ציטוט:
*יונתן אלון* במסיבת העיתונאים:
* *מה קורה עם המאמן?* "זה עוד לא הוחלט סופית. אבל זה ברור לכולנו, גם לו וגם לנו, כמה דברים. גם שקבוצה צריכה מאמן 24/7. זה ברור גם שהמצב קשה ולנו זה מאוד ברור שהמאמן יצר פה משהו מיוחד. אנחנו כקבוצה אמרנו כמה פעמים, ואני אומר גם עכשיו, שאנחנו מוכנים לשלם מחיר מסוים אם מה שצריך זה קצת זמן. ברגע שנבין שזמן הוא לא הסיפור אז נצטרך להתקדם הלאה בלית ברירה ולנסות לחשוב איך אנחנו מוצאים מישהו שיצליח לשמר את הדרך המקצועית שיש פה כי במקרים רגילים של החלפת מאמן יש סיבה להחליף את הסיסטם המקצועי. כאן זה לא מקרה כזה ולכן אנחנו צריכים לחשוב גם מחוץ לקופסא וגם לחפש אנשים שהדרך שלהם דומה לדרך שכבר יש כאן כי השינוי הזה הוא כפוי, לא משהו שאנחנו רוצים. אנחנו רוצים למזער את הנזק של השינוי הזה".
* *יש דדליין?* "אנחנו כל הזמן מדברים, גם עם המאמן וגם בינינו. מנסים לקבל את ההחלטה הכי חכמה. אין דדליין."
* *עד כמה זה קשה לחפש מישהו שיהיה ממש כמו דז'יקיץ'?* "מאוד קשה. החוקים של האיגוד לגבי המאמנים שיכולים לאמן בארץ לא עוזרים. אבל אנחנו פה בשביל להצליח במה שאנחנו עושים, לא בשביל לספר סיפורים."
* *האם אתם רוצים להביא מישהו רק עד סוף העונה או גם מעבר? זה גם שיקול?* "זה גם אחד השיקולים שאנחנו שוקלים אותו. האם אנחנו רוצים להביא מישהו שיגמור את העונה בצורה הטובה ביותר או מישהו שאנחנו כבר הולכים לרוץ איתו מרתון. יש הבדל כשמחפשים שחקנים ומאמנים בקיץ ובחורף. כשאתה מחפש בקיץ אז יש לך המון אופציות, אתה עושה מו"מ ואתה בוחר לפי הדרך שאתה רוצה לבנות. בחורף אתה בודק מה יש ומתנהל לפי השוק. עכשיו אנחנו בחורף."
* *הרבה מהשחקנים שלכם הם "שחקנים של דז'יקיץ'". בהתנהגות, במשחק.. אתה מפחד מהיום שאחרי?* "אני לא מפחד כי כולנו מבינים את הסיטואציה, גם לשחקנים יש מוטיבציה פנימית להצליח. יש פה חבורה מדהימה של אנשים שרוצים להצליח, דוחפים את זה קדימה. אתם צריכים לזכור שהקונטקסט הכללי הוא שהפועל ירושלים הולכת להיות בצמיחה מטורפת. הכניסה של מתן למועדון נותנת פה בוסט מדהים שעכשיו זה כאילו נסענו בדרך ועלינו על אבן אבל זה הולך רק לכיוון אחד, לכיוון של משהו שלא היה עדיין באירופה. אז שוב, את המטרה אנחנו יודעים, את הדרך אליה אנחנו עדיין מחפשים אבל אנחנו נגיע לשם".
* *מאמן עוזב, שחקן עוזב, אנשים שנה ראשונה במועדון עדיין לומדים את העסק, איפה זה תופס אותך?* "מדינת ישראל במלחמה. יש אנשים שהמשפחות שלהם עכשיו קרועות. יש אנשים שאיבדו את החיים של הקרובים שלהם אז הם היו מתחלפים עם הבעיות שלי בכל רגע. בואו ניקח דברים בפרופורציות. מקצועית, אלה באמת שבועות וימים מאוד עמוסים. בסה"כ במערכת שלנו יש אנשים חדשים יותר בתחום של המשרד, פחות בתחום המקצועי, אני סומך על האנשים פה".
* *מה הסיטואציה עם מוריס אנדור?* "אנחנו גם מבררים כדי לראות אם זה עניין של עוד כמה ימים או שצריך לסיים את הסיפור".
* *האם זאת אופציה שאתה תאמן בסוף?* "אני חושב שזה לא נכון למערכת".
* *יש דדליין לגבי קאדין קרינגטון והרישום שלו לליגה?* "חלון הנבחרת".
* *בשיחות עם המאמן, מה הוא מצפה מכם?* "שום דבר. אתם צריכים להבין, יש איזה שיח שאני רואה אותו כאילו מישהו לא בסדר פה בסיפור, כאילו אנחנו והמאמן באיזשהו ריב, זה בכלל לא המציאות. אנחנו בסיטואציה רעה. אנחנו קורבן של הסיטואציה, המאמן קורבן של הסיטואציה, אין פה כעס, זה יותר גדול מזה. הפועל ירושלים נדפקת בסיפור הזה. דז'יקיץ' גם נדפק ממנו. הוא לא עושה לנו דווקא".
מדבר מאד בכנות חייב לומר.
החידושים: ההחלטה על קרינגטון עד חלון הנבחרת.
אנדור עניין של ימים לכאן או לשם (כנראה לשם)
דז'יקיץ אולי בכל זאת יתנו לו להתבשל קצת וגם אם יפרדו ממנו לא מופרך שישאירו חלון לחזור בעונה הבאה.