סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 2:50 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 230  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' ינואר 15, 2024 11:14 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
rony כתב:
נורטון כתב:
הויתור על שעלים בעזה, הביא עלינו המון טילים, בערך שתי דקות אחרי ההתנתקות (ועד אירועי השביעי באוקטובר, כמובן).
אז כן, הפירוז הזה, כנראה עוזר לנוכחות צבאית במקומות אחרים.

האבינג סייד ת׳אט, מומחה צבאי אני לא, וגם לא מומחה אסטרטגי או טקטי. אני לא מתיימר להכיר את הגאוגרפיה לעומק, ואם הגאוגרפיה אומרת שעדיף לקחת צעד אחורה, אני לא אתווכח איתה.

הטילים מעזה התחילו הרבה לפני ההתנתקות, כבר ב-2001.

לגבי חופש פעולה, כשישראל רוצה לפעול בצורה משמעותית היא פועלת בצורה משמעותית, בין אם בגדה ובין אם ביו"ש, השאלה היא מה התוחלת? האם ההפעלה הזו של כוח משנה את המצב כאן או שאנחנו רק מתגלגלים מסבב, להסלמה למבצע, עם הפוגות בין לבין?

הגדה ויו"ש זה אותו דבר....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 15, 2024 11:25 am 
Hall of Famer

צודק, התכוונתי בעזה וביו"ש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 15, 2024 12:30 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
צר לי, הטיעונים שלך דמגוגים ברמות על.
אין מה להשוות בין חופש הפעולה של ישראל ביו"ש לבין חופש הפעולה שלה בעזה. לא יודע כמה מזה מכורח וכמה מבחירה ("מדיניות אסטרטגית") אבל לא דומה.
בג'נין למשל אין התנחלויות, אבל ישראל נכנסת ויוצאת מעשה יומיום, עוצרת ומחסלת התארגנויות כשהן קטנות. ועושה את זה כמעט בלי נפגעים. היה מצב כזה בעזה?
כנ"ל עניין הטילים, אין מה להשוות את היכולות וההיקף. זה כמו להגיד שפיגוע דקירה בודד זהה ל-7 באוקטובר.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 15, 2024 2:37 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
אין מה להשוות בין חופש הפעולה של ישראל ביו"ש לבין חופש הפעולה שלה בעזה. לא יודע כמה מזה מכורח וכמה מבחירה ("מדיניות אסטרטגית") אבל לא דומה.
בג'נין למשל אין התנחלויות, אבל ישראל נכנסת ויוצאת מעשה יומיום, עוצרת ומחסלת התארגנויות כשהן קטנות. ועושה את זה כמעט בלי נפגעים. היה מצב כזה בעזה?
כנ"ל עניין הטילים, אין מה להשוות את היכולות וההיקף. זה כמו להגיד שפיגוע דקירה בודד זהה ל-7 באוקטובר.

יש ליטרלי מצב כזה בעזה עכשיו, ובעוצמות גבוהות בהרבה ממה שראינו אי פעם ביו"ש, אפילו בחומת מגן, ועם חופש פעולה אמנם לא בלתי מוגבל, אבל גבוה מכל מה שראינו אי פעם.

וכן, בסוף ישראל פועלת תחת מגבלות, אבל כשהיא רוצה לפעול היא פועלת ובעוצמות גבוהות, ראינו את זה בעמוד ענן (שהיה יוזמה ישראלית מוחלטת), ראינו את זה בצוק איתן וגם אחר כך ישראל המשיכה לפעול בעזה ("גן סגור"). ברור שכשצה"ל כבר פרוש בשטח כמו ביו"ש, אז יש יותר פעילות מאשר בעזה שאין בה בסיס אחד, ברור שזה לא אותו דבר, אבל זה לא אומר שלא פועלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 15, 2024 3:45 pm 
Hall of Famer

מה שראי אומר לדעתי זה שמה שיש עכשיו בעזה שונה מאוד מאוד ממה שהיה קודם. צה"ל פועל במקומות שהוא לא פעל בהם מתקופת טרום ההתנתקות והגיע גם למקומות שאני חושב שהוא לא היה בהם מאז 1994

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 15, 2024 3:51 pm 
Hall of Famer

oren_80 כתב:
מה שראי אומר לדעתי זה שמה שיש עכשיו בעזה שונה מאוד מאוד ממה שהיה קודם. צה"ל פועל במקומות שהוא לא פעל בהם מתקופת טרום ההתנתקות והגיע גם למקומות שאני חושב שהוא לא היה בהם מאז 1994

אין ספק שהעוצמה וההיקף שונים לגמרי, אבל כניסה משמעותית של כוחות קרקעיים לעומק הרצועה הייתה גם בצוק איתן (למשל-הקרב המפורסם בשג'עיה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 15, 2024 4:17 pm 
Hall of Famer

rony כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

יש ליטרלי מצב כזה בעזה עכשיו, ובעוצמות גבוהות בהרבה ממה שראינו אי פעם ביו"ש, אפילו בחומת מגן, ועם חופש פעולה אמנם לא בלתי מוגבל, אבל גבוה מכל מה שראינו אי פעם.

וכן, בסוף ישראל פועלת תחת מגבלות, אבל כשהיא רוצה לפעול היא פועלת ובעוצמות גבוהות, ראינו את זה בעמוד ענן (שהיה יוזמה ישראלית מוחלטת), ראינו את זה בצוק איתן וגם אחר כך ישראל המשיכה לפעול בעזה ("גן סגור"). ברור שכשצה"ל כבר פרוש בשטח כמו ביו"ש, אז יש יותר פעילות מאשר בעזה שאין בה בסיס אחד, ברור שזה לא אותו דבר, אבל זה לא אומר שלא פועלים.

עוד השוואה דמגוגית ובלתי רלוונטית.
אין "כזה מצב ליטרלי בעזה". ביו"ש ישראל יצאה אחרי חומת מגן לעוד מבצעי ניקוי שאריות, ואחר כך תחזוקה שוטפת של כניסה ויציאה פחות או יותר כרצונה. אין מצב כזה בעזה ולא היה מצב כזה, לא ליטרלי ולא שמיטרלי.
הסיבה שעזה הפכה להיות מה שהפכה היא בזיוק זו, שלא היה דבר כזה בעזה. כמה מזה מכורח וכמה מבחירה של המדינאי הדגול עם המדיניות האסטרטגית הגאונית שלו, זה ויכוח אחר, אבל להשוות בין המצבים זה דמגוגיה מוחלטת.
גם הכניסה בצוק איתן, אגב, לא דומה למה שעושים עכשיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 15, 2024 4:29 pm 
Hall of Famer

מישהו אמר שהמצבים דומים? אתה קורא הודעות לפני שאתה מגיב או שאתה סתם אוהב להשתמש במילה דמגוגיה?

אני כתבתי שכשישראל רוצה לפעול בצורה משמעותית היא עושה את זה, גם בעזה וגם ביו"ש, ברור שאופי הפעילות הוא אחר כי הסיטואציות שונות, אבל באף זירה ישראל לא נמנעה מפעולה בשום שלב. האם ישראל הזניחה את המצב בעזה ונתנה לחמאס להתעצם שם בצורה מטורפת וחסרת אחריות? בוודאי, אבל זה לא סותר את מה שאמרתי, כשישראל *רצתה לפעול* אז היא גם פעלה שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 15, 2024 4:32 pm 
Hall of Famer

ישראל לא פועלת בעזה באופן שוטף, וזה הבסיס להכל. מה שהיא עושה למשל בג'נין שם המצב הוא די דומה - באזור ג"נין אין התנחלויות, והיישובים היהודיים הכי קרובים הם ב"עוטף" שלה, בגלבוע, בתוך הקו הירוק. מול שתי הזירות האלה אין בכלל אפילו בסיס מינימלי להשוואה של אופני הפעולה, להגיד שבעזה יש לישראל "חופש פעולה מוחלט" כי יש סבב פעם בשנתיים שלוש זה קשקוש.
ועל ההבדל בתוצאה בין שני אופני הפעולה הכל כך שונים האלה, לא חושב שאפשר להתווכח.
כשישראל תפעל בעסה באותו מוד עבודה כמו מול ג'נין, נוכל לדבר על בסיס להשוואה. תנאי מקדים לזה הוא הצלחת המבצע הזה, וכנראה שגם אחריו עוד יידרשו מבצעים משלימים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 15, 2024 5:53 pm 
Hall of Famer

rony כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

בדיוק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 15, 2024 6:28 pm 
Sophomore

מה קשורות כל הטענות על פעילות צה"ל להתנחלויות לא ברור לי. להפך צמצום התנחלויות מאפשר לצה"ל להגן על פחות גבולות. לא יודע למה שרון התעקש על פינוי צה"ל בהתנתקות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 15, 2024 7:54 pm 
Hall of Famer

הפיגוע ברעננה מעלה אצלי עוד פעם את השאלה למה ישראל מאפשרת, בכוונה, לאלפי שב"חים להיכנס בפרצות בגדר שידועות לכולם ולא מתוקנות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 15, 2024 8:45 pm 
Junior

מי שלא ראה את סרטון החטופים האחרון של חמאס, ממליץ בחום להמנע. עברנו רשמית לשלב המראה שחורה/המסור/דאעש. עם או בלי קשר לאפקטיביות של התעמולה, הסנטימנט הישראלי של "לא מפסיקים!הולכים עד הסוף!" מרגיש כרגע כמו סוג של פסיכוזת המונים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 15, 2024 9:56 pm 
Junior

מה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 15, 2024 11:01 pm 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:
הפיגוע ברעננה מעלה אצלי עוד פעם את השאלה למה ישראל מאפשרת, בכוונה, לאלפי שב"חים להיכנס בפרצות בגדר שידועות לכולם ולא מתוקנות.

אולי כי היא לא מצליחה לשמור על הגבולות הקיימים שלה כמו שצריך דהההה?
וזה שפיקוד מרכז צריך לשמור ולהקצות סד"כ, לא רק למה שנקרא "גושי ההתיישבות" אלא לכל מיני התנחלויות של 5 משפחות וקראוון פה וקראוון שם, ואיבטוח הישוב היהודי בחברון ואיבטוח קבר יוסף בשכם - בטח שלא עוזר להילחם בתופעת השב"חים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 15, 2024 11:13 pm 
Hall of Famer

לא באמת דהההה, זה בגלל שהיא מכניסה לארץ אלפי פלסטינים שיעבדו פה בקריצת עין דהההה.
זה לא התחיל היום, זה ידוע כבר שנים, כולם יודעים איפה הפרצות, על חלק מהם אפילו שמו בכאילו חיילים שלא עושים כלום, שייראה כאילו מישהו שומר... היו על זה כתבות אינסוף, זה לא סוד. זה בכוונה לגמרי. במסגרת המחשבה שזה נחוץ "כי ככה יהיה לנו שקט" ו"כי זה נחוץ לכלכלה, גם שלנו" ומצד שני "שלא ייראו שאנחנו מכניסים אלפי פלסטינים" וזה לא ייספר בסטטיסטיקה. בחלק מהמקומות האלה לא מדובר בפרצות במובן המילוני של המילה, אלא בקטע גדר שמראש לא נבנה. לגמרי בכוונה.
אין שום בעייה פשוט לסתום את הפרצות האלה, ואם מישהו חושב שהמחסומים הקיימים לא מספיקים - לפתוח עוד מחסומים מסודרים ורשמיים, ואת החיילים ש"שומרים" על הפרצות לשים שם... אבל לא רוצים. לא המדינאים ולא הבטחוניים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 16, 2024 10:45 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
ישראל לא פועלת בעזה באופן שוטף, וזה הבסיס להכל. מה שהיא עושה למשל בג'נין שם המצב הוא די דומה - באזור ג"נין אין התנחלויות, והיישובים היהודיים הכי קרובים הם ב"עוטף" שלה, בגלבוע, בתוך הקו הירוק. מול שתי הזירות האלה אין בכלל אפילו בסיס מינימלי להשוואה של אופני הפעולה, להגיד שבעזה יש לישראל "חופש פעולה מוחלט" כי יש סבב פעם בשנתיים שלוש זה קשקוש.
כשישראל תפעל בעסה באותו מוד עבודה כמו מול ג'נין, נוכל לדבר על בסיס להשוואה. תנאי מקדים לזה הוא הצלחת המבצע הזה, וכנראה שגם אחריו עוד יידרשו מבצעים משלימים.

הטיעון שלי מעולם לא היה שישראל פועלת בעזה באותו אופן, באותה עוצמה ובאותה תדירות כמו ביו"ש, אז אני לא מבין על מה הויכוח, להתווכח עם טענות שלא טענתי ואז לטעון שהן "דמגוגיות" זו פשוט בדיחה וחוסר הבנה של הטיעון.

הטענה שלי היא שכשישראל *רוצה* לפעול אז היא פועלת, גם בעזה, גם קרקעית וגם בצורה מאסיבית. הרצון של ישראל לפעול לא מחייב קיום של התנחלויות באותו שטח, וכדי לפעול בעזה כמו שהיא פועלת ביו"ש, הדבר היחיד שישראל צריכה כדי לפעול הוא *רצון*. ברור שקיום של נוכחות קבועה של צה"ל באותו תא שטח כמובן מקל על החלטה של ביצוע פעולות כאלו והופך אותן ליותר תכופות, וברור שקיום של התנחלויות די מחייב גם קיום של נוכחות צבאית קבועה, אבל שוב, בשביל שצה"ל יפעל בעזה כפי שהוא פועל ביו"ש לא חייבים התנחלויות, צריך רק *רצון* (וכמובן-צריך גם סיבה, אבל בהתחשב במה שקורה בעזה, סיבות נראה שתמיד יהיו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 16, 2024 11:34 am 
Hall of Famer

לפני שעה קלה מטח של כ50 רקטות לעבר נתיבות מגבליה עם נזק ללא נפגעים.במערכת הביטחון מודים שמאז שצהל יצא קרקעית מצפון הרצועה ודילל משמעותית את הכוחות בסוף השבוע יש התגברות משמעותית של הירי כמו 15 הרקטות שנורו אתמול מבית חאנון בערב לשדרות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 16, 2024 11:58 am 
Hall of Famer

צה"ל יצא קרקעית מצפון הרצועה? לא רק דיללו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 16, 2024 1:09 pm 
Junior

לא קשור ישירות למלחלמה אבל קיש התראיין לYNET בזירת הפיגוע ברעננה:
https://twitter.com/nadav_bas/status/17 ... 4612237347

אחד הסרטונים ההזויים שראיתי (שזה מרשים בהינתן הממשלה הנוכחית).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 16, 2024 4:41 pm 
מנהל פורום

ציטוט:
מגיש התכנית "הפטריוטים" בערוץ 14 ינון מגל, שאמר אמש (שני) במהלך השידור כי "עבר מספיק זמן בשביל שאני אוכל להגיד את מה שיושב לי על הלב כבר הרבה זמן - לי מאוד מאוד מאוד הפריע שאנשים רקדו שם עם פסל של בודהה"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 16, 2024 5:15 pm 
Hall of Famer

Shiver כתב:
ציטוט:
מגיש התכנית "הפטריוטים" בערוץ 14 ינון מגל, שאמר אמש (שני) במהלך השידור כי "עבר מספיק זמן בשביל שאני אוכל להגיד את מה שיושב לי על הלב כבר הרבה זמן - לי מאוד מאוד מאוד הפריע שאנשים רקדו שם עם פסל של בודהה"

למה הוא ציפה? לפסל של ביבי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 16, 2024 8:46 pm 
Hall of Famer

rony כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

הטיעון שלי מעולם לא היה שישראל פועלת בעזה באותו אופן, באותה עוצמה ובאותה תדירות כמו ביו"ש, אז אני לא מבין על מה הויכוח, להתווכח עם טענות שלא טענתי ואז לטעון שהן "דמגוגיות" זו פשוט בדיחה וחוסר הבנה של הטיעון.

הטענה שלי היא שכשישראל *רוצה* לפעול אז היא פועלת, גם בעזה, גם קרקעית וגם בצורה מאסיבית. הרצון של ישראל לפעול לא מחייב קיום של התנחלויות באותו שטח, וכדי לפעול בעזה כמו שהיא פועלת ביו"ש, הדבר היחיד שישראל צריכה כדי לפעול הוא *רצון*. ברור שקיום של נוכחות קבועה של צה"ל באותו תא שטח כמובן מקל על החלטה של ביצוע פעולות כאלו והופך אותן ליותר תכופות, וברור שקיום של התנחלויות די מחייב גם קיום של נוכחות צבאית קבועה, אבל שוב, בשביל שצה"ל יפעל בעזה כפי שהוא פועל ביו"ש לא חייבים התנחלויות, צריך רק *רצון* (וכמובן-צריך גם סיבה, אבל בהתחשב במה שקורה בעזה, סיבות נראה שתמיד יהיו).

סבבה, וזה בדיוק מה שאני אומר. מה שקרה ביו"ש בתקופת פיגועי ההתאבדות הגדולים זה מבצע אחד גדול, אחריו מבצעים משלימים לניקוי שאריות, ומאז תחזוקה שוטפת שנעשית מול התארגנויות כשהן קטנות, וברגע שחיסלת את התשתית הגדולה התחזוקה הזו נעשית כמעט בלי נפגעים. אתה בטוח שאתה רוצה להפעיל את המדיניות הזו בעזה? אני חושב שלא תהייה לישראל ברירה. אני חושב שהסיבה שעזה גדלה להיות המפלצת שהיא היא בדיוק בגלל שזה לא נעשה אף פעם.
מצד שני להגיד "לא קשור זה שישראל יצאה משם לזה שיש אלפי טילים עד מרכז הארץ, כי גם קודם היו טילים" זה כמו להגיד ש-7 באוקטובר לא משנה כלום, גם קודם היה טרור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 16, 2024 9:56 pm 
Hall of Famer

אני אגיד בדיוק את מה שאמרתי עוד לפני השביעי באוקטובר, כל עוד ישראל תמשיך לנסות לנהל את הסיכסוך, הסיכסוך בהכרח ימשיך להתנהל, לפעמים זה יצליח יותר ולפעמים פחות, אבל להיפסק זה לא יפסק. רק כשישראל תחליט שהיא פועלת לסיים את הסיכסוך, ותחליט מה איך היא רוצה לסיים אותו (שתי מדינות? מדינה אחת? קונפדרציה? בית לאומי ליהודים על הירח ולפלסטינים באלפא קנטאורי?), רק אז יהיה *סיכוי* לסיים אותו.

מה עושים עם עזה בינתיים זו טקטיקה, והיא חשובה, איך מונעים מחמאס לחזור לשליטה זה קריטי כדי שיהיה עתיד נורמלי בדרום, אבל בסוף צריך להבין שגם מה שאתה מציע זה עדיין ניהול של סיכסוך ולא חתירה לסיום שלו. כל עוד ישראל לא הגדירה לעצמה איך היא רואה את הפתרון שיאפשר לישראלים, בעוד עשור או שניים או חמישה, לחיות ליד הפלסטינים בלי שאף צד ינסה להרוג את השני, הסיכוי שיהיה לנו עוד שביעי באוקטובר ממשיך להתקיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 16, 2024 10:53 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
rony כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

סבבה, וזה בדיוק מה שאני אומר. מה שקרה ביו"ש בתקופת פיגועי ההתאבדות הגדולים זה מבצע אחד גדול, אחריו מבצעים משלימים לניקוי שאריות, ומאז תחזוקה שוטפת שנעשית מול התארגנויות כשהן קטנות, וברגע שחיסלת את התשתית הגדולה התחזוקה הזו נעשית כמעט בלי נפגעים. אתה בטוח שאתה רוצה להפעיל את המדיניות הזו בעזה? אני חושב שלא תהייה לישראל ברירה. אני חושב שהסיבה שעזה גדלה להיות המפלצת שהיא היא בדיוק בגלל שזה לא נעשה אף פעם.
מצד שני להגיד "לא קשור זה שישראל יצאה משם לזה שיש אלפי טילים עד מרכז הארץ, כי גם קודם היו טילים" זה כמו להגיד ש-7 באוקטובר לא משנה כלום, גם קודם היה טרור.

לא מסכים,
בלי להיכנס לשאלה אם ההתנתקות היתה מוצדקת.
והנסיונות להאשים את ההתנתקות במצב נשמע כמו מסגור פוליטי.
לפי הלוגיקה הזו צבא ישראלי צריך לחזור ללבנון ואולי לכבוש חלקים מירדן ומצרים.
בעזה בניגוד ללבנון וסוריה היה לנו סיי מי ישלוט.
1. ההחלטה שחמאס הרצחני ששולט טוב לישראל היתה רעה.
2. אם כבר חמאס שולט, ההתעלמות מההתבטאויות היה רעיון רע.
3. אם כבר מתבטא כך, התעלמות ממעשים כמו בניית מנהרות, תכנוני חטיפה וכיבוש ישובים, וירי טילים על העוטף היתה רעיון רע.
4. אם כבר מתעלמים, להעביר מזוודות מזומנים מהקטרים היתה רעיון רע.
5. אם מעבירים מזוודות הריצה להפיכה משטרית שקורעת את העם היתה רעין נורא.

בקיצור מאז ההתנתקות נחצו הרבה קווים אדומים שתרמו למצב הרבה יותר ממנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 230  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: sir charles ו 65 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: