סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 8:30 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 230  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' ינואר 01, 2024 11:27 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
זאת הצגה מגמתית של הדברים. כל השמות שרשמת הם אנשים שהחלו בציונות הדתית ועשו פניה לכיוונים אחרים, חלקם תוך פגיעה בציבור הזה. אני בהחלט חושב שציבור הציונות הדתית ובעיקר המתנחלים נותן המון כבוד לצה"ל ולקצינים דתיים או שלא, אבל כל עוד צה"ל והקצינים לא מפריעים לציבור הזה.
אני בשרות הסדיר שלי קיבלתי המון המון אהבה מציבור המתנחלים כולל עוגות בימי שישי ומה לא, חוץ מפעם אחת, כשפיניתי מאחז בהנחית ממשלת ימין של יצחק שמיר. אז כבר ספגתי קללות, הקצין שלי היה נאצי והיו גם יריקות.

לגבי הראיון עם סמוטריץ' והמשנה שלו ליום שאחרי, משהו שבלט היה שהוא הזכיר את חיילי צה"ל הגיבורים שנלחמים בעזה ואף מילה על החטופים והמשפחות שלהם.

לגבי אורית סטרוק, מה שכל כך מפריע לי עם השאלה שלה זה שלי נראה שהיא שהמקום שממנו היא עלתה יכול להגיע משתי סיבות.
1. היא באמת מאמינה בנרטיב של הטייסים השמאלנים שפוגעים במדינה, כפי שאותו סרטון תעמולה בזמנו הראה, שעולה על דעתה שחייל (לא משנה אם טייס או טבח) יניח לחייל אחר להיפגע בגלל דיעה פוליטית וכמובן שלא יהיו לזה שום השלכות על אותו חייל. אני מניח שגם החלוקה של טייסים שמאלנים וכוחות הקרקע "משלנו" היא נדבך. אם זאת הסיבה, אז מדובר בשרה מנותקת מהמציאות והיא צריכה לעוף אתמול.
2. היא יודעת שזה קשקוש, אבל מדובר במהלך פוליטי בשביל לפנות לקהל המצביעים של הימין ופאק האחדות ופאק המדינה. גם במקרה הזה היא צריכה לעוף אתמול.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 01, 2024 11:39 am 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
תעשה לי טובה.
את ההחלטה הסופית מקבל הראש המדיני, אבל להגיד שמערכת הבטחון הייתה פסיבית ולא שייכת לעניין כל השנים זה היתממות.
בכל פעם שמישהו העלה על דל שפתיו להחמיר את תנאי האסירים הבטחוניים ולו בזית מהקייטנה שהם מקבלים - שב"ס ורשויות הבטחון האחרות עמדו על הרגליים האחוריות כי "יהיו מהומות בכלא", אוי ואבוי.
ההסכם עם לבנון - הצבא, המוסד, השב"כ והמל"ל גמרו עליו את ההלל, כי "זה יביא לנו שקט".
ושיא השיאים הוא עזה. לא ראיתי רשות בטחונית אחת שלא טענה שחמאס מורתע ושמה שאיכפת לו עכשיו זה כסף ופועלים.

בדיוק.
הממשלה והעומד בראשה לא יכולים לחמוק מאחריות בטענה שהם "רק אימצו המלצות של מערכת הביטחון", שעה שאותן המלצות מנוגדות לכל שכל ישר, בדיוק כמו שאדם נורמלי לא יקשיב לרופא שימליץ לו לקפוץ ראש לתוך בריכה ריקה כדי להתמודד עם מיגרנות שמהן הוא סובל.
ועדיין, הניסיון לנקות את מערכת הביטחון מהמחדל העצום שלה (ולא פחות מהגישה התבוסתנית להחריד שלה לאורך עשרות שנים) הוא בלתי מתקבל על הדעת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 01, 2024 11:46 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לא רק זה. הנסיון לטעון שבישראל, of all places... מערכת הבטחון היא איזה גוף פסיבי חלש וכנוע מול מערכות השלטון האחרות - הוא פשוט מגוחך ותלוש מהמציאות.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 01, 2024 12:07 pm 
Hall of Famer

אני לא בא לנקות כאן את הדרג הבטחוני מאחריות למחדל, ממש לא, אבל בסופו של דבר, הדרך היחידה של הציבור להשפיע, גם על הדרג הפוליטי וגם על הדרג המקצועי (במקרה הזה-הצבאי, אבל זה נכון בדיוק באותה מידה לכל דרג מקצועי אחר, כלכלי, משפטי או כל אחד אחר) היא רק דרך הדרג הפוליטי. אם אני חושב שמונו אנשים לא מספיק טובים או לא מספיק מתאימים לקצה ההיררכיה המקצועית של הצבא, השב"כ והמוסד, הדרך היחידה שיש לי להשפיע על המצב היא לבוחר ממשלה שלהערכתי תבחר טוב יותר את האנשים האלו, אנחנו לא מצביעים לרמטכ"ל, לא לראש המוסד, לא לנגיד בנק ישראל וגם לא לנשיא בית המשפט העליון, אנחנו מצביעים לכנסת (ודרכה לממשלה) והדרך שלנו להשפיע כשהגורמים המקצועיים מפשלים היא לדרוש מהדרג הפוליטי שיחליף אותם או להחליף את הדרג הפוליטי ולכן הרבה יותר נכון למקד בו את הדיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 01, 2024 12:45 pm 
Junior

rony כתב:
אני לא בא לנקות כאן את הדרג הבטחוני מאחריות למחדל, ממש לא, אבל בסופו של דבר, הדרך היחידה של הציבור להשפיע, גם על הדרג הפוליטי וגם על הדרג המקצועי (במקרה הזה-הצבאי, אבל זה נכון בדיוק באותה מידה לכל דרג מקצועי אחר, כלכלי, משפטי או כל אחד אחר) היא רק דרך הדרג הפוליטי. אם אני חושב שמונו אנשים לא מספיק טובים או לא מספיק מתאימים לקצה ההיררכיה המקצועית של הצבא, השב"כ והמוסד, הדרך היחידה שיש לי להשפיע על המצב היא לבוחר ממשלה שלהערכתי תבחר טוב יותר את האנשים האלו, אנחנו לא מצביעים לרמטכ"ל, לא לראש המוסד, לא לנגיד בנק ישראל וגם לא לנשיא בית המשפט העליון, אנחנו מצביעים לכנסת (ודרכה לממשלה) והדרך שלנו להשפיע כשהגורמים המקצועיים מפשלים היא לדרוש מהדרג הפוליטי שיחליף אותם או להחליף את הדרג הפוליטי ולכן הרבה יותר נכון למקד בו את הדיון.

ומה הדין כשהדרג הפוליטי הנבחר הוא לא זה שמינה את אותם בעלי תפקידים במערכת הביטחון? (לא שאני חי בסרט שאם הליכוד היה בשלטון לפני קצת יותר משנה אז המצב היה טוב יותר, כן? בתקופת הליכוד מונו אנשים מאותו הסוג בדיוק).
זו אחת הסיבות שאני חושב שהנסיקה של גנץ בסקרים על חשבון נתניהו כאילו מדובר באיזה מושיע שמביא בשורה חדשה, היא בדיחה. סה"כ מחליפים חמור באתון.
ואני מוכן לקעקע את זה על הגוף שלי אם צריך: המדיניות שהייתה עד השבעה באוקטובר תהיה המדיניות גם עם סיום המלחמה כשהמטומטמים למעלה ישכחו מה נעשה כאן באותו יום ארור. בין אם תהיה ממשלת "ימין מלא" ובין אם תהיה ממשלת מרכז שמאל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 01, 2024 1:42 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
זאת הצגה מגמתית של הדברים. כל השמות שרשמת הם אנשים שהחלו בציונות הדתית ועשו פניה לכיוונים אחרים, חלקם תוך פגיעה בציבור הזה.

מה זה "פניה לכיוונים אחרים"?
לאן אלשיך פנה? מנדלבליט? יורם כהן (ראש השב"כ לשעבר)? כהנא? אלקין?
הם פחות ציוניים או פחות דתיים?
(ובסוף בסוף גם בנט "הבוגד" ושות' עם השנה שלו בתפקיד - לא בדיוק עשו רע למדינה, ול"ציבור הדתיים" - אם משווים אותם לשנה האחרונה ולהנהגה הנוכחית, מה לעשות שאלו העובדות)

אדרבה, אם כל הנ"ל "פונים", ומי ש"לא פונה" אלו חברי הכנסת ה"ציוניים-דתיים" הנוכחיים - אז מה זה אומר?
מה בדיוק בדבריה של אורית סטרוק אמש מייצג את הציונות הדתית? כיצד אנשים דתיים המשרתים בחיל האוויר (במקרה אני אחד כזה, ויש באמת רבים) אמורים "לשווק" ולסנגר על דבריה?
האם העידוד של סמוטריץ לשכבות החלשות לצרוך סוכר זהו מעשה ציוני או דתי?

ההודעה לא באמת מופנית אליך עמוס, אלא "שפיכת קיטור".

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 01, 2024 2:02 pm 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
rony כתב:

ומה הדין כשהדרג הפוליטי הנבחר הוא לא זה שמינה את אותם בעלי תפקידים במערכת הביטחון? (לא שאני חי בסרט שאם הליכוד היה בשלטון לפני קצת יותר משנה אז המצב היה טוב יותר, כן? בתקופת הליכוד מונו אנשים מאותו הסוג בדיוק).
זו אחת הסיבות שאני חושב שהנסיקה של גנץ בסקרים על חשבון נתניהו כאילו מדובר באיזה מושיע שמביא בשורה חדשה, היא בדיחה. סה"כ מחליפים חמור באתון.
ואני מוכן לקעקע את זה על הגוף שלי אם צריך: המדיניות שהייתה עד השבעה באוקטובר תהיה המדיניות גם עם סיום המלחמה כשהמטומטמים למעלה ישכחו מה נעשה כאן באותו יום ארור. בין אם תהיה ממשלת "ימין מלא" ובין אם תהיה ממשלת מרכז שמאל.

זה לא משנה מי מינה איזה נושא תפקיד מקצועי, אם אתה רוצה להשפיע על בחירת נושאי התפקיד המקצועיים הבאים, הדרך ה-פחות או יותר-יחידה שלך לעשות את זה היא דרך השפעה על הדרג הפוליטי.

ובכל מקרה, מבלי להחזיק יותר מדי מבני גנץ, הממשלה הנוכחית חייבת לעוף לא (רק) כי היא טעתה בשיקול הדעת באנשי המקצוע שהיא בחרה, זה כי היא מקדמת ומנרמלת בחירת אנשי מקצוע (בדרגים קצת יותר זוטרים מרמטכ"ל, ועדיין) לפי מידת קירבה לפוליטיקאי כזה או אחר ובמנותק לגמרי, שלא לומר בניגוד מוחלט לבחירה לפי כישורים מקצועיים. אני לא יכול להיות בטוח שאצל גנץ זה לא יקרה, אבל אני כן יכול להיות בטוח שבמשמרת של ביבי זה ימשיך לקרות ואפילו ביתר שאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 01, 2024 2:05 pm 
Sophomore

עמוס אתה מפגין סובלנות והבנה כלפי אנשים שלא ראויים להם. לקרוא לאנשים הללו ציונים זה עלבון למושג. הם פאנטיים דתיים, רודפי בצע, וחלקם הניכר בשמחה יבצעו (מבצעים) פשעים נגד האנושות. זה שהם קנו את הסימפטיה שלך בכמה עוגות זה עצוב. קשה לי לקבל את התמימות שלך כלפיהם, כמו ציפיות שמישהו מהם יעלה על דעתו שללכת הביתה הוא המעשה הראוי. הציבור הדתי טוען שהם לא מייצגים אותו אבל ממשיך להצביע להם. גועל נפש!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 01, 2024 2:21 pm 
Junior

rony כתב:
זה כן אני כתב:
rony כתב:

זה לא משנה מי מינה איזה נושא תפקיד מקצועי, אם אתה רוצה להשפיע על בחירת נושאי התפקיד המקצועיים הבאים, הדרך ה-פחות או יותר-יחידה שלך לעשות את זה היא דרך השפעה על הדרג הפוליטי.

ובכל מקרה, מבלי להחזיק יותר מדי מבני גנץ, הממשלה הנוכחית חייבת לעוף לא (רק) כי היא טעתה בשיקול הדעת באנשי המקצוע שהיא בחרה, זה כי היא מקדמת ומנרמלת בחירת אנשי מקצוע (בדרגים קצת יותר זוטרים מרמטכ"ל, ועדיין) לפי מידת קירבה לפוליטיקאי כזה או אחר ובמנותק לגמרי, שלא לומר בניגוד מוחלט לבחירה לפי כישורים מקצועיים. אני לא יכול להיות בטוח שאצל גנץ זה לא יקרה, אבל אני כן יכול להיות בטוח שבמשמרת של ביבי זה ימשיך לקרות ואפילו ביתר שאת.

לא בטוח שהבנתי אותך או שאתה הבנת אותי, אבל דיברת על טעות בשיקול הדעת בבחירת אנשי המקצוע (במקרה הזה ראשי מערכת הביטחון). עניתי שהממשלה הזאת לא מינתה אף אחד מבין הרמטכ"ל, ראש אמ"ן וראש השב"כ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 01, 2024 3:05 pm 
Hall of Famer

Ketchup כתב:
עמוס אתה מפגין סובלנות והבנה כלפי אנשים שלא ראויים להם. לקרוא לאנשים הללו ציונים זה עלבון למושג. הם פאנטיים דתיים, רודפי בצע, וחלקם הניכר בשמחה יבצעו (מבצעים) פשעים נגד האנושות. זה שהם קנו את הסימפטיה שלך בכמה עוגות זה עצוב. קשה לי לקבל את התמימות שלך כלפיהם, כמו ציפיות שמישהו מהם יעלה על דעתו שללכת הביתה הוא המעשה הראוי. הציבור הדתי טוען שהם לא מייצגים אותו אבל ממשיך להצביע להם. גועל נפש!

פספסת אותי לגמרי. גם כשנתנו לי עוגות לא הפכתי לאוהד התנחלויות. אחרי אותו פינוי גם עוגות לא לקחתי מהם.
אני יודע טוב מאד איך נופת הצופים של אחדות העם ואהבת כל ישראל נעלמת כשהמעשים או אפילו המילים שלך מתנגשים עם האידיאולוגיה שלהם.
אני בסה"כ ניסיתי להגיד שהרשימה ששמוליק הביא לא מגדירה עם הם מכבדים או לא מכבדים את צה"ל. כל האנשים שהוא ציין פנו כנגד הציונות הדתית כפי שציבור המתנחלים (בעיני הציבור המוביל רעיונית במגזר הזה, אולי אני טועה) רואה זאת ולכן הם קיבלו על הראש. ללא שום קשר אם הם קצינים או לא קצינים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 01, 2024 3:20 pm 
Sophomore

נתניהו חייב ללכת הביתה (אלוהים יודע איפה הבית שלו). גם אם לכאורה הוא לא ביצע שום טעות (שזה בבירור לא נכון) לא יתכן שאדם שהיה אחראי על המדינה כל כך הרבה שנים בעשורים האחרונים ישאר במערכת. לגבי צה"ל אתם מפספסים את הבעיה העיקרית. סביר שהיו הרבה טעויות אישיות ויתכן שהרבה אנשים צריכים ללכת הביתה. אבל הבעיות המרכזיות הן בעיות מבניות ותרבותיות. הכי חשוב שהשינויים לא יהיו רק החלפת כמה קצינים. חשוב לבנות מערכת ותרבות אירגונית שמתכוננת לא רק לאפשרות שבה הכי מאמינים (קונספציה) אלא גם מתכוננת לאפשרויות פחות סבירות. הבעיה היא לא קיום קונספציה, זאת תכונה אנושית, הבעיה היא לא רק קונספציה שגויה, זה יקרה מידי פעם, הבעיה היא הסתמכות מוחלטת על הקונספציה.
יותר ספציפי, כמו ב 73 נתנו יותר מידי כבוד לניתוח המודיעין ופחות מידי כבוד למודיעין עצמו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 01, 2024 4:07 pm 
Sophomore

משהו או מישהו רציונלי יכול להסביר את התמיכה הפסיכית שלה זוכה חמאס בגדה?
זה מה שהם אשכרה אוהבים, להיות מסכנים, מופגזים, עניים ומתים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 01, 2024 4:12 pm 
Junior

או שבניגוד למה שאנחנו יכולים אולי לצפות מאנשים מערביים, השיקולים של ערביי השטחים לא בדיוק רציונליים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 01, 2024 4:45 pm 
Sophomore

אבו שוקרי, הדשא של השכן ירוק יותר (גם שהוא מופגז). אני מניח שזה משקף את חוסר האימון והתיעוב לרשות ואת השנאה לישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 01, 2024 5:00 pm 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
או שבניגוד למה שאנחנו יכולים אולי לצפות מאנשים מערביים, השיקולים של ערביי השטחים לא בדיוק רציונליים.

בהתחשב בכמות האסונות שנתניהו המיט על ישראל, שגם אחריהן הוא עדיין נתפס כראש ממשלה לגיטימי לגמרי בחלקים גדולים בציבור (כשהאלטרנטיבות העיקריות אליו הם בני גנץ, יאיר לפיד ו-נניח-נפתלי בנט, כן? לא תגיד שיש לנו מציאות גדולות שרק מחכות להזדמנות שלהן), אז אני לא חושב שאנחנו בפוזיציה מוצלחת כדי להתרברב בשיקולים הרציונליים שמובילים את בוחרי ישראל ההו-כה-מערביים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 01, 2024 8:03 pm 
Junior

עזוב, לא בר השוואה בכלל בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 01, 2024 8:09 pm 
Sophomore

זכ"א ומה עם כל התומכים באיתמר גביר וכדומה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 01, 2024 8:47 pm 
Junior

הוא שאמרתי: לא בר השוואה. שום דבר שמתרחש במדינה שלנו לא בר השוואה לדרך החשיבה הפלסטינית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 01, 2024 8:57 pm 
Sophomore

זה כן אני כתב:

נו באמת... בודאי שרציונלים, במגבלות האנושיות (שזה הרבה פחות ממה שנדמה לנו ויש מי שיודע לנצל את זה .. )
יש מערכת שלמה של פרופוגנדת שינאה מגילאים צעירים כולל מערכת החינוך, שמופעלת כנגדנו.
פרופוגנדת שינאה זה כח שמפעיל אנשים בצורה אפקטיבית - בלי קשר לאינטרסים שלהם.

כמו שרואים כמה מהר וכמה חזק פרופוגנדת שינאה תפסה כאן.
איך אדם מצביע למנהיג שבאופן כמעט מוצהר מזלזל בו, איש חסר אמינות, אנוכי, שקוע במשפטי שחיתות, עם עננה כבדה של פרשיות מטרידות, שלא מטפל שנים בשום בעיה,
מסית משסה ומזנה את הנורמות השלטוניות כולל נסיון פאקינג הפיכה ?
אז האנשים שהצביעו לו הם לא טיפשים או לא רציונלים. הפרופוגנדה שמופעלת עליהם אפקטיבית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 01, 2024 9:41 pm 
Junior

sheky כתב:
FLASH כתב:
אחרי שהסבירו לנו השכם וערב שהימין פאשיסטים, שהדתיים משתמטים פרזיטים בטלנים על חשבון החילונים שמשרתים בצהל, והמתנחלים אלימים ובוזזים את משלם המיסים החילוני, ועוד כהנה וכהנה הסתה בערוצי החדשות

מה מסתבר? אי אפשר לזייף מי נהרג בעזה. 66 לוחמים הרוגים הם דתיים. גדלו במוסדות הציונות הדתית. רבים בישיבות חרדליות דוגמת ירוחם עלי וכדו'. 40% מהנופלים. רק מניח את הנתון, אולי כדאי לעשות חשבון נפש על ההסתה והשסע שמוכרים לנו בתקשורת.
https://www.makorrishon.co.il/news/715847/

כמה גזלייט פלאש קלאסי.
1) נפלו יותר מ165 חיילים מאז תחילת הלחימה... למה בחרת דווקא את הכניסה הקרקעית ולא מתחילת המלחמה? ראיתי איפשהו (אני יכול למצוא סימוכין אם צריך) שבסביבות ה60+ מהנופלים עד כה הם בני קיבוצים, ספר לי מתי אתם מתכננים את חשבון הנפש שלכם ( זוכרים שסתם הפגנתם בקיבוצים אקראיים וחסמתם להם כניסה, כן?)
2) אף אחד לא טען מעולם שהדתיים משתמטים או פרזיטים, אמרו את זה על החרדים (אמירות הפרזיטים דוחות בעיניי). איך זה השתנה בדיוק?
3) יש קבוצה לא זניחה אבל קטנה באחוזים אצל המתנחלים שהם אלימים ובוזזים את משלם המיסים החילוני על ידי שימוש בצבא ככמעט חברת שמירה פרטית בזמן שהם הולכים לתפילות בתוך שכם או מקימים מאחזים לא חוקיים. מה הקשר בין זה לבין הנתון שלא מעט מנתחלים נהרגו בקרבות ורצו להלחם עבור המדינה?
4) למה יש ברשימה באתר שצירפת ישיבות שלא קשורות להתנחלויות? כל מי שדתי הוא אוטומטית במגזר המתנחלים?

בקיצור, גזלייט פלאש קלאסי.

לפעמים שואל את עצמי כמה אתה מגיב מהשכל

היה קמפיין חד שקרי וגועלי לאורך הרפורמה שהמחלוקת היא בין אלה שמתגייסים, משרתים במילואים, מחזיקים את הצבא ובנו אותו, לבין המשתמטים שבוזזים ולא משרתים . קמפיין שהידהדו לפיד, ליברמן, שהמחלוקת לא ימין ושמאל אלא משרתים מול מי שלא משרת. המשיכו אחים לנשק, מחאת המילואיניקים , ושאר השליחים והמשלחים באולפנים.

הקמפיין המשיך לפני חודש תוך כדי הלחימה בפוסטרים דוחים באיילון "משתמטים ובוזזים במלחמה" על הקואליציה. תמונות של סמוטריץ', ביבי וכל הקואליציה. הציבור הדתי שמצביע ימין מתגייס באחוזים גבוהים לקרבי. הורים שכולים לקחו את הקמפיין הזה קשה מאוד.

תבין, ביו"ש כמעט כל מי שיכול מתגייס לקרבי. יש יישובים שנורמה לצאת לקצינים כלוחם. לעשות קמפיין דוחה כזה כש40% מהנהרגים דתיים, זה בושה וחרפה (גם בלי הנתון זה היה בושה וחרפה אבל התרגלנו)

לשאלותיך
1) לא יודע מי מוצב באוגדת עזה, כמה לוחמים כמה חיילי מפקדה כמה חיילים נורו במיטות וכו . עצוב מאוד כל מה שקרה שם. אני יודע שמי שנכנס לעזה הם לוחמים, לא רוצה לספור גופות לפי מגזר, אבל אחרי קמפיין נבזי ככ חובה להגיב בנתון פשוט: 40% מהלוחמים שנפלו בעזה הם דתיים. ציבור שמצביע ימין מסורתית שנכנסו ומסרו את הנפש בעזה אז שלא יספרו לי על השתמטות, 40% זה פי 3 מגודלם באוכלוסיה הישראלית.

2) עניתי בפתיחה

3) הצבא שם לעצור מתפרעים. המתנחלים לא מודיעים למחט שיקצה להם גדוד לכניסה לשכם, תעמולה גועלית. ההפך, הצבא פועל נגד קיצוניים במעצרים מנהליים ופינויים אלימים של נשים מהבית לרחוב באמצע הלילה

4) כל הישיבות הציוניות קשורות להתנחלויות, מהסיבה ישיבות תיכוניות הסדר גבוהות וגם תיכונים דתיים רבים אם לא כולם, מחנכות בדרכו של הרב קוק והרב צבי יהודה קוק. האחרון הקים במו ידיו ותלמידיו את מפעל ההתנחלויות (לפחות הדתיות). ישיבות ליברליות מחוברות לישיבות ציוניות אחרות בהתנחלויות.כל תלמידי הישיבות והתיכונים הדתיים גדלים על ערך ההתיישבות כערך מרכזי ומחנכים ציונות הדתית. כמה נשארים כאלה? הרבה מורידים את הכיפה, אבל ה40% האלו לא. לא שמעתי על דתי שמתנגד למפעל ההתנחלויות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 01, 2024 10:02 pm 
Sophomore

אבו שוקרי כתב:
משהו או מישהו רציונלי יכול להסביר את התמיכה הפסיכית שלה זוכה חמאס בגדה?
זה מה שהם אשכרה אוהבים, להיות מסכנים, מופגזים, עניים ומתים.

אנחנו חושבים שהצד שהפלסטינים מבינים רק כח, ולעומת זאת מבחינתם זה לא רציונלי לחשוב כך?
אם הצד שלנו בזמן מלחמה הולך יותר ימינה למה שהצד שלהם לא ילך באותו כיוון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 02, 2024 12:32 am 
Junior

מאוד יכול להיות שאני לא מחובר כי בנושא הצבאי - ביטחוני אני באמת לא מבין,
אבל אני יכול לומר שאני מאוכזב מהצבא שלנו אם במשך 90 ימים הוא לא מצליח למצוא יותר מ - 100 חטופים בשטח הרצועה.
זו עוד אחת הכאפות שאכלתי בנוגע לכמה שהחזקתי מהצבא שלנו, מאז אותו יום שבת ארור. אני מניח שאני לא היחיד בסירה הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 02, 2024 1:48 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
כבר כתבתי על זה. הפדיחה היא אפילו עוד יותר גדולה, כי חלק מהם מוחזקים בבתים מעל הקרקע על ידי סתם משפחות, עם ילדים והכל.
זו לא רמת מידור של חמאס.
הייתי מצפה שלפחות על כמה מהם כבר נשמע ממשהו ששכן ראה או ילד סיפר לחברים שלו.
אבל כלום. כנראה המודיעין שלנו על עזה הוא אפילו עוד יותר גרוע ממה שהיה נדמה לפני כמעט שלושה חודשים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 02, 2024 7:53 am 
Junior

FLASH כתב:
היה קמפיין חד שקרי וגועלי לאורך הרפורמה שהמחלוקת היא בין אלה שמתגייסים, משרתים במילואים, מחזיקים את הצבא ובנו אותו, לבין המשתמטים שבוזזים ולא משרתים . קמפיין שהידהדו לפיד, ליברמן, שהמחלוקת לא ימין ושמאל אלא משרתים מול מי שלא משרת. המשיכו אחים לנשק, מחאת המילואיניקים , ושאר השליחים והמשלחים באולפנים.

יווווו אתה כזה חרטטן!! כמה גזלייט זה לא יאמן.
תראה לי את הקמפיין שמדבר על זה שהמפכה המשפטית זה בעצם משרתים מול לא משרתים... יאללה, היה קמפיין, תראה לי אותו, תראה לי איפה הוסבר שמי שבעד המפהכה המשפטית לא משרת ומי שנגד משרת.
עזוב, לא מתייחס לשאר השטויות שלך, בוא נתחיל מהבסיס - איפה נאמר שמי שתומך בהפיכה המשטרית הוא משתמט.
( הכנה מראש - לדבר על זה שהחרדים לא מתגייסים זה לא להגיד שהציונות הדתית לא מתגייסת... אני מניח שזה משהו שאפילו בנאדם עם יכולות כמו שלך יכול להבין).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 02, 2024 8:32 am 
Junior

אני מבין שאתה נהנה להתעלם מעובדות ולכתוב מהבטן במקום מהשכל

על גוגל שמעת?

https://www.maariv.co.il/news/politics/Article-964718
https://twitter.com/AvigdorLiberman/sta ... 8666838016

"עם ישראל הפסיק להיות פרייאר, חצי עם שמשרת בצה"ל ומגן על החצי השני יביא לקרע"
עכשיו מתברר לליברמן שזה בדיוק הפוך. החצי שתמך ברפורמה, מגן ונהרג בעזה בשביל החצי שהתנגד.

ועוד כהנא וכהנא... שלא לדבר על קמפיין בוזזים ומשתמטים הדוחה תוך כדי הותרו לפרסום. עליו שמעת או שגם ממנו הצלחת להתעלם כמו מכל דבר שלא נוח לך? האינטגריטי שלך שואף לאפס ולכן גם מזה תצליח להתעלם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 230  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: