מסכים עם חלק גדול מהדברים שנאמרו כאן, בקשר לסגל, השוק החופשי וכו'. בתור מי שצופה לא מעט במשחקי הספרס, רציתי לתת נקודת מבט (גם אם חובבנית) לגבי ה - Running mates המדוברים, ואולי להציע שיש כבר כמה כאלה בתוך הסגל, או לפחות עם פוטנציאל to be.
כמובן שאי אפשר לדבר על הספרס והפרויקט הזה מבלי לדבר על ויקטור תחילה, כי הוא הפרויקט. אז מישהו הזכיר כאן שויקטור בא לנצח, הוא לא יקבל 3-4 שנים בתחתית, ואני לגמרי מסכים. לא חושב שהוא ידרוש טרייד או משהו כזה, אלא שהוא ידחף את המועדון לכיוון של להתחרות, וזה בכלל לא יגיע לזה או למשהו דומה. כמובן שהספרס התכוננו טוב מאד לאפשרות שיבחרו בויקטור, וביתר שאת בשנתיים שלפני הדראפט. הטריידים על וויט, דז'ונטה ופולטל היו כדי להגיע כמה שיותר מוכנים, וכמובן להיות מספיק גרועים, כדי להתמודד על הבחירה. ברגע שויקטור נבחר והגיע למועדון, התחיל מסע למידה מטורף שנמשך עד היום ויימשך עוד הרבה זמן, של להכיר אותו כאדם וכשחקן, ללמוד איך אפשר לשחק איתו ואיך להוציא ממנו את המיטב, איזה עמדה מתאימה לו ועם מי מתאים לו לשחק וכו'. כמובן שנאסף עליו המון מידע בשנים שלפני הדראפט, אבל זה מידע שנותן לך מושג כללי, לא היכרות אינטימית כמו כשאתם עובדים ביחד ביום יום. בעצם כל מה שהיה לפני זה בספרס, מבחינת הכדורסל, פורק והחל בבנייה מחדש. כל התפקידים, הרוטציות וכו'. הכל פורק והתחיל מ - 0 כמעט, כאשר כל האופציות על השולחן. כמובן שהעקרונות לא השתנו, ויישארו זהים כמו שהיו בזמנו של דאנקן, עקרונות כמו: Not skipping steps, ball movement, body movement וכו'. זה ב- DNA של המועדון ויישאר כך כל עוד פופ שם.
לפי התרשמותי לעת עתה, וזה משהו שיובל הזכיר באחד הת'רדים של המשחקים, לקבוצה יש 2 מטרות עיקריות כרגע: 1. לאסוף כמה שיותר דאטה על ויקטור, ועל ההתאמה של השחקנים שלידו אליו, כדי לבנות בסיס לקבלת החלטות בהמשך. 2. להנחיל את הבסיס לשחקנים הצעירים, לנסות ללמד אותם לאט לאט איך לנצח בליגה הזו. מי מהם שיראה התקדמות, כנראה בעל סיכוי גבוה יותר להילקח בחשבון לעתיד.
זה התחיל בניסוי של זאק קולינס בסנטר וויקטור ב - 4, ובניסוי עוד יותר יומרני, עם סוהאן כרכז. המשיך עם העברה של וומבי ל - 5, העברה של סוהאן ל - 4 וקידום של מלאקיי ברנהאם (שוטינג גארד בן 20, עליו בהמשך) לעמדת הרכז. אח"כ הבינו שקלדון ג'ונסון תופס יותר מדי פוקוס התקפי (כלומר, שהם מעדיפים שיתפוס את הפוקוס הזה מהספסל) והם מעדיפים לתת את עיקר הבמה לוומבי, עם וואסל כאופציה שנייה. ברנהאם נפצע לכמה משחקים וג'ונס עלה כרכז ראשון, ובינתיים זה עובד מעולה. סט היכולות של ויקטור כל-כך מגוון שאני יכול לראות אותו כמעט בתפקיד יוקיץ בעוד כמה שנים, משחק את תפקיד הרכז מעמדת הסנטר. כמובן שהוא לא יהיה מוסר גדול כמו יוקיץ, אבל יש לו המון מה למכור מהעמדה הזו גם כן. עוד רושם על ויקטור, הוא לא ריבאונדר. נכון, הוא לוקח 10 למשחק, אבל זה בעיקר בזכות הנתונים שלו. הוא לא נועל שחקנים בצורה עקבית, יותר ננעל ע"י אחרים, וזו חולשה במשחק שלו שאולי תשתפר בעתיד, אבל בהחלט משהו שצריך לקחת בחשבון כשבונים סביבו קבוצה, בטח אם הוא משחק ללא סנטר לידו.
לפי איך שאני רואה את הדברים, יש ציר של 3 שחקנים שהמועדון בונה עליהם קדימה: ויקטור כמובן, דווין וואסל וג'רמי סוהאן. יובל הזכיר כאן שלדעתו אין כימיה בין וואסל לוומבי, ואני בהחלט חושב שיש לקחת את זה בחשבון. יותר מזה, גם כשמסתכלים על סט היכולות של דווין, לפחות על הנייר, רואים שחקן שהוא בעקיר קלעי, ושחקן הגנה טוב, אבל לא אחד שאתה רוצה לצוות עם שחקן כמו וומבי, שצריך שחקנים מוסרים ויוצרים קודם כל. למרות זאת, אני חושב שבעיקר מאז המעבר של וומבי ל - 5 וההזזה של קלדון לספסל, שניהם מבינים שהם ה 1-2 פאנץ', וזה עובד לא רע. כמובן שהרבה תלוי ביכולת של וואסל להמשיך ולשפר את משחק הפיק נ' רול, החדירה לסל, אחד על אחד וכו'. לגבי סוהאן, הוא מביא מיקס מיוחד של תחרותיות, סוואג, הגנה ואורך, מסירה ותזוזה ללא כדור. חושב שהוא התאמה מצוינת ליד וומבי וליד וואסל. ביחד השלישייה הזאת יכולה להתפתח ל Core של הקבוצה. כמובן לא לבד, אולי עם עוד כוכב לידם, אבל בהחלט החלק העיקרי.
מעבר לזה, עוד שחקן מעניין עם פוטנציאל כלשהו הוא ברנהאם. שחקן עונה שנייה, שקיבל את תפקיד הרכז (ובגלל הפציעה איבד אותו לג'ונס) בצעד שמראה על האמון של פופוביץ' בו. מתחילת העונה הוא מראה שיפור עקבי בהגנה (היה עקב אכילס שלו בעונה שעברה), בגרות משופרת ופשוט רואים שזה שחקן כדורסל. הוא קלעי טוב מכל הטווחים ומראה פוטנציאל לפתח יכולת למסור ולשחק פיק נ' רול, אז עוד מוקדם להגיד אבל יש סימנים חיוביים.
נקודת התורפה העיקרית, מעבר לרכז, זה בעמדה מס' 3. כרגע פופ עולה עם שמפגני, שחקן בינוני עם קליעה טובה, אבל לא הרבה מעבר. חושב שזו עמדה שהקבוצה תטרגט בדראפט הקרוב, כאשר יש כמה מועמדים כמו 2 הצרפתים כמובן, הליטאי מאיגנייט וכו'. כמובן רכז זו עדיפות גבוהה, אולי סאבוניס יוכל לשפוך אור על היבול (למעט טופיץ, שוהא יחסית מוכר). בעמדה 3 השחקן הזה לא חייב להיות יוצר מדהים, כי גם ככה ההתקפה תעבור הרבה דרך וומבי, וואסל והרכז שיבוא מתישהו, אבל כן חשוב שיהיה לו סייז, קליעה ומסירה טובה, ונכונות לנוע ללא הכדור.
לגבי הגישה בשוק החופשי, אני מאד מסכים עם מה שנאמר פה ע"י לא מעט אנשים, בהובלת אטט. אין סיבה להתנפל על השוק אלא לחפש הזדמנויות. אם אפשר להחתים שחקן אחד שאחרי כל הניתוחים נראה שמתאים לסגל הזה, והוא מספיק צעיר להישאר ולתרום כמה שנים, גו פור איט. כן הייתי מנסה גם להביא, כמו שהוזכר כאן גם כן, 2 ווטרנים בתפקיד של Leadership. צריך ללמוד איך לנצח בליגה הזו, איך להיות מקצוען. אם אפשר, שחקן אחד בעמדות הגארד (פטי מילס אולי? או רכז מבוגר כמו קונלי/לאורי/אולי אפילו כריס פול אם יהיה פנוי) ושחקן אחד בעמדות בפנים, אולי באטום הצרפתי. שחקנים שלא ישחקו הרבה דקות, לא יתרמו הרבה על הלוח, אבל יתרמו המון מאחורי הקלעים.
מסכים גם עם עמוס שאמר, שבקצב הזה, קשה לראות אותם מגרדים 25 ניצחונות בעונה הבאה, יותר קרוב ל - 35 (אם לא יותר).
נערך לאחרונה על ידי Gilsh בתאריך א' ינואר 14, 2024 4:25 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.
|