סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 12:42 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 230  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' ינואר 11, 2024 12:47 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
הפעם לא חוטים אלה כוחות איראניים

ספינת סוחר בים האדום , איי.פי
ספינת סוחר בים האדום. צילום: איי.פי
חדשות
העולם
המזרח התיכון
אירוע חריג במפרץ הפרסי: כוחות איראניים עלו על סיפון כלי שיט מסחרי
המרכז הבריטי לתעבורה ימית דיווח על ניסיון השתלטות על ספינה סמוך לחופי עומאן • כלי תקשורת במפרץ דיווחו כי חיילים איראניים השתלטו על מכלית נפט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 11, 2024 1:03 pm 
Junior

Shiver כתב:
ולמה בדיוק לא נקבל יחס של מצורעים כמו רוסיה? כי ראית שכל העולם אוהב אותנו? כי הקדוש ברוך הוא איתנו?

למשל, כפי שראי ציין, יש מדינות שיש להן חוקים שבמפורש אסור להן למכור נשק למדינות בהן מתבצע ג'נוסייד.

סתם כי אני סבור (ולמד זאת מההתבטאויות של חלק מהמנהיגים של אותן מדינות) שבמדינות המערב, גם אלו רוצות שנפסיק את הלחימה, לא חושבים שמתקיים ג'נוסייד בעזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 11, 2024 1:12 pm 
Hall of Famer

קטאר מבהירה הבוקר שלא התכוונה להגלות את מנהיגי חמאס סינוואר ודף לאחר שספגה ביקורת קשה מהנהגת חמאס ברצועה על ההצעה הדמיונית לטענתם
https://www.haaretz.co.il/news/politics ... ivzakimnet

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 11, 2024 1:54 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אני לא עוקב אחר הדיון, אבל מה הן בדיוק ההוכחות של דר' אפריקה לכך שישראל מבצעת רצח עם? נתוני ההרוגים שמשרד הבריאות העזרתי ברשות חמאס מספק? הצהרות של ח"כים רפי שכל מהקואליציה? לא מספיק שנוכיח (וכבר הוכחנו) שכמעט בכל בתי החולים ברצועה ישנן מפקדות חמאס בשביל להראות שמי שמבצע פשעי מלחמה כנגד עמו (ע"י שימוש בהם כמגנים אנושיים) אלו חמאס?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 11, 2024 1:59 pm 
Hall of Famer

sir charles כתב:
אני לא עוקב אחר הדיון, אבל מה הן בדיוק ההוכחות של דר' אפריקה לכך שישראל מבצעת רצח עם? נתוני ההרוגים שמשרד הבריאות העזרתי ברשות חמאס מספק? הצהרות של ח"כים רפי שכל מהקואליציה? לא מספיק שנוכיח (וכבר הוכחנו) שכמעט בכל בתי החולים ברצועה ישנן מפקדות חמאס בשביל להראות שמי שמבצע פשעי מלחמה כנגד עמו (ע"י שימוש בהם כמגנים אנושיים) אלו חמאס?

עצם העובדה שחמאס מבצע פשעי מלחמה לא קשורה לשאלה אם ישראל מבצעת (או לא מבצעת) רצח עם.

לגבי ההתבטאויות, אם הייתה אחת כזו, מילא, אבל יש לא מעט ואטורים וסמוטריצ'ים בקואליציה, וזה כבר מאוד בעייתי לנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 11, 2024 2:14 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
זו גם לא השאלה הנכונה. משפט כזה נמשך שנים.
השאלה הנכונה היא האם יוציאו צו שיורה לישראל להפסיק את הלחימה ולסגת מעזה, ויטיל עליה מגבלו להשבת מלחמה כשתותקף בעתיד, ומה ישראל יכולה לעשות כדי למנוע דבר כזה בטווח של שבוע שבועיים. בשביל זה לא צריך להוכיח עכשיו על המקום שישראל מבצעת רצח עם.
אני חושש שהתשובה היא שהצו בלתי נמנע וישראל לא יכולה לעשות כלום.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 11, 2024 2:15 pm 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
Shiver כתב:
ולמה בדיוק לא נקבל יחס של מצורעים כמו רוסיה? כי ראית שכל העולם אוהב אותנו? כי הקדוש ברוך הוא איתנו?

למשל, כפי שראי ציין, יש מדינות שיש להן חוקים שבמפורש אסור להן למכור נשק למדינות בהן מתבצע ג'נוסייד.

סתם כי אני סבור (ולמד זאת מההתבטאויות של חלק מהמנהיגים של אותן מדינות) שבמדינות המערב, גם אלו רוצות שנפסיק את הלחימה, לא חושבים שמתקיים ג'נוסייד בעזה.

לדעתי זה לא משנה. אם יוצא צו וישראל תפר אותו, הם יתקשו מאד להצדיק את עמדתם או להצדיק השלכות מעשיות של עמדתם, כמו לתמוך בישראל בנשק וסחורות אחרות. ולו כדי להגן על עצמם משפטית לעתיד, כי למעשה הם עלולים להיתפס כ-complicit.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 11, 2024 3:30 pm 
Hall of Famer

אני מניח שאם ארה"ב תטיל וטו במועצת הביטחון על הפסקת הלחימה, היא גם לא תטיל סנקציות על ישראל.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 11, 2024 3:41 pm 
Hall of Famer

נראה קודם כל שיטילו וטו.
ומה שחשוב קודם כל זה שנשק ותחמושת ימשיכו להגיע, וזה ספציפית עלול להיות בעייתי למקבלי ההחלטות גם בארה"ב. ולו מהסיבה שציינתי - צו שישראל מפרה אותו חושף גם אותם, גם אם אין סנקציות ברמת האו"ם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 11, 2024 4:54 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

rony כתב:
sir charles כתב:

עצם העובדה שחמאס מבצע פשעי מלחמה לא קשורה לשאלה אם ישראל מבצעת (או לא מבצעת) רצח עם.

לגבי ההתבטאויות, אם הייתה אחת כזו, מילא, אבל יש לא מעט ואטורים וסמוטריצ'ים בקואליציה, וזה כבר מאוד בעייתי לנו.

לגבי השורה הראשונה - אוקי, נגיד.
לגבי השורה השנייה - האם דיבורים ריקים של פופוליסטים נחשבים כהוכחה לביצוע רצח עם? יש פאקינג found footage של כל מה שהם עשו לנו ב-07/10 והמוזרים מדר' אפריקה נתפסים לשטויות שפולט ניסים ואטורי... אני נטרף מהצביעות. מה הדבר הבא שהדרום אפריקאים יאשימו אותנו בו - גזענות כלפי שחורים או דיבור במבטא מוזר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 11, 2024 5:14 pm 
Sophomore

התמיכה בישראל נשחקת בכל העולם. המחשבה שניתן להתעלם ממה שלא נוח לשמוע היא טימטום. מי שחושב שמקור הצרה הוא המלחמה שוכח את ההתנחלויות ומה שקורה בשטחים. המלחמה היא רק תירוץ (לא מוצדק). אם ישראל היתה מצטיירת בעולם כמי שמנסה להגיע לפיתרון צודק (שתי מדינות), היה לה הרבה יותר אשראי. מלבד זאת המחשבה שאפשר להחזיק בממשלה תומכי השמדת עם ופשעי מלחמה ולטעון שהם לא מייצגים את מדינת ישראל היא טיפשות יוצאת דופן. האמת שהאנשים הללו מייצגים חלק לא זניח בציבור הישראלי והם לא רק מדברים אלא גם פועלים.
יתכן שהפעם ישראל עדיין תצא מהצרה הזאת, אבל אם תושבי מדינת ישראל ימשיכו לבחור ממשלות ימין המצב ימשיך להחמיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 11, 2024 5:26 pm 
Hall of Famer

sir charles כתב:
rony כתב:
sir charles כתב:

לגבי השורה הראשונה - אוקי, נגיד.
לגבי השורה השנייה - האם דיבורים ריקים של פופוליסטים נחשבים כהוכחה לביצוע רצח עם? יש פאקינג found footage של כל מה שהם עשו לנו ב-07/10 והמוזרים מדר' אפריקה נתפסים לשטויות שפולט ניסים ואטורי... אני נטרף מהצביעות. מה הדבר הבא שהדרום אפריקאים יאשימו אותנו בו - גזענות כלפי שחורים או דיבור במבטא מוזר?

אף אחד לא אמר שאין טונות צביעות בעולם כלפי הטרור של חמאס, אף אחד לא אמר שחמאס לא מבצע פשעי מלחמה, אבל שוב, כל זה לא אומר שישראל כן או לא מבצעת רצח עם.

אני לא מאלו שחושבים שישראל מבצעת רצח עם, אבל אם אתה מסתכל על התמונה מבחוץ, אתה לוקח את מספרי הנפגעים האזרחיים בעזה, מחבר אותם עם מימדי ההרס של התשתיות בעזה, ומוסיף לאלו לא מעט התבטאויות של פוליטיקאים משפיעים (כן, פופוליסטים, כן חלקם מטומטמים לגמרי, ועדיין, אלו פוליטיקאים שהם חלק מהקואליציה שיש לנו בישראל, חלקם שרים בכירים, תחשוב איך זה נראה בעולם) שמדברים במונחים של לשטח, להרוס, להשמיד ולגרש, עד רמת הפצצת אטום, אז כן, התמונה נראית רע מבחינתנו, בטח ובטח כשמראש חלק גדול מהמדינות ששולחות שופטים נוטות די אוטומטית להיות נגדנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 11, 2024 5:27 pm 
Sophomore

1. כששרשרת גורמים בכירים במדינה, כולל חברי קבינט, מצהירים שאין חפים מפשע, מדברים על שימוש בנשק לא קונבנציונלי ,מתנגדים לעזרה הומניטרית, או מדברים על טרנספר של כל אזרחי עזה, זה נשמע רע.
2. התמונות מעזה קשות.
3. כשזה בא מדרום אפריקה, סמל האפרדהייד המרושע, ההאשמות יכולות לקבל אקרדיטציה. גם אם לא משפטית לפחות הסברתית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 11, 2024 5:42 pm 
Junior

Ketchup כתב:
התמיכה בישראל נשחקת בכל העולם. המחשבה שניתן להתעלם ממה שלא נוח לשמוע היא טימטום. מי שחושב שמקור הצרה הוא המלחמה שוכח את ההתנחלויות ומה שקורה בשטחים. המלחמה היא רק תירוץ (לא מוצדק). אם ישראל היתה מצטיירת בעולם כמי שמנסה להגיע לפיתרון צודק (שתי מדינות), היה לה הרבה יותר אשראי. מלבד זאת המחשבה שאפשר להחזיק בממשלה תומכי השמדת עם ופשעי מלחמה ולטעון שהם לא מייצגים את מדינת ישראל היא טיפשות יוצאת דופן. האמת שהאנשים הללו מייצגים חלק לא זניח בציבור הישראלי והם לא רק מדברים אלא גם פועלים.
יתכן שהפעם ישראל עדיין תצא מהצרה הזאת, אבל אם תושבי מדינת ישראל ימשיכו לבחור ממשלות ימין המצב ימשיך להחמיר.

המשפט הזה כ"כ מנותק מהמציאות. גם אם היית חוזר לקווי 48 והיית חווה מתקפה דומה ומגיב כפי שישראל הגיבה, היו זורקים אותך לכלבים כפי שעושים לנו היום.
העולם לא מחבב אותנו, נקודה. אין עם אחד בעולם שקריאות להשמדתו באוניברסיטאות הכי יוקרתיות בארה"ב היו עוברות לרוב האנשים כ"כ חלק בגרון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 11, 2024 5:59 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
נראה קודם כל שיטילו וטו.
ומה שחשוב קודם כל זה שנשק ותחמושת ימשיכו להגיע, וזה ספציפית עלול להיות בעייתי למקבלי ההחלטות גם בארה"ב. ולו מהסיבה שציינתי - צו שישראל מפרה אותו חושף גם אותם, גם אם אין סנקציות ברמת האו"ם.

אם יטילו וטו במועצת האו"ם אני לא רואה איך המשך אספקת נשק ותחמושת הולך להיות בעייתי ואיך זה חושף את ארה"ב במשהו.
אפשר להתווכח אם יטילו וטו או לא. אני מאמין שאם יוצא צו כזה ויהיה דיון של מועצת הביטחון אז כן יהיה וטו אמריקאי בזמן הזה. אבל ברגע שהם מטילים וטו אני לא רואה איך לצו כזה יש השפעה על התמיכה האמריקאית במלחמה בעזה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 11, 2024 6:09 pm 
Sophomore

זה כן אני כתב:
Ketchup כתב:

המשפט הזה כ"כ מנותק מהמציאות. גם אם היית חוזר לקווי 48 והיית חווה מתקפה דומה ומגיב כפי שישראל הגיבה, היו זורקים אותך לכלבים כפי שעושים לנו היום.
העולם לא מחבב אותנו, נקודה. אין עם אחד בעולם שקריאות להשמדתו באוניברסיטאות הכי יוקרתיות בארה"ב היו עוברות לרוב האנשים כ"כ חלק בגרון.

קישקוש בלבוש! העולם (ביחוד באמריקה) תמך בישראל לאורך עשרות שנים. פתאום כולם שונאים את ישראל (כולל חלק מהיהודים)? ישראל היא רק קורבן היא אף פעם לא אחראית למעשיה. התמיכה של ישראל באפרטרייד, לא רלוונטית. מחירת נשק לדיקטטורות איומות, לא רלוונטית. הקמת התנחלויות בניגוד לדעתן של כל מדינות העולם, לא רלוונטית. הפלישה ללבנון, לא רלוונטית. מה כן רלוונטי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 11, 2024 6:12 pm 
Junior

חד משמעית. העולם שופט את ישראל בסטנדרטים אחרים והמלחמה הזאת הוכיחה זאת סופית. תומכים בך למראית עין כשאתה מסכן, וברגע שאתה פועל להגן על עצמך קוראים לך להירגע.
כשיצאת מלבנון אמרו שעכשיו תהיה לך לגיטימציה להגיב בכל הכוח במקרה של תקיפה של חיזבאללה - אז אמרו. כשיצאת מעזה אמרו את אותו הדבר בדיוק - אז אמרו. אז יאללה, בוא עכשיו נקים מדינה פלסטינית 20 דקות מחופי הים שלנו, שתהפוך את כולנו לעוטף יהודה ושומרון, ואם הם יעזו לעשות משהו ניכנס באמ אמא שלהם. אחלה רעיון! בסופו של דבר הכלים שהעולם מספק לך לא מאפשרים לך להסיר את האיום לעולם.
מדינה פלסטינית מטר ממישור החוף של ישראל = חיסולה הסופי של המדינה. לא יקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 11, 2024 6:18 pm 
Hall of Famer

Ketchup כתב:
זה כן אני כתב:
Ketchup כתב:

קישקוש בלבוש! העולם (ביחוד באמריקה) תמך בישראל לאורך עשרות שנים. פתאום כולם שונאים את ישראל (כולל חלק מהיהודים)? ישראל היא רק קורבן היא אף פעם לא אחראית למעשיה. התמיכה של ישראל באפרטרייד, לא רלוונטית. מחירת נשק לדיקטטורות איומות, לא רלוונטית. הקמת התנחלויות בניגוד לדעתן של כל מדינות העולם, לא רלוונטית. הפלישה ללבנון, לא רלוונטית. מה כן רלוונטי?

מה שהכי רלוונטי זה שאנחנו יהודים.
ואני לא אומר שהממשלה המחורבנת והאולטרה ימנית הזאת זה דבר טוב. אני כן אומר שהמשמעות של גבולות 67 (לעומת 48) זאת פיקציה שמאלנית שלא לומר השקר הכי גדול שהשמאל מכר לעצמו.
כולם מדברים על 75 שנות כיבוש, אף אחד לא מדבר על 56 שנות כיבוש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 11, 2024 6:35 pm 
Sophomore

זה כן אני כתב:
Ketchup כתב:

בוא נגיד שבתקופות אחרות, כמו ימי אוסלו, מעמד ישראל היה אחר לגמרי.
מעמד ישראל הוא לא רק הסברה זולה, אלא גם מעשים ולמה שקורה פה בעשור ההאחרון יש השלכות, וזה לא שלא הזהירו.
אבל העם בחר לעצום עיניים.
ככל שנקצין ימינה, לכיוונים משיחיים, השנאה רק תגדל והאסונות רק יגדלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 11, 2024 6:36 pm 
Sophomore

אתם מתעלמים לחלוטין מההיסטוריה. ישראל עומדת בצד הלא נכון של האינטרסים של הרבה מדינות כבר עשרות שנים ובכל זאת זכתה לתמיכה בינלאומית לאורך הרבה שנים. מה השתנה?
דרך אגב אם יצא צו ביניים או פסק דין נגד ישראל בהחלט יתכן שביידן ידרוש מישראל מדינה פלסטינאית עבור וטו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 11, 2024 6:36 pm 
Junior

אה, העולם אוהב אותנו כשאנחנו מתאבדים עם מהלכים כמו אוסלו. אמנם אנחנו מתים בהמונינו וצועדים בדרך הבטוחה לאבדון מוחלט, אבל באהדת הגויים ננוחם.

נערך לאחרונה על ידי זה כן אני בתאריך ה' ינואר 11, 2024 6:37 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 11, 2024 6:37 pm 
Hall of Famer

אכן, בתקופות בהן ישראל העדיפה לקבל בישבן, מעמדה היה אחר לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 11, 2024 6:38 pm 
Hall of Famer

Ketchup כתב:
אתם מתעלמים לחלוטין מההיסטוריה. ישראל עומדת בצד הלא נכון של האינטרסים של הרבה מדינות כבר עשרות שנים ובכל זאת זכתה לתמיכה בינלאומית לאורך הרבה שנים. מה השתנה?
דרך אגב אם יצא צו ביניים או פסק דין נגד ישראל בהחלט יתכן שביידן ידרוש מישראל מדינה פלסטינאית עבור וטו.

ומה גורם לך לחשוב שמישהו בצד הפלסטיני יסכים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 11, 2024 7:01 pm 
Sophomore

זה כן אני כתב:
אה, העולם אוהב אותנו כשאנחנו מתאבדים עם מהלכים כמו אוסלו. אמנם אנחנו מתים בהמונינו וצועדים בדרך הבטוחה לאבדון מוחלט, אבל באהדת הגויים ננוחם.

ימין בשלטון 15 שנה,
עזה מלאה במנהרות עם שילטון רצחני, הדרום הופצץ כעשור, חיזבאללה עם מאות אלפי טילים,
אירן מתכללת את עזה והצפון והם קרובים לאטום,
הדרום עבר שואה שלא תישכח מאה שנה קדימה,

העם משוסע מנסיונות להפוך את המדינה לדיקטטורה של גורמים משיחיים, לא ציוניים ואסופת מושחתים בראשות נוכל חסר עכבות,
עם גיבוי של מכונת הסתה.

אזרחים נרצחים מדי יום בשיאים חדשים, אמנם ערבים אבל זה יגיע גם ליהודים בקרוב.

תסתכל מסביב ואז תחזור למשפט שלך.
מכונת ההסתה הצליחה לבלבל אותך

נערך לאחרונה על ידי Bluey בתאריך ה' ינואר 11, 2024 7:06 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 11, 2024 7:02 pm 
Sophomore

נורטון כתב:
אכן, בתקופות בהן ישראל העדיפה לקבל בישבן, מעמדה היה אחר לגמרי.

על מה אתה מדבר? ולמה בכזו וולגריות?
ראית את המצב של ישראל לאחרונה?
אתה ברצינות יכול להשוות באיזשהו פרמטר את המצב היום לאז?
זה אפילו לא קרוב, אפילו לא קרוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 230  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: oren_80 ו 8 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: