סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 10:54 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108 ... 230  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' ינואר 05, 2024 1:25 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
נורטון כתב:
מדהים בעיניי, שאחרי השביעי באוקטובר, מדברים על ההתנחלויות.
נדמה לי שאם יש משהו אחד שהוכח באופן וודאי ומוחלט, זה שאין שום אבחנה בין התנחלויות לבין שאר המדינה, עבור החמאס (ומן הסתם גם עבור הרש״פ).

אני מתקשה להבין איך בן אדם רציונלי ולא משיחי חושב שאחרי השביעי באוקטובר המסקנה היא דווקא לשים אזרחים יותר עמוק באוכלוסייה עוינת וזה עוד בלי כל אמצעי ההגנה שיש על הגדר (שגם הם כשלו) .

שליטה צבאית או לפחות חופש צבאי אני מבין, אבל להגדיל את איזורי ושטל החיכוך זה הזוי לטעמי כשזה בא ממישהו שאין לו מניעים דתיים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 05, 2024 1:39 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
oren_80 כתב:
מצד שני אזור ג'נין הוא האזור עם הכי פחות נוכחות של ישובים ישראלים ונוצרה שם תשתית הטרור הכי חזקה בגדה, יש יגידו בגלל שעקב חוסר היותה של אוכלוסיה יהודית שם יש גם פחות כוחות צה"ליים. האם זו הסיבה? לא יודע

וב"תשתית הטרור החזקה בגדה" צה"ל נכנס כרצונו, מתי שהוא רוצה, לאיפה שהוא רוצה, מחסל או עוצר את מי שהוא רוצה, ועושה את זה באפס נפגעים או כמעט באפס נפגעים. לא צריך יישןבים יהודיים בשביל זה, צריך מדיניות וחופש פעולה.
אנחנו נמצאים 18 שנה אחרי ההתנתקות שקרתה בעזה ובג'נין במקביל. מצא את ההבדלים.

וודאי שאין מה להשוות.
אבל ביחס למקומות אחרים בגדה - ג'נין והמרחב שלה הוא הבעייתי ביותר. האם זה בגלל שאין בבמרחב הזה התיישבויות יהודיות? לא יודע. אולי זו אחת הסיבות, אולי סיבה משנית בכלל ואולי בכלל לא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 05, 2024 4:05 pm 
Hall of Famer

Ketchup כתב:
נורטון, מה החמאס חושב על ההתנחלויות זו לא הבעיה. מה העולם המערבי חושב על ההתנחלויות זו בעיה. איך ההתנחלויות משפיעות על כל הפלסטינאים זו בעיה. מה שההתנחלויות עושות לסדר העדיפויות של ממשלת ישראל זו בעיה. והבעיה אולי הכי גדולה היא ההשחתה המוסרית של הציבור הישראלי בעקבות ההתנחלויות.

ההתנחלויות הן, במקרה הטוב, תירוץ לעולם והאמת שגם זה לא. מבקרנו במערב מדברים על 75 שנות כיבוש , לא על 56 שנים. אין להם משמעות מעבר לעלי תאנה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 05, 2024 5:08 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
oren_80 כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
oren_80 כתב:
מצד שני אזור ג'נין הוא האזור עם הכי פחות נוכחות של ישובים ישראלים ונוצרה שם תשתית הטרור הכי חזקה בגדה, יש יגידו בגלל שעקב חוסר היותה של אוכלוסיה יהודית שם יש גם פחות כוחות צה"ליים. האם זו הסיבה? לא יודע

וב"תשתית הטרור החזקה בגדה" צה"ל נכנס כרצונו, מתי שהוא רוצה, לאיפה שהוא רוצה, מחסל או עוצר את מי שהוא רוצה, ועושה את זה באפס נפגעים או כמעט באפס נפגעים. לא צריך יישןבים יהודיים בשביל זה, צריך מדיניות וחופש פעולה.
אנחנו נמצאים 18 שנה אחרי ההתנתקות שקרתה בעזה ובג'נין במקביל. מצא את ההבדלים.

וודאי שאין מה להשוות.
אבל ביחס למקומות אחרים בגדה - ג'נין והמרחב שלה הוא הבעייתי ביותר. האם זה בגלל שאין בבמרחב הזה התיישבויות יהודיות? לא יודע. אולי זו אחת הסיבות, אולי סיבה משנית בכלל ואולי בכלל לא

עכשיו תאר לך שהיו עושים בעזה לפני 20 שנה מבצעים בנוסח חומת מגן והמבצעים המשלימים שבאו אחריו, וממשיכים בחופש פעולה לתחוקה בטחונית שוטפת כמו בג'נין.
יש סיבה שהמצב בעזה היה שונה מג'נין?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 05, 2024 5:13 pm 
Hall of Famer

נדיר שאני מהנהן לאורך קריאת "טור דעה" שלם העוסק בכמה נושאים שונים.
כעת זה קרה - בן כספית כתב
https://news.walla.co.il/item/3633515

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 05, 2024 5:48 pm 
Hall of Famer

oren_80 כתב:

וביחס למקומות אחרים בגדה, ג'נין זה המקום שהשליטה של הרשות בו הכי חלשה עד לא קיימת.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 05, 2024 10:30 pm 
Hall of Famer

וגם לזה אני מכוון - זה הדבר הכי קרוב למודל האנרכיה. בטח מבחינת השליטה הבטחונית הפנימית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 06, 2024 10:12 am 
מנהל פורום

נורטון כתב:
הנה, הרשימה הויקיפדית לפיגועי גוש קטיף
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7 ... 7%99%D7%9D

ועם כל הצער שבדבר, אף אחד מהם הוא לא השביעי באוקטובר.

זה רק פיגועים עם הרוגים בישובים או לעבר יעדים אזרחיים.
בין לבין היו גם עשרות ומאות פיגועים נגד חיילים/מוצבים, עם הרוגים פצועים וכו'.

ברור ששום דבר לא מתקרב ל7 באוקטובר. אבל גם צריך לזכור שהאירוע הזה היה פאדיחה בטחונית מהמעלה הראשונה.
עם היערכות מינימלית ברמת האוגדה, ה7 באוקטובר היה עם כמות נפגעים וחטופים בסדר גודל קטן מאשר מה שהיה.
זה אגב בניגוד ליום כיפור, שגם אם היו מקפיצים את כל הצבא יום-יומיים לפני, עדיין סדר גודל הנפגעים היה לא רחוק ממה שהיה בפועל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 06, 2024 2:36 pm 
Hall of Famer

גם ביום כיפור אם היו מאורגנים לכך כמו שהיו אמורים בתרחיש כזה מספר הנפגעים היה קטן בצורה ניכרת. אולי לא כמו ההבדלים ב-7/10 אבל זה בהחלט היה משנה לגמריי את התמונה גם מבחינת כמות האבידות.

לביי 7/10, הערכות מינימלית ברמת האוגדה עדיין לדעתי הייתה עולה לנו ביום קרב עם מספרים שלא היו לנו ביום אחד עד כה מעולם בזירה הפלסטינית אבל אני מסכים שזה היה משנה את התמונה מבחינת כמות הרוגים וחטופים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 06, 2024 10:31 pm 
Junior

דובר צה"ל: בלחימה חוסלו כ-8,000 מחבלים וכ-30,000 אמצעי לחימה נתפסו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 06, 2024 11:06 pm 
Hall of Famer

אולי זו רק תחושה שלי, ואני לא רוצה לנחס - אבל למרות שהיום נהרג קצין ברצועה נדמה לי שבימים האחרונים, אולי בשבוע האחרון, יש מגמה ברורה של ירידה חדה באבידות של צה"ל. לא יודע מה עושים עכשיו שלא עשו שבוע-שבועיים קודם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 06, 2024 11:36 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
אולי זו רק תחושה שלי, ואני לא רוצה לנחס - אבל למרות שהיום נהרג קצין ברצועה נדמה לי שבימים האחרונים, אולי בשבוע האחרון, יש מגמה ברורה של ירידה חדה באבידות של צה"ל. לא יודע מה עושים עכשיו שלא עשו שבוע-שבועיים קודם.

ששש לא כותבים דברים כאלה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 06, 2024 11:45 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:

לפי דובר צה"ל, בימים האחרונים הושלם הפירוק של הכוח הצבאי של חמאס בצפון. לכן, מצד אחד אני מקווה שזה בגלל מה שאתה אומר, אבל ההיגיון אומר שזה גם בגלל שבאזור אחד הם כבר פוגשים יריב בעצימות נמוכה.

דובר צה"ל פרסם ביוטיוב לפני כשעה קטע בן רבע שעה שבו הוא מסכם את כל הלחימה וההישגים. זה לא סרטון רגיל מזה שיוצאים כל כמה ימים, אלא ממש סרטון סיכום מקיף וברור. מומלץ.
https://www.youtube.com/watch?v=M_e4gVMBOrs

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 07, 2024 10:39 am 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:

אולי מפסיקים לעשות...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 07, 2024 1:16 pm 
Hall of Famer

https://www.kan.org.il/content/kan-news/defense/670054/

מלחמה מתוחכמת על זה עוד לא שמעתי.בכל מקרה גורם מדיני בכיר אמר הבוקר שבמוקדם או במאוחר צהל יצטרך לפעול קרקעית בדרום לבנון כדי ליצור רצועת ביטחון של לפחות 8 ק'מ"...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 07, 2024 1:20 pm 
Hall of Famer

Shiver כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

אולי מפסיקים לעשות...

יש 7 חטיבות כרגע בחאןיונס .פועלים בצורה איטית ויותר בטוחה בחאן יונס ישארו בשלב ב עוד שבועות ארוכים על פי אלון בן דוד כי יש שם 160 ק'מ של מנהרות תת קרקעיות ודווקא בצפון הרצועה שעברנו כבר לשלב ג יש לנו יותר נפגעים מתחילת החודש
רפיח זה סימן שאלה.....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 07, 2024 1:40 pm 
Junior

RREEDDTT. כתב:

מלחמה מתוחכמת על זה עוד לא שמעתי.בכל מקרה גורם מדיני בכיר אמר הבוקר שבמוקדם או במאוחר צהל יצטרך לפעול קרקעית בדרום לבנון כדי ליצור רצועת ביטחון של לפחות 8 ק'מ"...

לא מלחמה מתוחכמת אלא מלחמה מתוחמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 07, 2024 2:34 pm 
Hall of Famer

חברת הספנות הסינית "קוסקו", מהגדולות בעולם, שגם מחכירה ספינות ל"צים", הודיעה שהיא מפסיקה לעבוד עם ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 07, 2024 3:11 pm 
Hall of Famer

Dovi כתב:
RREEDDTT. כתב:

לא מלחמה מתוחכמת אלא מלחמה מתוחמת.

:mrgreen:

בכל מקרה לפחות בהפצצות מהאוויר נהרגים כל יום מאות פלסטינים או לפחות עשרות ברצועה .תאמינו לי שבאשקלון איפה שאני מתגורר שומעים את הבומים למרות שבשבעויים האחרונים זה פחת אבל עדיין זה מאסיבי

המספרים ביממה האחרונה וזה פחות מהממוצע היומי

https://www.ynet.co.il/news/article/syb ... ivzakimnet

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 07, 2024 3:58 pm 
Hall of Famer

סוגיה מעניינת בצפון: חיזבאללה ההפציצו אתמול את יב"א מירון של חיל האוויר. המעניין הוא, שהירי לא היה באמצעות ירי תלול מסלול שנגדו כיפת ברזל פועלת אלא ע"י קורנטים לטווח ארוך שיש להם.
מעניין מה הנזק שנגרם ליב"א ולתפקוד שלהם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 07, 2024 4:48 pm 
מנהל פורום

לפי הסרטון וגם למיטב ידיעתי לפי מה שפורסם, היה גם ירי תלול מסלול של כמה עשרות רקטות לבסיס, ובסוף גם כמה נ"טים.

שאלה - איך אם המתקן הוא ברדיוס של נ"ט, הוא לא ממוגן ברשתות נ"ט?

לגבי הנזק, אז במקביל באותו יום, הועלה גם הצפלין הגדול בחזרה לאוויר אחרי השבתה של שנה וחצי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 07, 2024 5:19 pm 
Hall of Famer

Shiver כתב:
לפי הסרטון וגם למיטב ידיעתי לפי מה שפורסם, היה גם ירי תלול מסלול של כמה עשרות רקטות לבסיס, ובסוף גם כמה נ"טים.

לגבי הנזק, אז במקביל באותו יום, הועלה גם הצפלין הגדול בחזרה לאוויר אחרי השבתה של שנה וחצי.

למיטב ידיעתי היב"א נמצאת מחוץ לטווח של טילי קורנט רגילים, וממש על קצה הטווח של טילי קורנט משודרגים (דגם E אאז"נ), בהנחה שהם משוגרים מנקודה שנמצאת ממש קרוב לגבול. חוץ מזה, אני לא בטוח אבל יתכן שרשתות נ"ט עלולות לשבש במידה מסוימת את האמצעים שנמצאים ביב"א.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 07, 2024 8:40 pm 
Hall of Famer

לפי פרסום הערב: היה נזק לבסיס אך תפקוד היב"א לא נפגע (זה אמר לי גם מישהו שמכיר את היב"א ותפקודה עשרות שנים)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 07, 2024 10:31 pm 
מנהל פורום

rony כתב:
Shiver כתב:

למיטב ידיעתי היב"א נמצאת מחוץ לטווח של טילי קורנט רגילים, וממש על קצה הטווח של טילי קורנט משודרגים (דגם E אאז"נ), בהנחה שהם משוגרים מנקודה שנמצאת ממש קרוב לגבול. חוץ מזה, אני לא בטוח אבל יתכן שרשתות נ"ט עלולות לשבש במידה מסוימת את האמצעים שנמצאים ביב"א.

עובדה שהיו 2 פגיעות ישירות בקלות וכל השאר זה סיפורים. עוד פאדיחה צה"לית לאוסף. אך כנראה לא הגדולה מביניהן שקרו ב3 החודשים האחרונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 07, 2024 10:38 pm 
Sophomore

טוב, מאז ראשית ימי מגיפת הקורונה מרגיש קצת שהתסריטאים המשועממים של המטריקס שלנו במעיין התערבות מי יכול להזין את הנתינים בתסריטים יותר מופרכים.
לפחות מעולמו הצר של אזרח מדינת סגולה קטנה, מרגיש שהיום נחצה קו אדום של אבסורד מול הפרקים הקודמים.
אהרון ברק, מונה לייצג את ישראל בהאג. ע״י ממשלת ערוץ 14, ימין ימין ימין...
את מר חונטה בכבודו, המניפס של כל מה שהם שונאים במדינה.
איך יגיבו השופרות (כלומר מה יכתבו להם להגיב), ואיך העלילה האבסורדית תתקדם מכאן?
ימים יגידו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108 ... 230  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Dovi, Google [Bot], Majestic-12 [Bot], oren_80 ו 83 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: