוסכניק מתריע בפני נהג האוטובוס שגם הצמיגים, גם הבלמים, גם ההגה וכולי כולם במצב מסוכן והוא ממשיך לנסוע ואף מגביר את הקצב.
ואחרי תאונה טוען שההתרעה היתה כללית בלי תאריך תאונה מוגדר.

מהמעט שבדקתי המצב מול החיזבללה ב2009 לא היה קרוב אפילו לקטסטרופה עכשיו.
אתה אגב מכיר מספרים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 31, 2023 12:55 am 
Hall of Famer

אני לא נכנס לדירוג חומרה של האזהרה. אני בסה"כ אומר שאותן אזהרות, שלפי מה שפורסם ומה שאני מבין היו כלליות על השחיקה בהרתעה של ישראל כתוצאה מהסכסוך הפנימי, לא התייחסו ליכולת ולמוטיבציה ספציפית של החמאס לבצע פעולה כפי שקרתה ב-7 באוקטובר. לכן האזהרות הללו לא מורידות מהאשמה של ראשי מערכת הביטחון.

לגבי חיזבאללה ב-2009 בוודאי שהמצב לא היה כפי שהוא היום. אבל זאת הייתה רק ההתחלה. כי חיזבאללה התעלם מהחלטת האו"ם 1701 עוד בימי ממשלת אולמרט והממשלה הזאת לא עשתה שום דבר עם זה. אז ברור שההתחמשות היא רק תהליך של זמן. אח"כ היתה עוד המעורבות של חיזבאללה בסוריה שעיכבה מאד את ההתעצמות בגבול הצפון וכמובן המלחמה השקטה של ישראל מול איראן שהכניסה מוטיבציה לאיראנים לחמש את החיזבאללה כמה שיותר כפרוקסי על הגדר של ישראל. ההתעצמות של חיזבאללה היא תוצאה של מדיניות כל ממשלות ישראל מ-2007 ועד 2024. אף ממשלה לא באמת נהגה אחרת.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 31, 2023 1:26 am 
Sophomore

עמוס לב כתב:
אני לא נכנס לדירוג חומרה של האזהרה. אני בסה"כ אומר שאותן אזהרות, שלפי מה שפורסם ומה שאני מבין היו כלליות על השחיקה בהרתעה של ישראל כתוצאה מהסכסוך הפנימי, לא התייחסו ליכולת ולמוטיבציה ספציפית של החמאס לבצע פעולה כפי שקרתה ב-7 באוקטובר. לכן האזהרות הללו לא מורידות מהאשמה של ראשי מערכת הביטחון.

לגבי חיזבאללה ב-2009 בוודאי שהמצב לא היה כפי שהוא היום. אבל זאת הייתה רק ההתחלה. כי חיזבאללה התעלם מהחלטת האו"ם 1701 עוד בימי ממשלת אולמרט והממשלה הזאת לא עשתה שום דבר עם זה. אז ברור שההתחמשות היא רק תהליך של זמן. אח"כ היתה עוד המעורבות של חיזבאללה בסוריה שעיכבה מאד את ההתעצמות בגבול הצפון וכמובן המלחמה השקטה של ישראל מול איראן שהכניסה מוטיבציה לאיראנים לחמש את החיזבאללה כמה שיותר כפרוקסי על הגדר של ישראל. ההתעצמות של חיזבאללה היא תוצאה של מדיניות כל ממשלות ישראל מ-2007 ועד 2024. אף ממשלה לא באמת נהגה אחרת.

באיזה שלב הגיע החיזבללה למסה קריטית של הרתעה נניח מספרים בסדרי גודל של היום?
וכמה היו ב 2009?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 31, 2023 11:01 am 
Junior

https://twitter.com/GLZRadio/status/1741347524693127398

סמוטריץ', שר האוצר וחבר הקבינט מדבר על זה שישראל צריכה לפעול לעודד הגירה ככה שישארו בעזה רק 100-200 אלף איש ושישראל לא יכולה לאפשר מצב שיהיו שם 2 מיליון אנשים.
מעניין למה אנשים בעולם מדברים אחרי זה על טיהור אתני...
(לא שאני חושב שזה נעשה כרגע בפועל, אבל הנה אחד האנשים הכי בכירים במדינה מדבר על טיהור אתני של עזה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 31, 2023 11:15 am 
Hall of Famer

אה, הוא לא מדבר על טיהור אתני. פיית המשאלות תרד מהשמיים תגע בנשמה של מנהיגי כל העולם ובעיקר מנהיגי ארצות ערב, שכולם ירצו לקלוט את העזתים. אותה פיה כמובן תעורר את המשאלה הסמויה ששוכנת בכל לב עזתי ועזתי ופליטי 48 וצאצאיהם שגרים ברצועה לעזוב את הבית שלהם ואת השאיפות לחזור לאדמת אבותיהם ולחפש חיים נוחים במאוריציוס נניח או אולי בצפון עיראק וכך יגיע השלום המיוחל, כשהעזתים יתפנו בשמחה ובששון מהרצועה.
כמובן שמדינת ישראל לא תוכל להשאיר חבל ארץ כל כך יפה ללא שום תושבים ולא תהיה ברירה אלא להפריח את הרצועה עם הרבה מתיישבים יהודים. כמו שסמוטריץ' אמר, אין אחד שלא רוצה ליישב את כל שטחי ארץ ישראל.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 31, 2023 11:24 am 
Junior

טיהור אתני לא חייב להיות רצח עם, אפשר לעשות טיהור אתני גם בדרכים לא אלימות :)

צחוק צחוק, זה אחד השרים הכי בכירים וחבר קבינט. אני ממש לא בטוח שזה חכם להתייחס לזה כבדיחה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 31, 2023 11:47 am 
Junior

אחרי שהסבירו לנו השכם וערב שהימין פאשיסטים, שהדתיים משתמטים פרזיטים בטלנים על חשבון החילונים שמשרתים בצהל, והמתנחלים אלימים ובוזזים את משלם המיסים החילוני, ועוד כהנה וכהנה הסתה בערוצי החדשות

מה מסתבר? אי אפשר לזייף מי נהרג בעזה. 66 לוחמים הרוגים הם דתיים. גדלו במוסדות הציונות הדתית. רבים בישיבות חרדליות דוגמת ירוחם עלי וכדו'. 40% מהנופלים. רק מניח את הנתון, אולי כדאי לעשות חשבון נפש על ההסתה והשסע שמוכרים לנו בתקשורת.
https://www.makorrishon.co.il/news/715847/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 31, 2023 11:49 am 
Hall of Famer

sheky כתב:
טיהור אתני לא חייב להיות רצח עם, אפשר לעשות טיהור אתני גם בדרכים לא אלימות :)

צחוק צחוק, זה אחד השרים הכי בכירים וחבר קבינט. אני ממש לא בטוח שזה חכם להתייחס לזה כבדיחה

אם יש משהו שצריך ללמוד מה-7.10 זה שכשקיצונים דתיים מספרים לך שהם מתכוונים לממש את האג'נדות המסוכנות שלהם, כדאי להאמין להם שהם באמת מתכוונים לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 31, 2023 11:54 am 
Hall of Famer

FLASH כתב:
אחרי שהסבירו לנו השכם וערב שהימין פאשיסטים, שהדתיים משתמטים פרזיטים בטלנים על חשבון החילונים שמשרתים בצהל, והמתנחלים אלימים ובוזזים את משלם המיסים החילוני, ועוד כהנה וכהנה הסתה בערוצי החדשות

מה מסתבר? אי אפשר לזייף מי נהרג בעזה. 66 לוחמים הרוגים הם דתיים. גדלו במוסדות הציונות הדתית. רבים בישיבות חרדליות דוגמת ירוחם עלי וכדו'. 40% מהנופלים. רק מניח את הנתון, אולי כדאי לעשות חשבון נפש על ההסתה והשסע שמוכרים לנו בתקשורת.

אף אחד לא אמר ולא אומר משתמטים על הדתיים, אומרים את זה על החרדים שמסרבים אידיאולוגית לשרת בצה"ל והם, מה לעשות, בהחלט משתמטים.

לגבי מתנחלים אלימים ובוזזים, אין כאן שום סתירה, אלימות מתנחלים כנגד אזרחים פלסטינים היא בהחלט דבר אמיתי (לאו דווקא של אלו שנהרגו בעזה) שהויכוח היחידי הוא על ההיקף של האלימות ושל התמיכה בה בציבור המתנחלי. לגבי הטענה שד"ל ממוצע מתוקצב ממשלתית הרבה יותר מאשר חילוני ממוצע היא גם עובדה (סתם דוגמה אחת מיני רבות- https://www.calcalist.co.il/local_news/ ... /hyyhgv202 ). אף אחד לא טען נגד ד"לים שהם לא מתגייסים ולא תורמים בצבא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 31, 2023 11:56 am 
Junior

FLASH כתב:

כמה גזלייט פלאש קלאסי.
1) נפלו יותר מ165 חיילים מאז תחילת הלחימה... למה בחרת דווקא את הכניסה הקרקעית ולא מתחילת המלחמה? ראיתי איפשהו (אני יכול למצוא סימוכין אם צריך) שבסביבות ה60+ מהנופלים עד כה הם בני קיבוצים, ספר לי מתי אתם מתכננים את חשבון הנפש שלכם ( זוכרים שסתם הפגנתם בקיבוצים אקראיים וחסמתם להם כניסה, כן?)
2) אף אחד לא טען מעולם שהדתיים משתמטים או פרזיטים, אמרו את זה על החרדים (אמירות הפרזיטים דוחות בעיניי). איך זה השתנה בדיוק?
3) יש קבוצה לא זניחה אבל קטנה באחוזים אצל המתנחלים שהם אלימים ובוזזים את משלם המיסים החילוני על ידי שימוש בצבא ככמעט חברת שמירה פרטית בזמן שהם הולכים לתפילות בתוך שכם או מקימים מאחזים לא חוקיים. מה הקשר בין זה לבין הנתון שלא מעט מנתחלים נהרגו בקרבות ורצו להלחם עבור המדינה?
4) למה יש ברשימה באתר שצירפת ישיבות שלא קשורות להתנחלויות? כל מי שדתי הוא אוטומטית במגזר המתנחלים?

בקיצור, גזלייט פלאש קלאסי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 31, 2023 12:18 pm 
Junior

הכוח הימי בפעולה:
ע"פ פיקוד מרכז האמריקאי, 4 סירות של חות'ים הגיעו ליד אותה ספינה של חברת Maersk אליה ניסו מוקדם יותר לשגר טיל/כטב"מ.
צוות האבטחה של הספינה ירה לעבר הסירות של החות'ים במקביל לקריאת ממצוקה ששידרה הספינה. מסוקי קרב של הצי האמריקאי הוקפצו למקום וביקשו מהסירות של החות'ים להתרחק. החות'ים בתגובה ירו לעבר המסוקים האמריקאים. המסוקים השיבו באש והטביעו שלוש מתוך ארבע הסירות והרגו את יושביהן. הסירה הרביעית הצליחה להמלט. אין נפגעים בתקרית, מלבד החות'ים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 31, 2023 1:49 pm 
Junior

sheky כתב:
FLASH כתב:

כמה גזלייט פלאש קלאסי.
1) נפלו יותר מ165 חיילים מאז תחילת הלחימה... למה בחרת דווקא את הכניסה הקרקעית ולא מתחילת המלחמה? ראיתי איפשהו (אני יכול למצוא סימוכין אם צריך) שבסביבות ה60+ מהנופלים עד כה הם בני קיבוצים, ספר לי מתי אתם מתכננים את חשבון הנפש שלכם ( זוכרים שסתם הפגנתם בקיבוצים אקראיים וחסמתם להם כניסה, כן?)
2) אף אחד לא טען מעולם שהדתיים משתמטים או פרזיטים, אמרו את זה על החרדים (אמירות הפרזיטים דוחות בעיניי). איך זה השתנה בדיוק?
3) יש קבוצה לא זניחה אבל קטנה באחוזים אצל המתנחלים שהם אלימים ובוזזים את משלם המיסים החילוני על ידי שימוש בצבא ככמעט חברת שמירה פרטית בזמן שהם הולכים לתפילות בתוך שכם או מקימים מאחזים לא חוקיים. מה הקשר בין זה לבין הנתון שלא מעט מנתחלים נהרגו בקרבות ורצו להלחם עבור המדינה?
4) למה יש ברשימה באתר שצירפת ישיבות שלא קשורות להתנחלויות? כל מי שדתי הוא אוטומטית במגזר המתנחלים?

לגבי הנקודה הראשונה: אני חושב שיש הבדל מסוים בין אלו שנהרגו ממש ב-7.10.23, ובין אלו שנהרגו מאז תחילת הכניסה הקרקעית. ממש לא מזלזל במוות של אף אדם, אבל ברמה העקרונית אנשים שנהרגו בבסיסים שלהם יכלו גם להיות עובדי מטבח שסגרו שבת (ושוב, אני ממש לא מזלזל באף אחד שנרצח וכל חייל תורם בהתאם ליכולתו ומה שנדרש ממנו). חיילים שנהרגו כי היו במקום הלא נכון ובזמן הלא נכון. לעומת זאת, כשמדובר בכניסה יזומה לעזה, הדבר מקבל בעיניי מימד אחר, וכמות חובשי הכיפות שנלחמים בעזה ואף נהרגים מעידה כמה התרומה של הציבור הזה היא גדולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 31, 2023 1:57 pm 
Sophomore

היו טענות נגד ישיבות הסדר. הטענה היתה שהשירות בפועל הרבה יותר קצר, לא זוכר מספרים. לגבי סטטיסטיקות הייתי מעדיף לראות את אחוז המשרתים ולא אחוז המתים. תאורטית יתכנו סיבות אחרות שמסבירות את אחוזי המתים. (הומור שחור: אלוהים שונא דתיים וקיבוצניקים.)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 31, 2023 2:46 pm 
Hall of Famer

הייתי בעיקר מעדיף לא לספור מתים על פי מגזרים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 31, 2023 2:59 pm 
Junior

זה כן אני כתב:
לגבי הנקודה הראשונה: אני חושב שיש הבדל מסוים בין אלו שנהרגו ממש ב-7.10.23, ובין אלו שנהרגו מאז תחילת הכניסה הקרקעית. ממש לא מזלזל במוות של אף אדם, אבל ברמה העקרונית אנשים שנהרגו בבסיסים שלהם יכלו גם להיות עובדי מטבח שסגרו שבת (ושוב, אני ממש לא מזלזל באף אחד שנרצח וכל חייל תורם בהתאם ליכולתו ומה שנדרש ממנו). חיילים שנהרגו כי היו במקום הלא נכון ובזמן הלא נכון. לעומת זאת, כשמדובר בכניסה יזומה לעזה, הדבר מקבל בעיניי מימד אחר, וכמות חובשי הכיפות שנלחמים בעזה ואף נהרגים מעידה כמה התרומה של הציבור הזה היא גדולה.

אני חושב שאין הבדל מהותי מ2 סיבות:
1) אלו עדיין אנשים שהלכו לשרת ממש על גבול עזה. אני לא רואה למה ההקרבה או הסיכון שהם לקחו על עצמם (שלחלקם לצערנו הסיכון התממש) לא צריך "להספר".
2) היו המון לוחמים ב7.10 שנפלו. אני לא יודע להגיד כמה מהם היו "ג'ובניקים" וכמה היו לוחמים, אבל כמות הלוחמים שנפלו ב7.10 היא גדולה.

אף אחד לא טען שהתרומה של המגזר הזה נמוכה, בחיים לא ראיתי טיעון כזה. זה איש קש שימנים (ברובם קיצוניים) אוהבים להדביק למגזרים אחרים שמבקרים.
נגיד ראית איזה יפה פלאש הכניס את הציונות הדתית לאותה ספירה עם החרדים? הרי אף אחד לא טען שהציונות הדתית לא מתגייסת או לא בחוד...
נגיד ראית איך פלאש ניסה ככה להלבין את אלימות המתנחלים על ידי הכנסת מספר הנופלים עם כיפות?

כאמור, אני לא מכיר טיעון נגד תרומת הציונות הדתית לצבא (גם לא לכלכלה, אגב...) ולכן אני לא מבין למה הימנים (שוב, ברובם הקיצוניים) מנפנפים במספר הקצת תפור הזה..
כאילו, אני כן מבין - בסוף הטיעון הזה בא בדרך כלל עם אחד משלושת הכ' של מיקי זוהר - כוח ( תכניסו את סמוטריץ'/בן גביר לקבינט המצומצם, תכשירו איזו גבעה לא חוקית ), כסף ( מיטב חובשי הכיפות מתים אתם סופרים כסף לאורית סטרוק?!) או כבוד (חרטוטי פלאש למעלה מוכיחים את הנקודה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 31, 2023 3:23 pm 
Hall of Famer

פשוט לא להאמין לאיפה אפשר לרדת
https://www.inn.co.il/flashes/969139?ut ... ivzakimnet

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 31, 2023 3:34 pm 
Junior

sheky כתב:
אני חושב שאין הבדל מהותי מ2 סיבות:
1) אלו עדיין אנשים שהלכו לשרת ממש על גבול עזה. אני לא רואה למה ההקרבה או הסיכון שהם לקחו על עצמם (שלחלקם לצערנו הסיכון התממש) לא צריך "להספר".
2) היו המון לוחמים ב7.10 שנפלו. אני לא יודע להגיד כמה מהם היו "ג'ובניקים" וכמה היו לוחמים, אבל כמות הלוחמים שנפלו ב7.10 היא גדולה.

אף אחד לא טען שהתרומה של המגזר הזה נמוכה, בחיים לא ראיתי טיעון כזה. זה איש קש שימנים (ברובם קיצוניים) אוהבים להדביק למגזרים אחרים שמבקרים.
נגיד ראית איזה יפה פלאש הכניס את הציונות הדתית לאותה ספירה עם החרדים? הרי אף אחד לא טען שהציונות הדתית לא מתגייסת או לא בחוד...
נגיד ראית איך פלאש ניסה ככה להלבין את אלימות המתנחלים על ידי הכנסת מספר הנופלים עם כיפות?

כאמור, אני לא מכיר טיעון נגד תרומת הציונות הדתית לצבא (גם לא לכלכלה, אגב...) ולכן אני לא מבין למה הימנים (שוב, ברובם הקיצוניים) מנפנפים במספר הקצת תפור הזה..
כאילו, אני כן מבין - בסוף הטיעון הזה בא בדרך כלל עם אחד משלושת הכ' של מיקי זוהר - כוח ( תכניסו את סמוטריץ'/בן גביר לקבינט המצומצם, תכשירו איזו גבעה לא חוקית ), כסף ( מיטב חובשי הכיפות מתים אתם סופרים כסף לאורית סטרוק?!) או כבוד (חרטוטי פלאש למעלה מוכיחים את הנקודה).

1. כי לשרת בגבול עזה עד ה-7.10 לא נחשב לדבר מסוכן במיוחד (במובן של עצם השהייה בבסיס שסמוך לעזה). לפחות מבחינה תודעתית. אף אחד לא העלה בדעתו שחמאסניקים יעברו את הגבול באין מפריע יחדרו לבסיס ויטבחו בחיילים. אני הייתי עשרות פעמים בעוטף עזה (יש לי משפחה בנתיב העשרה) ומעולם לא הרגשתי שאני לוקח על עצמי סיכון גדול במיוחד. בדיעבד התברר שזה היה הרבה יותר מסוכן ממה שחשבתי, כי חמאסניקים פשוט יכלו לעבור את הגבול מתי שהם פאקינג רוצים.
2. זה יותר עניין של להיות במקום הלא נכון בזמן הלא נכון מאשר התפקיד. למשל: האם לוחם שנדקר למוות על ידי מחבל בזמן שהוא נרדם באוטובוס נצרב בתודעה כמו לוחם שנהרג בעזה? כאילו, מוות זה מוות ובסופו של דבר שניהם יוכרו כחללי צה"ל, אבל בתכלס אם אתה שואל אותי - התשובה היא לא.
ברור לי שגם בתוך הבסיסים היו גילויי גבורה של ממש, אבל רבים לא פחות מתו כי פשוט נקלעו לסיטואציה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 31, 2023 3:47 pm 
Sophomore

זה כן אני כתב:
sheky כתב:
FLASH כתב:

כמה גזלייט פלאש קלאסי.

ביום הראשון היו עלילות גבורה מדהימות/קורעות לב, נפלו רבים מיחידות סופר מובחרות, אין צורך להמשיך...
עדיף מכל הסיבות לא לספור נופלים לפי התפלגות פוליטית.
ובטח לא לשחק עם המספרים בשביל אג׳נדות,
ובטח לא לנסות להכשיר ממשלה נוראית ופוליטיקאים שמשתינים עלינו מהמקפצה.
כי כל הקמפיין הזה מריח כמו משהו שמגיע מגבוה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 31, 2023 4:16 pm 
Junior

זה כן אני כתב:
1. כי לשרת בגבול עזה עד ה-7.10 לא נחשב לדבר מסוכן במיוחד (במובן של עצם השהייה בבסיס שסמוך לעזה). לפחות מבחינה תודעתית. אף אחד לא העלה בדעתו שחמאסניקים יעברו את הגבול באין מפריע יחדרו לבסיס ויטבחו בחיילים. אני הייתי עשרות פעמים בעוטף עזה (יש לי משפחה בנתיב העשרה) ומעולם לא הרגשתי שאני לוקח על עצמי סיכון גדול במיוחד. בדיעבד התברר שזה היה הרבה יותר מסוכן ממה שחשבתי, כי חמאסניקים פשוט יכלו לעבור את הגבול מתי שהם פאקינג רוצים.
2. זה יותר עניין של להיות במקום הלא נכון בזמן הלא נכון מאשר התפקיד. למשל: האם לוחם שנדקר למוות על ידי מחבל בזמן שהוא נרדם באוטובוס נצרב בתודעה כמו לוחם שנהרג בעזה? כאילו, מוות זה מוות ובסופו של דבר שניהם יוכרו כחללי צה"ל, אבל בתכלס אם אתה שואל אותי - התשובה היא לא.
ברור לי שגם בתוך הבסיסים היו גילויי גבורה של ממש, אבל רבים לא פחות מתו כי פשוט נקלעו לסיטואציה.

את סעיף 1 אני מקבל, את סעיף 2 פחות :)
חייל שנלחם נגד המחבלים ב7.10 זה שקול לחלוטין לחייל שנכנס לעזה מבחינתי. בשני המקרים מדברים על לוחמים שביצעו את תפקידם... הרי המספר של ההרוגים בא להראות את הנוכחות של החיילים בכוחות הלוחמים, לא? זה מצביע על משהו מעבר לזה?

אגב, אף אחד לא אומר שגם ב7.10 לא היו עשרות חובשי כיפות שנלחמו, אני מהכירותי עם פלאש ועם הנהגת הציבור שלו אני חושב שיש סיבה מאוד טובה שהם שמו את הקו בכניסה הקרקעית כי שם כנראה האחוז המקסימלי של הרוגים דתיים מבין כוחות צה"ל (שכמובן לא כל דתי = מתנחל/סמוטריץ, אבל מילא)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 31, 2023 6:13 pm 
Hall of Famer

אם אני זוכר נכון, ב-7.10 מתו מעל 40 חיילי גולני בהתקפה של החמאס. חטיבה קרבית.
מתו לא מעט מלוחמי שלדג, סיירת מטכ"ל וכוחות מיוחדים נוספים שהגיעו מהר לעוטף עם התחלת האירוע ונתקלו בכוחות במספרים גדולים בהרבה מהם ונהרגו. מתו וגם נחטפו שיריונרים שניסו להגיב להתקפת החמאס. נכון, מתו גם חיילים תומכי לחימה ותצפיתניות במוצבי צה"ל שנכבשו באותה שבת ארורה, אבל לא מעט לוחמים.
ובכל מקרה, זה דבר נוראי בעיני לספור גופות של מגזרים כדי להוכיח איזו נקודה שהיא.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 31, 2023 6:17 pm 
Hall of Famer

RREEDDTT. כתב:
פשוט לא להאמין לאיפה אפשר לרדת
https://www.inn.co.il/flashes/969139?ut ... ivzakimnet

את האמת, כתבתי תגובה מבזה מאד של הגברת סטרוק. אחר כך קצת נעצרתי. זה מיותר. פשוט צריך להציף את השאלה הזאת של הגברת סטורק כדי שכולם יבינו מי זאת ומיהי.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 31, 2023 7:12 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

Bluey כתב:
זה כן אני כתב:
sheky כתב:
FLASH כתב:

כמה גזלייט פלאש קלאסי.

ביום הראשון היו עלילות גבורה מדהימות/קורעות לב, נפלו רבים מיחידות סופר מובחרות, אין צורך להמשיך...
עדיף מכל הסיבות לא לספור נופלים לפי התפלגות פוליטית.
ובטח לא לשחק עם המספרים בשביל אג׳נדות,
ובטח לא לנסות להכשיר ממשלה נוראית ופוליטיקאים שמשתינים עלינו מהמקפצה.
כי כל הקמפיין הזה מריח כמו משהו שמגיע מגבוה.

לגמרי מגיע מגבוה. יש לי חבר, מצביע עבודה כל השנים, שהפך בשנים האחרונות לביביסט. פתאום ביום שישי הוא שלח בקבוצה של החבר'ה את הראיון עם עמית סגל בו השופר העלה בהתקרבנות הרגילה שלו את נושא הנופלים מהציונות הדתית, והוסיף שאלה - במידה והנתון נכון, האם אשנה את דעותיי? עכשיו, הבחור הוא חילוני מהמרכז. למה שזה יעניין אותו בכלל כמה מתנחלים נהרגים לעומת מגזרים אחרים? אלא אם הוא קרא את זה בערוצים הביביסטים בטלגרם והטיקטוק (שכמו כל ביביסט, משם הוא שואב את החדשות שלו) שפועלים ללא לאות להמשיך להסית ולשסות את הישראלים אחד בשני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 31, 2023 8:16 pm 
Junior

sheky כתב:
אגב, אף אחד לא אומר שגם ב7.10 לא היו עשרות חובשי כיפות שנלחמו, אני מהכירותי עם פלאש ועם הנהגת הציבור שלו אני חושב שיש סיבה מאוד טובה שהם שמו את הקו בכניסה הקרקעית כי שם כנראה האחוז המקסימלי של הרוגים דתיים מבין כוחות צה"ל (שכמובן לא כל דתי = מתנחל/סמוטריץ, אבל מילא)

טוב רק הייתי צריך לקרוא את הכתבה עד הסוף... לא הבנתי משם אם זה מה7 לאוקטובר עד תחילת התמרון או ב7 לאוקטובר עצמו אבל לסך החיילים הדתיים שנפלו מתחילת התמרון צריך להוסיף 11 שנפלו ב7 לאוקטובר מה שהופך את ה66 מתוך 167 (~40%) ל77 מתוך 501 (15%).

כמובן מיותר לציין שלא כל מי שלמד בתיכון דתי חולק תפיסת עולם עם הציונות הדתית בהכרח.

( שוב, אין לי רבע תלונה או טיעון נגד הציונות הדתית בנושאי צבא או פטריוטיות, פשוט אם מדברים על מספרים אז בואו נדבר על מספרים נכונים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 01, 2024 1:29 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
Bluey כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
אז בוא, אני מאתגר אותך.
תמצא את גופי מערכת הבטחון , נניח ב-15-20 השנה האחרונות, שלא היו שבויים בהקונספציה.
היה גוף במערכת הבטחון שלא אמר שיש לשמר את הקייטנה בבתי הכלא, כי זה מה שיביא שקט?
היה גוף במערכת הבטחון שלא אמר שיש להיכנע לכל דרישות חיזבאללה בעניין הגבול הימי?
היה גוף במערכת הבטחון שלא נתפס למעבל הסבבים, "שקט ייענה בשקט", חמאס לא בא לו מלחמה, חמאס רק רוצה כסף ולפתח את עזה ולקבל כסף וסחורות ופועלים בישראל?
היה גוף במערכת הבטחון שהמליץ לפעול באופן אסטרטגי נגד בניין הכוח של חמאס?

ברור שהבוס הגדול אשם יותר מכולם, הוא עשה מכל זה "מדיניות אסטרטגית" כאילו זה דבר נפלא ונכס לישראל. אבל לא תמצא גוף בטחוני שלא היה חלק מאותה קונספציה.

ראי, לא הספקתי לענות לך על מה שכתבת קודם אז אשלב,
עניין הגבול הימי ואם היה טעות טקטית או לא זה על ראש הממשלה, זו החלטה פוליטית.
ברגע שלאוייב יש ארסנל טילים עצום שמכוון על המדינה, המנעות או לא מעימות על נושא טקטי כזה היא העניין השולי, המחדל היה לאפשר את זה ההקשר הרחב של איום כזה חמור מצד חיזבללה והרתעה דה פקטו של ישראל.

נראה לי שאתה לוקח סדרת אירועים לא קשורים ובונה סביבם תיאוריה עם השם קונספציה.

העניין עם האסירים הבטחוניים אולי בבסיסו היה נכון. אני לא מכיר את הפרטים לעומק.
שקט יענה בשקט נשמע לי החלטה אסטרטגית-פוליטית נטו, כנל סבבים.
כנ״ל חוסר תגובה להפצצה של הדרום במשך עשור, אלו החלטות פוליטיות לא צבאיות.
כמו במקרה לבנון השניה אם מפעילים את הצבא הוא מבצע.

כמו שנאמר:
״ראש הממשלה אינו אמור רק לגבש תפיסת ביטחון ולמנות בעלי תפקידים, אלא גם לשלוט בפועל במערכת הביטחון״
וזה מה שעשה מהיום הראשון - הוא מינה בעלי תפקידים, גיבש תפיסת ביטחון - יש ציטוטים ושלט בפועל במערכת הביטחון - חסר למישהו שיצא נגדו,
ועכשיו אחרי המיני שואה, אלפי אנשים לפתע עומדים איתו על פודיום האשמים.
עצוב.

את הפרוטוקולים נשמע בקרוב (יחסית), אני בטוח שהיו התראות למכביר, כולל תירגול כיבוש ישובים השנה ששודרו בטלויזיה. בטלוויזיה.

תעשה לי טובה.
את ההחלטה הסופית מקבל הראש המדיני, אבל להגיד שמערכת הבטחון הייתה פסיבית ולא שייכת לעניין כל השנים זה היתממות.
בכל פעם שמישהו העלה על דל שפתיו להחמיר את תנאי האסירים הבטחוניים ולו בזית מהקייטנה שהם מקבלים - שב"ס ורשויות הבטחון האחרות עמדו על הרגליים האחוריות כי "יהיו מהומות בכלא", אוי ואבוי.
ההסכם עם לבנון - הצבא, המוסד, השב"כ והמל"ל גמרו עליו את ההלל, כי "זה יביא לנו שקט".
ושיא השיאים הוא עזה. לא ראיתי רשות בטחונית אחת שלא טענה שחמאס מורתע ושמה שאיכפת לו עכשיו זה כסף ופועלים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 01, 2024 2:23 am 
Hall of Famer

מי שנותן הכי פחות כבוד לקצינים דתיים - היא ה"ציונות הדתית" (החדשה, לכאורה) בעצמה. מה לעשות שזו המציאות.
בנט (מה לא אמרו עליו), מתן כהנא (לא להכניס אותו לבית כנסת וכו'), אלעזר שטרן, יועז הנדל (גדל באלקנה), רוני אלשיך וכו'.
את מי הביאו לנו במקום?
צריך להחליט, או ששירות צבאי ותרומה למדינה היא ערך (ואז הרשימה הנ"ל ראויה לכל הוקרה ותמיכה) או שמביאים את החבורה הנוכחית של סמוטריץ, בן-גביר, סטרוק וכו'.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 230  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: