סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 10:49 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 ... 230  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' ינואר 04, 2024 4:15 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אז הנה גם איפה שאין התיישבות, ויש גדר-עאלק פרוצה הרבה יותר ממה שהייתה סביב עזה, צה"ל עושה כבתוך שלו ומונע טרור באפס נפגעים. הכל שאלה של מדיניות ותחזוקה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 04, 2024 5:09 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
לפני חצי שנה 7 לוחמים נפצעו בג'נין, אחד קשה. אאלט הופעל מטען

אבל נניח שזה עוד מצב טוב. רצועת עזה גדולה פי 10 מג'נין מבחינת קמ"ר, ומונה פי 40 תושבים, חלקם מחבלים/סייענים מנוסים. היכולת להתעצם גדולה פי כמה וכמה, האבידות בלוחמים יהיו גדולות יותר

צריך לפצל את עזה לאוסף ערים/כפרים כמו ביו"ש, שיופרדו בישובים יהודים, שיגרמו שחופש העברת האמלח ייצורו שיגורו וכל ניסיון התעצמות ארגון חמסי יהיו קשים בהרבה.

הצבא ישלוט בצירים, שיהיו מלאים ביהודים שלא מאוד מפחדים מהפלסטינים, כמו ביוש. יהיו בסיסים צבאיים באזור. זה יאפשר ללוחמים לפעול ולטהר באופן תדיר.

כל פתרון אחר בעיני יביא למצב שהצבא נסוג תוך כמה שנים כמו שנסג מלבנון, בגלל כמות אבידות מצטברת לאורך השנים
400 קמ"ר שהצבא צריך להיכנס אליהם כל פעם שיש חשש התעצמות, אתה מזמין מטענים ומלכוד בכל השטח כל פעם שהצבא יוצא .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 04, 2024 5:18 pm 
Sophomore

פלאש, היינו כבר במצב כזה בעבר לא כולם זוכרים אותו לטובה,
השאלה היא אם זה בכלל ישים פוליטית.
ומה נעשה בדרום לבנון? ניישב גם אותה ביהודים?
ז״א אנחנו מוקפים בהמון ערבי מכל כיוון חוץ ממערב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 04, 2024 5:30 pm 
Sophomore

ברגע שמדינה/ישות/ארגון יבין שברגע שהוא תוקף את ישראל הוא מאבד חלק גדול מהשטח שלו - הוא לא יחשוב פעמיים אם להתחיל איתנו, אלא הוא לא יחשוב על כך בכלל. זה הפתרון היחיד כי כבר ראינו שאלפי הרוגים, הרס בניינים, חיסולי בכירים לא באמת מזיזים להם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 04, 2024 5:55 pm 
Junior

פוציץ' כתב:
ברגע שמדינה/ישות/ארגון יבין שברגע שהוא תוקף את ישראל הוא מאבד חלק גדול מהשטח שלו - הוא לא יחשוב פעמיים אם להתחיל איתנו, אלא הוא לא יחשוב על כך בכלל. זה הפתרון היחיד כי כבר ראינו שאלפי הרוגים, הרס בניינים, חיסולי בכירים לא באמת מזיזים להם.

אבל גם הפתרון שלך לא עובד... היינו בעזה, עדיין ירו משם רקטות ומתו המון חיילים.
היינו בדרום לבנון, התחילו איתנו ולא חשבו פעמיים...

אתה יכול לטעון שאם הצבא שם אז יותר קשה להתארגן, אבל לא ראיתי שלקיחת שטח גרמה להרתעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 04, 2024 6:36 pm 
Hall of Famer

נו באמת, המצב טרום ההתנתקות היה טוב יותר מהשואה שהיתה כאן בשביעי באוקטובר, ומהשואה הבאה שתהיה עוד שנה או שנתיים אם לא תהיה כאן הכרעה.
וזה אפילו לא קרוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 04, 2024 6:36 pm 
Hall of Famer

הנה, הרשימה הויקיפדית לפיגועי גוש קטיף
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7 ... 7%99%D7%9D

ועם כל הצער שבדבר, אף אחד מהם הוא לא השביעי באוקטובר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 04, 2024 6:50 pm 
Sophomore

FLASH כתב:
Ketchup כתב:
כמו כן מה שלמדנו מהשביעי באוקטובר שזה לא קורה כשמדובר בקיבוצים ועיירות סתם אלא רק כשמדובר במתנחלים שיוצרים איזו פרובוקציה.

אם זו עקיצה, נו. דוצ הכחיש
אם ברצינות. באמת? אתה חושב שצהל והממשלה לא הגנו על העוטף כראוי כי הקו הראשון הוא קיבוצניקים? את זה עוד לא שמעתי. אגב הקו השני הקרוב הוא אופקים שדרות נתיבות , לדעתי מעוזי ליכוד.

לצערי הרב זו המציאות. ראינו את זה בצפון ובדרום. הממשלה הזניחה את החזיתות האלה והשקיעה בהגנת כל מיני פעולות לא חוקיות של המתנחלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 04, 2024 7:43 pm 
Junior

נורטון כתב:
נו באמת, המצב טרום ההתנתקות היה טוב יותר מהשואה שהיתה כאן בשביעי באוקטובר, ומהשואה הבאה שתהיה עוד שנה או שנתיים אם לא תהיה כאן הכרעה.
וזה אפילו לא קרוב.

ברור שזה לא השביעי לאוקטובר, מישהו טען שכן?
כאילו כל דבר שהוא לא טבח של 1200 איש ו250 חטופים נחשב להרתעה כרגע?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 04, 2024 7:52 pm 
Hall of Famer

אני רק אומר כמו שאחרים פה כתבו, שחופש פעולה יחסי בערים, כמו שהיה לנו לפני ההתנתקות, וכמו שיש לנו בערי הגדה, זה לא דבר רע, וזה די מוכח.
וכן, זה כנראה אומר שצריכה להיות התיישבות כלשהי בעזה, כמו שהיתה בעבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 04, 2024 7:55 pm 
Junior

נורטון כתב:
אני רק אומר כמו שאחרים פה כתבו, שחופש פעולה יחסי בערים, כמו שהיה לנו לפני ההתנתקות, וכמו שיש לנו בערי הגדה, זה לא דבר רע, וזה די מוכח.
וכן, זה כנראה אומר שצריכה להיות התיישבות כלשהי בעזה, כמו שהיתה בעבר.

למה זה אומר את זה? בדרום לבנון היה צבא בלי אזרחים.
כמו שרשמו פה על ג'נין שבה אנחנו מצליחים לסכל טרור בצורה מאוד טובה למרות שאין פה אזרחים.
מאיפה המשוואה הזאת שצריכים לשים אזרחים באיזורי סכסוך כדי שיתאפשר שם חופש פעולה צבאי?

השביעי באוקטובר לא קרה כי לא היה צבא בתוך עזה, השביעי באוקטובר קרה כי לא היה צבא ששמר על הגבולות. זה באותה מידה יכול לקרות מלבנון או מסוריה אם הצבא יחליט לא לשמור שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 04, 2024 7:58 pm 
Junior

אני אחדד - ברור שאם היה צבא בתוך עזה זה כנראה היה נמנע. זה גם נכון ללבנון, סוריה או לכל מקום אחר ממנו אפשר לתקוף אותנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 04, 2024 8:35 pm 
Sophomore

sheky כתב:
פוציץ' כתב:

אתה יכול לטעון שאם הצבא שם אז יותר קשה להתארגן, אבל לא ראיתי שלקיחת שטח גרמה להרתעה.

היינו צבאית, אבל לא ישבנו אותם בישראלים. במקום שבהם כבשנו וישבנו סטייל רמת הגולן מעולם לא יצאו משם מחבלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 04, 2024 8:44 pm 
Junior

פוציץ' כתב:
sheky כתב:
פוציץ' כתב:

היינו צבאית, אבל לא ישבנו אותם בישראלים. במקום שבהם כבשנו וישבנו סטייל רמת הגולן מעולם לא יצאו משם מחבלים.

אבל אנחנו יושבים ביו"ש ויש משם פיגועים (אם כי לא הרבה).
ישבנו בעזה והיה משם ירי וחיילים מתים.
ברמת הגולן יש חלק נוסף שהשמטת - החלנו ריבונות ונתנו אזרחות... אני מניח שבפחות בא לך על זה בעזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 05, 2024 12:44 am 
Hall of Famer

פוציץ' כתב:

בדיוק, ראינו אחרי 1948 אף אחד לא העז להתעסק איתנו והפליטים שעזבו את השטח נאלצו לוותר על השאיפות שלהם.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 05, 2024 12:59 am 
Junior

אם נגיע בעזה למצב הקיים ביו"ש, זה הישג אדיר. בטוח שזה לא יושג, לא יוקמו ישובים יהודיים בעזה.
אם ביו"ש לא היו יישובים יהודיים ושליטה צבאית עם בסיסים ואוגדות בפנים, היינו מקבלים רצף ערים וכפרים פלסטיניות.
אחכ התעצמות של ארגוני טרור מתמשכת, וכעבור כמה שנים לא היתה מדינת ישראל. לא אני אומר, תאל אביבי אומר.
ה15 ק"מ שיוותרו לישראל עד החוף זה ציפס לעומת ההרים האסטרטגיים של יו"ש ששולטים טופוגרפית על כל המישור.
צהל היה מגלה תוך שנה שנתיים שלהיכנס על כל איום שמתפתח זה מחירים קשים מאוד, הכל ממולכד כמו בדרום לבנון, ונסוג.

הפלסטינים לא יאבדו את השאיפות שלהם, ברור שהם ימשיכו להילחם, אבל זה יסתכם באבנים מטענים ובקתבים כמו ביוש. זה רע, אבל הבסט קייס שלנו.
לפחות עד שיהיה הסכם מדיני רחב עם מעצמות ערב שאולי ילחץ את הפלסטינים לחיות פה בשלום עם מועצות מקומיות מתוקצבות שדואגות להם, ללא צבא או מדינה או שליטה בשטח.
אחרי ה7 באוקטובר והתמיכה שחמאס קיבל בגדה, זה המקסימום שישראל יכולה לתת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 05, 2024 1:05 am 
Hall of Famer

אז תא"ל אביבי אמר. עם כל הכבוד.
אחת הסיבות העיקריות שביהודה ושומרון אין טרור כמו בעזה היא שהשלטון הפלסטינאי בשטחים לא רוצה בעימות צבאי עם ישראל. בניגוד לעזה שם שלטון החמאס התעמת עם ישראל ובנה תשתית לעימות עם ישראל, הרשות הפלסטינאית משתפת פעולה עם כוחות הביטחון. לא ברמה שהיינו רוצים, לא מתוך רצון. אני לא מתחיל להתווכח כאן על איך אבו מאזן והמשטר שלו רואים את העתיד פה. מאד יכול להיות שהם עובדים בתוכנית השלבים ורוצים לרצוח את כולנו כמו בשביעי באוקטובר. זה עדיין לא משנה את העובדה שהיכולת של צה"ל להגיע לכל מקום בשטחים בקלות קשורה מאד לרשות הפלסטינאית והרבה פחות למתנחלים שנוסעים בכבישים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 05, 2024 6:04 am 
Hall of Famer

מה שמשנה זה כמה אתה מנהל את האירוע.

אם אתה נותן לחמאס להתעצם ותומך בכך, אז כנראה שתקבל טרור עוצמתי
שינסה להכות בך בכל הזדמנות ומערך הגנתי ערוך היטב כשתנסה להשתלט עליו.

אם אתה פועל באופן שגרתי כדי להוריד את כל מי שמאיים עליך אז כנראה שהמצב יהיה טוב יותר.

אין לזה שום קשר להשתלטות על אדמות או לנוכחות תושבים ישראלים בפנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 05, 2024 8:53 am 
Sophomore

אני לא מאמין שיש במה ופתחון פה לרעיון העוועים הזה להתיישב בעזה. מה יש לנו לחפש שם? איך זה בכלל מתיישב עם הדין הבינלאומי?
מי רוצה לשלוח את הילדים שלו לבצע חילוף בעמדת שמירה בדילוגים כי יש צלפים שיורים בהם?
למה בן אדם שפוי ירצה לשכן את הילדים שלו בלב אוכלוסייה עוינת ושהסעת בית הספר תפוצמר?
מי בכלל החליט שרצועת עזה היא חלק ממדינת ישראל? אפילו בתקופת התנ"ך, וזו חתיכת תקופה של כאלף שנה, לא שלטנו שם.

אני באמת שואל את עצמי מי יותר גרוע, החברה החרדית שמתעלקת על המדינה או המתנחלים שמנסים אקטיבית להביא עלינו ארמגדון.

ומעניין לעניין באותו עניין, מי האפסיים הנחזים לשרים בממשלת ישראל השתלחו ברמטכ"ל על שהעז למנות ועדת בדיקה לאירוע 7/10 והעמיד בראשה את שאול מופז, אדם ערכי, ראוי וכשיר לתפקיד. כנראה שחבורת חדלי האישיים הזאת מתוכנתת לחשוב שאלה הן תכונות נקלות הפוסלות אדם מלמלא את תפקידו.
מי שחשב שאחרי ה 7/10 הזוהמה הזאת תחלוף מן העולם, כנראה שלא היה כאן ב 9:30 בשבת השחורה כאשר מכונת הרעל חזרה לתפקוד מלא והחלה להפיץ את קונספירציית הבגידה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 05, 2024 9:20 am 
Sophomore

מסכים עם אטט ועמוס,
הסיבה למצב הביטחוני העגום שלנו היא יותר מעשור של הזנחה פושעת בצפון,
וקונספציה שטוב לנו שלטון של המפלצות הכי קיצוניות בעזה כדי לא להגיע להסדרים מדיניים מול שלטון יותר נורמלי.
חמאס לפני הכל הוא מפלצת שישראל גידלה.
העלימה עין מרטוריקה ארסית ואימונים גלויים בשואה לישובי העוטף וכמובן מעשור של הפצצות של הדרום.

ההתנחלויות הם לא דבר טוב או רע בעקרון,
אבל מצריך דיבור אמיתי, לא ימין שמאל ימין המתועב בניצוח הגזלייטר הפופוליסט.
מה המחיר ומה הרווח - כלכלית, מדינית, ביטחונית.
מאוד אשמח אם את השיח לא יהרסו כל מני פרשנויות של רצון האל ע״י אנשים שהסמיכו את עצמם לדבר בשמו.
וכמו שההיסטוריה מוכיחה כל פעם מחדש חייבים להישאר רציונליים בהחלטות.
שיח גלוי ופרקטי שייגמר במשאל עם והחלטה אופרטיבית.
בלעדיו תהיה בעיית מוטיבציה גדולה לחלקים גדולים כאן, בעיקר אחרי נסיון ההפיכה וטירוף התקציבים ובאופן כללי ההקצנה המנהיגותית, להתגייס או לשלוח את הילדים לצבא.

* בין השאר גלות ארוכה, אינקוויזיציה, פרעות, שואה והטווח בעוטף ומצד שני הצלחת הציונות מול חזון א״ השלמה, או המתנה סבלנית לביאת המשיח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 05, 2024 9:35 am 
Sophomore

קובי כתב:
אני לא מאמין שיש במה ופתחון פה לרעיון העוועים הזה להתיישב בעזה. מה יש לנו לחפש שם? איך זה בכלל מתיישב עם הדין הבינלאומי?
מי רוצה לשלוח את הילדים שלו לבצע חילוף בעמדת שמירה בדילוגים כי יש צלפים שיורים בהם?
למה בן אדם שפוי ירצה לשכן את הילדים שלו בלב אוכלוסייה עוינת ושהסעת בית הספר תפוצמר?
מי בכלל החליט שרצועת עזה היא חלק ממדינת ישראל? אפילו בתקופת התנ"ך, וזו חתיכת תקופה של כאלף שנה, לא שלטנו שם.

אני באמת שואל את עצמי מי יותר גרוע, החברה החרדית שמתעלקת על המדינה או המתנחלים שמנסים אקטיבית להביא עלינו ארמגדון.

ומעניין לעניין באותו עניין, מי האפסיים הנחזים לשרים בממשלת ישראל השתלחו ברמטכ"ל על שהעז למנות ועדת בדיקה לאירוע 7/10 והעמיד בראשה את שאול מופז, אדם ערכי, ראוי וכשיר לתפקיד. כנראה שחבורת חדלי האישיים הזאת מתוכנתת לחשוב שאלה הן תכונות נקלות הפוסלות אדם מלמלא את תפקידו.
מי שחשב שאחרי ה 7/10 הזוהמה הזאת תחלוף מן העולם, כנראה שלא היה כאן ב 9:30 בשבת השחורה כאשר מכונת הרעל חזרה לתפקוד מלא והחלה להפיץ את קונספירציית הבגידה.

יש שם חבורת אנשים שרובם נבחרו בפינצטה לפי קריטריונים של נאמנות/נכלוליות/קיצוניות/אופורטוניזם.
שהתקווה שלהם להסית את הזעם לכיוון האופוזיציה ודמויות היסטוריות.
אם יהיו בודדים שיעשו תשובה וישנו דרכיהם מפחד אמיתי לתוצאות ההרסנית - הממשלה תיפול, וזעם לא קטן ישתחרר על השאר.

וכן העם משווע לשיחה בוגרת ורציונלית על עתיד ההתנחלויות, עם הצבעה קונקרטית על העתיד, שהצד המפסיד יקבל בהכנעה את התוצאות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 05, 2024 9:53 am 
Hall of Famer

מדהים בעיניי, שאחרי השביעי באוקטובר, מדברים על ההתנחלויות.
נדמה לי שאם יש משהו אחד שהוכח באופן וודאי ומוחלט, זה שאין שום אבחנה בין התנחלויות לבין שאר המדינה, עבור החמאס (ומן הסתם גם עבור הרש״פ).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 05, 2024 11:31 am 
Hall of Famer

השיח כעת הוא לא על "התנחלויות" במובן הקיים של המילה
אלא על רצון להקים חבל ארץ חדש וש"יישרף העולם" (קצת תרתי משמע)
זה פשוט ווריאנט חדש שלא היה באמת בשיח עד היום

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 05, 2024 12:11 pm 
Sophomore

נורטון, מה החמאס חושב על ההתנחלויות זו לא הבעיה. מה העולם המערבי חושב על ההתנחלויות זו בעיה. איך ההתנחלויות משפיעות על כל הפלסטינאים זו בעיה. מה שההתנחלויות עושות לסדר העדיפויות של ממשלת ישראל זו בעיה. והבעיה אולי הכי גדולה היא ההשחתה המוסרית של הציבור הישראלי בעקבות ההתנחלויות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 05, 2024 12:30 pm 
Sophomore

נורטון כתב:
מדהים בעיניי, שאחרי השביעי באוקטובר, מדברים על ההתנחלויות.
נדמה לי שאם יש משהו אחד שהוכח באופן וודאי ומוחלט, זה שאין שום אבחנה בין התנחלויות לבין שאר המדינה, עבור החמאס (ומן הסתם גם עבור הרש״פ).

לפי הלוגיקה הזו צריך לנסות ליישב את לבנון ירדן וסוריה.
ואולי לנסות פתרון של הגירה מרצון של המקומיים שם.
בפראפרזה על הבדיחה עם הקפה והציפורים, ירצו יהגרו לא ירצו לא יהגרו.

השאלה החשובה שאנחנו כאזרחים של מדינת ישראל צריכים לפתור היא בין השאר מה גבולות המדינה שלנו.
ומה הסטטוס של אזרחים שבוחרים/בחרו להתיישב מחוץ לגבולות האלה.

ושוב זה צריך להיות שיח של עלות תועלת של כל דרך.
נראה לי שהדבר המרכזי שהוכח ב7 לאוקטובר - למי שהיה עוד צריך, זה שאי אפשר לישון ולסמוך על הממשלה שתחליט עבורנו על המדיניות.
אנחנו כאזרחים חייבים להיות מעורבים בהחלטות האסטרטגיות של המדינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 ... 230  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Shiver, ראי שעל הקיר ו 32 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: