sheky כתב:
FLASH כתב:
אחרי שהסבירו לנו השכם וערב שהימין פאשיסטים, שהדתיים משתמטים פרזיטים בטלנים על חשבון החילונים שמשרתים בצהל, והמתנחלים אלימים ובוזזים את משלם המיסים החילוני, ועוד כהנה וכהנה הסתה בערוצי החדשות
מה מסתבר? אי אפשר לזייף מי נהרג בעזה. 66 לוחמים הרוגים הם דתיים. גדלו במוסדות הציונות הדתית. רבים בישיבות חרדליות דוגמת ירוחם עלי וכדו'. 40% מהנופלים. רק מניח את הנתון, אולי כדאי לעשות חשבון נפש על ההסתה והשסע שמוכרים לנו בתקשורת.
https://www.makorrishon.co.il/news/715847/כמה גזלייט פלאש קלאסי.
1) נפלו יותר מ165 חיילים מאז תחילת הלחימה... למה בחרת דווקא את הכניסה הקרקעית ולא מתחילת המלחמה? ראיתי איפשהו (אני יכול למצוא סימוכין אם צריך) שבסביבות ה60+ מהנופלים עד כה הם בני קיבוצים, ספר לי מתי אתם מתכננים את חשבון הנפש שלכם ( זוכרים שסתם הפגנתם בקיבוצים אקראיים וחסמתם להם כניסה, כן?)
2) אף אחד לא טען מעולם שהדתיים משתמטים או פרזיטים, אמרו את זה על החרדים (אמירות הפרזיטים דוחות בעיניי). איך זה השתנה בדיוק?
3) יש קבוצה לא זניחה אבל קטנה באחוזים אצל המתנחלים שהם אלימים ובוזזים את משלם המיסים החילוני על ידי שימוש בצבא ככמעט חברת שמירה פרטית בזמן שהם הולכים לתפילות בתוך שכם או מקימים מאחזים לא חוקיים. מה הקשר בין זה לבין הנתון שלא מעט מנתחלים נהרגו בקרבות ורצו להלחם עבור המדינה?
4) למה יש ברשימה באתר שצירפת ישיבות שלא קשורות להתנחלויות? כל מי שדתי הוא אוטומטית במגזר המתנחלים?
בקיצור, גזלייט פלאש קלאסי.
לפעמים שואל את עצמי כמה אתה מגיב מהשכל
היה קמפיין חד שקרי וגועלי לאורך הרפורמה שהמחלוקת היא בין אלה שמתגייסים, משרתים במילואים, מחזיקים את הצבא ובנו אותו, לבין המשתמטים שבוזזים ולא משרתים . קמפיין שהידהדו לפיד, ליברמן, שהמחלוקת לא ימין ושמאל אלא משרתים מול מי שלא משרת. המשיכו אחים לנשק, מחאת המילואיניקים , ושאר השליחים והמשלחים באולפנים.
הקמפיין המשיך לפני חודש תוך כדי הלחימה בפוסטרים דוחים באיילון "משתמטים ובוזזים במלחמה" על הקואליציה. תמונות של סמוטריץ', ביבי וכל הקואליציה. הציבור הדתי שמצביע ימין מתגייס באחוזים גבוהים לקרבי. הורים שכולים לקחו את הקמפיין הזה קשה מאוד.
תבין, ביו"ש כמעט כל מי שיכול מתגייס לקרבי. יש יישובים שנורמה לצאת לקצינים כלוחם. לעשות קמפיין דוחה כזה כש40% מהנהרגים דתיים, זה בושה וחרפה (גם בלי הנתון זה היה בושה וחרפה אבל התרגלנו)
לשאלותיך
1) לא יודע מי מוצב באוגדת עזה, כמה לוחמים כמה חיילי מפקדה כמה חיילים נורו במיטות וכו . עצוב מאוד כל מה שקרה שם. אני יודע שמי שנכנס לעזה הם לוחמים, לא רוצה לספור גופות לפי מגזר, אבל אחרי קמפיין נבזי ככ חובה להגיב בנתון פשוט: 40% מהלוחמים שנפלו בעזה הם דתיים. ציבור שמצביע ימין מסורתית שנכנסו ומסרו את הנפש בעזה אז שלא יספרו לי על השתמטות, 40% זה פי 3 מגודלם באוכלוסיה הישראלית.
2) עניתי בפתיחה
3) הצבא שם לעצור מתפרעים. המתנחלים לא מודיעים למחט שיקצה להם גדוד לכניסה לשכם, תעמולה גועלית. ההפך, הצבא פועל נגד קיצוניים במעצרים מנהליים ופינויים אלימים של נשים מהבית לרחוב באמצע הלילה
4) כל הישיבות הציוניות קשורות להתנחלויות, מהסיבה ישיבות תיכוניות הסדר גבוהות וגם תיכונים דתיים רבים אם לא כולם, מחנכות בדרכו של הרב קוק והרב צבי יהודה קוק. האחרון הקים במו ידיו ותלמידיו את מפעל ההתנחלויות (לפחות הדתיות). ישיבות ליברליות מחוברות לישיבות ציוניות אחרות בהתנחלויות.כל תלמידי הישיבות והתיכונים הדתיים גדלים על ערך ההתיישבות כערך מרכזי ומחנכים ציונות הדתית. כמה נשארים כאלה? הרבה מורידים את הכיפה, אבל ה40% האלו לא. לא שמעתי על דתי שמתנגד למפעל ההתנחלויות