סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 22, 2024 5:05 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1473 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 59  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' ינואר 08, 2024 7:29 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
כלומר, אתה חושב שצ'אטוש צריך לבלות את רוב זמנו בעמדה מספר 4?
כי אתה לא מביא את אלן ונותן לו לשחק את התפקיד של ג'יי-וויל...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 08, 2024 7:31 am 
Hall of Famer

אני מסכים איתך שיש בעיה ב-OKC אבל זו בעיה שצריכה להיפתר ברמת ה-CORE.
כלומר, לא להביא פקק זמני אלא פתרון אמיתי.

שנגון, לייבלי היו יכולים להיות פתרון אמיתי
אם אתה חושב שאלן הוא התשובה, זה גם בסדר.

בפועל, בצדק או לא, אני מעריך שפרסטי יתעקש על סנטר שקולע היטב מבחוץ.

אגב, לא כזה מפתיע אותי שאלן מסתדר היטב.
אני מזמן חשבתי וגם כתבתי כאן (דל"פ) שקליבלנד צריכה לשלוח את מובלי בטרייד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 08, 2024 10:02 am 
Hall of Famer

Att כתב:
כלומר, אתה חושב שצ'אטוש צריך לבלות את רוב זמנו בעמדה מספר 4?
כי אתה לא מביא את אלן ונותן לו לשחק את התפקיד של ג'יי-וויל...

צ'ט מקבל 30 דקות למשחק עד כה. זה כבר 18 דקות לאלן לשחק את הגבוה המרכזי/יחידי בהרכבים בלעדיו (אני לא חושב שיש עוררין שהוא מתאים לתפקיד זה יותר מאשר הפיתרונות הנוכחיים של התאנדר, שתורמים סביב 3 ריבאונדים במשחק למשל...).
אין שום הכרח לשחק ביחד עם שניהם את רוב הדקות (של צ'ט), לא שאני בטוח אם זה דבר טוב או לא (למרות שלטעמי, מצוין שתהיה עוד אופציה שכזו לקבוצה מול מצ'-אפ פלייאוף ספציפי וכו') - אבל טכנית זה ממש לא הכרחי.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 08, 2024 1:54 pm 
Hall of Famer

אין שום סיכוי ששחקן בקליבר של אלן, עם החוזה שלו, מגיע לתפקיד של שחקן ספסל בשלב הזה של הקריירה שלו.
אם אתה מביא אותו, המשמעות היא שאתה מסיט את צ'אטוש לעמדה מספר 4.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 08, 2024 2:40 pm 
Hall of Famer

מה זה "שחקן ספסל"?
הוא משחק כיום בקליבלנד 30 דקות בממוצע למשחק
באוקלהומה הוא ישחק - בערך גם 30 דקות...
כאמור כ-20 דקות במשחק ללא צ'ט, ונניח 10 דקות משותפות (קרי, כן, לצורך העניין בשליש מהדקות של צ'ט על המגרש - הוא יהיה בעמדה מספר 4 בתרחיש החישובי הזה. זו בעיה?)
שלא לדבר על זה שאולי יהיה אפשר להושיב את צ'ט בחוץ מדי פעם (מה שלא קרה באף משחק עד היום), מבלי חשש לחטוף בראש - ואז אלן יוכל לקבל אפילו 40 דקות במשחק נתון (אבל זה נניח יתקזז מבחינת הממוצע עם משחקים שיהפכו לגארבג', בהם נניח יהיו דקות רבות ללא אף אחד משניהם).
בקליבלנד אלן חמישי בממוצע הדקות, חמישי בנקודות, ושישי בזריקות מהשדה. למה שבאוקלהומה "מעמדו" יהיה שונה מזה?

לתומי הייתי חושב ששחקן ישמח לעבור מקבוצה שעל גבול הפליי-אוף/אין, לקבוצתו שדי בוודאות תגיע לפלייאוף (ואף סביר שעם ביתיות - בטח איתו), וצפויה להשתפר עוד יותר בשנים הבאות - אז כדי קונטנדרית רצינית בסבירות גבוהה.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 08, 2024 4:10 pm 
Junior

uriel17 כתב:
לשים את גידי ודיינג באותה קטגוריה, זה מקומם

אתה צודק, התלבטתי אם לפרט אבל לא היה לי כוח (:
אז גידי 'גבולי' מבחינת התאמתו לחמישייה של התאנדר, בטח שלאור הגעתו של קייסון העונה.
דיינג גבולי כשחקן רוטציה באוקלהומה ויתכן אף שבליגה כולה, ברור שהתמורה על כל אחד מהם לא תהיה זהה (יתכן אף ששניהם יהיו חלק מאותו טרייד, בשביל סך המשכורות הצבורות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 08, 2024 4:11 pm 
Hall of Famer

יש משחקים שבהם צ'אטוש משחק 35 דקות.
אני מניח שהמאמן ירצה גם ללכת מדי פעם על חמישיות נמוכות.
בפועל, איך שלא תסובב את זה, ג'יי-וויל משחק 11.5 דקות בממוצע למשחק העונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 08, 2024 5:33 pm 
Hall of Famer

אגב, אני מאוד מחבב את אלן, הוא על חוזה טוב והוא די מתאים מבחינת הטיימליין.
פשוט לא מבין איך זה מסתדר עם צ'אטוש, איך זה מסתדר עם הריווח שיקר לליבה של הת'אנדר
וחושב שלאורך הדרך, יכולים להיות פתרונות טובים יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 10, 2024 12:48 am 
Sophomore

מבין את מי שחושב שלא דחוף לאו קיי סי להתחזק כבר עכשיו. אחרי הכל, מה בוער? זו הקבוצה הכי צעירה בליגה (שביעייה מובילה שכולה מתחת לגיל 26), שעוד לא שיחקה סדרת פלייאוף ביחד ולכאורה יש לה את כל הזמן שבעולם לחכות שהשחקנים יגיעו לשיאם ובינתיים להמשיך לחפש מציאות בדראפט.

חלק מהבעייתיות בהיגיון הזה הוא הקושי שהזכרתי למעלה למצוא מקום בסגל ודקות לכמות בחירות הדראפט שי להם.

אבל חלק אחר הוא האשלייה שיש להם את כל הזמן שבעולם. אולי כדאי להם ללמוד מהניסיון של קבוצה אחרת, עשור אחד קודם... הת'אנדר של 2012.

בסדרת הגמר מול מיאמי בקיץ 2012, דוראנט, ווסטברוק, הארדן ואיבקה (איזה שלל של בחירות דראפט פרסטי הביא שם תוך שלוש שנים) היו כולם בני 22 או 23. במבט לעתיד, זה נראה כמו העשור של הת'אנדר, עם סגל יותר מבטיח ממה שיש להם עכשיו, שכלל שלושה MVP לעתיד. רק לחכות שיבשילו עוד טיפה ויקטפו איזה 5 אליפויות. אבל זו הייתה הפעם האחרונה שהקבוצה הזו הגיעה לגמר ה-נבא, ולא רק בגלל הוויתור על הארדן. ווסטברוק נפצע בפלייאוף של 2013. ב-2014 הספרס העמידו קבוצה ששיחקה את הכדורסל הקבוצתי אולי הכי מושלם אי פעם, דוראנט נפצע ב-2015, וב-2016 גולדן סטייט של הספלאש בראת'רס כבר הייתה יותר מדי בשבילם (למרות שנזקקה למשחק 6 מהאגדות של קליי כדי לנצח את הת'אנדר). ואז דוראנט החליט שנמאס לו וחתך.

בקיצור, מזל, פציעות, קבוצות אחרות שפורחות פתאום, שחקנים שמחליטים שמספיק להם ועוזבים בשוק החפשי או דורשים טרייד, ותקרת שכר שמתחילה ללחוץ ומחייבת ויתורים מכאיבים. ב-נבא צריך להכות על הברזל כשהוא חם, כי בדיעבד יכול להתברר שלא תהיה לך עוד הזדמנות. המושלם הוא האוייב של הטוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 10, 2024 12:53 am 
Hall of Famer

בלי שום ספק
הנ.ב.א בשנות השמונים והתשעים היה פחות נזיל. שחקנים נשארו פחות או יותר איפה שהם, בטח החשובים שבהם, המון שנים.
היום, תופעות כמו סטף+דריימונד+קליי באותה קבוצה איזה מיליון שנה זה היוצא דופן הרציני.

ברור שצריך להכות בברזל בעודו חם. וזאת למען האמת הבעיה הכי גדולה, מסורתית, שיש לי עם תיאוריית הבנייה של אטט. הנ.ב.א פשוט נפיץ מדי בשביל זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 10, 2024 1:17 am 
Hall of Famer

קשה מאוד להכות על הברזל החם כשאחד מהשלישיה החזקה שלך הוא רוקי ואחד אחר הוא שחקן שנייה.
במקרה הטוב, הברזל מתחמם.

הטעות המרכזית בנ.ב.א. זה להכריח ניצחונות טופ בוטום. זה לא עובד כמעט ב-100% מהמקרים.

כמו שגואטה כתב, דווקא ההאצה של פרקינס החלה את הטעות הנגררת האיומה עם הטרייד של הארדן.

נערך לאחרונה על ידי Att בתאריך ד' ינואר 10, 2024 1:41 am, נערך 4 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 10, 2024 1:19 am 
Hall of Famer

ושוב, יש להאיץ עם כוכב צעיר יחסית כמו מרקאנן שצפוי להשתלב היטב בקבוצה ויש להביא סנטר מחליף שלא מעלה באופן משמעותי את האפסייד שלך אלא סותם חור במקרה הטוב.

נערך לאחרונה על ידי Att בתאריך ד' ינואר 10, 2024 1:42 am, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 10, 2024 1:20 am 
Hall of Famer

לגבי אין מקום בסגל לפיתוח שחקנים, בעיניי זה ממש לא נכון.

הת'אנדר בתכל'ס מורכבים משלושה שחקנים מרכזיים:
שיי
צ'אטוש
ג'יי-דאב

שחקן טוב שלא בטוח שמתאים ויש לו ערך בטרייד:
גידי

רול-פליירס יעילים אבל לא מעבר:
דורט
ג'ו
וויגינס (?)

אני רואה המון מקום בסגל הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 10, 2024 1:54 am 
Sophomore

Att כתב:
לגבי אין מקום בסגל לפיתוח שחקנים, בעיניי זה ממש לא נכון.

הת'אנדר בתכל'ס מורכבים משלושה שחקנים מרכזיים:
שיי
צ'אטוש
ג'יי-דאב

שחקן טוב שלא בטוח שמתאים ויש לו ערך בטרייד:
גידי

רול-פליירס יעילים אבל לא מעבר:
דורט
ג'ו
וויגינס (?)

אני רואה המון מקום בסגל הזה.

כל כך הרבה מקום שהם לא מצליחים למצוא דקות לאוסמן דיינג, שנבחר 11 לפני ג'יי דאב רק לפני שנתיים (הת'אנדר רכשו את הבחירה הזו מהניקס תמורת שלוש בחירות סיבוב ראשון אחרות).

כל כך הרבה מקום שגם שתי בחירות הסיבוב הראשון הקודמות שלהם, פוקו וטריי מאן (שניהם טופ-20) לא מקבלים בכלל דקות משחק (וגם לא בחירת הסיבוב השני של השנה -- קיונטה ג'ונסון). וזה אחרי שפוקו הראה סוף סוף ניצוצות בתחילת השנה שעברה, לפני שנפצע.

ברור שאם במקרה יפול לת'אנדר לידיים כוכב עתידי בבחירת לוטרי מאוחרת או סוף סיבוב ראשון (אפשרי כמובן, אבל לא בדיוק התוצאה הכי סבירה), הם יוכלו למצוא לו מקום ברוטציה. אבל זה בהנחה שהוא יקבל מספיק דקות מלכתחילה כדי שפוטנציאל הכוכבות הזה יהיה ברור באופן מידי (גם די נדיר) למרות שהוא לא נבחר גבוה בדראפט. בכל מקרה, בכל הנוגע לשחקנים שצריכים זמן וניסיון בליגה כדי להתפתח ולהגיע לרמה של שחקני רוטציה טובים (הרוב המכריע של הרוקיז בליגה), הת'אנדר הם אחד המקומות הפחות אטרקטיביים כרגע.

כדי לעשות את זה יותר מוחשי, בוא נניח שנופל להם לידיים במזל איזה ג'ימי באטלר, שהזכרת קודם כדוגמא לשחקן שמתחבא בעומק הסיבוב הראשון או בסיבוב השני. מה הסיכוי שהוא יצליח לקבל את הדקות המשמעותיות שדרושות כדי להתפתח בקבוצה שכבר עכשיו רואה את עצמה מתחרה רצינית וכבר לא מוכנה לתת לשחקנים להתגלח לה על הזקן? (נזכיר שבאטלר בשלוש השנים הראשונות שלו בשיקאגו לא הגיע ל-15 נקודות למשחק וקלע באחוזים די מזעזעים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 10, 2024 2:06 am 
Hall of Famer

באטלר היה שחקן הגנה מצוין וזה הקנה לו דקות
והוא השתפר מאוד, מטבע הדברים, במהלך הקייצים.
כיוון שראיתי את באטלר בצעירותו, אני די משוכנע שהוא היה משתלב היטב בת'אנדר.
קייסון וואלאס מקבל דקות כדי לתת הגנה אז באטלר לא היה מקבל?

אתה בעצמך לא מאמין בדיינג.
לא מצליחים למצוא לו דקות?
יש להם המון דקות לחלק בעמדה מספר 4.
הוא לא מקבל דקות כי הוא לא מספיק טוב, מבחינת המאמן (וגם מבחינתך).

איך הם מצליחים למצוא דקות לג'יי-דאב שנבחר אחרי דיינג?
אולי כי אין קשר של בין הדקות שאתה מקבל בקבוצה לאיפה שנבחרת בדראפט או כמה השקעת בבחירה?
אם היה, אולי אנתוני בנט היה עדיין משחק בנ.ב.א. ויוקיץ' היה באירופה.

בשורה התחתונה לת'אנדר יש 5-6 שחקני רוטציה טובים והמון-המון מקום בסגל לשחקן טוב.
עובדה שהם מצליחים למצוא דקות לקייסון וואלאס (שהייתי שמח שישלחו בטרייד) ולצ'אטוש כרוקיז.
איך אפשר להתווכח עם העובדה הזאת?

* אני לא סגור לגבי פוקו כי בקושי ראיתי אותו משחק.
חבל לי שהם מוותרים עליו אבל אני בכנות לא יודע מה יש להם ביד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 10, 2024 9:17 am 
Sophomore

אני באמת לא אוהב את דיינג וגם לא את מאן לצורך העניין. בפוקו אני כן רואה משהו כשחקן רוטציה (הוא אשכרה צעיר מג'יי דאב כמעט בשנה). אבל הדעה האישית שלי פחות חשובה כאן. מדובר על שחקנים שהם כבר לא רוקים אבל עדיין צעירים (דיינג רק בן 20). כלומר כאלו שבהחלט יש להם פוטנציאל לשיפור ובקבוצה עם אורך נשימה כמו דטרויט, סן אנטוניו, או יוטה היו מקבלים דקות והזדמנות להשתפר. אבל הת'אנדר כבר לא במקום שהם יכולים לתת להם לצבור ניסיון בליגה בדיוק בגלל מה שכתבתי למעלה -- הם לא יכולים להרשות שיתגלחו להם על הזקן.

עכשיו, בהתחשב בזה שמעטים מאוד הרוקים או אפילו שחקני השנה השנייה שבאמת תורמים לקבוצה מנצחת, התקפית ובעיקר הגנתית, בטח כאלה שהם לא בחירות לוטרי, אני שוב תוהה למה אתה חושב שזו אסטרטגיה טובה לבחור 5 כאלה בדראפט הקרוב לקבוצה כמו OKC במצב העניינים הנוכחי שלה. ושוב, אם הם רואים בדראפט מישהו שהם אוהבים מאוד, אדרבה, שילכו עליו. יש להם את כל הנכסים בעולם לגרום לזה לקרות גם אם צריך להשיג בחירת טופ-5 בשביל זה. אבל להביא שחקנים על המשקל כי אולי הם יפגעו באחד מהם נראה לי אסטרטגייה של מהמרים כבדים.

ואגב, את וואלאס אני דווקא כן מחבב ולא ברור לי למה אתה רוצה לשלוח אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 10, 2024 12:01 pm 
Junior

סאבוניס כתב:
מבין את מי שחושב שלא דחוף לאו קיי סי להתחזק כבר עכשיו. אחרי הכל, מה בוער? זו הקבוצה הכי צעירה בליגה (שביעייה מובילה שכולה מתחת לגיל 26), שעוד לא שיחקה סדרת פלייאוף ביחד ולכאורה יש לה את כל הזמן שבעולם לחכות שהשחקנים יגיעו לשיאם ובינתיים להמשיך לחפש מציאות בדראפט.

חלק מהבעייתיות בהיגיון הזה הוא הקושי שהזכרתי למעלה למצוא מקום בסגל ודקות לכמות בחירות הדראפט שי להם.

אבל חלק אחר הוא האשלייה שיש להם את כל הזמן שבעולם. אולי כדאי להם ללמוד מהניסיון של קבוצה אחרת, עשור אחד קודם... הת'אנדר של 2012.

בסדרת הגמר מול מיאמי בקיץ 2012, דוראנט, ווסטברוק, הארדן ואיבקה (איזה שלל של בחירות דראפט פרסטי הביא שם תוך שלוש שנים) היו כולם בני 22 או 23. במבט לעתיד, זה נראה כמו העשור של הת'אנדר, עם סגל יותר מבטיח ממה שיש להם עכשיו, שכלל שלושה MVP לעתיד. רק לחכות שיבשילו עוד טיפה ויקטפו איזה 5 אליפויות. אבל זו הייתה הפעם האחרונה שהקבוצה הזו הגיעה לגמר ה-נבא, ולא רק בגלל הוויתור על הארדן. ווסטברוק נפצע בפלייאוף של 2013. ב-2014 הספרס העמידו קבוצה ששיחקה את הכדורסל הקבוצתי אולי הכי מושלם אי פעם, דוראנט נפצע ב-2015, וב-2016 גולדן סטייט של הספלאש בראת'רס כבר הייתה יותר מדי בשבילם (למרות שנזקקה למשחק 6 מהאגדות של קליי כדי לנצח את הת'אנדר). ואז דוראנט החליט שנמאס לו וחתך.

בקיצור, מזל, פציעות, קבוצות אחרות שפורחות פתאום, שחקנים שמחליטים שמספיק להם ועוזבים בשוק החפשי או דורשים טרייד, ותקרת שכר שמתחילה ללחוץ ומחייבת ויתורים מכאיבים. ב-נבא צריך להכות על הברזל כשהוא חם, כי בדיעבד יכול להתברר שלא תהיה לך עוד הזדמנות. המושלם הוא האוייב של הטוב.

אני לא מבין איך ההשוואה מול הבנייה של אוקלהומה מלפני עשור מוכיחה את הנקודה שלך. אם כבר להפך, בעיניי.
קודם כל, כפי שאמרת והדגשתי, הקבוצה הנוכחית טרם שיחקה בפלייאוף יחד. צ'ט וקייסון רוקיז וג'יי-דאב סופמור.

בבנייה הקודמת של התאנדר, הגעה ראשונה לפלייאוף היתה בעונת 2010, כשהארדן ואיבקה רוקיז, ווסטברוק סופמור, דוראנט וגרין בעונה שלישית.
שנה לאחר מכן, *אחרי* טבילת האש הראשונית, הגיע החיזוק (המוצדק בעיניי) של פרקינס והתאנדר הגיעו עד לגמר המערב.
ורק אז הגיעה ההעפלה לגמר.

כלומר שלפי ההשוואה הזאת, התאנדר הנוכחיים נמצאים בנקודת זמן דומה לזו של התאנדר בעונת 2009/10. ההבדל היחיד הוא שדוראנט היה אז בן 21 ושג"א כבר בן 25.

אין ספק שפרסטי צריך לכוון לבניית קונטנדרית בשנתיים-שלוש הקרובות. אבל אין מה למהר עוד העונה. לא מבין את הדגש השב וחוזר על הבעייתיות באוסף בחירות הדראפט ומציאת דקות ברוטציה. אז פרסטי אמור להתנהל כמו מי שלחוץ למכור? יש לו המון אופציות, וכמו שכבר כתבתי, כולל בערב הדראפט עצמו. אולי לנצל את הסנטימנט השלילי כלפי מחזור הדראפט הנוכחי, בשביל להשתמש בבחירות עתידיות ו/או דיינג או גידי, וכך להתקדם בדראפט בשביל להשיג את הפרוספקט שנראה לו מתאים ביותר לשלד הנוכחי. אולי זה גם יהיה פרוספקט בינלאומי שניתן יהיה להשאיר בחו"ל לכמה שנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 10, 2024 12:09 pm 
Hall of Famer

סאבוניס כתב:
אני באמת לא אוהב את דיינג וגם לא את מאן לצורך העניין. בפוקו אני כן רואה משהו כשחקן רוטציה (הוא אשכרה צעיר מג'יי דאב כמעט בשנה). אבל הדעה האישית שלי פחות חשובה כאן. מדובר על שחקנים שהם כבר לא רוקים אבל עדיין צעירים (דיינג רק בן 20). כלומר כאלו שבהחלט יש להם פוטנציאל לשיפור ובקבוצה עם אורך נשימה כמו דטרויט, סן אנטוניו, או יוטה היו מקבלים דקות והזדמנות להשתפר. אבל הת'אנדר כבר לא במקום שהם יכולים לתת להם לצבור ניסיון בליגה בדיוק בגלל מה שכתבתי למעלה -- הם לא יכולים להרשות שיתגלחו להם על הזקן.

אני לא מסכים איתך בכלל
לא מבין את המקום שממנו אתה מגיע.

הת'אנדר ככל הנראה לא מאמינים בפוקו או במאן וכנראה גם לא ממש בדיינג.
יכול להיות שהם טועים ותחת האף שלהם צומח שחקן מבטיח, אבל הערכת הכישרון שלהם כרגע היא כזו...

הם כן מוצאים מקום לשחקנים אחרים שהם בחרו בדראפט האחרון.
כלומר, אין כאן בעיה של דקות משחק.
יש כאן בחירה למי לתת את הדקות האלו, במי הם מאמינים.

הם טעו בבחירה של מאן.
אם נלך לפי חכמה בדיעבד, הם היו צריכים לבחור בג'יילן ג'ונסון, גריימס או תומאס.
זה בסדר שהם טעו, זה קורה הרבה בדראפט, אבל הם צריכים להתעקש לתת לו דקות משחק גם אם כבר איבדו בו אמון?

אתה יכול לשתף את ווייזמן כי הוא צעיר ואולי יתפתח
ואתה יכול להחליט שלא ייצא ממנו שום דבר מעניין ואתה לא רוצה להמשיך להשקיע במנייה הזאת.

נערך לאחרונה על ידי Att בתאריך ד' ינואר 10, 2024 12:25 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 10, 2024 12:16 pm 
Hall of Famer

סאבוניס כתב:
עכשיו, בהתחשב בזה שמעטים מאוד הרוקים או אפילו שחקני השנה השנייה שבאמת תורמים לקבוצה מנצחת, התקפית ובעיקר הגנתית, בטח כאלה שהם לא בחירות לוטרי, אני שוב תוהה למה אתה חושב שזו אסטרטגיה טובה לבחור 5 כאלה בדראפט הקרוב לקבוצה כמו OKC במצב העניינים הנוכחי שלה. ושוב, אם הם רואים בדראפט מישהו שהם אוהבים מאוד, אדרבה, שילכו עליו. יש להם את כל הנכסים בעולם לגרום לזה לקרות גם אם צריך להשיג בחירת טופ-5 בשביל זה. אבל להביא שחקנים על המשקל כי אולי הם יפגעו באחד מהם נראה לי אסטרטגייה של מהמרים כבדים.

אתה בעצם אומר, הת'אנדר - שמובלים בעצמם על ידי שחקן שנה ראשונה ושחקן שנה שנייה כשחקנים מס' 2 ו-3 בהיררכיה - צריכים להתייחס לעצמם כמו אל קונטנדרית לכל דבר
ותוך כדי, אתה גם אומר ששחקני שנה ראשונה ושנה שנייה לא באמת תורמים לקבוצה מנצחת. תחליט. אתה כרגע רוקד על שתי חתונות.

שחקני שנה ראשונה ושחקני שנה שנייה בהחלט תורמים לקבוצות מנצחות, גם אם בהמשך יתרמו יותר.
אני חושב שלא מעט מהכוכבים לעתיד לא רק מראים ניצוצות אלא גם תורמים בשנים הראשונות
ואין שום סיבה לא לפתח אותם כדי שבשנה הראשונה, השנייה והשלישית הם כבר יהיו שחקנים משמעותיים בקבוצה,
בדיוק כמו (לפחות) שלושה שחקנים מובילים מהרוטציה של הת'אנדר מוכיחים כרגע.

אני לא חושב שהם צריכים להביא שחקנים על המשקל אלא בהיעדר טרייד על כוכב צעיר (טרייד שאני בעדו),
להמשיך לבחור את השחקנים שנראים להם.

אחוזי הפגיעה שלהם לא מדהימים עד כה מחוץ לבחירות הגבוהות באמת
הם אפילו וויתרו על אחד השחקנים הצעירים הטובים בליגה שהיה בידיים שלהם,
אבל זה עדיין הביא להם את ג'יי-דאב. כשיש לך אחוזי פגיעה לא משהו מתוך המון המון בחירות שאתה מאמין בהן - כנראה שמשהו יפגע.
וכשאתה פוגע, זה משנה את העתיד שלך באופן משמעותי.

כמובן שלא הצעתי שיבחרו 5 שחקנים בדראפט הקרוב.

נערך לאחרונה על ידי Att בתאריך ד' ינואר 10, 2024 12:27 pm, נערך 4 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 10, 2024 12:24 pm 
Hall of Famer

סאבוניס כתב:
ואגב, את וואלאס אני דווקא כן מחבב ולא ברור לי למה אתה רוצה לשלוח אותו.

שחקן חמוד מאוד. ממושמע, יעיל, חכם, שומר טוב, קולע היטב מבחוץ, כמעט ולא עושה טעויות. המאמן והשחקנים סומכים עליו.
הוא באמת אחלה אבל אני לא מבין את האפסייד כאן.
הדקות שלו הן קצת meh.
אולי אני מפספס משהו שיתגלה בהמשך. אני מחכה לראות מה יש לו לתת מכדרור ואילו דברים הוא נמנע לעשות ברול שלו בקבוצה
(לא מתיימר לרגע להיות סקאוט של כשרונות; אני יודע שאתה טוב בזה).

אישית, התבאסתי מהבחירה שלו וזה כנראה משפיע על איך שאני רואה אותו.
הייתי מחליף אותו בכיף בלייבלי, קיונטה ואפילו וויטמור, שמחזיקים בתקרה גבוהה יותר.

נערך לאחרונה על ידי Att בתאריך ד' ינואר 10, 2024 12:35 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 10, 2024 12:30 pm 
Senior

B.Grant44 כתב:
סאבוניס כתב:

אני לא מבין איך ההשוואה מול הבנייה של אוקלהומה מלפני עשור מוכיחה את הנקודה שלך. אם כבר להפך, בעיניי.
קודם כל, כפי שאמרת והדגשתי, הקבוצה הנוכחית טרם שיחקה בפלייאוף יחד. צ'ט וקייסון רוקיז וג'יי-דאב סופמור.

בבנייה הקודמת של התאנדר, הגעה ראשונה לפלייאוף היתה בעונת 2010, כשהארדן ואיבקה רוקיז, ווסטברוק סופמור, דוראנט וגרין בעונה שלישית.
שנה לאחר מכן, *אחרי* טבילת האש הראשונית, הגיע החיזוק (המוצדק בעיניי) של פרקינס והתאנדר הגיעו עד לגמר המערב.

כלומר שלפי ההשוואה הזאת, התאנדר הנוכחיים נמצאים בנקודת זמן דומה לזו של התאנדר בעונת 2009/10. ההבדל היחיד הוא שדוראנט היה אז בן 21 ושג"א כבר בן 25.

קודם כל, אתה בעצמך מראה כאן את אחד ההבדלים הכי משמעותיים - הגיל של הכוכב.
אבל הנקודה של סבוניס היא לא לעשות השוואה של אחד לאחד, אלא להבהיר כמה חלונות נסגרים מהר בליגה, וכמה זה לא נכון אף פעם להניח שיש לך את כל הזמן שבעולם.
אני אישית מסכים שהת׳אנדר לא צריכים להיות בלחץ לעשות מהלך כבר עכשיו, אני כן חושב שהם צריכים לבדוק את האופציות שלהם ולא לפחד מענייני טיימליין כאלו ואחרים, אבל אכן - אין סיבה שפרסטי יתנהג כאילו העונה יש לחץ של ממש לעשות מהלך, אבל הנקודה שחשוב לדעת להכות בברזל בזמן, היא מאוד נכונה.

בין היתר, למשל עכשיו יש להם הרבה יותר גמישות כלכלית מכפי שתהיה להם בעוד 3 שנים, כשכל הצעירים יקבלו הארכות חוזה. דובר פה על הטעות ההיא של הת׳אנדר עם הארדן לעומת איבקה - לא מן הנמנע שפרסטי יעמוד באותה התלבטות די בקרוב.

דרך אגב, הרעיון כאילו הטרייד על פרקינס היה הטעות שגרמה להם להגיע למצב הזה הוא בכלל שגוי לחלוטין. פרקינס ב2012/13 היה חתום על חוזה יותר נמוך מג׳ף גרין שהועבר תמורתו בטרייד! בשום פנים ואופן זה לא מה שגרם לת׳אנדר להיות לחוצים כלכלית.

הטרייד של פרקינס, דרך אגב, הוא דוגמא טובה לגרוש החסר שנדרש כדי להפוך קבוצה צעירה ומבטיחה לקבוצה שעושה גמר nba, למרות שהסנטר שהובא היה די בינוני.

את הדוגמא של ג״ס עם בוגוט ואיגודלה נתנו כאן מיליארד פעמים.

אני מסכים שהת׳אנדר צריכים עכשיו סבלנות, אבל אני הרבה יותר מתחבר לדעה שכדאי להם לעשות מהלך של כאן ועכשיו מאשר לדעה של att כאילו שהם בשלב א׳ של הבנייה, צריכים עדיין לאסוף כוכב, ויש להם רק 3 שחקנים שצריכים להיות חלק מהסגל בעתיד, כשהוא לא סופר אפילו את קייסון וואלאס כמישהו עם משמעות כלשהי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 10, 2024 12:37 pm 
Hall of Famer

stavs כתב:
B.Grant44 כתב:
סאבוניס כתב:

אני מסכים שהת׳אנדר צריכים עכשיו סבלנות, אבל אני הרבה יותר מתחבר לדעה שכדאי להם לעשות מהלך של כאן ועכשיו מאשר לדעה של att כאילו שהם בשלב א׳ של הבנייה, צריכים עדיין לאסוף כוכב, ויש להם רק 3 שחקנים שצריכים להיות חלק מהסגל בעתיד, כשהוא לא סופר אפילו את קייסון וואלאס כמישהו עם משמעות כלשהי.

גם אני לא מסכים עם מה שאתה חושב שאני טוען :)

* אני לא חושב שהם בשלב א' של הבנייה

* הם לא "צריכים" לאסוף כוכב, יש סיכוי טוב שהם קונטנדרית החל מהשנה הבאה גם כך
(אבל בהחלט יעלו את התקרה שלהם עם כוכב שמתאים לקבוצה ואין סיבה שלא יכוונו לשם עם הנכסים שיש להם)

* אני ממש לא חושב שיש רק 3 שחקנים שצריכים להיות חלק מהסגל בעתיד

* אני בהחלט סופר את וואלאס (פשוט חושב שיש לו ערך בליגה ושהוא אקספנדל בתמורה לכוכב)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 10, 2024 4:57 pm 
Junior

stavs כתב:
דובר פה על הטעות ההיא של הת׳אנדר עם הארדן לעומת איבקה - לא מן הנמנע שפרסטי יעמוד באותה התלבטות די בקרוב.

דרך אגב, הרעיון כאילו הטרייד על פרקינס היה הטעות שגרמה להם להגיע למצב הזה הוא בכלל שגוי לחלוטין. פרקינס ב2012/13 היה חתום על חוזה יותר נמוך מג׳ף גרין שהועבר תמורתו בטרייד! בשום פנים ואופן זה לא מה שגרם לת׳אנדר להיות לחוצים כלכלית.

הטרייד של פרקינס, דרך אגב, הוא דוגמא טובה לגרוש החסר שנדרש כדי להפוך קבוצה צעירה ומבטיחה לקבוצה שעושה גמר nba, למרות שהסנטר שהובא היה די בינוני.

מסכים לחלוטין לגבי פרקינס. ברגע שהוא נפצע בסדרת הגמר של 2012 ומאז התחיל להיראות כמו צל של עצמו, היה נוח לכולם להיות חכמים בדיעבד ולתייג אותו כחוזה גרוע והחתמה מיותרת. אבל בזמן אמת, אני זוכר את ביל סימונס כותב על החוזים שסנטרים כמו צ'אנדלר וננה קיבלו באוף סיזן המזורז שלקראת עונת 2012 המקוצרת, ושפרקינס בטח זועם עכשיו על הסוכן שלו בגלל הארכת החוזה הסבירה שסידר לו מיד לאחר הטרייד מבוסטון לאוקלהומה...

אבל ממש לא מסכים לגבי הנרטיב של "הטעות בהעדפת איבקה על הארדן". קודם כל, לפי כל מה שקראתי הוא פשוט שגוי עובדתית. לא היתה כאן העדפה של אחד על פני השני. פרסטי רצה להשאיר את שניהם והציע להארדן לא מעט. האם היה עליו לחכות עם מתן הארכת החוזה לאיבקה, בשביל לתת להארדן בדיוק את מה שדרש, אפילו במחיר שאיבקה יהפוך לפרי אייג'נט מוגבל? לא חושב.

מה שצריך להבין, ופרסטי אמר זאת בזמן אמת, זה שהוא ביקש מכל כוכבי התאנדר הצעירים להקריב מעט בשביל שכולם יישארו ביחד, וההקרבה הכלכלית הזאת היתה גם ביטוי להקרבה הקבוצתית. עצם זה שהארדן סירב לכך, מעיד על הרצון (הלגיטימי) שלו להמשיך הלאה, מתפקיד של שחקן שישי לשחקן פרנצ'ייז בזכות עצמו.

מה גם שברמה המקצועית, איבקה בשיאו היה יוניקורן חסר תחליף. הוא ופרקינס אטמו את הצבע של התאנדר והקליעה שלו משלוש פתחה נתיבי חדירה בשביל ווסטברוק ודוראנט. שלא לדבר על כך שהיכולת שלו לשחק סמול-בול סנטר היתה אמורה להיות אחד הקלפים החשובים להתמודדות מול הרכב חמישיית המוות של הווריורס.

אם כבר, בעיניי הטעויות הבולטות נעשו עם ספולושה ויורשו רוברסון בתפקיד הסטופר בכנף - חוסר הקליעה שלהם מבחוץ, לצד פרקינס/אדמס בצבע ושוטר בעייתי כמו ווסטברוק, היה כבר יותר מדי בעידן הריווח המקסימלי (והגנות חכמות מתמיד שהצריכו ריווח שכזה), בטח כשעל הקווים ניצב מאמן שבלוני כמו סקוט ברוקס (שגם הוא אחד מגורמי הכישלון).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 10, 2024 5:52 pm 
Hall of Famer

ג'יימס הארדן עזב את הת'אנדר בסוף 2012. חמישיית המוות יצאה לאור בסדרת הגמר של 2015. אני מוכן לשים את כל הכסף שאין לי שפרסטי בפגרת 2012 לא בנה את איבקה כסמול בול סנטר כדי להתמודד עם חמישיית המוות.
אני מסכים שהייתה ציפיה של פרסטי שהארדן ייתן את הנחת הבית לת'אנדר בחוזה הבא שהארדן לא היה מוכן. אם אני זוכר נכון, דוראנט נתן הנחה כזאת ויכול להיות שגם ווסטברוק, כבר לא זוכר. אבל אם אני זוכר נכון, במחיר של ויתור על איבקה פרסטי יכול היה לתת להארדן את חוזה המקס' שהוא ביקש. פרסטי העדיף להישאר עם איבקה ולהעיף את הארדן על טיל.

האם אתה טוען בנק' הזמן הנוכחית שהיה עדיף לת'אנדר להישאר עם איבקה מאשר עם הארדן?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 10, 2024 5:59 pm 
Sophomore

אגב הארדן והבחירה שלו לא להישאר באוקלהומה, זכורים לי עוד לפחות שני מקרים דומים (בטח יש עוד). האחד של ג'ו ג'ונסון, שבגיל 23 העדיף להיות ראש לשועלים באטלנטה, במהלך שאולי מנע אליפות מפיניקס הנפלאה של נאש, מריון, אמארה, ברבוסה ודיאו. השני, יותר לאחרונה ופחות דרמטי, היה הבחירה הדומה של ג'ראמי גראנט לסרב להצעת שכר יפה ולעזוב את תפקיד השחקן השישי בדנבר כדי להיות (שוב) ראש לשועלים בדטרויט. במקרה הזה זה דווקא בסופו של דבר היה ברכה, כשהנאגטס הצליחו להביא במקומו את ארון גורדון, שמילא תפקיד מפתח באליפות. אבל כשזה קרה זו הייתה מכה לא קטנה לנאגטס.

בעיני, מוסר ההשכל מהמקרים הללו הוא שוב כמה דינאמיים הדברים וכמה אי אפשר לקחת כלום כמובן מאליו. מי מבטיח לת'אנדר שג'יי דאב לא מחליט בעוד שנתיים שלא בא לו להיות כינור שלישי לשיי וצ'ט ודורש טרייד או מסרב להאריך חוזה?

הת'אנדר לא "חייבים" לעשות שום דבר עכשיו, בטח לא מהלך שהם לא מאמינים בו. הכוכב שלהם משדר שיש לו סבלנות ושהוא לא עומד להכריז עוד רגע שהוא דורש טרייד. ושני כוכבי המשנה צעירים. אז כן, אפשר גם לחכות לקיץ. אבל גם האשלייה שיש להם את כל הזמן שבעולם ואפשר פשוט לשבת ולחכות עד הפלייאוף בעוד שנה וחצי, לצבור ניסיון, ואז לעשות חושבים היא מסוכנת. המון יכול לקרות עד אז והבחירה לא להביא חיזוק בצבע וגיבוי לצ'ט או להמשיך להמר על המחזור הבא של רוקים שבו יפול להם לידיים כוכב לא נראית לי אסטרטגיה נבונה במיוחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1473 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 59  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 21 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: