סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 10:29 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 78 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: NBA שנת 24 שבוע 1
הודעהפורסם: ב' ינואר 01, 2024 6:12 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
הראשון לינואר היום
מאז ה7 לאוקטובר העיסוק בכדורסל בכלל ובNBA בפרט הוא מפלט ומרגוע לנפש המסוכסכת
אפילו על הישארליות באירופה, אי אפשר לדבר בלי להדרש לחשוב על המלחמה
אז כמה מילים של התרשמות מהעונה עד עכשיו.
אני רואה ירידה במספר המשחקים בעלי אינטנסיביות של פלייאוף ופחות שחקנים שמפתיעים אותי וגורמים לחכות לשלב הבא בהתפתחות שלהם. למעשה חוץ מג'יילן ג'ונסון וצ'ט, אין שחקן שבא משום מקום והשתלט על חווית הצפיה שלי
יש משתפרים, אבל הם לינאריים, המשך ישיר של השיפור הקודם
שגא
שנגון
ברנסון
KP
סאגס
ככה בשליפה, בטח יש עוד
הרוקים המבטיחים: התומפסונים, הנדרסון ואפילו מילר נותנים את שמצופה ופחות
וומבי, נמצא בשלבי תיכנות אצל פופ הוא לא נותן לנו להכיר אותו, כל הזמן מבלבל אותנו בניסוי עמדות ובשינוי שיטות המשחק שמשפיעות על המשחק של וומבי. ככה פופ לקח לנו את הצעצוע הגדול של 23/24

למשחקים?
בשעות ידדותיות יש משחק אחד
מיני בניקס. הניקס התשלטו על שעות EMEA זה משחק שלישי שהם מופיעים (אחד לפני הכריסמס, אחד בכריסמס והיום) אנחנו גם אמורים לקבל הצצה לOG. על הניקס והשכלול שיטת הבידודים כתבתי כבר בעבר אין לי יותר מידי להגיד עליהם בנוסף
מיני הקבוצה עם המאזן השני בטיבו בליגה לא הצליחה עדיין לשכנע שהיא קונטנדרית, אם תשים עליה 10 דולר והיא תזכה באליפות תקבל 200. היא שביעית, אחרי הלייקרס למשל. אז באמת יכול להיות שהיא הממפיס של 24, כולמר מה שקרה לממפיס יקרה גם להם.
הערכה שלי כמה הם כאן בשביל לאיים על התואר?
כשאני רוצה לנחש מה יהיה אני אוהב ללכת על רקורד של המנהיגים (בלאט כיועץ מקצועי והזזה של וויצ'יץ' הביאה אותי להאמין ביכולת של מכבי בעונה שעברה) במקרה של קונלי, מדובר באחד שהקים אלופה מכלום בשוק קטן. ברור שהיו לו שותפים רבים ומזל,אבל הוא היה הגורם המשפיע ביותר.
השינוי החד ביכולת של מיני העונה, אחרי הטרייד שהסתמן כאחד הגרועים בהיסטוריה, קשורה גם לבריאות של קאט אבל גם להחלטות טובות בקיץ (חוזים לנז' ומקדניאלס, הרגעה ופיוס של גובר) והוא גם אמר, שזה בר תיקון ולא שבור ללא תקנה והנה זה קרה וזה מגדיל את הקרדיט שלו כGM טוב
ואנחנו כבר 40% מהעונה והוא עדיין מקום ראשון במערב.
אז אני לא חושב שהם הממפיס של 24, אבל הם יעופו בסיבוב השני בסדרה קשה נגד הקליפרס או פיניקס, זו התחושה שלי ועדיין זה לא יהיה כישלון, זה יתאים למפת הדרכים של קונלי, הקבוצה תהיה בשיאה כשאנט יהיה בשיאו, נגיד בעוד 3מ שנים

איזה עוד משחקים?
היט קליפרס, אם באטלר ולנארד משחקים, זה הולך להיות אחלה משחק וזה גם בשעה נוחה יחסית חמש וחצי בבוקר, תקומו בשש וחצי ותתחילו מההתחלה של ההקלטה תריצו קדימה בהפסקות המחצית פסקי הזמן וכו ב8 כבר אפשר לחזור לישון או ללכת לעבודה כל אחד והרגליו.
יש את הקטע הפיקנטי של הבאקס מול אינדי. אינדי שגנבו את הכדור וחירפנו את יאניס, והאלי שעיצבן את דיים.
וזהו, השאר ציפיות נמוכות ותקווה להפתעה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: NBA שנת 24 שבוע 1
הודעהפורסם: ג' ינואר 02, 2024 12:39 am 
Hall of Famer

איזו חוויה מוזרה (עבורי) לראות את מיניסוטה הנוכחית. יש שם שחקנים שאני ממש אוהב (אנט, מקדניאלס, ריד) ואז יש את גובר...

אניווי, הניקס משחקים היטב במחצית הראשונה. נלחמים. אנונובי, שלא יצא לי לראות כמעט במדי טורונטו, נראה טוב מאוד. מאוד פעיל.

מיניסוטה די מתקשים בהתקפה (כאשר הסנטר הראשי של הניקס בחוץ), רק 17 נק' ברבע השני.
הניקס קבוצה די מוגבלת אבל מצליחים דרך כל מיני התפתלויות של ברנסון ומסירות מהירות להגיע לזריקות יחסית נוחות. הם חמודים אבל יצטרכו עוד נשק התקפי משמעותי. רנדל לא עשה הרבה עד עכשיו (לפחות עד הרגע שבו ראיתי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 02, 2024 9:40 am 
מנהל פורום

יוקיץ
https://twitter.com/NBA/status/17420111 ... etUser=NBA

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 02, 2024 10:20 am 
מנהל פורום

משהו היה טוב מכדי להיות אמיתי בדלאס עד לא מזמן
עכשיו זה מתחיל להיות הגיוני

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 02, 2024 10:48 am 
Freshman

הניקס נראו טוב, היה כיף לראות אותם. איזה משפט מוזר לכתוב.
אננובי מוסיף הרבה לקשיחות ההגנתית שלהם, מה גם שהרטנשטיין משחק הגנה מצוינת, אז ביחד זה משפר מאד את ההגנה שלהם.
רנדל נראה מצוין כ Focal point של ההתקפה וברונסון ניהל מעולה (אף שהיה בערב קליעה חלש מאד).
מינסוטה? כל פעם שאני רואה אותם אני רואה גובר מתוסכל, הוא מנסה להיות המנהיג ההגנתי אבל זו לא קבוצה שמשחקת מספיק ביחד בשביל שזה יעבוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 02, 2024 1:21 pm 
Freshman

מיניסוטה קבוצה מאוד מוגבלת התקפית.לטעמי הם חייבים שם עוד סקורר לספסל.קוויקלי היה מתאים להם בול שם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 02, 2024 1:25 pm 
Hall of Famer

הם היו הרבה יותר טובים התקפית לפני הטרייד של גובר (לא דעה אישית אלא ברמת הנתונים) כשהריווח היה טוב יותר - וגם אז ממפיס עם ההגנה שלהם (אז עם ברוקס וכמובן JJJ ואנדרסון שעכשיו במיני) הקשתה עליהם מאוד בפלייאוף. אנט יותר טוב היום. אולי זה יספיק אבל סביר יותר שלא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 02, 2024 6:13 pm 
מנהל פורום

מחר בשלוש בבוקר בוסטון מתארחת באוקלהומה
הליין הוא בערך 60% בוסטון
כמה הקבוצות האלה דומיננטיות לאחרונה?
בעשר המשחקים האחרונים ששיחקו שתי הקבוצות (כל אחת 5) יש 9 נצחונות
בעשרים (כל אחת 10) המשחקים האחרונים יש 3 הפסדים בלבד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 02, 2024 6:26 pm 
Hall of Famer

יהיה מעניין לראות.
מניח שבוסטון ייקחו אבל אין לדעת.
סביר ש-OKC תשתף לא מעט את הספסל כי הם בחלק הראשון של בקטובק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 03, 2024 10:30 am 
Hall of Famer

OKC לוקחת את זה.
כמה מסקנות מהירות/הוט טייקס:

1. פורזינגיס נראה כמו השחקן השני בטיבו בסלטיקס.
2. לא מחבב את ג'יילן בראון.
הלילה היה חלש עם 4-18 מהשדה (כולל 0-8 מהשלוש) + 4 איבודים.
3. שיי נראה לא טוב בדקות הסיום אחרי משחק לא פחות ממדהים שלו (באמת, נראה כמו סופרסטאר לכל דבר).
אני לא יודע אם זה בגלל שטייטום עבר לשמור עליו, לחץ בדקות הסיום או פשוט עייפות.
4. דריק ווייט פשוט שחקן נהדר עבור הסלטיקס.
5. הפלוס-מינוס שלו לא משקף את זה בכלל אבל ממה שראיתי הורפורד נתן דקות טובות.
6. גידי השתפר לאחרונה. אני לא יודע האם הוא חוזר לעצמו כי אני לא מכיר את הבייסליין אבל הוא נראה טוב יותר.
הסלטיקס לא הקבוצה הראשונה שמהמרת עליו, שמה עליו את הסנטר שלה ונותנת לו לזרוק. גידי מעניש הלילה עם 4-7 מהשלוש.
7. ג'יילן וויליאמס הוא הדאגה (היחסית) מבחינתי. האם הוא מסוגל להיות מספר 2 בהתקפה עבור אלופה?
הוא לא לקח על עצמו הרבה והתעורר יחסית מאוחר (עם סל חשוב בקלאץ' כששיי נכבה וכשטייטום נדמה לי הפסיק לשמור עליו ועבר לשיי), כאשר גם הוא וגם צ'אטוש עם 9 זריקות בלבד, שניהם באחוזים טובים.
8. הולמגרן הוסיף 7 אסיסטים ו-4 חסימות. באופן כללי, הוא שחקן חכם. טכנית הוא נחשב כרוקי אבל הוא משחק כמו ווטרן.
9. אני פחות מרגיש בנוח עם הדקות של מיצ'יץ', בייחוד כשהוא מצוות עם וואלאס בקו האחורי. הוא נראה כמו שחקן חמוד מאוד אבל לא ממש מהווה איום בהתקפה. הפעם זה עבר בשלום.
10. הת'אנדר במינוס 9 בריבאונד. הסלטיקס לקחו 17 ריבאונדים בהתקפה (!).
11. טייטום התחיל את המשחק שקט להפליא אבל איכשהו סיים את המשחק עם 30 נק' עם תרומה אול-ארונד, כשהוא מעורב מאוד בשני הצדדים.
12. זה רק משחק אחד אבל לא יכול להגיד שהתלהבתי ממה שהולידיי נותן לסלטיקס.
13. הת'אנדר מאוד מאוד הרשימו בשלושת הרבעים הראשונים וכבר פתחו פער של 18 נק'.
14. גם בלי הבחירות או תוספות כלשהן, התחושה היא שלת'אנדר יש core וזהות של קונטנדרית. ממש כיף לראות אותם מתפתחים ביחד.
המון פרגון, המון אכפתיות, משחק בשני הצדדים. הרוב זה פרסטי אבל למאמן שהוא בחר מגיע לא מעט קרדיט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 03, 2024 5:20 pm 
מנהל פורום

תודה, כן ירבו פוסטים כאלה של אנשים שטרחו וראו משחקים ובאו לספר לחברה

יאללה מה הלאה?
הליגה כאילו החליטה שהת'אנדר יפסידו את המשחק הבא
back to back משחק אחד בבית באוקלהומה והמשחק הבא בחוץ באטלנטה.
המשחק נגד בוסטון נגמר ב10 בערך, מסיבת עיתונאים, מקלחת, אוטובוס לשדה התעופה, טרימנל, טיסה של שעתיים בערך, אוטובוס למלון. בקיצור לפני שלוש לפנות בוקר הם לא הולכים לישון.
ברכות לאטלנטה על הניצחון

אוקלהומה אם תגיע נגיד לגמר איזורי, יש מצב שהיא תעשה היסטוריה כקבוצה הצעירה ביותר בהיסטוריה שמגיע למעמד כזה
נחכה ונראה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 03, 2024 6:27 pm 
Hall of Famer

uriel17 כתב:

בכיף :)

uriel17 כתב:
יאללה מה הלאה?
הליגה כאילו החליטה שהת'אנדר יפסידו את המשחק הבא
back to back משחק אחד בבית באוקלהומה והמשחק הבא בחוץ באטלנטה.
המשחק נגד בוסטון נגמר ב10 בערך, מסיבת עיתונאים, מקלחת, אוטובוס לשדה התעופה, טרימנל, טיסה של שעתיים בערך, אוטובוס למלון. בקיצור לפני שלוש לפנות בוקר הם לא הולכים לישון.
ברכות לאטלנטה על הניצחון

אחרי חודש נינוח יחסית ורצף משחקים בבית, הת'אנדר מתחילים חודש קשוח מאוד:
17 משחקים ב-31 ימים, כולל 5 בק-טו-בקס.

הת'אנדר הם קבוצה עמוקה שמשתמשת לא מעט בספסל שלה
אבל אני מעריך שהשימוש יהיה מוגבר בהרבה.

משחק בק-טו-בק בחוץ מול אטלנטה, אחרי קרב מול בוסטון, זה משחק קשה מאוד, אבל לא הייתי מסמן L אוטומטי.
אין לי ספק ש-OKC יילחמו ואטלנטה שאני ראיתי מול וושינגטון, היא לא קבוצה אימתנית במיוחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 03, 2024 6:55 pm 
מנהל פורום

והיה כמובן את הדאנק של ג'ה על וונביאמה שמככב בהייליטים
https://www.youtube.com/watch?v=sJgbIulka6Y
זאת הזדמנות לראות איך החזרה שלו השפיעה על הקבוצה.
מדגם קטן של 7 משחקים שבהן הוא שיחק מראה מאזן של 2:5
בלעדיו 20:6
אם בודקים את הנצחונות וההפסדים ב7 המשחקים שלו, אז שתי ההפסדים הם מול הקליפרס והקינגס. לא נורא
נצחונות: 3 מתוך חמשת הנצחונות הם על קבוצות בעלות מאזן חיובי

אם כבר דיברנו על הת'אנדר וכמה אנחנו מתפעלים, אז ממפיס הייתה קבוצה צעירה ומופלאה בעונה הקודמת שהגיעה למקום השני באותו קונפרנס
כלומר היה לנו כבר מזה
נקווה שהפעם זה יגמר אחרת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 03, 2024 9:08 pm 
Freshman

כשזה שונה זה שונה, אני חושב שאין אחד שלא מרגיש את זה. התאנד'ר Mean business, לא משנה אם יעופו בסיבוב הראשון, זו קבוצה שיכולה ללכת עד הסוף בשנים הקרובות. אפשר להסתכל על זה גם מהצד של (למרות שזה לא מספר את כל הסיפור, אבל לדעתי חלק לא קטן ממנו) ג'ה מול שג"א. ההבדל הוא שמיים וארץ בכישרון (לטובת ג'ה) וביכולת (לטובת שג"א). כמובן שזה מקרין גם לכל הארגון, וכל אחד מהם מושך את הארגון שלו למקום אחר.

נערך לאחרונה על ידי Gilsh בתאריך ד' ינואר 03, 2024 9:28 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 03, 2024 9:25 pm 
Hall of Famer

אמרתי קודם ואומר זאת שוב, הת׳אנדר עושים לי דז׳ה וו לווריורס, גרסת 2014 ככה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 03, 2024 11:21 pm 
Hall of Famer

Gilsh כתב:
ההבדל הוא שמיים וארץ בכישרון (לטובת ג'ה) וביכולת (לטובת שג"א).

מה מהות הקביעה הזאת?
כאילו SGA קלעי טוב יותר (ממוצע קריירה של 35% לשלוש ו-85% מהעונשין - ואף כבר מעבר ל-90% בעונה וחצי האחרונות) מאשר מוראנט (32% ו-75% בהתאמה)
מוראנט יותר אתלטי/אקספלוסיבי או משהו באזורים הללו (אבל לא בטוח שזה חשוב כל כך, כי גם SGA בעצמו הוא בצמרת הגבוהה בפני עצמו באספקט הזה)
נשאיר בצד רגע את ההתנהגות וכו', נניח "כישרון On court פרופר"

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 04, 2024 3:25 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:
אמרתי קודם ואומר זאת שוב, הת׳אנדר עושים לי דז׳ה וו לווריורס, גרסת 2014 ככה.

אתמול בלילה, לפחות במהלך שלושת הרבעים הראשונים, זה מאוד הרגיש כך. הלוואי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 04, 2024 3:36 am 
Hall of Famer

Gilsh כתב:
כשזה שונה זה שונה, אני חושב שאין אחד שלא מרגיש את זה. התאנד'ר Mean business, לא משנה אם יעופו בסיבוב הראשון, זו קבוצה שיכולה ללכת עד הסוף בשנים הקרובות. אפשר להסתכל על זה גם מהצד של (למרות שזה לא מספר את כל הסיפור, אבל לדעתי חלק לא קטן ממנו) ג'ה מול שג"א. ההבדל הוא שמיים וארץ בכישרון (לטובת ג'ה) וביכולת (לטובת שג"א). כמובן שזה מקרין גם לכל הארגון, וכל אחד מהם מושך את הארגון שלו למקום אחר.

אין ספק שברמת האופי והמקצוענות, יש פער עצום לטובת SGA (שלפחות מהראיונות שלו, עובר כבחור אמביציוזי, נבון ושקול)
אבל אני חושב שלהנהלה של ממפיס יש חלק במה שקורה שם.

הם השאירו את ה-core של ג'ה-JJJ-ביין בעינו,
אבל איבדו נכסים חשובים כמו מלטון (שפותח בפילי), ברוקס (שפותח ביוסטון) וטריי ג'ונס (שפותח בוושינגטון), תמורת כלום פחות או יותר.
השניים הראשונים השפיעו והיו חלק מעיצוב הזהות ההגנתית של הקבוצה.

בלי קשר לניהול הנכסים, הגרעין שיש להם הוא לא גרעין לאליפות בעיניי, אבל הוא כן הצליח להפוך אותם לקבוצה משמעותית במערב.
הקפיצה קדימה הייתה (ועודה) תלויה ביכולת של מוראנט לבצע קפיצה למעמד של סופרסטאר (בעיקר לפתח קליעה ברמה טובה מאוד מבחוץ),
מה שלא קרה וייתכן וכבר לא יקרה. כרגע, ממפיס בטח בעיקר שמחים שהוא בחיים ומסוגל לשחק כדורסל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 04, 2024 4:06 am 
Hall of Famer

אטלנטה נראית מצוין. מוטיבציה שלא צפיתי ויכולת טובה, גם אם בחירת הזריקות יכולה להיות טובה יותר.
OKC אכן נראים כאילו לא ישנו בלילה.
רק התחלת המשחק אבל אטלנטה בורחים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 04, 2024 4:27 am 
Hall of Famer

ג'יילן ג'ונסון אכן שחקן מעניין מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 04, 2024 6:16 am 
Hall of Famer

צ'אטוש עם המשחק הכי גרוע שראיתי ממנו עד כה. המון איבודים לא מחויבים.
מנגד, אטלנטה קבוצה מוכשרת. אין שום סיבה בעולם שהם יהיו עם מאזן כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 04, 2024 6:48 am 
Sophomore

משחק התקפי טוב של אטלנטה, אבל הם קבוצת הגנה רעה.

הת'אנדר הפסידו את המשחק הזה גם בגלל רגליים עייפות, משחק חלש של צ'ט, גידי ואפילו שיי (כן, למרות 33, 13, ו-8). אבל בעיקר זו הייתה הבעייה בריבאונד ההגנה. 15 ריבאונדים התקפיים של אטלנטה (7 מהם של קאפלה), שכמעט כולם נגמרו עם נקודות. ככה מגיעים ל-141 נקודות בלי הארכה. אמרתי כבר שהם צריכים חיזוק בצבע?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 04, 2024 6:55 am 
Hall of Famer

מסכים עם כל מה שכתבת.

אני אוסיף שבמשחק כזה, ג'יילן וויליאמס לא צריך לסיים עם 12 זריקות בלבד.
יותר מדי שיי מול כל העולם.

אני חושב שלת'אנדר היה טוב יותר אם שיי היה נח הלילה.
הוא נראה די סחוט אתמול לקראת הסיום.
ובכלל, אני חושב שהייתי מנסה להחליט מראש על אילו משחקים אני נאבק בינואר
ואילו משחקים אני נותן ליתר הסגל לנסות לנצח.

בהנחה הלא מובנת מאליה שהת'אנדר יגיעו לפלייאוף העונה, אתה רוצה להגיע רענן ובלי פציעות משמעותיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 04, 2024 7:06 am 
Hall of Famer

סאבוניס כתב:
משחק התקפי טוב של אטלנטה, אבל הם קבוצת הגנה רעה.

הת'אנדר הפסידו את המשחק הזה גם בגלל רגליים עייפות, משחק חלש של צ'ט, גידי ואפילו שיי (כן, למרות 33, 13, ו-8). אבל בעיקר זו הייתה הבעייה בריבאונד ההגנה. 15 ריבאונדים התקפיים של אטלנטה (7 מהם של קאפלה), שכמעט כולם נגמרו עם נקודות. ככה מגיעים ל-141 נקודות בלי הארכה. אמרתי כבר שהם צריכים חיזוק בצבע?

ריבאונד + עוד אופציה התקפית שמסוגלת לייצר לעצמה זריקות = מרקאנן?

אגב, מה חשבת על ג'יילן ג'ונסון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 04, 2024 8:15 am 
Freshman

shmueliki כתב:
Gilsh כתב:
ההבדל הוא שמיים וארץ בכישרון (לטובת ג'ה) וביכולת (לטובת שג"א).

מה מהות הקביעה הזאת?
כאילו SGA קלעי טוב יותר (ממוצע קריירה של 35% לשלוש ו-85% מהעונשין - ואף כבר מעבר ל-90% בעונה וחצי האחרונות) מאשר מוראנט (32% ו-75% בהתאמה)
מוראנט יותר אתלטי/אקספלוסיבי או משהו באזורים הללו (אבל לא בטוח שזה חשוב כל כך, כי גם SGA בעצמו הוא בצמרת הגבוהה בפני עצמו באספקט הזה)
נשאיר בצד רגע את ההתנהגות וכו', נניח "כישרון On court פרופר"

זו רק דעתי ובטח לא קביעה, הרי כישרון זה משהו שמאד קשה להגדיר ובוודאי למדוד, אז מטבע הדברים מדובר ב"דיבורים באוויר".
אם אני עושה את ההפרדה (כמו שעשיתי במשפט שציטטת), הרי שקליעה מבחינתי הרבה יותר שייכת לסל של ה"יכולת" מאשר לכישרון. לא חסרים שחקנים שנכנסו לליגה עם קליעה חלשה ושיפרו אותה משמעותית. כישרון, לעומת זאת, זה הדברים האלה שאי אפשר כמעט לשפר. האתלטיות החייתית, קואורדינציית עין יד, וקואורדינציה באופן כללי (שינויי כיוון, למשל, במיוחד שמשולבים עם כדרור, ויכולת לשלוט בגוף שלך בתוך כל הבלאגן הזה). ג'ה זה אחד השחקניים הטובים שראיתי בלהגיע לצבע, זה קשור בעיקר לכישרון שלו, לדעתי. מסירה תוך כדי כדרור, בטיימינג נכון, למקום הנכון במשקל הנכון, זה לא משהו שקל לשפר אותו וקשור לדעתי הרבה בקואורדינציית עין יד. אולי המדד האובייקטיבי היחיד שאני יכול לחשוב עליו מבחינת כישרון זה היכן אתה נבחר בדראפט (מדד לוקה בחסר כמובן, אבל אם יוצאים מנקודת הנחה שקבוצות מעדיפות לקחת שחקן עם "כישרון" מאשר "יכולת" כרגע, אז הוא מספק איזשהי תובנה, גם אם לא מכריעה, כי גם שם יש טעויות, למשל יוקיץ) אז ג'ה נבחר 2 בדראפט אחרי זאיון, שהיה סביבו הייפ מטורף, דומה למה שהיה סביב וומבי השנה. אני משוכנע שיש לא מעט דראפטים שג'ה היה הולך מס' 1. שיי לעומת זאת נבחר 11, בנה את עצמו בעשר אצבעות ואכן יש שיפור משנה לשנה. היכולת שאנחנו רואים ממנו השנה, לדעתי זו בעיקר תוצאה של עבודה לאורך השנים, ואכן רואים את השיפור משנה לשנה. עוד מדד שאני יכול לחשוב עליו זה התרומה בשנה הראשונה, לפני שלשחקן יש גישה לכל הטוב שלעולם ה - NBA יש להציע מבחינת הפיתוח השחקנים. השחקנים הכי מוכשרים, מוצעים דרך לתרום הרבה כבר בשנה הראשונה שלהם, פשוט כי יש להם משהו, שהוא מיוחד, ואי אפשר לעצור אותם, עוד לפני שלמדו מה זה NBA, פיתחו feel ליריבים ולשיפוט, התחזקו וצברו ניסיון וכו'. ג'ה הגיע 4.6 פעמים לקו בעונה הראשונה שלו, בעוד שיי הסתפק ב - 2.4 צנוע, בטח יחסית למה שאנחנו מכירים ממנו כיום. אתה יכול לראות את זה גם באסיסטים, שיי היה על 3.3 בשנתיים הראשונות שלו, בעוד ג'ה כבר תרם 7.3 בשנתו הראשונה (לא שונה יותר מדי ממה שהוא עושה היום).

ציטוט:
אין ספק שברמת האופי והמקצוענות, יש פער עצום לטובת SGA (שלפחות מהראיונות שלו, עובר כבחור אמביציוזי, נבון ושקול)
אבל אני חושב שלהנהלה של ממפיס יש חלק במה שקורה שם.

הם השאירו את ה-core של ג'ה-JJJ-ביין בעינו,
אבל איבדו נכסים חשובים כמו מלטון (שפותח בפילי), ברוקס (שפותח ביוסטון) וטריי ג'ונס (שפותח בוושינגטון), תמורת כלום פחות או יותר.
השניים הראשונים השפיעו והיו חלק מעיצוב הזהות ההגנתית של הקבוצה.

בלי קשר לניהול הנכסים, הגרעין שיש להם הוא לא גרעין לאליפות בעיניי, אבל הוא כן הצליח להפוך אותם לקבוצה משמעותית במערב.
הקפיצה קדימה הייתה (ועודה) תלויה ביכולת של מוראנט לבצע קפיצה למעמד של סופרסטאר (בעיקר לפתח קליעה ברמה טובה מאוד מבחוץ),
מה שלא קרה וייתכן וכבר לא יקרה. כרגע, ממפיס בטח בעיקר שמחים שהוא בחיים ומסוגל לשחק כדורסל.

מסכים עם מה שכתבת, ובסופו של דבר הגרעין שלהם לא מספיק טוב והסיבה לדעתי היא ג'ה. ביין ו JJJ אחלה שחקנים כמס' 2-3, שים אותם ליד האליברטון, לוקה, שג"א ולדעתי זו אחלה גרעין, שיכול ללכת עד הסוף, כמובן עם תוספות נכונות כמו שהזכרת.
צריך לזכור שממפיס גם סובלת מפציעות והחיסרון של סטיבן אדאמס הוא בולט, אבל אם לא יקרה משהו מאד בלתי צפוי, כמו זה שג'ה יקבל השתלת מוח ויתחיל לתעדף ניצחונות על פני show, לא רואה איך המסלול שלהם משתנה מהותית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 78 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], פרארי ו 46 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה