סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 5:25 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115 ... 230  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' ינואר 16, 2024 10:53 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
rony כתב:
אני אגיד בדיוק את מה שאמרתי עוד לפני השביעי באוקטובר, כל עוד ישראל תמשיך לנסות לנהל את הסיכסוך, הסיכסוך בהכרח ימשיך להתנהל, לפעמים זה יצליח יותר ולפעמים פחות, אבל להיפסק זה לא יפסק. רק כשישראל תחליט שהיא פועלת לסיים את הסיכסוך, ותחליט מה איך היא רוצה לסיים אותו (שתי מדינות? מדינה אחת? קונפדרציה? בית לאומי ליהודים על הירח ולפלסטינים באלפא קנטאורי?), רק אז יהיה *סיכוי* לסיים אותו.

מה עושים עם עזה בינתיים זו טקטיקה, והיא חשובה, איך מונעים מחמאס לחזור לשליטה זה קריטי כדי שיהיה עתיד נורמלי בדרום, אבל בסוף צריך להבין שגם מה שאתה מציע זה עדיין ניהול של סיכסוך ולא חתירה לסיום שלו. כל עוד ישראל לא הגדירה לעצמה איך היא רואה את הפתרון שיאפשר לישראלים, בעוד עשור או שניים או חמישה, לחיות ליד הפלסטינים בלי שאף צד ינסה להרוג את השני, הסיכוי שיהיה לנו עוד שביעי באוקטובר ממשיך להתקיים.

אני לא מצליח להבין איך אתה מייצר מצב שבו הפלסטינים לא רוצים להרוג אותך בעוד עשור או שניים (או אפילו חמישה).
אני חייב להגיד שאם ישראל בכלל תהיה קיימת בעוד חמישה עשורים, זה יהיה הישג לא רע בכלל. בקצב הזה, זה תרחיש אופטימי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 16, 2024 11:14 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
בגלל זה כתוב במגילת העצמאות "עצרת המדינה הזמנית".
היה לי דיון על זה (האם ריאלי שישראל תפסיק להתקיים) עם כמה אנשים כבר לפני כמה שנים...

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 16, 2024 11:37 pm 
Hall of Famer

אני חושש מאוד שהתשובה לשאלה הזו כבר נחתמה
בעצם זה שלא פעלנו בכח נגד המשטר האיראני.

זה כמובן לא האיום היחידי
אבל הסיכוי שתיפול כאן פצצת אטום הוא לא מבוטל, לתחושתי.

נערך לאחרונה על ידי Att בתאריך ג' ינואר 16, 2024 11:38 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 16, 2024 11:38 pm 
Hall of Famer

Bluey כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
rony כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
ישראל לא פועלת בעזה באופן שוטף, וזה הבסיס להכל. מה שהיא עושה למשל בג'נין שם המצב הוא די דומה - באזור ג"נין אין התנחלויות, והיישובים היהודיים הכי קרובים הם ב"עוטף" שלה, בגלבוע, בתוך הקו הירוק. מול שתי הזירות האלה אין בכלל אפילו בסיס מינימלי להשוואה של אופני הפעולה, להגיד שבעזה יש לישראל "חופש פעולה מוחלט" כי יש סבב פעם בשנתיים שלוש זה קשקוש.
ועל ההבדל בתוצאה בין שני אופני הפעולה הכל כך שונים האלה, לא חושב שאפשר להתווכח.
כשישראל תפעל בעסה באותו מוד עבודה כמו מול ג'נין, נוכל לדבר על בסיס להשוואה. תנאי מקדים לזה הוא הצלחת המבצע הזה, וכנראה שגם אחריו עוד יידרשו מבצעים משלימים.

הטיעון שלי מעולם לא היה שישראל פועלת בעזה באותו אופן, באותה עוצמה ובאותה תדירות כמו ביו"ש, אז אני לא מבין על מה הויכוח, להתווכח עם טענות שלא טענתי ואז לטעון שהן "דמגוגיות" זו פשוט בדיחה וחוסר הבנה של הטיעון.

הטענה שלי היא שכשישראל *רוצה* לפעול אז היא פועלת, גם בעזה, גם קרקעית וגם בצורה מאסיבית. הרצון של ישראל לפעול לא מחייב קיום של התנחלויות באותו שטח, וכדי לפעול בעזה כמו שהיא פועלת ביו"ש, הדבר היחיד שישראל צריכה כדי לפעול הוא *רצון*. ברור שקיום של נוכחות קבועה של צה"ל באותו תא שטח כמובן מקל על החלטה של ביצוע פעולות כאלו והופך אותן ליותר תכופות, וברור שקיום של התנחלויות די מחייב גם קיום של נוכחות צבאית קבועה, אבל שוב, בשביל שצה"ל יפעל בעזה כפי שהוא פועל ביו"ש לא חייבים התנחלויות, צריך רק *רצון* (וכמובן-צריך גם סיבה, אבל בהתחשב במה שקורה בעזה, סיבות נראה שתמיד יהיו).

סבבה, וזה בדיוק מה שאני אומר. מה שקרה ביו"ש בתקופת פיגועי ההתאבדות הגדולים זה מבצע אחד גדול, אחריו מבצעים משלימים לניקוי שאריות, ומאז תחזוקה שוטפת שנעשית מול התארגנויות כשהן קטנות, וברגע שחיסלת את התשתית הגדולה התחזוקה הזו נעשית כמעט בלי נפגעים. אתה בטוח שאתה רוצה להפעיל את המדיניות הזו בעזה? אני חושב שלא תהייה לישראל ברירה. אני חושב שהסיבה שעזה גדלה להיות המפלצת שהיא היא בדיוק בגלל שזה לא נעשה אף פעם.
מצד שני להגיד "לא קשור זה שישראל יצאה משם לזה שיש אלפי טילים עד מרכז הארץ, כי גם קודם היו טילים" זה כמו להגיד ש-7 באוקטובר לא משנה כלום, גם קודם היה טרור.

לא מסכים,
בלי להיכנס לשאלה אם ההתנתקות היתה מוצדקת.
והנסיונות להאשים את ההתנתקות במצב נשמע כמו מסגור פוליטי.
לפי הלוגיקה הזו צבא ישראלי צריך לחזור ללבנון ואולי לכבוש חלקים מירדן ומצרים.
בעזה בניגוד ללבנון וסוריה היה לנו סיי מי ישלוט.
1. ההחלטה שחמאס הרצחני ששולט טוב לישראל היתה רעה.
2. אם כבר חמאס שולט, ההתעלמות מההתבטאויות היה רעיון רע.
3. אם כבר מתבטא כך, התעלמות ממעשים כמו בניית מנהרות, תכנוני חטיפה וכיבוש ישובים, וירי טילים על העוטף היתה רעיון רע.
4. אם כבר מתעלמים, להעביר מזוודות מזומנים מהקטרים היתה רעיון רע.
5. אם מעבירים מזוודות הריצה להפיכה משטרית שקורעת את העם היתה רעין נורא.

בקיצור מאז ההתנתקות נחצו הרבה קווים אדומים שתרמו למצב הרבה יותר ממנה.

כל מה שאמרת בוודאי תרם למצב והרבה. על זה דיברתי בעניין ההבדל בין עזה לאזור ג'נין למשל.
אבל בכל זאת קצת עובדות:
חמאס השתלט על הרצועה ב-2007, שנתיים אחרי ההתנתקות. עד אז אחרי ההתנתקות היו עוד שנתיים בשליטה של הרשות הפלסטינית.
בין לבין, ב-2006, מספר הרקטות ששוגרו על ישראל בשנה קפץ מפחות מ-200 לכמעט 1000, וגם הטווח גדל והגיע למרכז אשקלון (שאגב, רבים מתומכי ההתנתקות לעגו להערכה שזה מה שיקרה וטענו שזה הזוי, ושאם זה יקרה ממילא ניכנס בהם וכל זה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 17, 2024 12:11 am 
Hall of Famer

rony כתב:
אני אגיד בדיוק את מה שאמרתי עוד לפני השביעי באוקטובר, כל עוד ישראל תמשיך לנסות לנהל את הסיכסוך, הסיכסוך בהכרח ימשיך להתנהל, לפעמים זה יצליח יותר ולפעמים פחות, אבל להיפסק זה לא יפסק. רק כשישראל תחליט שהיא פועלת לסיים את הסיכסוך, ותחליט מה איך היא רוצה לסיים אותו (שתי מדינות? מדינה אחת? קונפדרציה? בית לאומי ליהודים על הירח ולפלסטינים באלפא קנטאורי?), רק אז יהיה *סיכוי* לסיים אותו.

מה עושים עם עזה בינתיים זו טקטיקה, והיא חשובה, איך מונעים מחמאס לחזור לשליטה זה קריטי כדי שיהיה עתיד נורמלי בדרום, אבל בסוף צריך להבין שגם מה שאתה מציע זה עדיין ניהול של סיכסוך ולא חתירה לסיום שלו. כל עוד ישראל לא הגדירה לעצמה איך היא רואה את הפתרון שיאפשר לישראלים, בעוד עשור או שניים או חמישה, לחיות ליד הפלסטינים בלי שאף צד ינסה להרוג את השני, הסיכוי שיהיה לנו עוד שביעי באוקטובר ממשיך להתקיים.

בוא אני אגלה לך סוד - זה לא תלוי בך. הסכסוך ימשיך להתנהל גם אם תכריז על תוכניתך המהוללת, היא פשוט תהפוך לנקודת פתיחה ומכאן הסכסוך יימשך.
ואפרופו זה, איך הפלסטינים החליטו שהם רוצים לסיים את הסכסוך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 17, 2024 10:05 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
rony כתב:

בוא אני אגלה לך סוד - זה לא תלוי בך. הסכסוך ימשיך להתנהל גם אם תכריז על תוכניתך המהוללת, היא פשוט תהפוך לנקודת פתיחה ומכאן הסכסוך יימשך.

בולשיט, במחילה.

זה לא תלוי *רק* בישראל, אבל זה בהחלט תלוי *גם* בישראל. הפלסטינים רוצים להשמיד את ישראל כבר עשרות שנים, זה נכון, אבל גם המצרים תחת הנהגת סאדאת ב-73 רצו להשמיד את ישראל (והיו יותר קרובים לכך מהפלסטינים, זה בטוח), וב-79 תחת אותו סאדאת כבר חתמו על הסכם שלום שמחזיק מצוין כבר יותר מ-40 שנה. האם אני יכול להיות בטוח שמה שהצליח עם מצרים יצליח גם עם הפלסטינים? ברור שלא. אני כן יכול להיות בטוח שכל עוד ישראל נוקטת באסטרטגיה של לנהל את הסכסוך ובתפיסה שהוא לא הולך להסתיים, אז אין שום סיכוי שזה יקרה. כל הזמן מדברים כאן על קונספציות שקורסות, אף אחד לא מדבר על הקונספציה שנתניהו הכניס מאז שהוא עלה לשלטון והיא שלא צריך לחתור לסיום עם הפלסטינים אלא רק לנהל את הסיכסוך, זה קונספציה מסוכנת שמובילה *בהכרח* לעוד ועוד סבבים של הסלמה שחלקם גרועים וחלקם גרועים הרבה יותר.

אתה יוצא משתי נקודות הנחה-הראשונה היא שאין שום סיכוי שאי פעם אנחנו והפלסטינים נחיה אחד ליד השני בלי סבבים של אלימות, והשנייה היא שיש טקטיקות שאפשר לנקוט בהן שימנעו מאיתנו סבבי אלימות קשים קשים. לאור העובדה שבסיכסוך עם הפלסטינים אחת לעשור (לפחות) יש סבבים קשים מאוד של אלימות שגובים מאיתנו מחיר מאוד כבד (הפיגועים הגדולים של שנות ה-90, האינתיפדה השניה ומרץ השחור שהובילו לחומת מגן, צוק איתן, חרבות ברזל), ושבין הסבבים האלו גם אין לנו ממש שקט אלא המשך של לחימה בעצימות יותר נמוכה עם "טיפטופי" טילים על הדרום, אני חושב שאפשר לומר בביטחון די גבוה שלפחות ההנחה השנייה שלך לא עומדת במבחן המציאות, אולי כדאי שתעמיד בספק גם את ההנחה הראשונה שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 17, 2024 10:41 am 
Hall of Famer

דילמת רפיח וציר פילדלפי
https://www.mako.co.il/news-military/20 ... dium=Share

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 17, 2024 10:43 am 
Hall of Famer

rony כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
rony כתב:

בולשיט, במחילה.

זה לא תלוי *רק* בישראל, אבל זה בהחלט תלוי *גם* בישראל. הפלסטינים רוצים להשמיד את ישראל כבר עשרות שנים, זה נכון, אבל גם המצרים תחת הנהגת סאדאת ב-73 רצו להשמיד את ישראל (והיו יותר קרובים לכך מהפלסטינים, זה בטוח), וב-79 תחת אותו סאדאת כבר חתמו על הסכם שלום שמחזיק מצוין כבר יותר מ-40 שנה. האם אני יכול להיות בטוח שמה שהצליח עם מצרים יצליח גם עם הפלסטינים? ברור שלא. אני כן יכול להיות בטוח שכל עוד ישראל נוקטת באסטרטגיה של לנהל את הסכסוך ובתפיסה שהוא לא הולך להסתיים, אז אין שום סיכוי שזה יקרה. כל הזמן מדברים כאן על קונספציות שקורסות, אף אחד לא מדבר על הקונספציה שנתניהו הכניס מאז שהוא עלה לשלטון והיא שלא צריך לחתור לסיום עם הפלסטינים אלא רק לנהל את הסיכסוך, זה קונספציה מסוכנת שמובילה *בהכרח* לעוד ועוד סבבים של הסלמה שחלקם גרועים וחלקם גרועים הרבה יותר.

אתה יוצא משתי נקודות הנחה-הראשונה היא שאין שום סיכוי שאי פעם אנחנו והפלסטינים נחיה אחד ליד השני בלי סבבים של אלימות, והשנייה היא שיש טקטיקות שאפשר לנקוט בהן שימנעו מאיתנו סבבי אלימות קשים קשים. לאור העובדה שבסיכסוך עם הפלסטינים אחת לעשור (לפחות) יש סבבים קשים מאוד של אלימות שגובים מאיתנו מחיר מאוד כבד (הפיגועים הגדולים של שנות ה-90, האינתיפדה השניה ומרץ השחור שהובילו לחומת מגן, צוק איתן, חרבות ברזל), ושבין הסבבים האלו גם אין לנו ממש שקט אלא המשך של לחימה בעצימות יותר נמוכה עם "טיפטופי" טילים על הדרום, אני חושב שאפשר לומר בביטחון די גבוה שלפחות ההנחה השנייה שלך לא עומדת במבחן המציאות, אולי כדאי שתעמיד בספק גם את ההנחה הראשונה שלך.

מטרת המלחמה של מצרים ב-73' הייתה רחוקה מאוד מלהשמיד את ישראל. היא אפילו לא הייתה כיבוש כל סיני במלואו...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 17, 2024 11:03 am 
Hall of Famer

rony כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
rony כתב:

בולשיט, במחילה.

בולשיט בריבוע.
המצב ביו"ש אידאלי? לא. אבל אילו טפטופים אתה מקבל היום בעוטף קלקיליה? בעוטף טולכרם? היית מת שהמצב בעוטף עזה ב-20 השנה האחרונות היה כמו בעוטף קלקיליה.
אני בניגוד אליך מעדיף להקשיב לצד השני ולדבריו על כוונותיו, חשבתי שאחד מהלקחים של 7 באוקטובר זה שכדאי להקשיב להם ולקחת את דבריהם ברצינות. תציע מה שתרצה - קונפדרציה, שמונפדרציה, יופי. אני אהייה הפלסטיני לרגע. אני רוצה הכל מהנהר לים, לא זוכר שאמרתי *אני* מה התוכנית *שלי* לסוף הסכסוך שכולל מדינה יהודית על שטח כלשהו מפלסטין. אתה רוצה קונפדרציה (או תכניס פה כל הצעה אחרת שאמרת קודם)? יופי, זו נקודת הפתיחה שלך. אני רוצה פלסטין מהנהר לים. איך אתה הולך לקראתי עכשיו?
זה שונה בתכלית מהשאיפות של סאדאת ב-1979, הוא לא רצה לכבוש את כל ישראל וישראל ממילא לא רצתה לכבוש את כל מצרים. אם היה אומר שהוא רוצה את כל פלסטין מהנהר לים, גם ההסכם הזה לא היה מסתייע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 17, 2024 12:01 pm 
Hall of Famer

ולפני 20 שנה חלמת שהמצב ביו"ש יהיה רגוע כמו בעזה, דברים משתנים ואני חותם לך שגם ביו"ש, מתישהו, ישראל הולכת לחטוף סטירה מצלצלת.

ולגבי מה שהצד השני אומר, אני חותם לך שאם היית שואל את רוב המצרים או הירדנים גם היום מה דעתם על ישראל היא לא הייתה חיובית במיוחד, שלא לומר-הם חושבים שישראל לא צריכה להתקיים, העולם הערבי בכלל לא אוהב אותנו וזה לא הולך להשתנות באיזשהו פרק זמן שנראה לעין, אבל זה גם לא אומר שמצב המלחמה חייב להיות קבוע וזה לא אומר שאי אפשר להגיע להסכמי שלום יציבים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 17, 2024 12:25 pm 
Hall of Famer

יפה, ולכן עשו ביו"ש את חומת מגן והמבצעים המשלימים שאחריה, והגעת למצב של היום. זה מה שהיה צריך לעשות בעזה כבר מזמן (ואם תחזור לאשכולות של עמוד ענן וצוק איתן, בהנחה שלא נמחקו מהפורום, תראה שכתבתי על זה כבר אז), האם עושים את זה עכשיו? נראה, אני מקווה שכן כי אין ברירה למרות שאני ספקן. ברור שעכשיו זה הרבה יותר קשה כי הזניחו את זה כל כך הרבה שנים.

ואני לא שואל את "רוב המצרים והירדנים", הם לא מעניינים אותי, והסכם שלום הוא ממיילא לא בהכרח הסכם אהבה. אני שומע את האנשים הקובעים.
אז שוב, אני לצורך העניין מנהיג פלסטיני. אתה מתחיל מאיזושהי הצעה לסיום הסכסוך, קונפדרציה או משהו אחר. יופי. איך צריך להסתיים הסכסוך מהצד שלי? אני די עקבי בעניין, עמדתי ידועה. אז איך אתה בא לקראתי מנקודת הפתיחה שלך כדי להגיע ל"הסכם שלום יציב"?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 17, 2024 12:39 pm 
Hall of Famer

מנהיג פלסטיני כמו אבו מאזן שמדבר כבר שנים על פתרון של שתי מדינות? מרואן ברגותי שמדבר כבר שנים על כך שנסיגה ישראלית לקווי 67 תוכל להביא לסיום הסכסוך? מנהיגים כאלו?

רק מדגים עד כמה הקונספציה של נתניהו מושרשת עמוק בתוך הציבור הישראלי. בציבור הפלסטיני יש זרמים שמוכנים לסוג כזה או אחר של הסכם שלום, לא כזה שהכי נוח לנו, לא כזה שהיינו בהכרח רוצים, והם (נניח-ברגותי) גם אחראיים ללא מעט זוועות, אבל הם קיימים. הנקודה היא שנתניהו לאורך ה-15 שנה האחרונות עסק בהתמדה בהחלשה שלהם ובחיזוק של החמאס כדי שלא יצטרך לחשוב אפילו על התקדמות לכיוון של הסכם שלום, כי הוא מפחד מהמשמעויות הפוליטיות של צעד כזה עבורו. אז עכשיו הגענו למצב שבו חמאס הוא חזות הכל בעיני הציבור הישראל ואנחנו באמת מאמינים שאין בלתו בציבור הפלסטיני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 17, 2024 12:48 pm 
Hall of Famer

אבו מאזן מדבר הרבה על פתרון של שתי מדינות שאחת מהן פלסטינית טהורה, והשנייה מדינה מעורבת שאין להגדירה כמדינה יהודית (שתהייה גם היא פלסטינית ביום מן הימים).
ודווקא בתור אחד שכבר יותר מ-10 שנים אומר שחמאס שולט בעזה הוא האופציה הגרועה ביותר, אני מזכיר שני דברים:
1. הרש"פ וחמאס הם לא קווים מקבילים. רש"פ הוא לא תנועה - הוא רשות מנהלית שיש בה כמה תנועות, וחמאס בפוטנציה היא אחת מהן (ודווקא מנהיגי פת"ח מדברים על זה בגלוי) ומן הסתם אם יהיו שם בחירות - גם ישלוט בה. אם כבר היית יכול להגיד שפת"ח הוא קו מקביל לחמאס, וכאן אנחנו מגיעים לנקודה השנייה.
2. פת"ח מחזיק בעצמו מליציות כמו חללי אל אקצה והתנזים. רוב הלחימה היום ביו"ש למשל מתבצעת דווקא מול המליציות האלה ופחות מול חמאס. לא שמעתי ולו רמז שהוא מתכוון לפרק אותן או להפסיק החזיק אותן. זה בדיוק הטריק הישן בספר, פת"ח "שוחר השלום" (לצורך העניין הערוץ החינמי) ופת"ח פלוס לייב שמוחזק וממומן על ידיו ממשיך מאיפה שהפסיק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 17, 2024 2:04 pm 
Hall of Famer

איראן מצטרפת לתיק רצח העם של דרום אפריקה.
האירוניה התאבדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 17, 2024 2:19 pm 
Hall of Famer

הם לא היו פעם במועצת זכויות האדם של האו"ם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 17, 2024 3:25 pm 
מנהל פורום

נניח היפותטית שהתביעה לרצח עם נדחית.
האם יש איזה סנקציות כנגד המדינות שתבעו ולבסוף לא זכו במשפט (א-לה הוצאות משפט או פיצויים)?
בסוף אותן מדינות הטילו האשמות מאוד קשות שהתבררו כלא נכונות והכתימו מדינה תוך עוול משפטי גלובלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 17, 2024 4:23 pm 
Sophomore

שוב ושוב ראי מדבר בביטחון עצמי מוחלט, לא 99%, 100%! ולא רק זה, החיזיון שלו הוא השמדת ישראל. אם כך למה אתה טורח להתווכח. במילא אין טעם לנסות לשכנע, אתה פאטליסט. אני לא יכול לחזות את העתיד בודאות. מדינת ישראל בסכנה קיומית. אבל אני מאמין שיתכנו עוד אפשרויות, אם כך למה לא לחתור לקראת אפשרויות אחרות? מה יש להפסיד? עכשיו יתכן ואני טועה אולי הסיכוי הכי טוב הוא להכניע את הפלסטינים בכוח? אז תשכנע שזה הסיכוי הכי טוב. לא! הכי חשוב שכולם יאמינו שראי הוא החכם באדם. שחצנות היא מסוכנת. לראי יש קונספציה והוא לא ישקול שום אפשרות אחרת. אני מתקשה להבין את היהירות הזאת, עדיף למות מלנסות דברים שאולי יכשלו. עצוב! ומסוכן!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 17, 2024 6:12 pm 
Hall of Famer

אני חושב שנימקתי חזור ונמק למה אני חושב שחזון הפרחים והפרפרים שלך נידון לכשלון, ומנסיון אנחנו גם יודעים את המחיר של כשלון. מעבר לזה, אם זה הדיבור שלך אז talk to the hand, לא מעניין אותי מה אתה חושב. אתה לא ראוי שאקדיש לך איוטה של תשומת לב. תהנה לך באנגליה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 18, 2024 10:51 am 
Hall of Famer

בינתיים התפתחות מעניינת שמשום מה לא ראיתי שמקבלת כותרות בישראל.
בנוסף לתקיפות האיראניות בעירק וסוריה, איראן תקפה אתמול בטילים בסיס של ארגון טרור סוני בשטח פקיסטן. פקיסטן לקחה את זה קשה ואמרה שזו פגיעה בריבונותה.
היום מתפרסם דיווח שפקיסטן תקפה מטרה כלשהי בשטח איראן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 18, 2024 10:56 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
בינתיים התפתחות מעניינת שמשום מה לא ראיתי שמקבלת כותרות בישראל.
בנוסף לתקיפות האיראניות בעירק וסוריה, איראן תקפה אתמול בטילים בסיס של ארגון טרור סוני בשטח פקיסטן. פקיסטן לקחה את זה קשה ואמרה שזו פגיעה בריבונותה.
היום מתפרסם דיווח שפקיסטן תקפה מטרה כלשהי בשטח איראן.

האיראנים נמצאים כבר כמה שבועות בסוג של עימות עם בדלנים ממחוז בלוצ'יסטן שנמצא בין על גבול איראן-פקיסטן, הבלוצ'ים בעיקרון שואפים למדינה עצמאית באיזור הזה, אבל בניגוד לפקיסטן, ששם הם מקבלים יחסית הרבה חופש, האיראנים מנסים לדכא את השאיפות של הבלוצ'ים ובשבועות האחרונים העימות שם מחריף, כולל מתקפות טרור של הבלוצ'ים עם עשרות הרוגים בדרום-מזרח איראן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 18, 2024 11:23 am 
Hall of Famer

יאללה, שיארגנו שם מלחמה בינן לבין עצמן לאיזה שנתיים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 18, 2024 11:26 am 
Hall of Famer

בהמשך לזה - דיווח שפקיסטן החזירה את שגרירה מאיראן ודרשה משגריר איראן אצלה לעזוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 18, 2024 1:42 pm 
Hall of Famer

אין לי מושג איך,אבל די ברור לי שאנחנו נהיה המפסידים העיקריים מהסיפור (למשל התקרבות של הודו לאיראן שתחסל את התעשיה הביטחונית שלנו)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 18, 2024 6:10 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
אני חושב שנימקתי חזור ונמק למה אני חושב שחזון הפרחים והפרפרים שלך נידון לכשלון, ומנסיון אנחנו גם יודעים את המחיר של כשלון. מעבר לזה, אם זה הדיבור שלך אז talk to the hand, לא מעניין אותי מה אתה חושב. אתה לא ראוי שאקדיש לך איוטה של תשומת לב. תהנה לך באנגליה.

אתה מעצבן בצורה יצאת דופן משתי סיבות: הביטחון העצמי המוחלט שלך בעתיד שאתה חוזה וכל מה שאתה מציע הוא דחיית הקץ - אין לך שום רעיון איך לצאת מהצרות. בתור מהנדס כשמישהו בא אליך עם בעיה התשובה שלך היא עזוב אין טעם שום דבר לא יעבוד? אתה בן אדם יחסית אינטליגנטי אבל אתה משתמש באינטליגנציה שלך לדכא כל תיקווה. אני מניח שהגישה שלך להתחממות גלובלית היא אין מה לעשות עוד מעט כולם ימותו.
אני אין לי חזון (לא של פרחים ולא של פרפרים). להפך, עזבתי את ישראל לפני כ 25 שנה כי חשבתי שהמצב הולך להיות חרא (יותר מידי אנשים על פחות מידי שטח). לצערי הבן שלי חזר לישראל. כשאני מסתכל על בעיה אני מנסה לחשוב מה נותן לי את הסיכוי הכי טוב לפתור אותה. אין לי שום עניין במה שלא עוזר לי לפתור את הבעיה. אני מציע לך ללמוד לשחק ברידג' זה מודל לא רע של המציאות (בטח יותר טוב משח).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 18, 2024 6:46 pm 
Hall of Famer

הבעיה קטשופ היא הניסיונות 'לעשות משהו כי חייבים לנסות' לפעמים מביאים לפי פחת הרבה יותר גרוע מאשר לא לעשות כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5749 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115 ... 230  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Janiv ו 33 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: