ראי שעל הקיר כתב:
אז בוא, אני מאתגר אותך.
תמצא את גופי מערכת הבטחון , נניח ב-15-20 השנה האחרונות, שלא היו שבויים בהקונספציה.
היה גוף במערכת הבטחון שלא אמר שיש לשמר את הקייטנה בבתי הכלא, כי זה מה שיביא שקט?
היה גוף במערכת הבטחון שלא אמר שיש להיכנע לכל דרישות חיזבאללה בעניין הגבול הימי?
היה גוף במערכת הבטחון שלא נתפס למעבל הסבבים, "שקט ייענה בשקט", חמאס לא בא לו מלחמה, חמאס רק רוצה כסף ולפתח את עזה ולקבל כסף וסחורות ופועלים בישראל?
היה גוף במערכת הבטחון שהמליץ לפעול באופן אסטרטגי נגד בניין הכוח של חמאס?
ברור שהבוס הגדול אשם יותר מכולם, הוא עשה מכל זה "מדיניות אסטרטגית" כאילו זה דבר נפלא ונכס לישראל. אבל לא תמצא גוף בטחוני שלא היה חלק מאותה קונספציה.
ראי, לא הספקתי לענות לך על מה שכתבת קודם אז אשלב,
עניין הגבול הימי ואם היה טעות טקטית או לא זה על ראש הממשלה, זו החלטה פוליטית.
ברגע שלאוייב יש ארסנל טילים עצום שמכוון על המדינה, המנעות או לא מעימות על נושא טקטי כזה היא העניין השולי, המחדל היה לאפשר את זה ההקשר הרחב של איום כזה חמור מצד חיזבללה והרתעה דה פקטו של ישראל.
נראה לי שאתה לוקח סדרת אירועים לא קשורים ובונה סביבם תיאוריה עם השם קונספציה.
העניין עם האסירים הבטחוניים אולי בבסיסו היה נכון. אני לא מכיר את הפרטים לעומק.
שקט יענה בשקט נשמע לי החלטה אסטרטגית-פוליטית נטו, כנל סבבים.
כנ״ל חוסר תגובה להפצצה של הדרום במשך עשור, אלו החלטות פוליטיות לא צבאיות.
כמו במקרה לבנון השניה אם מפעילים את הצבא הוא מבצע.
כמו שנאמר:
״ראש הממשלה אינו אמור רק לגבש תפיסת ביטחון ולמנות בעלי תפקידים, אלא גם לשלוט בפועל במערכת הביטחון״
וזה מה שעשה מהיום הראשון - הוא מינה בעלי תפקידים, גיבש תפיסת ביטחון - יש ציטוטים ושלט בפועל במערכת הביטחון - חסר למישהו שיצא נגדו,
ועכשיו אחרי המיני שואה, אלפי אנשים לפתע עומדים איתו על פודיום האשמים.
עצוב.
את הפרוטוקולים נשמע בקרוב (יחסית), אני בטוח שהיו התראות למכביר, כולל תירגול כיבוש ישובים השנה ששודרו בטלויזיה. בטלוויזיה.
תעשה לי טובה.
את ההחלטה הסופית מקבל הראש המדיני, אבל להגיד שמערכת הבטחון הייתה פסיבית ולא שייכת לעניין כל השנים זה היתממות.
בכל פעם שמישהו העלה על דל שפתיו להחמיר את תנאי האסירים הבטחוניים ולו בזית מהקייטנה שהם מקבלים - שב"ס ורשויות הבטחון האחרות עמדו על הרגליים האחוריות כי "יהיו מהומות בכלא", אוי ואבוי.
ההסכם עם לבנון - הצבא, המוסד, השב"כ והמל"ל גמרו עליו את ההלל, כי "זה יביא לנו שקט".
ושיא השיאים הוא עזה. לא ראיתי רשות בטחונית אחת שלא טענה שחמאס מורתע ושמה שאיכפת לו עכשיו זה כסף ופועלים.